Irriterande!

2009-12-31 @ 09:36:39
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Här sitter jag på självaste nyårsafton och ska ringa och boka tid för placentakontroll i graviditetsvecka 32. Men det går inte sådär värst bra för mig. Tydligen är detta någonting jag måste göra själv (även fast det skulle vara mycket lättare om min barnmorska bara kunde knappa in det på sin dator) och det är ett ståhej.
Öppettiderna för tidsbokning av ultraljud av alla dess slag är 9-10 på vardagar. En liten sketen timme. Igår när jag ringde 9:15 så sa de "Numret du har ringt har öppet mellan 9:00 och 10:00. Var god försök imorgon klockan 9:00" Öööh men hallå?! Idag när jag ringde första gången var det upptaget och sedan har jag bara ringt och ringt och ringt och det går fram hundra signaler men inget svar får jag. Inte heller kommer jag till någon telefonsvarare eller blir vidarekopplad... Hur ska jag kunna ringa och boka tid om de inte svarar i telefonen?! Ultraljudet ska ske någon dag i vecka 7 (15-19 februari) och det är ju kötid, så jag vill gärna boka tid så fort som möjligt. Anledningen till att jag inte ringt tidigare är att jag skulle lyssna på hjärtljuden innan jag bokade tid, fick jag klara besked om. Och efter att jag gjort det så blev det jul och öppettiderna var stängda. Men nu ska de vara öppna igen. Ändå sitter jag här med en tyst jäkla telefon i handen! Det är ingen liten smågrej det här, om jag inte får konstaterat att moderkakan vuxit med livmodern upp så måste jag göra kejsarsnitt och gör jag inte kejsarsnitt då så kan jag förblöda på förlossningen. Så jag vill gärna göra den här kontrollen... Och i tid dessutom! Med tanke på hur snabb min förlossning med Teodor var så kommer det knappast finnas tid för ett ultraljud när jag kommer in på förlossningen med värkar...

Jaja, jag får väl ta nya tag på måndag då! Då jäklar ska de svara i sin förbannade telefon!

Nu ska jag dricka upp min latte och sedan dona lite innan det är dags att ta sig iväg till jobbet igen!

"Teolina"

2009-12-30 @ 09:01:49
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
N kom på den eminenta idén att sätta upp Teodors hår i en tofs. Och ja, det såg ut som en riktig liten "Teolina" här hemma. Lika söt som vanligt men en aning mer "feminin" (kan ett barn vara feminint eller maskulint? Tror inte det, barn är bara barn). Vi tog lite kort och det är så roligt för när man säger "Posa Teddan!" till honom så drar han upp tröjan och spänner ut magen! Han har kanske iakttagit sin mamma? ;)
Apropå mamma och magen så är det livat värre nästan dygnet runt nu. Jag som trodde att denna bebis skulle bli lite lugnare än sin storebror, får äta upp mina ord. Det är en till liten hoppande vilde vi verkar få till familjen. N ligger och blir idogt sparkad i sidan av bebisen natten igenom (jag själv har börjat vänja mig och lyckas somna även om det är full rulle inuti mig). Det är både mysigt och lite enerverande. Det är inte världens lättaste att klä på en son ett ton vinterkläder samtidigt som man blir kickboxad... Men tiden går och rätt vad det är så har jag en liten fis utanpå magen istället. Jag kanske inte har skrivit det i bloggen, men den lilla därinne har ett namn. Vi vet ju könet, och bestämde tidigt ut ett namn. Sen får vi se om det passar pyret som kommer ut. Men det känns rätt. Jag kan ju såklart inte skriva namnet här som ni förstår eftersom könet är hemligt men jag vill ändå delge informationen att pyret är inte namnlöst. Och vi använder arbetsnamnet flitigt här hemma.

Men nu åter till Teolinan och bilderna:

Mmm ja, vem är det som ska klippa luggen då?

Magposen!

Och sedan lite allmänt slapp i nya stolen från farmor


Utav det mysigaste...

2009-12-29 @ 06:48:11
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Något utav det mysigaste med vintern är när man går upp halv sju på morgonen, lägger jeansen på elementet och myser in sig i en stor kofta, gör te och knäckemackor och sitter själv i den totala tystnaden och njuter av att man är den enda som är vaken. När man får plocka fram barnets (tänk, om ett år kommer jag få skriva barnens) kläder som luktar sådär mysigt småbarnsaktigt och sedan få väcka det lilla barnet som är varm-mosigt och mjukt och viska att det är dagisdags och att han måste gå upp... Det måste vara något utav det bästa och mysigaste på vintern.

... Att ge sig ut i -15 och snövallar och sedan stressa till jobbet är inte fullt lika mysigt men jag väljer att ignorera det faktumet just nu. Just nu ska jag bara dricka upp mitt te, äta upp mina smörgåsar och njuta av tystnaden, lugnet, ron och vetskapen att i min säng ligger just nu två människor som jag älskar väldigt, väldigt mycket. Och i min mage ligger den tredje, just för tillfället hyfsat lugn den med.

Mr "Kan Själv"

2009-12-28 @ 22:21:59
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Teodor har hamnat i en härlig (inte) liten period då allting präglas av begreppet "Kan själv". Och ett annat litet begrepp som heter "Mitt". Allt är Teodors. Och allt ska göras av Teodor. Han vill gärna ha sällskap när han gör det, men det ska göras av honom själv; snyta näsan, göra macka, sätta på tv:n, prata i telefon... Att ha en unge som tycker sig ha äganderätt på allt och som ska fixa biffen utan mammas eller pappas hjälp är inte alltid så värst givande...
Och nu är det slut på julfriden också; igår och idag har varit präglade av jobb. Och förkylningar! Jag är så himla förskyld... Men jag vägrar sjukskriva mig... Dum och envis som man är. N är förhoppningsvis hemma veckan ut så lite avlastning får man hemma i alla fall, det är värt det!
Nu ska jag hoppa ner i sängen, för gissa vad? ;) Det är jobb imorgon igen. Och på onsdag. Och på torsdag...
Ny graviditetsvecka idag, vecka 25. Och idag går jag in i 7:e graviditetsmånaden. Vart tusan tar tiden vägen?!

Uträkning utgår från dagens datum: Mån 28 dec 2009.
Din graviditet startade Mån 13 jul 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 27 jul 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 169 av 280. (60,4%).
Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 0 fulla dagar (v24+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 18 apr 2010
Du har 111 dagar kvar till beräknad förlossning.


Lite bilder

2009-12-25 @ 21:29:21
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Tänkte slänga upp lite bilder lite snabbt (jag har faktiskt tydligen fastnat på nästan varenda bild, det var svårt att hitta en bild UTAN mig, det var väl första gången som det har hänt) från julafton och nu juldagskvällen. Orkar inte skriva upp vad busungen fått, den som är intresserad kan ringa och fråga! :) Men jag vill tacka för de fina presenterna som Teodor fått och även de jag fått! Så TACK alla!
Imorgon kommer min mamma och mina systrar förbi och firar lite också! Ska bli så mysigt!
Men här kommer bilder, sedan ska jag tillbaka till "Berättelsen om Narnia", N är ute på en krogrunda såhär på juldagen och Teddis sover sött, så jag har makten över tv:n och kylskåpet! :D

 

 

 

 


God Jul!

2009-12-23 @ 22:50:31
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
God jul alla godingar därute!

Julstress även hos oss...

2009-12-22 @ 19:23:24
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Puh, suck och stön...
Har spenderat 5 timmar på stan med att handla julklappar och julmat och sedan ytterligare 4 timmar hemma med att städa, dona och feja. Känns som att det aldrig tar slut... Men nu har jag det mesta införskaffat i alla fall. Ikväll ska jag baka lussebullar och imorgon ska jag handla den sista julmaten till torsdag ifrån jobbet.
Ikväll kommer N hem! Ska bli skönt att få lite avlastning hemma, det gör ont i hela min kropp efter en och en halv veckas stressande, jobbande, omhändertagande av sjukt barn, julpyntande, städande... Imorgon blir det till att jobba 8 timmar i den ultimata julstressen, dagen före dopparedan ;) Sedan kommer 3 välbehövliga lediga dagar och guess what - jag behöver inte ta hand om Teodor själv de dagarna :D Två av dagarna har vi släkten här och en dag får vi spendera själva - med att städa och utforska Teodors julklappar, kan jag tänka.

Nu ska jag fortsätta min städrunda, jag ignorerar sammandragningarna och foglossningen! Jag har dessutom köpt en julklänning till mig själv och jag ser ut som en väldigt höggravid kvinna i den :D Men då vet jag att jag kommer vara garanterad sittplats vid matbordet i alla fall ;) Ingen låter väl en framtung 24-årig småbarnsmamma stå och äta sill?!
Ps. Jag kommer i mina vanliga jeans igen! Jag har verkligen gått ner mycket i vikt på hela kroppen förutom på magen, som är stor som ett hus... Och jisses vad det röjs därinne, det är full rulle så fort jag sätter mig ner. Crazy baby time

UVI, febervabb och snö i massor

2009-12-21 @ 16:10:45
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Elmer och Emilia kom på besök i förmiddags, och fikade lite. Sedan klockan 13:00 begav vi oss till hälsovårdscentralen för att jag äntligen tagit arselet ur vagnen och bokat tid för urinprov. Och som jag trott så har jag UVI = urinvägsinfektion. Ska gå på medicin i 7 dagar nu och förhoppningsvis försvinner sammandragningarna efter det!!
Efter läkarbesöket så tog vi pulkorna med ungar på och åkte omkring lite och busade loss i snön. Sedan var det dags för förskolan för Teodor 14:30.
Jag hann precis lämna av honom och ta bussen in till stan så ringer förskolan och säger att Teodor har hög feber, kom tillbaka och hämta honom. Inte mycket att argumentera om där. Bara att vända om och åka tillbaka till förskolan, ringa jobbet och anmäla vabb och sedan hem och ner med ungen i sängen. Kul, kul. Nu sover han och det blir till att tina köttfärs till middag idag. Hemmet ser ut som ett krigsfält trots att jag storstädade i fredags, så det är bara på't igen och röja järnet. Imorgon är jag ledig men på onsdag är det heldags-jobb. Sedan vips kommer julafton.

 

 

 


Härlig kväll

2009-12-20 @ 20:53:37
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Sitter i soffan och fullkomligt njuter. Har en kopp äpple&kanel-te och mina knäckemackor med ost och tomat framför mig. Har nyss smällt i mig en apelsin. Teodor sover gott i sängen, och han har varit på riktigt solskens humör ända sedan han vaknade imorse och dagen på förskolan har funkat toppen för hans del - han har ätit gott (köttbullar, julskinka, äppelskivor, ris, smörgås och banan med mera) och sovit en stund och lekt ute i snön.
Min dag har också varit bra, jobbet har flutit på bra, och dagen har gått fort. Att foglossningen känns värre än någonsin och det är lite lätt kryckvarning när jag suttit stilla ett tag skiter jag i. Ingenting kan krossa min kväll ikväll. Imorgon får jag en välbehövlig sovmorgon dessutom, skönt! Men nu ska jag glo lite på Ankan på 3:an och få mig ett gott skratt åt det där härligt puckade fruntimret som lever uppe i det blå.
Godnatt med er sötnosar!

En "milstolpe"

2009-12-19 @ 22:31:19
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Imorgon, eller på måndag (beroende på hur man räknar) så kommer vi till en liten milstolpe i Pyrets liv. Då är nämligen dagen (gravid i vecka 23+0) som Pyret blir till en riktig människa med mänskliga rättigheter.
Om jag hamnar i värkar så räknas det som en förlossning och inte ett missfall. Alla åtgärder sätts in för att rädda Pyrets liv om förlossningen skulle starta imorgon. Pyret anses vara ett spädbarn och inte ett foster. Pyret har en chans att överleva om det föds imorgon. Det kanske inte är någonting ni själva skulle reflektera över, men för mig är det en liten milstolpe i mitt ofödda barns liv.

Idag har jag jobbat hela dagen. N också, Teodor har varit på förskolan och myst (och tydligen matstrejkat) och nu ligger han och sover sött i sängen. Jag har köpt 2 kg apelsiner, så nu borde jag klara mig en dag eller två. Jag fick en riktig överraskning nu på dagen; jag pratade med N tidigare på förmiddagen, han sa då att han inte skulle hinna hem denna helg. Klockan halv fyra på eftermiddagen går jag på toaletten och då ringer min telefon. Det är N som ringer och frågar vad jag gör. "Jag kissar" svarar jag. Då säger han: "Ja, jag skulle komma in men det står 'Endast Personal' på dörren." "Va?" frågar jag, fattar ingenting. "Nyckeln sitter i dörren också, typiskt dig". "Är du HÄR?!" skriker jag, och mycket riktigt, när jag öppna dörren så står där N och väntar, på mitt jobb :D Snacka om surprise!
Dock kunde han inte stanna, de var och räknade på ett jobb i Gävle och skulle tillbaka till Stockholm rätt omgående, men de stannade och gav mig skjuts till förskolan när jag slutat jobba en timme senare.

Jag blev i alla fall väldigt glad.

Nu ska jag sussa för imorgon blir det jobb igen.
Idag fyller Elmers mamma Emilia 22 år, grattis till henne!

Fredag kväll men inget fredagsmys

2009-12-18 @ 21:53:21
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Sonen sover, och jag sitter med cravings big time! Jag vill vill vill ha en knäckemacka med ost, tomat och massvis av örtsalt. Till det en saftig apelsin och en kopp chaite med kanel... Men dessvärre har jag inget utav detta hemma. Kan man bli mer deprimerad än jag är just nu?!
Men, imorgon börjar jag jobba klockan 8 och som tur är jobbar man ju i mataffär, så snart kommer jag ha mina förnödenheter nära till hands! Ska jobba ända till halv fem, så det blir långpanna för Teodor på förskolan igen, eftersom pappa N inte kommer hem förrän i morgon kväll (förhoppningsvis). Men han trivs ju bättre där än hemma i princip som det verkar, så det blir väl det minsta problemet.
Jag kan klaga på att jag har ont i kroppen osv men faktum är att jag verkligen tycker att det är störtskönt att jag har ett jobb att gå till. Det är inte alla förunnat och jag tänker kämpa in i det sista för att kunna jobba så länge som möjligt innan nästa föräldraledighet.

Nisse Hult äter broccoli, lax och pasta

Och trotsar mamma genom att stå upp i stolen... Men fin, det är han!

Lite mer julpynt. Snart har jag pyntat klart hemma för detta år. Julgardiner har det inte blivit några i år, jag har inte hittat några fina. Nu är det bara 2-3 veckor kvar sedan har man tröttnat och så ska allt ner igen. Positivt tänkande.....

Nu ska jag sova! /Godnatt!


Pjuu!!

2009-12-18 @ 15:13:19
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Gah, försök med detta:
Ta med dig din 2 åriga son/dotter som är i trotsåldern. Placera denna i en pulka och släpa med dig pulkan en halv kilometer. Ta dig in på Coop med en trotsunge och en pulka i händerna. Handla blöjor och servetter. Gå sedan vidare in på DollarStore med pulkan, ungen, blöjpaketet och en varukorg och trängs med julshoppande totalstressade människor samtidigt som du letar efter fina saker att ha hemma. Ta sedan med dig två fullproppade kassar med pynt, ett paket blöjor, en trotsig unge och en pulka och gå en halv kilometer hem igen. För att göra det hela lite mer spännande så utmanar jag dig att vara gravid med foglossning och lyckas ta dig över en relativt trafikerad gata med samtliga bihang i behåll... Jo, just det, du ska ha en väska med dig också såklart, där du förvarar plånboken och mobilen som ringer och som du ska försöka lirka ut ;)
Skam den som ger sig!!
Budgetshopping som heter duga blev det i alla fall. Jag betalade sammanlagt 140 kr för varor som borde kostat ca 300-400 kr tillsammans. Det känns bra! Och vi är hemma, i säkert förvar.

 

Pulkan börjar bli lite för liten, men säg den som klagar? Inte Teodor i alla fall, han tycker att det är störtkul att åka pulka! Oavsett storlek, form eller hastighet.

 

Teodor tycker om bebismagen! Han ska pussa och krama den, så mysigt! Urkass kvalité eftersom jag fotar själv med digitalkameran. Men men. Vi ska boka in tid för proffsfotografering i januari-februari. Jag vill inte vara helt enorm, tycker januari är en bra tid för fotografering. Jag är ju redan så stor om magen (fast resten av kroppen verkar bara bli smalare för varje dag som går). Själva fotosessionen är dessutom gratis, det tycker vi om! Sedan kostar självklart bilderna pengar, vi vill dessutom ha en canvasbild på 100x70 cm att hänga på väggen hemma. En fin familjebild. Det är väldigt vanligt att man gör gravidfotografering, och jag ångrar att jag aldrig gjorde det när jag var gravid med Teodor... Men nu blir det ju så mycket bättre. Hela familjen liksom!


Lite kalas sådär på torsdagen

2009-12-17 @ 23:15:57
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Ja, idag firade de Teodor på förskolan. De har en dag i månaden då de firar alla barn som fyllt/ska fylla år den månaden. Det var bara Teodor i december. De har sjungt födelsedagssång och bjudit på tårta och pepparkakor och gjort ett fint grattis-kort med ett dagsfärskt fotografi som de tog och skrev ut. Mysigt för Teodor att bli barnet i centrum!

Till något helt annat; jag behöver en ny babysitter, till pyret i magen. Babysittrarna (plural någon?) jag använde till Teodor är helt utanvända och jag vill inte använda dem till barn nummer 2. Plus att utvecklingen hela tiden går framåt och att jag med erfarenhet av ett barn som älskade sin babysitter vet vad jag vill ha denna gången, vet vad som funkar, vet vilka kriterier jag har.

Jag har siktat in mig på en Babybjörn sitter med tre lägen (inklusive fullt liggläge). De är svindyra men verkar jäkligt bra och har samma krav som jag har. Rekommenderade från 3,5 kg till 13 kg. Teodor slutade använda sin babysitter helt vid 7-8 kg. Här kommer en bild också:

Än har jag bara köpt vagnen till pyret. Ingenting annat. Tänkte vänta till åtminstone v 30 innan jag börjar shoppa loss. Det mesta har vi ju redan, men första babykläderna, nytt skötbord och lite hygienartiklar och personliga saker ska pyret få såklart.


Jule(frid?)tid

2009-12-16 @ 23:35:05
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Puh, jag somnade som en stock när jag skulle natta Teodor. I tisdags jobbade jag som sagt omkring 9 timmar. Jag stod/gick HELA dagen med undantaget rasten på 30 minuter. Och idag jobbade jag 3½ timme, också då stående/gående. Gissa om mamma Elsa har skitont i höfter/ben?! Det känns som att mina leder långsamt slits ifrån kroppen. Det gör o - n - t .
Men, men. Jag har monterat upp granen! Och pyntat (fast granen är så stor att den behöver lite mer pynt), så nu är det jättefint hemma! Eller, nej... Jag måste städa! En riktig storstädning (som det känns som att jag gör jätteofta men det leder ingen vart). Men imorgon blir det jobb igen, chefen är sjuk. Och jag behöver jobba som kompensation för förra veckans totalvabb. Det hade gått bra idag på förskolan i alla fall. Han vill inte gå hem, så det blev ett litet krig där mellan en väldigt trött och hungrig mamma och en väldigt obstinat och trotsig son. Till slut kom vi överrens. Och sen har han varit en söt liten ängel hela kvällen och levererat pussar och kramar och glada hejjarop när jag donade med granen.
Kristin har diskat (!!) så det slipper jag tänka på.
Nu kommer lite bilder och sen däckar jag!

Mycket snö täcker hela Gävle, mysigt! Ger kraft och energi

Kristin hjälper till och klär på Teddis overallen

Det blev en liten kamp där med hihi men förutom det var de väldigt sams. Kristin är mycket mer populär än vad jag är.

Julgranen.

Godnatt!!


Snö

2009-12-15 @ 22:30:36
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Det är massvis med snö ute nu! Mysigt!
Kristin har varit här hela dagen (hon kom igår kväll) och varit barnvakt i 11 timmar idag medan jag jobbat. Imorgon blir det förskola för lillungen för första gången på lite mer än en vecka. Kristin ska åka hem och jag ska jobba, men bara kort, 3 ½ timme. Jag har köpt julgransfot så granen ska upp i helgen eller innan. Det är ju för guds skull bara en vecka kvar till julafton...
Bebis sparkar på bra därinne och plutt ligger och sover sött. De har åkt pulka som tokar idag, K och Teddis och det har gått jättebra hela dagen.
Nu gluttar vi på Bridget Jones och sen ska det sussas i sängen.
Bilder kommer imorgon!

Myskossan

2009-12-14 @ 16:46:04
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Teodor fick en filt som har ett kohuvud och klövar av sin gammelfarfar och gammelfarmor i födelsedagspresent.
Han släpar med sig den där kofilten överallt! Han tycker att den är supermysig, den ska med vid varje stund och får pussar och kramar och nosgnugg och ett och annat "Muuuu" ifrån Teodor ;) hihi! Det ser supergulligt ut. Han är inte så mycket av en gosedjurskille (har ingen snuttenalle eller snuttefilt och ingen napp eller annat gosigt) men nu verkar det vända, för kossan är verkligen en hit. Får se hur länge det håller i sig, men det är ju bra att det är en filt i samma, så att han håller sig lite varmare om natten, när han sparkat av sig täcket för hundratjugonde gången....



Barnmorskebesöket

2009-12-14 @ 12:01:28
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Nu har jag varit hos barnmorskan, efter 2 långa månaders väntan.
Läget såg ut som sådant;
Fick lyssna på lilla pickande hjärtat som lät högt och tydligt och hittades direkt, det låg på 148 slag/min
Vägdes, och vikten har sett ut som sådan denna graviditet;
Hälsosamtal graviditetsvecka 6 - 61 kg
Inskrivning graviditetsvecka 9 - 61 kg
Barnmorskebesök graviditetsvecka 22 - 62 kg
Jag har alltså gått upp 1 kg hittills. Vilken om man slog ihop det gav en viktökning på 0 gram på ett överslag av 15 veckor. Det var inte helt okej, men barnmorskan såg lite strängt på mig och frågade om jag åt ordentligt, och det gör jag ju. Så konstaterade hon att magen i alla fall växer och är stor, och det är huvudsaken.

Pratade även lite om mina sammandragningar. Vi kom fram till att ett urinprov relativt omgående ska tas för att utesluta urinvägsinfektion - som jag tror att det är - är det ingen urinvägsinfektion, eller om det är det men penicillinet inte hjälper mot sammandragningarna, så kommer jag få gå på ett läkarbesök för att utesluta att det är fel på bebisen eller att jag börjat öppnas. Men det tror jag inte! Tror att det är den satans urinvägsinfektionen som spökar, hade det när jag var gravid med Teodor också.

Lite mer julstämning

2009-12-13 @ 21:31:14
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Långsamt kommer vårat hem att arta sig... Julgranen kom hem idag, dock ej uppackad ur kartong eller stående än, och vi var och handlade ljusslinga som min händiga karl satte upp på balkongen. Dessutom kom det lite snö idag. Mys! Imorgon ska jag nog kanske se om jag hittar några billiga julgardiner att sätta upp i köket, för att höja stämningen ytterligare. Det är så mysigt när det är alldeles mörkt och murrigt och gosigt och man kan ha tända ljus och bara gosa in sig i en filt med en kopp te. I like it! Förhoppningsvis har vi snart tagit arselena ur vagnen och gjort klart sovrummet... Längtar så tills jag får burra ner mig i ett fint vuxenrum med en bok igen!

 

Igår var det trevligt på julfesten, jag var borta till halv tolv ungefär, det räckte alldeles lagom (4 timmar) för lilla trötta mammakroppen. Det blev en del fylleslag men det var ett femtal som körde samma race som jag och höll sig nyktra :)

Vill ni veta vilken bra kille jag har? Jag har en sådan kille som säger att jag är skitsnygg utan att jag måste be om en kommentar till min utstyrsel, så jag kände mig riktigt fin igårkväll! Trots kulan framtill med valross-varning ;)

Long day...

2009-12-13 @ 16:51:23
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Idag har det varit lite action.
Vi vaknade för sent, fick starta dagen med att tvätta (okej, N fick tvätta, jag latade mig). Sedan var det off to "the city"... Gick på stan, åt på gallerian, myste. När vi kom hem efter en hel dag ute så kom arbetskamrater till N hit och fikade och sen åkte N med till Sthlm för jobb. Så nu är helgen förbi... Känns trist, men vi har hunnit med en hel del denna helg ändå.
Imorgon är det besök hos barnmorskan, det första sedan början på september. Får se vad som händer då, har inte riktigt koll... Med lite tur får vi (jag och Teodor) lyssna på hjärtljuden på pyret. Annars blir det väl mest en massa snack och vägning/mätning osv. Ska nog försöka trycka ner Teodor på en våg också, det var över ett halvår sedan han vägdes sist...

Farfar på besök

2009-12-12 @ 15:35:00
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (4)
Idag var farfar och bonus-farmor Sussi på besök. Det blev mys med presentöppning och lunch på stan. Teodor tyckte det var väldigt skoj men var en aning trött på slutet ;) Nu sover han gott (och likaså pappan...) Jag ska på julfest med jobbet om några timmar och sitter mest och slöar just nu.
Bidrar med lite bilder i alla fall ifrån dagen! Sedan kanske man skulle trycka i sig nåt så att man slipper vräka i sig julmat ikväll ;)

 

 

 

 

 


Film med dålig kvalité

2009-12-11 @ 21:18:44
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Sorry för den urkassa kvalitén... Inte lätt att filma i halvmörker. Ljusare än såhär blir det inte med alla lampor tända såhär i vintertid. Vill ändå lägga ut min son "in action", för att jag älskar honom så mycket :)


Jag geniförklarar min son

2009-12-11 @ 17:44:21
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Jag satt och pysslade med mitt och Teodor satt och pysslade med sitt, så hör jag ungen säga "Titta en åtta" upprepade gånger. Jag går dit och kikar efter vad han gör, och han sitter och ritar små, små stjärnor (eller åttor som han kallar det) och är superkoncentrerad. Jag är en aningens förvånad då jag trodde att 2-åringar för det mesta ritade streck bara, och inte små små krumelurer med största finkänslighet... Med vänster hand dessutom. Han ritade så fint att jag var tvungen att fotografera det. Det är lite svårt att se på bild, men det är verkligen små, små krumelurer (inte bara streck alltså), och så ringar som sitter fast i varandra.

 

 

 

Så härmed geniförklarar jag min son. Han är en liten mini-Picasso! Skönt att min konstnärliga sida går i arv. Jag funderar på att geniförklara mig själv också, men det känns lite väl egoistiskt ;)

Nä nu ska vi fortsätta tvätta... 8 maskiner tvättade på 2 dagar hittills. Och minst 8 till innan all tvätt är ren... Shit vad mycket tvätt på 2 ½ vecka... Har alla småbarnsföräldrar det såhär eller är vi exeptionellt skitiga av oss bara?


MIn duktiga...

2009-12-11 @ 14:10:39
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
... pojkvän :D
Gissa vad han har gjort? Jo, skaffat en julgran!
I'm happy!

Mycket att göra

2009-12-11 @ 09:16:46
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Ja, till min stora glädje vaknade jag upp bredvid ett barn som dock hostade och fortfarande hade ögoninflammation - MEN! - han har ingen feber längre och verkar väldigt pigg och glad och det sovs 12 timmar inatt utan uppehåll så jag slapp kruppanfall - kanske var det mitt öppnade fönster som gjorde susen? ;)

Men då har man inget legitimt skäl att bara sitta på soffan och lalla runt i mjukisar hela dagen längre.
Jag måste ta mig in till stan med ungjonet och shoppa lite nödvändigheter - dels lite julklappar, sedan pepparkaksdeg och lussebullstillbehör. För ikväll ska här bakas! Apelsiner ska pryda köksbordet och hemma ska det städas big time! Jag har tvättstuga idag igen, 17-19, en lite mänskligare tid. Det är fortfarande massvis kvar att tvätta och jag skulle gärna vilja ha detta avklarat så att man slipper ränna där nere med sjutton säckar varje dag i ett halvår...

Mamma insisterar på att vi ska få en tvättmaskin i julklapp, jag vet inte riktigt om jag kan godkänna en så pass dyr julklapp... Men kanske en 50/50 present... Eller ett presentkort.

I alla fall, nu ska jag göra lite frukost så att vi inte svälter ihjäl på kuppen. Jag har bestämt att det blir ugnsbakad lax med paprika och chili till middag ikväll, det var länge sedan. Till det ska jag försöka mig på lite bakpotatis kanske. Är det fredag så är det!

Lillplutten då!

2009-12-10 @ 20:59:18
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Usch!

Min favoritkille dras just nu inte bara med ögoninflammation och hosta och snorig näsa - nej ikväll har han kräkts som en liten groda och dessutom har han fått feber.
Han ligger i sängen och hostar och kommer upp ibland och gråter och vill kramas. Det får han så gärna. Tycker så synd om honom! Ögonen är alldeles svullna, röda och kladdiga och han mår inge bra alls! Sitter och förbereder mig inför natten som jag känner på mig kommer att bli lång... Hoppas att vi slupper kruppanfall men jag kommer förbereda genom att öppna fönstret i sovrummet ordentligt och ta dit extra filtar och täcken istället. Frisk luft hjälper att andas (han är ju dessutom täppt och kyla är bra för febern) så får han ett anfall inatt är det bara att sätta sig vid det öppna fönstret och andas lugnt tillsammans med honom. Men hoppas som sagt att det inte går så långt, krupp är så jäkla läskigt!
Jag har dessutom börjat känna av en rejäl huvudvärk själv och jag somnade på soffan idag och sov i en timme - och jag sover aldrig på dagen. Så lagom till julfesten på jobbet hinner väl jag också åka på skiten.
Inte så mycket att göra åt, hoppas på det bästa och att ungen min blir frisk snart!
Förhoppningsvis kommer N imorgon någon gång (säkerligen sent på kvällen/natten) så att jag får pusta ut lite ifrån att badda ögon, torka spya och snyta näsa...
Sov gott mitt lilla barn och vakna lite friskare imorgon!

Men jag ÄR gravid, jag lovar ;)

2009-12-10 @ 14:07:43
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Gick inte så bra på läkarbesöket. Teodor uppförde sig exemplariskt men det blir ingen antibiotika-kur. Vi får avvakta. Jag skulle höra av mig på måndag igen om det blivit värre. Blev lite irriterad för hennes resonemang var att "Nu är det ju torsdag så veckan tar ju slut imorgon. Då spelar det ju ingen roll egentligen om han får antibiotika nu." Men hallå, hennes vecka kanske tar slut på en fredag - mina veckor tar sällan slut på fredagar, de tar slut på söndagar. Har hon missat att det finns de som jobbar helg?! Men jag orkade inte ta den kampen, det är bara att avvakta helt enkelt.

Jag fick en kommentar angående en magbild jag lagt ut. Personen ifråga som kallar sig "Troll" har skrivit att jag inte ser ett dugg gravid ut. På sin höjd lite svullen eller bajsnödig :D Haha, jag kanske ska ta det som en komplimang? Men jag tycker i alla fall att jag borde lägga ut en till bild då, för att rätta till misstaget - för tro mig - jag ser gravid ut! Jag kanske tog den senaste bilden i en lite väl smickrande vinkel? Det är inte alltid lätt att fotografera sig själv.
Det är väl egentligen ingen annan än jag själv som bryr mig om storleken på min mage, men jag bryr mig ju jättemycket, därinne bor ju mitt lilla barn, min lilla tvåa. Så för min egen skull rättar jag misstaget nu genom att lägga ut dessa bilder:

(Såhär ser jag inte ut när jag bara är bajsnödig, jag lovar ;) )

 


Tvätt & sjukhus-dag

2009-12-10 @ 10:16:41
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Ja, imorse drog jag mig upp kl 07:00 (det vore skam att säga att jag gjorde det med humöret på topp...) för att tvätta "lite" kläder... Hade satt mobilen på alarm 06:50 och sen blev det snooze i 10 minuter. Under de tio minutrarna hann jag somna om och drömma att jag tvättade. När mobilen ringde igen var jag bombsäker på att jag tvättat klart, puuh, tänkte jag. Äntligen är det färdigtvättat. Men sedan gluttade jag på mobilen och insåg att jag minsann inte alls tvättat...
Men NU är det gjort! Teodor vaknade inför sista vändan och fick följa med och glutta på nyrenoveringen. Det nya bokningssystemet har inte börjat gälla än (otroligt tur, för i mitt tillstånd i morse hade jag nog inte fattat hur jag skulle göra annars, det var tillräckligt påfrestande att försöka lista ut hur de nya maskinerna fungerade...) men det kändes ganska fräscht att tvätta. Ännu fräschare kommer det att kännas när jag får på mig RENA kläder... ;)

På väg till tvättstugan i morgonmörkret

I väntan på att mamma ska ta ur kläderna ur tumlaren

Ska vi gå nu eller?!

Vi ska till hälsocentralen nu klockan 11 och träffa en sjuksköterska som ska få kika på Teodors ögon. De är svullna, röda och rinniga/kladdiga. Inget mysigt. De blir bara värre och värre också. Hela denna vecka kommer alltså bestå av VAB och vi kommer missa Luciafirandet på förskolan imorgon... FAN! Jag hade till och med köpt en pepparkaksdress som han skulle få ha när vi skulle sjunga julsånger och äta lussebak och pepparkakor (som de bakat hela förra och denna vecka på försis och det har luktat så GOTT. Först så missar han fotograferingen, och sedan missar han lucia... Åt helvete med sjukdomar! Och jag får bara betalt för 4 timmars jobb denna vecka. Det kommer kännas i plånboken kan jag säga. Speciellt eftersom min tillfälliga föräldrapenning ligger på lägsta nivå nu ungefär... Och det är så grymt trist att bara gå hemma. JAG VILL JOBBA! Detta styrker i alla fall min teori om att en sjukskrivning denna graviditet inte är ett bra alternativ. Jag skulle bli galen av att bara gå hemma. Nä, tacka vet jag att jobba. Det må vara tungt och jävligt emellanåt men det är i alla fall ett jobb!


Hum?

2009-12-09 @ 10:14:26
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Vad ska man ta sig för en onsdag med ett sjukt barn hemma? Städa som vanligt kanske?

JA! Vad kul! *ironi*

2009-12-08 @ 20:32:07
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (2)
Det är så ofattbart härligt att ha ett barn med ögoninflammation! Eller inte då... Fick hasta ifrån jobbet idag 5 timmar innan jag skulle ha slutat för att hämta lillungen som inte fick vara kvar på förskolan längre. Imorgon blir det hemmavarande med VAB. Har kokat vatten i vattenkokaren och låtit svalna, som jag ska göra rent hans ögon med ofta, ofta. Det är väl synd att säga att han uppskattar min vilja att bli av med hans inflammation... Han gråter och skriker som att jag höll på att såga av hans arm eller nåt. Jag har mutat genom att köpa kakor och ett låååångt bad blev det, med en massa plask och stänk.


Ynkelkynkel

Och idag blev tvättstugan äntligen färdigrenoverad! Efter två och en halv vecka utan att tvätta så har jag nu bokat tvättid torsdag 10/12 klockan 07:00. Hur jag ska orka upp så tidigt är en gåta, men tvätta, det måstes. Och det var enda tiden som fanns...



Tänkte bjussa på en liten bild också, av stora tjocka bebismagen :)


Om jag inte vore gravid...

2009-12-08 @ 09:10:01
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (3)
... så skulle jag vilja ha den här jackan som jag fick span på igår och provade... Den satt perfekt om man bortser ifrån magen som höll på att spränga knapparna åt h-vete. Om man ändå hade varit smal och smäck... ;) Den var nedsatt till halva priset också, så det värkte lite i shoppinghjärtat när jag var tvungen att lämna den åt sitt öde...

Nu ska vi snart iväg till förskola och jobb igen, ännu en lång dag idag, 11-21... Men men, stålars blir det!

Glitteröga

2009-12-07 @ 16:31:15
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Jag kan bli lite smått förvånad ibland, över hur otroligt vacker min son är! Alla tycker väl att deras barn är vackra såklart, inuti och utanpå. Och vackerhet är objektivt och alla har inte samma smak och tycke. Men jag tycker att han är så otroligt vacker. Det är någonting i hans ansikte som bara... får mig att bli lite chockad emellanåt. När jag själv är grå och trist så lyser han upp hela vardagen, allt omkring sig. Han glittrar! Jag kan titta på honom i timmar och timmar och åter timmar och ändå förvånas över vilket vackert barn jag har. Jag slutar aldrig att förundras över hans skönhet. För mig så är han så perfekt, så fulländad. Mitt älskade lilla barn!

 

Och sedan över till det andra barnet :)

En riktig liten nattuggla är det jag har i magen. Det ska sparkas, boxas och donas inne i bostaden allrahelst mellan 00-03 på natten. Det blir en hel del riktigt ordentliga stötar, och det är en envis och kaxig liten krabat där inne som säger ifrån på skarpen så fort det inte passar av någon anledning. Magen är riktigt stor nu! Den böljar och guppar och man kan tydligt se en del sparkar redan. Jag har en vag aning om att detta kommer att bli en stor bebis! Men det kanske stannar av, precis som jag slutade växa sista månaden med Teodor så kanske jag slutar växa även sista månaden denna gång.

Jag blöder lite och har lite ont emellanåt, och foglossning har jag så att det förslår, tillsammans med fortsatta förvärkar, men än så länge orkar jag en massa, orken är det inget fel på, bara kroppens vilja att samarbeta som bråkar lite... Idag gick jag in i v 22 (21+0), enligt ultraljudet och en beräkning på att graviditeten är 39+6 dagar. Räknar man på 40+0 dagar så är jag i v 21+1 idag (lite vanligare att räkna så, hur som helst så är beräknat förlossningsdatum samma dag hur man än räknar).


TEODOR 2 ÅR! 20091206 01:55

2009-12-06 @ 19:48:33
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
TACK till alla för era fina sms!
Jag har jobbat hela dagen men Teodor har varit hemma med pappa N och lekt i mängder med sina nya leksaker!

Lastbilen med bygglåda (en KLAR favorit, ficks ifrån hans mamma och pappa)

Öppnar paket ifrån mormor (en supermysig tröja och en bok om en brandbil som var högt uppskattad)

Brandbilsboken

Sittandes på monster-traktorn som han fick ifrån faster och fasters sambo. Stor som satan och perfekt att titta på tv i ;) Kommer nog komma väldigt väl till pass i vår, då blir Teodor gatans grymmaste unge...!

På sig har han fina kläder som farmor köpt.



Jag är med och tävlar

2009-12-04 @ 23:24:01
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)

Kias.blogg.se har en tävling. Jag är med och tävlar. Så tro inte att det är jag som har en tävling. Men en av tävlingsreglerna är att jag kopierar bilden ovan och lägger in den på min blogg.

Puss och godnatt!

Smileys i bloggen

2009-12-04 @ 23:15:34
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Har införskaffat smileyfunktion i bloggen. :) ;) :P
Får se hur länge jag orkar glo på dessa figurer innan jag tröttnar. Men det är lite uppiffande och skoj sådär... Tycker jag nu på kvällskvisten i alla fall ... :D

Tänk om man var två...

2009-12-04 @ 13:02:48
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Jag önskar att jag var två personer i en ibland... Det är så mycket som ska göras. Jag har diskat, lagat mat, köpt nya tvättkassar så att det inte ska ligga smutstvätt på hela golvet mer. Jag har nattat sonen efter lunchen, jag har plockat undan i köket, jag har läst saga och jag har varit en snabbis i lekparken. Men fortfarande måste jag plocka i vardagsrummet, dammsuga och skura, göra ren toaletten, leta reda på extra kläder till dagis, väcka sonen igen, klä på sonen (och mig själv), borsta tänder (oops det hade jag visst glömt), cykla iväg till förskola och jobb, jobba hela kvällen och sedan hem, natta sonen - igen, mata mig själv (antar att jag som vanligt kommer vara svinhungrig när jag kommer hem ifrån jobb), välkomna pappan hem, ta reda på ytterkläderna som sonen kommer ha slängt på hallgolvet, borsta tänderna - igen, duscha, titta på tv och sedan bums ner i sängen... Ska man aldrig få ett break? Önskar att det fanns en Elsa2 som kunde göra alla de där jobbiga måste-göras-sakerna... Ibland är det en pina att vara "vecko-ensamstående", arbetande mamma...
Tur att ungen man genomgår besväret för är värt det hundra tusen gånger om...

 

 

 


Städ-dag?

2009-12-03 @ 22:32:38
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Jag städar lite, och surfar lite, om vartannat. Teodor gick och la sig tidigt ikväll för en gångs skull; han sov redan vid 20:15. I helgen fyller han år! På lördag kommer hans farmor förbi (+ eventuella bihang, har inte så stor koll på vilka som ska med, faster med sambo kanske). Men jag jobbar... Både lördag och söndag. Och imorgon kväll. Känns inte direkt överdrivet lockande att jobba denna helg. Vill ju vara hemma med min son! Men, på måndag ska vi mysa och fira bara han och jag. Gosa till det ordentligt.
Jag måste i alla fall städa klart här hemma innan jag ska dra iväg till förskola och jobb igen imorgon. Jag lider ganska hårt just nu måste jag erkänna; i 1 ½ vecka har tvättstugan varit avstängd, 1 vecka kvar tills den öppnar igen. Vill någon gissa på hur mycket tvätt jag har liggandes hemma? Känner mig allmänt som en skabbråtta och LÄNGTAR efter att den ska öppna igen - nyrenoverad! Men jag gissar med säkerligen all rätt att det kommer vara HELT och fullt fullbokat i åtminstone ytterligare en vecka fram i tiden... Och är det inte det så finns det väl bara lediga tider då jag jobbar... Jag vill ha en tvättmaskin i hemmet! Det kommer att bli ett måste med två barn hemma dessutom... Spya och tuttmjölk överallt, blandat med lite barnkiss, vällingslattar och fettspår efter nån smörmacka... Ja, ja men sånt är livet!



Smycke

2009-12-02 @ 23:55:29
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Åh! Hamnade just på en sajt och såg smycket jag VILL HA! Jag har önskat mig ett smycke av N i "förlossningspresent" efter att jag fött pyret, och nu har jag hittat det ultimata! Önskas big time! Båda namnen ska såklart vara med!


Lång dag

2009-12-02 @ 23:22:59
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Puuh! Idag har verkligen varit en lång dag. Än har jag inte hamnat i sängen, jag sitter här och försöker att varva ner, vi har varit hemma i en dryg timme. Teodor har spenderat 11 hela långa timmar på förskolan och jag har spenderat 10 timmar på jobbet. Imponerad som vanligt blir jag när jag möts av en superglad liten kille som springer emot mig och gormar: "Bläpplä, bläpplä, titta mamma bläpple! Mmmm gott!" (äpple som han norpat åt sig och mumsade på) Som vanligt har det inte varit en enda sur min ifrån unge mannen som borde vara helt slutkörd men istället är helt underbar (fast han somnade fort hemma kan jag lova).
Imorgon skulle jag (vi) ha varit ledig men det blir jobb imorgon också. Kort dag tack och lov, och jag tiggde till mig lite sovmorgon, så det blir förskola mellan 10:30 - 16. Jag har räknat ut att det blir 15 timmars övertid denna vecka för min del. All veckor i december innebär övertid så januari månad kommer att bli härlig! (lönemässigt i alla fall) Jag får skylla på att vi ju faktiskt ska bli 4 och behöver alla pengar vi kan få händerna på... Det är dyrt med barn!

Bilder på bebismagen och stora killen i bakgrunden kommer här! Jag börjar bli riktigt stor nu! Inte så konstigt kanske, är ju för guds skull i v 20+4 om en timme! Fasiken vad tiden går undan... Tänk att det "bara" är 4 ½ månad kvar tills vi är 2-barns föräldrar!

 

 


Middag

2009-12-01 @ 18:01:04
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Till middag idag gjorde jag pasta med rökt laxsås och spenat. Mumsigt tyckte jag. Teodor tyckte annorlunda. Han tog en tugga som han genast spottade ut med ett - Blä!
Efter mycket trugande och mutande så gav jag upp - ungen ville helt enkelt inte äta maten, han tyckte den var äcklig. Så han fick gå ifrån bordet. Han klättrade ner, gick runt bordet till min sida (där jag fortfarande satt och åt) och sa:
- Mamma. MAMMA.
- Ja, vad är det? frågar jag lite trumpen efter totaldissen av mitt käk.
- Du äter bajs!

Nä vet nån vad! Är det detta jag har uppfostrat? En kaxig liten filur som inte bara dissar min mat - han gör allt för att jag ska tappa aptiten också! Och dessutom ser han så finurlig ut när han säger dessa fyndiga ord, att jag inte kan göra annat än att skratta åt honom. Tokunge!

Han tjatade till sig en banan istället.
- Mmmm gott! sa han då och pekade på bananen. En pik eller vad? :D


Julpynt hos familjen Trots

2009-12-01 @ 14:01:20
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Sitter med en kopp citronté och två rostmackor. Teodor sover. Vi har varit och handlat julpynt och spejat på julklappar. Det blev en lång cykeltur och efter att Teddis hade tryckt i sig en köttfärspaj med världens hastighet så slocknade han omgående. Vi var ute efter en julgran också, men kunde inte hitta på någon. Katastrof! Men jag ska inte ge upp, jag ska ha en julgran i år! Om det så ska hänga på mitt liv. Pyntet finns ju i alla fall, så i värsta, värsta fall får det hängas upp i fönstrena! Men jag hoppas att det inte ska behöva gå så långt...

Resten av dagen ska spenderas med att städa, mysa och eventuellt en tripp till K-Rauta för att införskaffa mig tapetlim så att jag kan fixa upp tapeterna i sovrummet ikväll! Men då måste även målarfärgen pärlemor köpas. Och jag måste ha en disskussion med pappa N, så att jag inte får skäll i helgen sedan för att jag gjort fel på något sätt... ;)