Snö!

2008-10-31 @ 18:28:24
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Idag snöade för första gången den här vintern hemma hos oss. Det tyckte jag var kul! Speciellt när vi var ute och gick och det snöade in på mig i barnvagnen. Jag är lite friskare nu. Mamma är lite sjukare.


Gör allt för att krama mamma

2008-10-31 @ 14:03:41
Direktlänk | | Kommentarer (1)


Vilka längder går jag inte när det gäller att få krama mamma?! JAG VILL HA KRAMAR! Jag har även börjat krama kuddar. Alla kuddar. Jag älskar kuddar!!

Halloween och kalla golv

2008-10-31 @ 13:08:38
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Japp, hemma hos oss är golven svinkalla alltså! Alla element står på och alla fönster är stängda men golven är ändå ruskigt iskalla. Så vi kommer nog behöva köpa mattor eller nåt nu i vinter. Det verkar ju bli en kall vinter, igår var det minusgrader och idag SNÖAR det! Redan va, det är ju bara oktober (okej snart november) då ska det ju inte snöa eller va? Fast vad vet jag, det är den första oktober och november som jag någonsin varit med om. December har jag ju varit med i förr, men då var jag en sån liten plutt att jag inte fattade nåt.
I alla fall, liiiite halloweenpynt blev det hos mamma och mig, mer än såhär med pyssel orkade vi inte med. Hallå, vi är faktiskt sjuka, vi är ursäktade! (Undrar om vi lyckas bli sjuka till jul också så vi har nåt att skylla på när vi inte julpyntar? Fast mamma har lovat mig en julgran i alla fall.)


Laga mat dax.

2008-10-31 @ 10:22:26
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Även om man är dundersjuk så måste man ju äta mat! Så är det bara. Och nu har mamma snart varit sjuk i en vecka så maten i frysen börjar ta slut och det är dags att laga mer!
Idag ska vi laga två rätter!
Först blir det korv med mos!
Potatismos (potatis, morötter, palsternacka, smör, mjölk & vitpeppar)
Korvgryta (Chorizo, gröna ärter, matlagningsgrädde, creme fraish, passerade tomater, tomatpuré & hackade färska tomater, oregano)

Sen blir det kyckling med chili!
Grillad kyckling (skalad och finhackad)
Chilisås (couscous, paprika/chili creme fraish, matlagningsgrädde, gröna ärter, majs, finhackad paprika & naturell creme fraish)

Det är vad som blir på bordet idag! (och några andra dagar, mamma är duktig på att frysa in mat)
Visst låter det gott va?! :)

Halloween kommer snart!

2008-10-30 @ 10:16:56
Direktlänk | | Kommentarer (2)
Mamma är ännu sjukare, och jag har blivit sjuk jag också nu! Det som är nästan värst med att vara sjuk, är att man har så himla tråkigt! Så man måste hitta på någonting. Och det är kallt ute så ute kan man inte vara när man är såhär sjuk. Vi har feber och hosta och känner oss lite svimfärdiga. Jag försöker sova bort det och mamma dricker en massa vatten så hon kan kissa bort det.
Men vad ska man sysselsätta sig med när man är sjuk? Jo, halloweendekorera! Det ska man ju göra såklart! Vi fick lite tips från Bollibompa och Mamatidningen så nu ska vi ut och shoppa eget hallloweenpynt! Det kommer bli toppenbra! Och så måste vi ju handla godis i mängder också, för de söta grannungarna kanske kommer trick or treata hemma hos oss, och då måste vi vara förberedda!


Mamma har möblerat om i vardagsrummet och ska fixa med lite annat också. Och det är galet städat hemma hos oss, inte minsta lilla disk eller dammtuss! Mamma är duktig på att städa när hon är sjuk, för det finns ju inget annat att göra.

     

Napp!

2008-10-29 @ 19:29:46
Direktlänk | | Kommentarer (3)
Jag har aldrig varit mycket till nappkille. Jag har aldrig gillat den där nappen. När jag var liten var det mammas tutte som gällde, och nu är det flaskan som gäller. Men så idag (efter att vi städat) så hittade jag en gammal napp i en av leklådorna i mitt rum, och den tyckte jag såg skoj ut så jag provade att leka lite med den. Och ser man på! Det gick ju att suga på den! Och man kunde låta "puuffh" "puuffh" när man hade den i munnen, det var jättekul! Så jag ville inte lämna bort min napp till NÅN! Speciellt inte till mamma, för hon är ju värsta "bra-sak-tagaren"! Hon snor alltid allt roligt som jag hittar, speciellt det som inte är mitt, typiskt mamma att inte ha nån humor va!

Jag tycker i alla fall att jag var riktigt söt med napp. Eller vad säger ni? Man kanske ska börja med napp lagom till ettårsdagen? Hihi, mamma skriker nej hör jag nu.... Det är så kul att göra mamma upprörd!

Här kommer ett napp-klipp!


Pussgurksmonster!

2008-10-29 @ 16:57:47
Direktlänk | | Kommentarer (3)
Idag har vi städat mitt rum! Det blev jättefint och jag firade det hela med att stöka till igen! Vadårå?
Mamma hann i alla fall ta några bilder när det var fint fortfarande.... Nybäddat och allt tillochmed.. Oj oj oj!





Sen när vi hade städat så kom det fram roliga saker ur gömmorna... Nämligen en såndär plupp man använder för att få bort barnskyddet i eluttagen. Den var grymt kul att leka med, och mamma skrattade så mycket att det verkligen blev JÄTTEKUL, så jag ville inte överge min nya leksak. Jag såg ganska rolig ut också, jag spanade in mig själv rätt ordentligt i spegeln så att jag också fick lite att skratta över. Och skratta, det gjorde jag. Vuxenleksaker är BÄST!





Hehe...
Jo hörrni, jag har funderat mig blå idag på vad jag kan tänkas vilja ha i födelsedagspresent och jag har kommit på det här (för de som inte har en aaaaaning om vad de ska köpa):
Jag vill ha en taklampa, en stor, rolig och barnslig en!
Sen vill jag ha en ganska stor tavla med nåt fint motiv som jag kan hänga på väggen
Och en fotboll vill jag ha! Jag älskar bollar!
En sackosäck eller puffsäck som jag kan slänga mig i när vi glor på tv, jag och morsan.

Mamma tror att hon ska köpa ett litet bord med två stolar till mig, termobrallor och lite fina kläder, men hon får se hur det blir, hon måste prata med pappa också. Och så måste det ju bli en överraskning också såklart!

Gunga

2008-10-28 @ 18:48:13
Direktlänk | | Kommentarer (0)


Wiiii! :)

När man är sjuk blir det pannkisar!

2008-10-28 @ 13:00:06
Direktlänk | | Kommentarer (3)
Mamma är ju som sagt sjuk, men hon tog sig i kragen och så gick vi ut och handlade och gungade och lekte lite och sen lagade hon pannkakor! Det sägs ju att alla barn älskar pannkakor...
... och jag är inget undantag!!!!


Jag och mamma posade lite också, när vi skulle gå ut med soporna. Jag var helröd och mamma var helbrun:



Vi passade ju på att ta lite foton när jag gungade också såklart! Det måste man ju. Dokumentera liksom, så att ni får se vilken snygg kille jag är varje dag liksom.



  



PUSS!

Kissimurran ackemackedamm!

2008-10-27 @ 11:18:50
Direktlänk | | Kommentarer (2)
Nu ska vi gå och handla lite mat. Mamma vill ha godis för det har man rätt till när man är sjuk. Jag är nog också lite sjuk... Tror jag.. Host host... Mamma är jag också sjuuuuk?

Min mamma är sjuk :(

2008-10-27 @ 08:15:15
Direktlänk | | Kommentarer (2)
Då finns det ingenting att göra. Vi skulle egentligen ha gått till Öppna Förskolan idag, men mamma har massa feber och kan inte prata, hon har ingen röst kvar. Sen så har hon ont överallt också, så jag tycker lite synd om mamma idag faktiskt.
Men det betyder att jag måste roa mig själv härhemma, för mamma är ju inte att lita på. Jag började tyvärr dagen med att skära mig på fingret, så jag fick ha ett bamseplåster. Jag grinade lite precis när jag skar mig, men jag tror inte att min känsel är riktigt, riktigt utvecklad än, för jag grät bara i ca 5 sekunder och sen var jag inte ledsen mer trots att det blödde ganska mycket. Jag är en stor och stark kille. Då grinar man inte för såna bagateller som ett skärsår i fingret.

Nä nu ska jag gå och fixa mig ett smörgåsrån och sen ska jag kanske sova så att mamma får sova. Så att hon blir frisk och orkar leka igen.



 

Två killingar föddes som tvillingar
Båda blev döpta till Ingemar
Det var praktiskt i början men de bytte till Örjan
samma dag dom bytte fillingar
Två killingar föddes som tvillingar
Båda blev riktiga vildingar

Det är min nya favoritlåt! Den spelar dom på svtB ibland, det är en tjej som sjunger. Jag diggar stenhårt till den låten. Men det är okej för jag har en kompis som heter Vince och han diggar till "Sni sna snappi", och det är ju snäppet värre haha!



Hej jag heter Teodor och jag är DUKTIG :)

2008-10-26 @ 11:32:40
Direktlänk | | Kommentarer (1)
Japp, det är jag!
Om man övar och övar så får man en massa skills! Man blir bäst helt enkelt. Och det är ju det som är min plan, att bli bäst!
Så idag slog jag på stort och lät mamma filma mig när hon frågar vart lampan är och jag pekar och säger "där"! Visst är jag bra? Men sen tröttnade jag på mamma så nästa gång hon frågade så bestämde jag mig för att peka på mamma, haha! Där fick hon, lyktstolpen!

Vet ni att jag saknar min pappa! Men det är bara mindre än en vecka kvar tills jag får träffa honom igen! Woho! Och så längtar jag efter min födelsedag också! Så mycket att jag somnade!


Knäppgöks-Teodor!

2008-10-25 @ 07:40:35
Direktlänk | | Kommentarer (3)
Jag är en knäppgök, men det är helt okej, det får man vara! Speciellt klockan sju på morgonen, då kan man inte begära att man ska vara helt normal faktiskt.

  

 

Japp det var morgonens gymnastik det! Nu ska jag fortsätta glutta på Lazy Town och plocka isär mammas hemtelefon.

Inatt sov jag faktiskt ganska bra! Jag somnade typ klockan åtta och så vaknade jag fyra på morgonen. Då fick jag vällingslurk och sen somnade jag om till klockan sex.
Mamma tycker att det är lite märkligt att jag jämt vaknar klockan sex oavsett om jag lagt mig sju, åtta eller nio.... Men det är för att det finns mest troll ute klockan sex och jag vill inte missa trollen. Om nån kunde berätta det här för mamma så skulle hon inte vara lika sur på morgonen när hon tvingas gå upp och byta på mig och sätta ner mig framför tvn.



När man varit knäpp en hel dag så sover man gott sen :)

Äta grus är grejer det!

2008-10-24 @ 16:01:52
Direktlänk | | Kommentarer (1)
Det är smidigt när man bara kan ta några steg utanför altandörren så är man i lekparken! Sånt smidigt gillar jag! Idag har jag ätit grus och lite stenar. Det var goda grejer det. Men mamma tyckte inte att jag skulle proppa mig full med sand och grus för vi skulle ju hem och äta lunch.
Lite bilder lyckades hon i alla fall knäppa, jag fick prova den där båtbilen eller vad det är för nåt på lekplatsen. Man kan låtsas att man kör den i alla fall, och man får vara jättehögt upp! Det tyckte jag var väldigt roligt och spännande! Sen så kom Emilia och Elmer hit och Elmer är störtskön han ju. Så fort jag kom nära honom så började han asgarva! Han har precis lärt sig sitta själv och nu är han kaxig, lill-Elmis!












 


Jag övar ...

2008-10-23 @ 20:42:34
Direktlänk | | Kommentarer (1)
Jag övar mig varje dag på att stå själv. Jag SKA kunna stå och gå helt själv snart! Jag tänker inte ge mig men jag har inte brottom utan skyndar långsamt. Man måste ju va smart liksom! Men jag tvingar mamma att uppdatera mina kunskaper så att ni inte missar nåt i mina spektakulära framsteg! Puss på er!


På Öppna förskolan spirar kärleken!

2008-10-23 @ 13:04:11
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Jag har nämligen hittat en ny bästa kompis! Han heter Alfred och han är typ 11 år gammal! Jag kramades med honom hela tiden som vi var på Öppna Förskolan, han är så mysig, min Alfred! Fast han tyckte att jag var lite liten och lite jobbig, och ville leka själv med sin mobiltelefon, fast jag tyckte att han skulle vara med mig och bara mig...
En sak är i alla fall säker, mamma är inte ett dugg kul när man är på öppna förskolan! Hon är bara kul när man är hemma. På öppna förskolan finns ju en massa andra människor och då har man ingen tid att förlora! Mamma får vänta. Jag vet ju att hon finns kvar när jag har lekt klart.

Jag somnade som en liten fis på en gång när vi kom hem. Jag var helt slutkörd. Jag har ju lekt som en galning och lärt mig att gå när jag bara håller i mamma med en hand.

Sover som en mupp :)

2008-10-22 @ 09:47:55
Direktlänk | | Kommentarer (2)
Muppar är egentligen ganska söta små varelser. De ser lite märkliga ut, det är allt. Jag ser också märklig ut - när jag sover!
Jag har övergått till att sova superkasst på nätterna, så nu tar jag igen mig lite på morgonen istället. Mamma bara skrattar, för när hon lägger ner mig i sängen så ligger jag på rygg med flaskan i truten och knäpper lite med fingrarna men typ tjugo minuter efter att jag somnar så går mamma in för att kolla till mig och då ser jag ut såhär!


Gosigt va?! Mamma skrattade en massa och var ju bara tvungen att ta ett kort. Tur att jag har blöja så slipper jag frysa om rumpan i alla fall, det är nämligen inge kul att frysa om rumpan!
Idag har vi inte så mycket inplanerat.... Vi ska träffa Emilia och Elmer klockan fyra, innan dess ska vi nog leka lite i lekparken och gosa lite hemma. Laga mat kanske! Mamma har sagt att hon ska laga torsk, potatis, gröna ärter, morötter och äggsås! Mums!

Mamma nyfrissad, jag nybadad!

2008-10-20 @ 20:28:23
Direktlänk | | Kommentarer (6)
Nu är min mamma nyfrissad och färgad och klar. Det blev inte det minsta som hon vela, det blev svart och inte brunt! Men jag tycker att mamma är fin ändå, det kanske blir ljusare i soooolen, sa jag åt henne och då blev hon glad. Här kan ni jämföra. Först är mamma innan färgningsfriss och sen efter.
 

Och sen jag då, jag har samma frilla som alltid jag, men det är lite rufsig för jag är nybadad!


Såhär bor vi!

2008-10-20 @ 13:47:31
Direktlänk | | Kommentarer (3)
Vi har superduper tråkigt idag och det är trist väder och vi är trötta och kalla! Så vi valde att filma hur vi har det här hemma, jag och mamma! Och ikväll ska mamma kanske färga håret, och då ska jag störa henne en massa och göra så att hon får mörka streck i ansiktet, för sånt tycker jag är skoj!
Men här kommer vårat hem!

Mysig kväll hemma med god mat

2008-10-19 @ 18:39:28
Direktlänk | | Kommentarer (3)
Pappa har varit här idag, mamma har nämligen tvättat så att  jag har en massa rena kläder och kan slabba hur mycket jag vill vid matbordet i ca en vecka :) ... Sen var jag och mamma på promenad, en ganska lång en, och sen när vi kom hem så blev det middag, chili con carne fast mammas specialare. Jag slörpade i mig allt och sen fick jag byta om till pyjamas. Mamma har bakat kladdkaka fast det får jag inte smaka. Men hon har sån där grädde till som har 20 % fett i sig, och det fick jag smaka lite, mums vad grädde är gott! Jag fick fastän jag redan hade borstat tänderna, nu ska jag nog säga åt mamma att fixa lite välling, för jag är ganska trött och vill sova lite. Jag sover bara en gång om dagen (och ibland inte alls) nu för tiden. Idag sov jag mellan halv tolv och halv två, och det betyder att jag har varit vaken i fem timmar, då är jag ganska trött. Och jag gick faktiskt upp klockan sju i morse, och det var ju tolv timmar sen, nästan ett helt år alltså.


Jag traskade omkring lite i lägenheten idag. Det går bra när jag får hålla i någons fingrar, men jag vill komma fram lite snabbare än vad jag egentligen kan, så jag snubblar lite, benen hänger liksom inte med. Men snart kommer jag nog lyckas greppa det där med att gå, och helt själv dessutom. För jag är bäst, så det så!

Leka är nåt av det bästa jag vet!

2008-10-18 @ 14:30:58
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Det är toppen att leka! Att bli kittlad av pappa, att leka tittut med mamma, att gunga, att krypa omkring och sno saker som inte är mina och sen låtsas att de är nåt annat, att kasta mig i lövhögar, i kuddhögar, i lerpölar, sandlådor och bland gosedjur!
Idag var vi i lekparken jag och mamma efter att vi handlat lite käk och gått på lite prommis.
 Mys pys och kul är det!









Yey det är verkligen toppen att leka! Och gunga rules big time!
Nu ska jag bita min mamma i stortån. På återseende mina små kråkor!

JAAAAAAAAAAA!!

2008-10-18 @ 09:13:10
Direktlänk | | Kommentarer (1)
Jag har övat och övat i flera månader, men inte riktigt fattat hur jag ska göra. Men så inatt så förstod jag det äntligen! Det har tagit mig tio månader men med massa övning så har jag äntligen sovit en hel natt för första gången! 9 ½ timmar i sträck utan att vakna en endaste gång! Sen vaknade jag en snabbis (fast det var mammas fel helt och hållet...), och fick en liten vällingslurk, och då somnade jag om och sov 4 timmar till! Så nu är jag väldigt pigg och känner mig väldigt vild och mår som en prins. Vi ska nog ut och leka i lekparken idag! Jag har redan hunnit hoppa lite på pappa så att han nästan blev sur! Det var härligt! Nu får han, gubbstruten!







Nu kan jag stå jättelång stund faktiskt!

2008-10-17 @ 18:30:17
Direktlänk | | Kommentarer (1)
Japp, jag är helt klart bäst i världen! För jag kan stå ganska långa stunder nu! Men så fort jag kommer på att jag står helt själv så blir det lite läskigt och då vill jag sätta mig ner igen. Och så vill jag vara lite försiktig också, för jag vill ju inte göra illa mig!

Mamma har kommit på att om jag står i hoppgungan så är jag inte lika rädd för dammsugaren, och det kan nog stämma... För idag så var jag jätteledsen när mamma städade, men så kom hon med det förslaget och då kände jag mig lite som kung över dammsugaren. Då kunde jag slappna av för då kunde jag ju faktiskt sparka på den om den kom för nära!

Idag har vi bara varit

2008-10-16 @ 18:34:43
Direktlänk | | Kommentarer (1)
Ja, idag har jag och mamma bara varit.. Varit hemma, städat lite och stökat till lite. Mamma fixade i ordning ordentligt i mitt rum så nu får jag leka där också, inte bara sova! Det är grejer det! Alla mina leksaker som jag har saknat! Mina gosedjur, klättervänliga ytor... Jag lever livet! Jag totaldiggar mitt rum faktiskt. Jag har redan kissat i alla hörn, så nu är det verkligen mitt också!
















Hedesunda rocks! Och jag KAN rida!

2008-10-15 @ 18:21:25
Direktlänk | | Kommentarer (4)
Idag har vi varit i Hedesunda och ridit på hästar! Elmers mormor och morfar har två hästar och den jag fick rida på ska få hästbebis i april så det var en tjockishäst! Det var lite läskigt men inte så farlig för mamma höll i.




Och sen tog vi bussen tillbaka till Gävle och det är en lång tur ska jag säga er! Tar ungefär 45 min, så jag ville speja lite överallt, dessutom var jag nog lite trött också, om jag ska tro på vad mamma säger vill säga.



Sen idag så lyckades mamma fånga en snabbis på kameran när jag stod alldeles själv, men jag valde att sätta mig ner för jag vill inte bli fångad på bild :) Jag smygstår faktiskt! Alla behöver inte få se, bara mamma och pappa! Men här kommer en smygtitt i alla fall!

BVC är skoj men inte feber!

2008-10-14 @ 18:14:22
Direktlänk | | Kommentarer (1)
Idag var jag och mamma på BVC och jag fick vägas och mätas. Det var väldigt spännande, för Gunilla hade semester så vi fick gå till Lena, och i hennes rum är allting likadant fast bakochfram!
Jag fick promenera in i rummet (oooh det hade jag aldrig gjort förr!), och sen ville jag pussa Lena lite, för jag pussar faktiskt alla just nu, riktig pussmun gör jag och precis när nån pussar mig så öppnar jag munnen och slickar på dom, för så gör man när man PUSS-HÅNGLAR!! Det har jag lärt mig faktiskt!

Lena tyckte jag var en duktig prick som satt still på vågen och inte kinkade vid mätningen. Jag väger 9800 gram och är 73,5 cm lång. Jag hade vuxit precis som jag skulle och jag är ett medelbarn! Jag ligger precis på medelkurvan och där har jag legat hela tiden, jag är duktig på att äta nämligen men inte för mycket!

Jag fick godkänt för 10månaderskontrollen också utan att behöva gå på den! Lena såg mig leka och gå och sådär och då tyckte hon att jag var jätteduktig, och som kunde stå själv och allt! Fast det kan jag bara när jag inte tänker på det. Jag släpper taget och så står jag kvar. Men sen kommer jag på att jag står själv efter ett tag och då blir det läskigt så då måste jag sätta mig ner. Nu ska vi inte tillbaka till BVC förns den 10 december och då kommer jag ha fyllt år!!! Wiiii

Jag sov ingenting alls idag! Jag vaknade 7 och sen ville jag inte sova. Så när vi äntligen kom hem  igen vid fyra så fick jag middag och sen blev det sängen för mig. Och när jag vaknade vid halv sex så hade jag feber! Nääää! Jag avskyr feber och snor i näsan! Men jag fick en puss av mamma och vällingflaskan och sen somnade jag om. Nu ska jag försöka sova heeeeela natten, för det sa Lena att det ska  man faktiskt kunna när man är 10 månader!



Sooova gör starka barn! Jag är stark. Jag sover med huvudet i fotändan och armen vriden trekvartsvarv åt fel håll. Men det är mysigt ändå. Jo just, pappa satte upp mina fina tavlor med bilderna som moster Krisselin tagit, såhär fint blev det på våran vägg hemma:


Snart fyller jag år!

2008-10-14 @ 08:46:05
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Hej!
Snart fyller jag faktiskt år! Det är min ettårsdag om mindre än två månader! Det är lite spännande och lite läskigt. Första gången som jag ska få presenter på riktigt riktigt! Fast jag blir glad för precis vad som helst och önskar mig ingenting speciellt, men det är ju inge skoj om jag får fler av samma sak, för då kommer jag ju inte kunna använda dom! Och det  vill jag ju!
Så jag tänkte faktiskt be min mamma skriva upp vad hon VET att jag ska få! Så att ni slipper köpa samma saker flera av er! Fast jag får såklart inte veta vad det är, det är bara mamma som vet...
Men här kommer en födelsedagspresentslista som mamma kommer fylla i allteftersom mina kompisar köper saker åt mig!
Så kolla det här inlägget innan ni ska shoppa loss åt mig!!

Presentlista! Detta ska ni INTE köpa, för det är redan köpt!
BOBBYCAR (Sparkbil) - Farmor och bonusfarfar Lars
JUNIORSÄNG (Mer som inflyttningspresent) - Mormor (fast den får jag inte innan jag är 2!)


Jag har redan alla praktiska saker (skötbord, byrå, hyllor, vagnar, bilstol och andra bra att ha-saker) så det man kan köpa till mig är typ leksaker, kläder, roliga prylar och annat som ni tycker att jag behöver! I klädstorlek har jag storlek 80 i byxor och storlek 82-96 i tröjor och jackor. I strumpor och skor har jag ca storlek 20-21.

Nä hörrni, nu ska jag sova min förmiddagsvila, och senare idag ska jag till BVC! Förhoppningsvis har Gunilla tid med mig idag, så att jag får väga och mäta mig! Jag återkommer! Tjenixen!

Kommentera mera!

2008-10-11 @ 20:44:46
Direktlänk | | Kommentarer (2)
Hörrni, jag vill bara berätta för er att ni kan kommentera alla mina inlägg genom att klicka på länken
"Skriv en kommentar till Teddan här!"
Då kan du skriva vem du är och sen vad som helst! Då blir jag jätteglad, för det är så kul när mamma läser upp för mig vad du har skrivit!
Men nu är det jättesent, båda mina framtänder har kommit upp så nu kan jag sova lite bättre på nätterna!
Idag fyllde min farbror (som jag faktiskt är döpt efter, för jag är döpt efter både min morbror - Lasse, och min farbror - Fredrik) 24 år! Grattis farbror!
Äsch godnatt på er, era tomtemössor! Nu ska jag slänga i mig en vällingslurk och sussa sängen!  

Höstmarknad!

2008-10-11 @ 20:31:00
Direktlänk | | Kommentarer (3)
  
Idag var jag på min första marknad ever! Det är ju min första höst också faktiskt! Det var ganska kul, det fanns en massa grejer och karuseller och jag hade på mig mammas gamla vinterkängor från 80-talet och fick gå omkring lite! Fast jag föredrog att krypa, det går så mycket fortare! Men jag är faktiskt superduktig på att gå, om jag får hålla i mammas pekfingrar så kan jag gå igenom hela lägenheten, och det går fort också! Världens duktigaste unge är jag nog faktiskt. Toppenbra, helt enkelt. Men det visste ni nog redan, eller hur? Man behöver faktiskt inte vara ödmjuk när man bara är 10 månader gammal. Jag är ju inte ens ett år ju!



Så här såg en av karusellerna ut, fin va? Men jag fick inte åka för mamma, för hon är lite mesig. Hon fattar inte riktigt vad som är coolt och vad som inte är det. Menmen, mamma är ju helt stenålders om man jämför med mig, så hon är väl ursäktad då!
Idag gick jag på promenad till Gävle strand med både mamma och pappa också, det var mysigt! Jag såg en tax och skällde!

Sen på kvällen kom Annika, Emilia, Elmer och Annikas hund Tilda hit och då var det så många här, så då ville jag ha mammas uppmärksamhet. Hon filmade mig för jag satt för en gångs skull stilla på golvet. Men sen så började hon bry sig om andra och då filmade hon inte ordentligt, så då var jag tvungen att säga ifrån på skarpen!



Men förövrigt så var det väldans skoj att leka lite med en hund! Jag älskar hundar! Och katter!

Jag är ett riktigt proffs på lekplatsen alltså!

2008-10-09 @ 19:46:08
Direktlänk | | Kommentarer (3)


Och sen så ville jag krypa hela vägen hem när vi hade lekt klart. Jag vill minsann inte bli buren av min mamma! Jag kan själv! Men jag drattade på ansiktet, hoppsan hoppsan, fast det gick bra. Gjorde lite pussmun bara, sen fortsatte jag min vandring hem till min sköööna varma säng! Och mammas kramar!

I ur och skur

2008-10-09 @ 19:11:18
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Idag var vi först på en regnprommis jag och mamma, för jag skulle sova. Det slutade med att vi fick vända färdriktning på vagnen och jag fick kläddra på en mur! Men jag sov inte minsta lilla. Sen på kvällen när jag faktiskt hade sovit lite så hade jag så mycket överskottsenergi så vi var tvugna att ge oss ut och leka, fastän det var massa lera och blött överallt. Men jag har faktiskt fått regnkläder och vinterstövlar av Marco och Carro, och så har mamma köpt en fin vinterjacka till mig, oså har jag fina röda vantar, så det var en lätt match att vara ute och leka. Mer synd om mamma som inte har några regnkläder, men hon får faktiskt skylla sig själv! Typiskt mammor att aldrig tänka på sig själva! Jaja.


Idag bevisade jag för mamma och pappa att jag kan stå helt själv, utan stöd, ganska långa stunder! Jag är jätteduktig! Och ju tröttare jag är, desto duktigare blir jag! :)





Bolognerskogen med Antonfjanton och Elmer

2008-10-09 @ 11:26:51
Direktlänk | | Kommentarer (0)

Igår var vi i Bolognerskogen och lekte lite, Anton som är 8 månader och Elmer som är 4 månader... Deras mammor var med också, innan var vi och fikade på Mingel och Bar. Fast de var ganska tråkiga, sov nästan hela tiden. Men mer lyx för mig då, jag fick ju behålla gungorna alldeles för mig själv! Lekplatsen i Bolognerskogen är jättestor, och jättefin. Fast just nu tycker jag mest bara om att gunga. Det suger och kittlar härliiiigt i magen!!






Jag viiiill iiiiinte soooova!!!

2008-10-08 @ 09:38:49
Direktlänk | | Kommentarer (0)
NEJ! Jag vill inte sova! Sova är för dom som inte tycker om att vara vakna! Och jag tycker om att vara vaken. Just därför har jag vaknat ungefär två gånger i timmen inatt sen klockan tio, om man bortser från mellan tre och fem, för då var jag vaken hela tiden. Min mamma är jätteledsen. Jag försöker säga att hon ska sluta kinka sig, men hon är ändå ledsen. Jag tror att det är för att hon är trött. Fast det är jag med, sådetså. Jag tänker ändå inte sova!

Mys med Pappa hemma igen

2008-10-06 @ 17:41:36
Direktlänk | | Kommentarer (1)
Idag, på MIN 10-MÅNDERS DAG!!! så fick jag träffa min pappa igen!! Två veckor sen senast, ååååh vad jag saknat honom.
Vi gick på lååååång promenad men jag var ganska trött så jag kinkade en hel del. Men sen fick jag leka lite i lekplatsen och då blev jag ganska glad igen. Men vi hann precis in för att äta middag sen slocknade jag som en liten råtta. 
Jag har ändrat så att jag bara sover en gång per dag istället för två som jag alltid gjort innan. Så nu vill jag sova tidigare på kvällen innan jag har vant mig riktigt vid mina nya sovrutiner. 
Igår somnade jag klockan sex, fast jag sova ändå till åtta på morgonen, så det gjorde ingenting för mamma att jag somnade så tidigt. Nu är det ju så mörkt på kvällarna också, så det känns ju som att det är mitt i natten redan klockan fem ju.

Nu är jag hemma igen :)

2008-10-05 @ 13:45:38
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Nu är min galna helg full av katt-jagande förbi! Jag är helt slutkörd, men det är mysigt att vara hemma hos mamma igen! Mamma är faktiskt bäst, så det så!

Min mamma är en fixare!

2008-10-04 @ 23:15:23
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Jag är i Stockholm nu, hos mormor och morfar. Jag åkte dit i går, och jag kommer hem imorgon. Jag är en jätte stor kille nu! Jag behöver minsann inte min mamma! Men hon är lite duktig faktiskt, mamma, för nu när jag varit borta så har hon målat och tapetserat hemma i våran nya lägenhet, så att det är superfint när jag kommer hem! Så jag är stolt över min mamma. Och vet ni vad? Imorgon kväll kommer Pappa hem!!! Han har varit borta och jobbat i 2 veckor, och på måndag ska jag få kramas och pussas med honom igen. Är ni avis nu va?! Det tror jag minsann att ni är, för ni har nog inte en lika bra pappa som jag har!!

Jag är bäst, det säger min mamma

2008-10-03 @ 21:15:22
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Snart kommer Mormor för att hämta mig...
Jag är mammas miniprins ska sova själv hos dom för första gången. Nu har jag sovit själv hos Farmor, och snart själv hos Mormor och Morfar :) STOOOOR kille nu ju faktiskt!
Jag vaknade aptidigt imorse (varför ska man sova när man kan stå och gapa som en tok och uträtta sina behov klockan fem på morgonen så mamma måste upp och byta blöjis??) Det är nog ändå ganska skönt att sova själv och slippa bli störd av diverse mammor som rör sig i sängen.

Nu tänkte jag sitta lite under vardagsrumsbordet och speja på tv:n. Man vet aldrig vad man kan få för intressant information därifrån. Barnkanalen är toppen! Massa fina färger och roliga röster och låtar!

Jag leker lite, men vanten vill inte riktigt va på sin plats ;)

2008-10-02 @ 19:55:20
Direktlänk | | Kommentarer (0)

Nu är vi på G igen!

2008-10-02 @ 18:55:42
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Idag har jag och mamma fixat mobilt bredband, så nu kan vi online:a oss igen! Och uppdatering ska det såklart bli!
Nu har vi ju flyttat och kommit i - hyfsad - ordning, fast stökigt är det! Och massa kartonger fortfarande. Typiskt mamma att inte orka packa upp allt i den takten jag vill att det ska gå i!

Men mamma ska vara själv i helgen och det tycker jag att hon kan behöva, hon verkar lite tanig min mamma.

Idag har jag varit i lekplatsen och haft kul i gunga och störtdykit i sand! Det var väldigt skoj! Sen norpade jag gurkbitar från mammas sallad när vi var och fikade med Emilia och Elmer. Och nästintill föråt mig på majskrokar!
En stor tand upptill (ena framtanden) är halvvägs ute, aj aj, inge kul! Men man kan ha skoj ändå!! Jag låter mig inte slås ner!

Mitt rum duger. Lagom bra är det. Nu har jag sovit 4 nätter där och mamma tycker att de första 2 var katastrof, men jag tycker att mamma är lite känslig.

Mamma har sagt att hon ska lägga upp bilder på våran nya lägenhet såfort hon har städat lite. Mamma städar ju inte så fort så ni får ha tålamod... :)

Nu ska jag lägga mig i min säng och babbla lite och dricka lite vällingslurk, här kommer lite bilder på mig, kul va?!