Ledig natt!

2010-02-27 @ 09:33:47
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Inatt har jag SOVIT. Jag blev barnledig igår då Teodor följde med farmor och bonusfarfar hem efter att vi varit på ultraljud och valt ut bilder. Egentligen skulle jag ha följt med också, men jag ångrade mig i sista stund. N och hans bror gick ut och spelade biljard och åt middag med kompisar så jag fick vara helt själv hemma! Detta har då inte hänt sedan kanske mars-april förra året. Att jag får vara helt själv hemma, utan varken barn eller man. Det är sånt som aldrig händer. Men igår, då hände det. Jag bakade en kladdkaka, tog fram min nyköpta bok (hejja bokrean), kröp ner i sängen och läste tills jag somnade (vilket inte tog så lång tid). Sedan sov jag i 10.5 timmar. Kan ni förstå?! Jag gick upp som en zombie när N kom hem mitt i natten för att kissa men somnade om på studs när jag landat i sängen igen. Tror knappt ens att jag vaknade. Halv nio i morse vaknade jag av tystnaden. Har gjort mig en kopp kaffe och ska strax hoppa in i duschen. Om en dryg timme ska vi åka och fira farmor som fyller år idag och hämta hem vår son. Imorgon är det inventering på jobbet. Och nästa vecka har mamma/mormor sportlov, så någon dag efter onsdag ska hon komma hit och ta hand om mig och sonen lite ;)
Känner att jag har fått förnyad styrka av min egentid och är lite lugnare i sinnet. Att ultraljudet gick så bra igår också har även det hjälp till att jag ska kunna slappna av lite mer. Och på måndag är det mars månad och efter mars, vad kommer då? Jo, april!!!

Ultraljudet avklarat

2010-02-26 @ 19:09:44
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)

Uträkning utgår från dagens datum: Fre 26 feb 2010.

Din graviditet startade Mån 13 jul 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 27 jul 2009 (ägglossningen).

Du är på dag 229 av 280. (81,8%).

Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 4 fulla dagar (v32+4).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 18 apr 2010
Du har 51 dagar kvar till beräknad förlossning.



Nu har vi varit på vårat 3:e ultraljud och allt såg bra ut! I min mage ligger en normalstor bebis som gillar att dricka fostervatten. Moderkakan hade flyttat med upp och en vaginal förlossning ska kunna genomföras om inget annat händer. Pyret låg med huvudet neråt och ligger sned som en banan. Det gjorde ganska ont att göra ultraljud såhär sent i graviditeten. Men det var väldigt skönt att se att allt såg bra ut.

BVC igår

2010-02-26 @ 08:04:35
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
För den som vill veta så väger Teodor nu för att vara exakt 14.4 kg och är 92 cm lång. Han ligger på sin kurva och växer på fint! Det gick dunderbra hos tandhygienisten - ungen betedde sig exemplariskt och började borsta tänderna helt utan påtryckningar. Visade alla sina 16 fina gaddar och blev avbockad som en helt normal liten unge. För BVC-sköterskan svarade han på tilltal att han minsann är 2 år och så höll han upp två pekfingrar. Men det var svårt att sitta stilla för utanför hade de en rutchkana som han bara var tvungen att åka igen - NU på momangen! Sen kom hans kompis Neo från dagis till BVC också, och då blev det kramkalas och glada utrop, mest från Teodors sida ;)

Snart ska vi tvätta lite kläder, sedan ska vi på ultraljud och jag är nervös! Efter det ska vi kika ut vilka bilder vi vill förstora som vi tog förra fredagen.
Jag uppdaterar nog när vi varit på ultraljudet.

Morgonen hos familjen Andersson...

2010-02-25 @ 08:49:54
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Teodor tar sin pall och ställer sig och öppnar kylskåpsdörren. Han tar fram smör och mjukost, ställer sig sedan vid diskbänken, plockar fram en smörgås och en matkniv, börjar bre sin smörgås lite varvat med smör och ost. Jag kommer och ställer mig bredvid och frågar vad han gör. Han tittar på mig (bestämt) och pekar med hela handen mot köksbordet och säger "Sitt mamma! Teddan gör macka!" "Vill du inte ha hjälp då?" frågar jag. "Nej! Sitt!" Ja, så här sitter jag då alltså. Undrar vem han gör mackan till....

Gravidkurva 4

2010-02-24 @ 09:59:09
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Gravid med Teodor

Inskriven i vecka 8 ~ vikt 63 kg, hb 134
Barnmorska [BM] i vecka 20 ~ vikt 64 kg
[BM] i vecka 24 ~ vikt 64 kg, hb 124, sf-mått 23, fosterljud [FJ] 148
[BM] i vecka 27 ~ vikt 66 kg, sf-mått 25, [FJ] 148
[BM] i vecka 30 ~ vikt 68 kg, sf-mått 28, [FJ] 152
[BM] i vecka 33 ~ vikt 69 kg, sf-mått 31, hb 112, [FJ] 140
[BM] i vecka 35 ~ vikt 71 kg, sf-mått 32, hb 120, [FJ] 144
[BM] i vecka 37 ~ vikt 71 kg, sf-mått 33, [FJ] 148
[BM] i vecka 39 ~ vikt 71 kg, sf-mått 34, [FJ] 144

Total viktuppgång: 8 kg
Barn föddes: vecka 39+2


Gravid med bebis nr 2

Inskriven i vecka 9 ~ vikt 61 kg
[BM] i vecka 22 ~ vikt 62 kg, [FJ] 148
[BM] i vecka 26 ~ vikt 64 kg, sf-mått 26, hb 116, [FJ] 148
[BM] i vecka 30 ~ vikt 64 kg, sf-mått 29, [FJ] 150
[BM] i vecka 32 ~ vikt 65 kg, sf-mått 29, hb 102, [FJ] 138

Total viktuppgång:
3.5 kg
Barn föddes: Ej fött

Jag har gått upp ungefär hälften så mycket som jag gjort i samma vecka med Teodor. Sf-måttet hade inte ökat vilket inte är så bra. Låg nu ganska mycket under medelkurvan. Får se på fredag om bebis är för liten eller inte. Järnvärdet hade sjunkit mycket trots Niferex så det var också lite alarmerande. Vill att det ska vara fredag nu!

Working mom

2010-02-23 @ 08:45:00
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Snart ska det bäras av till jobbet igen. Jag har i alla fall fått min allra sista schemalagda dag! Den 3:e april är sista dagen jag jobbar innan föräldraledigheten! Den 5 april börjar jag ta ut föräldrapeng och den 18 är det dopparedan! Snart är det mars och tiden knappar in!

Just nu tvättar vi för fullt här hemma, det är så mycket smutstvätt överallt att jag inte vet varken ut eller in. Bara 3 dagar kvar till ultraljud nummer 3! Hemmet är faktiskt relativt städat (vårdat i alla fall), ingen disk i diskhon, inte sådär överdrivet mycket leksaker på vardagsrumsgolvet och en glad unge som faktiskt sov nästan hela natten i sin egen säng! Klockan fem imorse kom han över till vår säng, det är rekord sedan vi bytte om rummen igen. Fast han vaknade innan dess också, men lite mamma-kärlek i hans säng så somnade han om snabbt igen. Jag tror han drömmer mardrömmar stackaren, för han kan sätta sig upp och börja gråta mitt i natten och somnar om så fort man kommer in till honom och lägger en hand på hans rygg.
Skulle inte förvåna med tanke på att jag har ganska livlig fantasi och vill minnas mig många intensiva mardrömmar när jag var liten (och nu med för den delen).

Jag har börjat känna av lite förvärkar (igen) på kvällarna när jag varit väldigt aktiv under dagen. Det är svårt att låta bli att vara aktiv, då man ska lämna och hämta på dagis, gå fram och tillbaka till jobbet, se till att hemmet är hyfsat rent (= inte "Rent Hus"-varning) och allt annat (ta hand om barn rent allmänt, hinna till barnmorske-besök och bvcsköterske-besök, jobba - som inkluderar en hel del tunga lyft, ta en fika på stan - faktiskt ganska krävande om man har en son som VÄGRAR sitta still på sin lilla rumpa hur många mutor man än lockar med...)

I alla fall så känns det bra att nedräkningen kan börja nu. Det är lite mindre än 8 veckor kvar till BF, 6 veckor kvar tills jag slutar jobba...


Lite bilder såhär på måndagmorgonen

2010-02-22 @ 08:43:26
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)

Mitt mysbarn tittar på bilar på tv...


Och snart syns inte vårat staket längre... Det är nästan så att man vill ha hyresreducering denna vinter, hur kul är det att de har smällt upp ett stort snöberg just vid vår tomt?


Pappa och Teodor bus blir det om dagarna nu när pappa har varit hemma en del.

Celebert besök igår

2010-02-21 @ 19:00:09
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Igår kom Roger, Pia och bebis-Max hit för tacos och Melodifestivalen. Teodor var väldigt fascinerad av bebisen som sov, åt och bajsade. Han ville gärna vara med och hålla i bebisen, krama bebisen och pussa på bebisen. Samt se till att bebisen hade nappen. Och han utbrast ett solidariskt "Åh nej!" varje gång bebisen blev ledsen.

Idag har vi mest slappat, lyckats ta oss ut och handla lite men annars har vi inte gjort så mycket. Städade gjorde vi igår så att det är hyfsat rent hemma. Känns skönt att slippa tänka på det. Imorgon ska det jobbas igen. Men det blir bara en kortis imorgon. Tur det för min rygg känns verkligen som den ska gå mitt itu.

Jag undrar om väderleksgudarna har fattat att det är vår om en vecka? Det är faktiskt 1 mars nästa måndag. Jag tycker att det kan sluta snöa nu! Jag är så utleda trött på allt vad snö är. Skitsnö! Jag vill ha sliskigt töväder och plusgrader!!! Och gärna april månad omgående, det skulle jag inte tacka nej till ;)


Snökaos

2010-02-20 @ 11:20:33
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Idag gick vi ut en snabbis för att köpa "Koka kaffi, äta bullä", och jag lyckades ta med mig kameran... Jag säger till Teodor att han ska le för kameran och detta får jag som respons:





Det var med andra ord inte världens lättaste att le när det blåste snö i fejan... :D

Vi handlade Mariekex och kaffe, och Teddis hjälpte troget till med att bära. Han kanske var rädd att bli utan annars...


Tråk

2010-02-20 @ 08:13:09
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Ja, här händer det inte så mycket!

Vi var i alla fall och fotograferade oss igår. Det gick bra. Blev nog en del fina bilder. Vi ska tillbaka på fredag och bestämma vilka bilder vi vill förstora. Det kommer att bli tre förstoringar strl 24x24 till sovrummet och 4 förstoringar 18x13, en vardera till päronen. De bilderna blir porträttbilder på Tedde plutt skrutt. Vi väljer själva så att ni blir lite surprisade ;) Sedan blir det alla bilderna på en cdskiva lågupplösta så här på bloggen kommer ni få se lite bilder också :D så småningom... Och på fredag är det ju också ultraljud igen! Längtar efter att få se lillpyret igen, vill veta om det blir ks eller inte och så hoppas jag att de gör en mätning så vi får veta hur stor bebis vi har därinne. Men det gör de nog!
Veckan som kommer består även av mvc-besök, bvc-besök, massa massa jobb och inte så mycket mer. Men idag ska det väl... städas? Eller nåt annat obeskrivligt tråkigt. Tvättstuga borde bokas. Ska man orka?



Har ju glömt...

2010-02-17 @ 08:39:29
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
... att visa hur det ser ut i sovrummet när sängen kommit på plats.

Ganska najs eller hur?!

No headlines today

2010-02-16 @ 21:03:13
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Rubrik måste ju vara ett onödigt ont. Vad tusan ska man egentligen skriva som rubrik?

I alla fall, idag fixade jag då äntligen naglarna. Finfint blev det:

Syns inte så bra men på ringfingret är i alla fall blå/silverglittrig liten dekoration, resten är helt franskt.

I går shoppade vi, lyckades hitta en kalasbra plastmatta på Indiska som fick bosätta sig i hallen. Kände att det var sån grym tur att vi hittade den, jag var på jakt efter en plastmatta för det blir så äckligt i hallen när det blir slask/grus osv på våren och gick in på Indiska lite på måfå och hittade denna klockrena för 129 kr. Den turkosa färgen i den är exakt samma som den vi har på väggen! Mattan är ganska lång, ca 2 meter, om inte 2,5 tom.


Ja och sen en magbild då. Lillbebis i magen som gör att jag inte kan andas ordentligt ;) "Bara" 1 ½ månad kvar tills jag får sluta jobba. Eller närmare bestämt 6 ½ vecka.


Alla hjärtans dag ju

2010-02-14 @ 10:06:20
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Några bilder kanske man skulle ta och bjuda på i alla fall! Så att det händer nåt här i bloggen som riktat in sig på vintervila som det känns... Jag ska strax iväg till jobbet, men får skjuts av chefen så det är skönt. Jag går så mycket att en helg av att INTE gå fram och tillbaka till jobbet och dagis är välbehövligt....

Hittade pappas solglajor och gled runt i dom på morgonkvisten. Solen lös faktiskt ganska starkt... ;)

Getto ungen, med guldkedja, baggy pants, solisar och stekarfrilla. Det är mitt kid det!

 

Och så två bilder på den enorma badbollen vari lill*syskonet ligger och "vilar" (hrm) i "godan ro" (ännu mera hrm) Dagsfärskt och så går vi in i vecka 32 idag också (31+0).

 

Idag är det ju alla hjärtans dag så lite trist att man måste jobba. Men pappa N och Tedde stekare får ha en mysig dag utan mamma Mu så får vi softa ikväll istället.


Viktstatestik

2010-02-14 @ 08:27:23
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Jag funderar mycket på det där med vikten under graviditeten. Jag funderade inte alls på det innan, men nu när jag går upp så lite i vikt så tänker jag mer och mer på det och söker information. Jag har hittat lite som är intressant (enligt mig).

Viktuppgång i snitt under graviditeten
Av praktiska skäl indelar man graviditeten i 1:a, 2:a och 3:e trimestern (tredjedelen).
» 1:a trimestern är de första 12 veckorna. Då är det rimligt att gå upp 1-2 kilo.
» 2:a trimestern är mellan vecka 12 och 28. Då är det rimligt att gå upp 300-400 gram per vecka.
» 3:e trimestern är från 28:e till 40:e veckan. Då är det bra att gå upp mindre än 3 kilo och mer än 1 kilo per månad.

Vad innehåller vikten?
» Själva barnet väger vid födseln cirka 3 500 gram
» Livmoderns tillväxt är cirka 900 gram
» Moderkakan väger cirka 650 gram
» Fostervattnet väger cirka 800 gram
» Den ökade blodmängden utgör cirka 1 250 gram
» Vätskeansamlingar utgör cirka 2 000 gram
» Fettdepåer under huden utgör cirka 1 700 gram
Totalt ger detta en viktökning på 11 200 gram, vilket är en helt normal viktökning.

 

Om du har ett BMI som är...
» …mindre än 19,8 ska du gå upp mellan 12 och 18 kilo.
» …19.8 till 26 ska du gå upp mellan 11,5 och 18 kilo
» …26,0 till 29,0 ska du gå upp mellan 7 och 11,5 kilo
» …mer än 29 ska du gå upp minst 6,8 kilo.
BMI, body mass index, är ett sätt att ta reda på om du är normalviktig. Siffrorna är grova mått. De kan variera beroende på muskelmassa och kroppsbyggnad. En person med mycket muskler kan få ett högt BMI utan att vara överviktig.

Dålig uppdatering...

2010-02-13 @ 21:59:06
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Rätt kass uppdatering just nu känner jag. Vi har i alla fall fått in sängen (läs; PAPPA N har fått in sängen) i sovrummet och börjat sova i vårat eget rum. Det funkar relativt bra, Teodor somnar själv i sitt rum i sin säng men vaknar 2-3 gånger per natt och kommer över till oss slutligen vid fyra-tiden på morgonen för då har han lessnat på att sova själv.
Tavlor har satts upp av pappan också, och idag har han och sonen haft en städdag medan jag jobbat hela dagen. Det är jättefint hemma. Imorgon ska de sätta upp lite hyllor så vi får upp ännu mer saker ifrån golvet. Jag ska jobba imorn igen men nästa vecka är jag ledig alla dagar förutom onsdag. På fredag ska vi till fotostudio och fotograferas. På tisdag ska jag fixa mina naglar (blev ju inget av förra tisdagen eftersom jag fick kräksjukan lagom på tisdag morgon...). Så lite finns att göra nästa vecka i alla fall. Pappa N åker inte till Sthlm förrän på måndag kväll så vi får en hel dag tillsammans lediga. Som det är nu har ju jag jobba torsdag, fredag, lördag (och söndag imorgon) plus i måndags. Och tisdag och onsdag var jag sjuk. Så det har inte direkt var umgängesvarning på oss...

Men men, ska försöka fota lite på måndag så att en eller annan bild kommer upp på bloggen i alla fall. Tills dess får ni hålla till godo med tråkig text. Bloggen känns allmänt trist ju nu.

Men en rolig sak är att Teodor sprudlar av meningar! Han pratar nästan groteskt mycket, mestadels 2-ordsmeningar, en del 3-ords och så härmar han allt, allt, allt. "Läsa bok", "Äta mat", "Byta blöja", "Sova sängen", "Dricka välling", "Mamma jobbar", "Pappa jobbar", "Jag är Teddan" och att peka och berätta vad allt heter är favoriterna just nu. Han säger även "Pappa Nicklaz (Nisslas)" som låter SÅ sött :D Speciellt på morgonen när han springer in och ropar "Gomollon pappa Nisslas!" Han har även börjat berätta att man kissar och bajsar på toaletten så förhoppningsvis vill han börja använda pottan snart. Han sitter gärna på den en stund och trallar lite men några behov blir inte uträttade. Tids nog blir nog även han redo. Jag avvaktar lite också, känner mig inte så vig och sugen på att böja mig ner mer än nödvändigt just nu. Magen är minst sagt i vägen och ryggen gör ont som stryk. Men pyret mår prima och är sällan still mer än nödvändigt... Det är nervryckningar, hicka, sparkar, slag och en rumpa som skjuts ut åt sidorna för jämnan. Lite enerverande på nätterna då jag knappt får sova längre  (och absolut inte mer än 1 timme i sträck) men mysigt också såklart. Börjar längta mer och mer efter att få ha bebis på utsidan istället för insidan... Men "bara" 9 veckor kvar nu till beräknad födelse.

Gravidkurvan kommer sen...

2010-02-11 @ 18:27:54
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Jag bara orkar inte just nu... Men i alla fall, så var det barnmorskebesök idag igen. Magen hade vuxit med 3 cm sedan 14 januari och låg nu på 29. Bara en cm större än med Teodor i samma vecka och låg nu på normalstrecket och inte ovanför som sist. Vikten hade minskat från 63.7 kg som det var för en månad sedan och låg nu på 63.5 kg, så jag har sammanlagt gått upp 2.2 kg denna graviditet. Ganska lite med andra ord! Men eftersom magen växer och knakar på så är det ju ingen fara. Fosterljuden låg på 150 slag. Allt annat såg bra ut så barnmorskan var nöjd med mig ;) Sedan var det bara att rusa iväg till jobbet.
Men som sagt, gravidkurva nr 3 kommer nån gång när jag fått lite mer ordning på internet samt hittat orken. Just nu är den ganska bristande, orken alltså. Men den återkommer väl...

Vinterkräksjukan :(

2010-02-10 @ 08:28:53
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Hela dagen igår spenderades i princip på två ställen; på toaletten kräkandes och i sängen med frossa och feber. Sprang väl in och spydde omkring 10 gånger, och varje gång var det väl 5-6 gånger. Jag fick varken i mig vatten eller mat men fortsatte spy ändå. Gissa om jag är trött i kroppen idag... Har i alla fall lyckats både dricka och äta en macka idag, men igår kväll hade jag ganska hög feber, och är nog inte nere på normal temperatur än heller. Har inte besökt toaletten sedan igår eftermiddag dock, så föhoppningsvis är det slut nu. Stannar hemma från jobbet idag och vilar upp mig, men imorgon ska jag vara återställd hade jag tänkt mig. Känner mig verkligen helt urlakad. Då bebisen tar näring ifrån mig trots att jag själv inte får i mig någonting gör att jag blivit ännu lite mer skakig än förra året då jag också hade vinterkräkssjukan. Ska jag få det varje år nu ?! :( Hoppas verkligen att Teodor skonas...

Glad skitunge

2010-02-07 @ 14:52:32
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)

 

 

 

Det går i vågor, tur att man ibland har en jätteglad unge i alla fall! Internet har börjat gå åt helvete igen så snart har jag väl inget internet längre heller. Gud vad jag hatar dessa mobila bredband...


Jag funderar

2010-02-07 @ 11:53:08
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Jag klurar på lite olika lösningar. En sak jag vägrar genomlida igen är att sitta obekvämt/halvligga obekvämt och amma i tid och otid! Med Teodor gick jag upp omkring 4-12 gånger per natt i början och ammade. Det var extremt obekvämt och jag hittade aldrig någon bra ställning i sängen. På dagen var det helt okej, då kunde jag sitta i soffan eller liknande ha stöd för armarna. Men jag kommer knappast ta med mig barnet ut till vardagsrummet för en skön amningsstund i soffan 4 gånger per natt! Det händer bara inte. Så mitt krav är att ha en bekväm plats i sovrummet där jag kan amma. Mitt mål är att amma i ca 10 månader sedan får man se hur det blir med den saken, Teodor ammades ju i 8 månader. Jag funderar fram och tillbaka och idag kunde jag inte hålla mig längre, utan jag flyttade fåtöljen in till sovrummet. Får se hur det ser ut när även dubbelsäng och spjälsäng ska trängas därinne. Vi skulle ju ha byrån där också men det blir nog lite väl tajt.

Ja ja, får fundera mer på saken. Men fåtöljen är verkligen rätt stuk, inte för låg (så man kommer upp och ner ur den nyförlöst) och med bra stöd för armarna.

Tog en bild för att visa hur det ser ut. Med lampan som man kan reglera ljusstyrkan på bredvid kan jag ju dessutom se vad jag gör utan att för den skull väcka N eller eventuellt Teodor eller göra bebis pigg(are).

Tycker att den passade bra in i sovrummet också.


Blobbar pappa?

2010-02-07 @ 08:11:30
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Teodor är så himla go!
Haha, han gick runt här på morgonen och ropade efter pappa. Men pappa är inte hemma sa jag, han kommer hem ikväll. "Blobbar han pappa?" frågar Teodor. Hihihi. Småbarnsprat är ju för sött. För att slippa förklara ytterligare så svarade jag att ja, pappa jobbar. Då säger Teodor "Men mamma äl hemma!" Jajamensan, mamma är hemma. Han nöjde sig med detta.

Idag är det vecka 30+0! Exakt 10 veckor kvar idag tills beräknad förlossning. Tycker att tiden börjar gå långsammare nu, ska det aldrig bli april? Tur att nästa vecka är relativt full, måndag jobb, tisdag naglar, onsdag jobb, torsdag bm + jobb, fredag jobb + eventuellt besök, lördag + söndag eventuellt jobb. Och däremellan ska vi försöka pricka in ett besök på IKEA och så ska vi förhoppningsvis montera isär badkaret och fixa upp lite hyllor i Teodors rum och flytta våran säng in till vårat rum... Sen ska man försöka skola om Teodor till att sova i sin säng igen... Undrar hur det kommer gå... :S Håll era tummar! ;)

Så såg vi ut idag

2010-02-06 @ 21:17:08
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Mhm, en liten modeuppvisning, eller, öhm, nåt.

 

Teodor körde på rött och brunt idag

Mamman körde på stickat. Koftan är stickad av mamma/mormor och mössan är stickad av farmor. Magen är tillverkad av mig och N. HAHA HUMOR

Ja, det var vår lilla modeuppvisning det.
Godnatt nu gott folk, see ya! Imorgon ska vi SLAPPA, det kan ni fethaja asså liksom ba. Jag är helt slutkörd och det är inget skämt. Och Pyret har tydligen lyssnat på musik idag, för i magen dansas det hejvilt.

Utflyktsdag till Valbo

2010-02-06 @ 15:56:48
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Idag åkte vi till Valbo med Emilia och Elmer. Det gick hyfsat bra, var en del spring och jakt förstås och en hel del sura miner, men en hel del glada miner också och överlag gick det bra! Vi kikade i lite olika butiker, fikade/åt mat och köpte nya sittdynor till köksstolarna, spanade in en sängstomme till dubbelsängen och gick runt och drog oss. Ungarna var väldigt söta i alla fall. Och gissa vem som var trött som en liten sate när vi kom hem? Jo, Teodor....



Åka kundvagn. Bra att ha när man fått trötta ben (eller har lite för mkt spring i benen för den delen...)

Teodor och Elmer fick varsinn ny mössa för 20 kr/styck. Billigt och bra på rean. Det var Emilia som lurade på oss att köpa den men en extra mössa behövs väl alltid. Vi är nämligen proffs på att slarva bort mössor...

 

Emilia bjöd på klubba på bussen hem för att barnen skulle hålla sig lugna och sittandes. Det funkade... ett tag... :P

 

I övrigt har det varit nollgradigt hela dagen så vi har inte frysit. Men det är väldigt skönt att sitta hemma i soffan nu kan jag säga. Allt blir en ansträngning nu för tiden. Kroppen är tung och otymplig och jag orkar inte springa efter Teodor lika mycket längre. Magen står verkligen rakt ut som en badboll nu och det är inte en lugn stund. Foglossningen är mycket bättre och känns knappt av längre, men sammandragningarna kommer fortfarande titt som tätt och ryggen tar en del stryk av att man är så framtung. Men imorgon är det bara 10 veckor kvar tills den där lilla bebisen i magen ska komma ut!


För den som undrar...

2010-02-05 @ 19:05:10
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
... varför det är så få bilder i bloggen just nu. Så är förklaringen ganska enkel. Nämligen, så ser de flesta bilder jag tar på trollet ut ungefär såhär:

 

Med andra ord, inte så bra, väldigt stökig bakgrund (så fort jag orkat ta mig för att plocka upp från golvet så är han där och välter ut allt igen) och en arg unge som väldigt ogärna vill fångas på bild. Kameran får sig en och annan dänga av herr anti-modell. Förhoppningsvis kommer det bli bättre med tiden, men just nu krävs stora mängder mutor för att lyckas fånga den unge herren på bild. Och knappt ens då blir det bra. Så här har ni förklaringen till att det inte blir så mycket bilder på bloggen, utan mest en massa text.

 


Men seriöst?

2010-02-05 @ 05:59:32
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (3)
Ja, jag är vaken. Om en kvart ska jag börja gå till jobbet, omänskligt tidigt...
Men det jag skulle skriva var att jag har börjat läcka! Jajamensan, jag har börjat producera mjölk! Hallå lilla bebisen, du ska inte komma ut förrän om 2 ½ månad! Väldigt skumt tycker jag personligen! N upptäckte även han detta inatt och började peta på mig. "Jag vet" blev mitt sura och halvsovande svar. Vad fasiken... Att börja läcka mjölk i typ vecka 38 är ju helt okej. Men i vecka 30?! Nä, tror inte det va.

Tårögd

2010-02-03 @ 10:27:52
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Just nu ligger Teodor i soffan tillsammans med min gamla nalle (som jag sov med tills jag fyllde 22!) och pillar honom i örat på exakt samma sätt som jag brukade göra. Jag hoppas ju såklart på att nallen får vara med om en massa hemlisar till precis som han fått höra om allt roligt och tråkigt när jag var liten (och stor). Nallen får även åka traktor, Teodor sätter honom på traktorsitsen och säger "Sitt där nu" när nallen börjar glida av.

Ja, det är sånt man som gravid kan bli tårögd av :D

Nu jäklar håller ni tummarna!

2010-02-03 @ 08:14:41
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Vi vaknade pigga och glada efter en hel natts rofylld sömn och gissa vad? Sonens öga är rent och fint och min feber är borta! Jag har meddelat både förskola och jobb att vi kommer idag! Så nu jäklar håller ni tummarna att det ska hålla hela vägen (börjar ju inte jobba förrän 15:15)! Den som inte håller tummarna kommer jag jaga till jordens ände! Nu ska vi vara friska åtminstone hela resten av veckan!! Det har jag bestämt och därmed basta!

Angående jobbet

2010-02-02 @ 12:40:24
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Så har jag fått raka besked nu. Jag vet hur framtiden ser ut.
Om det visar sig på ultraljudet den 26:e februari att jag måste genomgå ett ks så slutar jag jobba 1 mars.
Om det visar sig att allt är som det ska, så slutar jag jobba 1 april.
De har hittat en vikarie eller ersättare eller vad man kallar det som kan börja jobba vilket som av dessa två datum. Jag hoppas såklart att jag kommer kunna jobba till 1 april. Det är 18 dagar innan beräknat födelsedatum.

Över till annat, så kom strollershopper väskan idag. Den är jättefin och helt enorm, inte några problem att få plats för saker till två barn där inte! Passar klockrent till den röda vagnen med en grå väska också.
Och Teodor har äntligen fått tid för BVC samtal igen - 2års kontroll med hälsosamtal och tandhygienist. Dessvärre blev tiden vi fick den 11 februari (varför alltid så kort varsel?!) klockan 14:30 och jag jobbar till 15:30 den dagen. Så jag måste ringa och boka om, för jag kommer komma en timme sent till jobbet den dagen (ska till barnmorskan klockan 9:15 och skulle egentligen börjat jobba 9:00) så jag kan verkligen inte gå en timme tidigare... Så jag måste ringa imorgon på deras telefontid (hoppas hoppas att de svarar) 8:30-9:00... De har bara telefontid på tisdagar och onsdagar och så bara en halvtimme. HUR ska man lyckas komma fram på den linjen, det lär ju vara hotlineAB då... Men jag ger det ett försök!

Känner mig lite bättre till mods nu än i morse, och förhoppningsvis blir inte Teodors nyfunna ögoninflammation värre, så att jag kan ta mig iväg till jobbet. Har verkligen inte råd att vara hemma hela denna vecka också... Suck och stön. Men det är väl bara att gilla läget.... Har man barn så har man barn.

Jaha

2010-02-02 @ 08:03:33
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Ja, roligare än såhär blir det visst inte. Teodor har fått ögoninflammation igen och jag har feber och världens största klump i halsen, så det blir hemma idag IGEN då. Jag orkar fan inte mer! Jag orkar inte vaba och vaba och vaba... Jag vill bara slänga mig själv ut genom fönstret. Så jävla jobbigt att tvingas vara hemma hela tiden. Jag hade lätt kunnat ignorera min egen feber och jobbat ändå, men Teodor går tyvärr inte att ignorera.

Måste visa med gardiner också...

2010-02-01 @ 23:03:39
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Det blir ju en annan feeling när man satt upp gardiner i ett rum. Och jag har städat ur rummet, satt upp lite saker och tänkte visa en bild på hur det ser ut med rullgardin + gardiner i vårat "nya" sovrum :)


Världens mest uttråkade

2010-02-01 @ 20:41:23
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Japp, det är min son det. Han har slagits och skrikits i protest hela dagen, skitsur över att vara hemma och ha tråkigt. Han vände upp och ner på alla sina leksakslådor så nu är det leksaker överallt igen. Och jag har precis tryckt i mig en halv karta Alvedon och orkar verkligen inte städa. Jag skiter rent ut sagt i det. Men han är söt som vanligt i alla fall, trots att han driver mig till vansinne och är kaxig som satan och struntar i alla mina förmaningar (som att dyka ner från soffan på en pytteliten kudde på golvet, slänga ut sopor på golvet, hoppa på diverse möbler...) Han snodde en av sin pappas mössor och kände sig snygg. Hoppas verkligen att vi är friska nog att ta oss till jobb och dagis imorgon... Annars vet jag inte vad vi tar oss till.

 

 

 


Fäääärdiiiig!

2010-02-01 @ 15:50:12
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (2)
Efter en massa kämpande och idogt ignorerande av snorig näsa och feber så är jag nu klar med sovrummet! Nu ska jag sitta och glo resten av kvällen. OBS! Testa inte hemma att tapetsera en mönsterpassad fondvägg samtidigt som du tar hand om en 2-åring och ni båda är sjuka! Endast för rutinerade personer ;)

Det är lite svårt att fånga rätt färgskala på bild, men bakgrunden på tapeten är mer beige än grå och väggarna lutar också åt det beige-vita hållet. Det ser fortfarande ut lite som en arbetsplats men men. Möbler osv som säng flyttas inte över förrän N kommit hem. Jag tänkte dock, om jag orkar, flytta över lite smågrejer för det är verkligen saker överallt hemma, svårt att ta sig fram i hallen...

 

 


Oinspirativ rubrik

2010-02-01 @ 08:39:34
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Varför måste alla inlägg ha rubrik? Så jävulusiskt svårt att komma på en rubrik när det man vill skriva inte handlar om nåt speciellt, utan bara är lite allmänt svammel.

Först och främst så vill jag utdela ett litet diplom till mig själv; jag har målat klart (pärlemor) sovrummet och nu är det "bara" tapeterna kvar!!! Som dessvärre ska mönsterpassas... Men ikväll är det nog klart!

Sen så har jag blivit sjuk (förkyld bara förhoppningsvis), och det gör att jag har ännu svårare att andas än tidigare. Suck och stön och bröl.

Teodor är allmänt söt och go idag och väckte sin trötta mamma med en puss och en bamsekram i morse och sen gick vi upp och då fick jag en nedborrad unge vid min sida i soffan, han hade tagit med sig sin kudde och så mös han in sig, supermysigt!

Jag har beställt väskan! Den ska komma om 3 dagar. Jag hoppas att jag blir nöjd, men det är 14 dagars öppet köp, så vi ska prova på den lite hemma först, så får jag väl skicka tillbaka den om det skulle kännas fel!

Ledig idag i alla fall, men imorgon blir det jobb och förskola igen! Det var länge sedan nu! Ska bli skönt att få återgå till vardagen litegrann.
Ja, nu orkar jag inte skriva mer. Kommer bilder på sovrummet sedan när det är klart. Och jag måste prisa min karl också såklart, det är en fröjd att måla ett rum när grundarbetet är ordentligt gjort. Han har spacklat, slipat och grundmålat och varit allmänt duktig.