Besök!

2008-12-29 @ 18:40:06
Direktlänk | | Kommentarer (2)
Idag var vi och storhandlade på Willys och sen kom mormor, två mostrar och en pojkvän på besök! Jag var superduper trött så jag var inte sååå himla kul att umgås med, men jag var ju söt ändå och det är ju huvudsaken.

Mamma köpte bokstavskex idag för nu har hon tröttnat på att jag äter pepparkakor, så här kommer de sista pepparkaksbilderna på mig i år!


Med pepparkaka i handen men inget i munnen än

och nu är den uppäten. Mums!

Mormor fixade ett superduperfint överdrag till min myshörna! Och en liten kudde blev det också! Jag tycker att det blev så fint att jag inte ville lämna myshörnan ifred. Det är bilder på superspännande giraffer och kameler och sköldpaddor! Titta själva vad fint det är! Och på baksidan är det mörkblått så man kan variera sig om man vill! Fiffigt!

Sen fick jag en svart stickad polotröja av mormor också. Den ska jag nog prova imorn!



Mossa mossa alla mänskobarn!

2008-12-28 @ 19:38:26
Direktlänk | | Kommentarer (2)
Idag har vi faktiskt bara varit inne! Kors i alla tak! Vi har städat och donat lite, men det blev smutsigt igen på en gång för smuts är min specialité!

Hihi... Visst är jag en sötnos?
Vi rotade fram skjortan jag fick av pappsen i födelsedagsklapp, och den satt ju som en smäck, fast den var lite för lång, men det gör inget. Jag invigde den med att spilla lite på den. Inget märkvärdigt med det, det är sånt jag gör varje dag


Haha, här fångade mamma minsann mitt rätta buselement! Såhär ser jag ut när jag är riktigt pillimarisk!

Jag slappade väl lite ocskå, kollade in läget liksom. Vad händer mannen? Aja, nu ska jag sova.

Godnatt puss puss


Nu är det klippat och klart

2008-12-28 @ 06:12:21
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Och lite fotat blev det innan och efter såklart.
Världens lättaste är det inte att klippa en vild kinkande ettåring... så det blidde bara luggen, men det räcker ju, för det var ju luggen som gjorde mig haft blind..



( Sista bilden i miniatyr är jag nyklippen på! )

Fullt ös hela dagen!

2008-12-27 @ 16:06:35
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Trots envisa förkylningar (även mamma är dunderförkyld nu...) så har vi varit på G hela dagen idag! Vi gick hem till Emilia och min bästis Elmer på morgonen, och drack kaffe och mös och busade lite, sen efter några timmar gick vi ner på stan för mamma behövde en ny almanacka att ha på väggen så vi inte glömmer bort allt skoj vi ska göra. Och så gick vi in på en pizzeria men orkade inte äta så mycket, mest bara en paprika och champinjoner.
Jag har lärt mig att springa med skor! Och inte vilka skor som helst! NEJ, men sneakersdojjorna jag fick av min farbror i födelsedagspresent. De är förstora men passar ändå perfekt tycker jag! Så jag sprang omkring inne på pizzerian så att mamma fick jaga mig som en hottentott, det var jätteskoj!
Sen gick vi omkring lite med Emilia, Elmer, Tina och Lukas och spanade på stan och sen gick vi hem och nu sover jag som en stock i vagnen!
Här kommer två idolkort. Alltså, jag är Elmers idol!
Elmer tar efter allt jag gör, det tycker hans mamma är superdåligt för jag gör ju bara en massa bus! Men det struntar jag i! ;)


Hårklippnings/bad-dagen!

2008-12-26 @ 13:23:33
Direktlänk | | Kommentarer (1)
Jag tror det är dags att klippa luggen! Och att bada!! Det var en vecka sen jag doppade mig i karet nu och jag är minst sagt skitig! Men vi har ju varit ute på äventyr så det har inte blivit nåt av med det här med att bada, men efter middagen ikväll så SKA jag bada!
Idag fick jag ris och köttfärssås med massa härliga grönsaker; champinjoner, paprika, majs, lök, broccoli! Det gick ner med stor aptit!

Idag har jag på mig Färjestadströjan som jag fick av min morbror.
Snygg va? Nu har Modo lite konkurrans... :)





ps. återigen så är de små bilderna klickbara, det där har ni nog snart lärt er ;)

Tack alla för julklapparna!!

2008-12-26 @ 07:30:44
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Jag fick en massa fina och bra att ha julklappar!!

LEKSAKSBORR - MAMMA OCH PAPPA
PUSSEL - MAMMA OCH PAPPA
2PACK PYJAMAS - MAMMA OCH PAPPA
TRÖJA - MAMMA
LEKSAKSHUNDAR - BONUSFARBROR DENNIS
STRUMPOR - FASTER
STOR LEKSAKSBIL - ALEX OCH ISAK
PUMA TRÖJA OCH BYXA - FARMOR OCH BONUSFARFAR
BLÖJOR - FARMOR OCH BONUSFARFAR
LEKSAKSLAND - FARFAR OCH BONUSFARMOR
DUPLO - MORMOR OCH MORFAR
TOFFLOR - MORMOR
HAMMARBYSTRUMPOR - MOSTER KRISTIN
FÄRJESTADTRÖJA - MORBROR
HANDAVTRYCKSLERA - MOSTER REBECCAS POJKVÄN ANTON

Är det någon/något jag har glömt så skriv i kommentar så skriver vi genast dit det! Det är svårt att hålla koll på alla prylar när vi redan har hunnit stöka till ;)
Tack alla för alla fina julklappar! Jag har haft lite catwalk här hemma, hade ju lite kläder att prova ut sen födelsedagen också! Idag ska vi städa och laga massa mat, för det är tyst och tomt i kylskåpet. Igår fick jag äta vegetarisk pizza och det slank ner för pizza är smaskens!

Ny kamera och julstöket är över

2008-12-25 @ 18:56:13
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Nu kan vi börja fota igen, mamma fick en sproilans ny kamera från farfar och bonusfarmor i julklapp! Så nu kommer ni inte undan bildterroriseraren som är min mamma! En massa bilder på mig kommer hädanefter att visas i bloggen, så håll utkik!

I jul har vi firat hos farmor och bonusfarfar i Järvsö med pappa! Min älskade, älskade pappa!! Det finns nog faktiskt ingen bättre än honom!
Vi har haft det mysigt trots att alla var lite sjuka emellanåt och idag så kom mormor och morfar med två av mina mostrar och min morbror. Min andra moster ska komma senare.

Här kommer lite bilder!










miniatyrbilderna är klickbara för att få dom i full storlek! Om det inte funkar så tryck ner "CTRL"-tangenten samtidigt som ni trycker på bilden! :)

GOD JUL OCH GOD FORTSÄTTNING!!!

Försök fota mig du om du kan!

2008-12-16 @ 13:18:43
Direktlänk | | Kommentarer (3)
Eftersom skakreduktionen också förstördes när blixten förstördes så måste objektet vara helt stilla för att man ska kunna fota det inomhus. Och behöver någon påpeka att jag inte är det minsta stilla?! Hihi...

Idag dansade jag utan stöd för första gången! Jag gick och ställde mig mitt i vardagsrummet och tvn var på med musik jag gillade så jag började gunga från sida till sida och sen började jag guppa upp och ner med rumpan och vifta med händerna! Det såg väldigt sött ut, men mamma hann inte filma.


Vi anstränger oss lite...!

2008-12-14 @ 16:59:20
Direktlänk | | Kommentarer (1)
Vi kämpar för att kunna lägga ut lite bilder här fastän kameran inte är i toppskick... Mamma ska leta stenhårt efter en ny kamera under mellandagsrean :) Så att vi kan komma igång med samma effektivitet som tidigare! Jag vill ju visa upp mig själv, för jag tycker att jag är väldigt snygg ;)

I alla fall så lyckades vi ta några bilder utomhus idag, det var flera plusgrader så vi tänkte passa på att leka lite i snön innan den smälter bort helt! Och sen lyckades mamma fippla med inställningarna så att man kan ta ganska bra inomhusbilder också om objektet (jag) sitter helt stilla. Och när jag är sjuk så funkar det ju, jag orkar inte göra så mycket.


Hihi som ni ser är det officiellt nu att jag är en sån unge som kommer slicka på lyktstolpar!



Jag är både glad, ledsen och nollställd när jag är sjuk. Men jag är ju i alla fall söt ändå, och det är ju huvudsaken, eller hur!

Nu ska jag snart sussa sängen igen, och jag vill berätta att jag faktiskt har blivit jätteduktig på att borsta tänderna! Nu får mamma borsta dom åt mig en minut i streck! Innan fick hon borsta max 20 sekunder innan jag började dra henne i håret och bita henne i händerna. Så jag gör framsteg. Jag vill minsann ha vita tänder när jag blir stor!

BVC-besök

2008-12-10 @ 14:04:43
Direktlänk | | Kommentarer (2)
Jag tror att bekräftelsebehovet blir en lite uns större när man är ensamstående... Jag har ju nästan helt ansvaret för ett gemensamt barn. Om någonting händer honom kan jag sällan skylla ifrån mig.
Just därför känns det extra bra dagar som dessa.
Att få se sin ettåring gå själv in i BVC-rummet, smila upp sig så de fyra tänderna skiner och skynda sig fram för att krama Gunilla och Lennart. Att han sedan går omkring i rummet, trummar på saker, skrattar och pratar. Och sen sätta honom på vågen. Där han först guppar upp och ner och dansar med sitter still när jag ber honom, och den visar på 10505 gram och sedan längden 76,2 cm, och få se kurvan, och han ligger precis på "normal"-kurvan, den i mitten, och inte minsta avvikelse finns där. Han växer precis som han ska, och har alltid gjort.
Han satt lugnt och stilla igenom läkarundersökningen och bara flinade mot Lennart och babblade om allt och ingenting. Och sen vid vaccinationen så började han storgråta men slutade tvärt när han fick en kram av mig. Och sen var det helt slutgråtet.
Nu sover han i vagnen, och jag känner mig stolt, inte för att det direkt har varit en prestation av mig idag, men att veta att jag har klarat av att uppfostra en liten varelse hittills, han är glad och snäll och mätt i magen och duktig på att prata och på fysiska övningar. Det känns som en prestation från min sida... Att ha ett sånt bra barn :) för jag sitter ju faktiskt inte bara på mitt arsel och låter han härja runt. Jag övar, leker, matar, byter blöja, spelar musik, busar, går ut och försöker vara en så bra mamma som jag bara kan va och kämpar för att han ska ha så lite bråk och tjafs omkring sig som möjligt.
/Mamma

---

Idag har vi möblerat om i mitt rum! Hihi, det var jätteskoj att fixa och fippla och försöka leta reda på vart mamma gömt saker som hon flyttat på! Spännande! Såhär ser det ut nu:


Filmfest!

2008-12-08 @ 21:32:30
Direktlänk | | Kommentarer (2)
Oj oj oj!
Nu har mamma filmat järnet här hemma, när jag går och busar!

Här kommer filmer för glatta livet!





 

Myspys i ny puffkudde.

2008-12-07 @ 19:58:34
Direktlänk | | Kommentarer (1)
Jag fick två stycken puffkuddar i födelsedagspresent. En grön av mormor och morfar och en svart med bilmönster av farfar och Sussi.
Imorse puttade mamma ner mig i den gröna framför tvn med en vällingflaska och det var himmelriket! Såhär såg det ut, supermysigt.


Söta små fossingar!

Åh vad jag är glad!


Visst är det härligt med lyckliga ettårsungar?! Det tycker mamma och pappa i alla fall!

Jag lärde mig knepet att dricka välling med fötterna så att jag fick ha händerna fria.
Det var grejer det!

Och sista myspysbilden och den ultimata slapparposen :)

Tack alla som uppvaktade mig på min födelsedag med fina presenter!

1

2008-12-07 @ 14:32:49
Direktlänk | | Kommentarer (2)
Jag är ETT ÅR! Va! Känn på den va. Stor större stört ungefär.
Mammas kamera är ju död men Moster Karin fotade åt mamma så här kommer några bilder.

pappa och jag!

Jag fick rida på morfars axlar :)

Myser lite med morfar

Jag provar skorna som jag fick av min Farbror

Pillar lite på min bil

Myser med faster

Min moster Rebecca!

Åh vad spännande det är att öppna paket!

Apan och bollen!

Farmor ska käka lite boll tycker jag!

Dags att visa upp mina skills. Jag kan ju faktiskt gå!