Fredag kväll

2009-07-31 @ 19:32:16
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Har lagat kladdkaka och ska vara allmänt onyttig. Titta på film och njuta av att det är hyfsat städat hemma. Jag har hittat en ny tapet som jag vill ha nu på fondväggen i vardagsrummet. Kan tyvärr inte hitta någon bild på den.. Men förhoppningsvis kommer den upp i slutet på augusti. Från DecorMaison i alla fall.

Har egentligen varit en ganska kass dag men många sura miner, från samtliga familjemedlemmar. Men nu verkar det har blivit bra igen, och innan T gick och lade sig så var det fnitterattack på hög nivå här i soffan.... ;)


"Geeee mig just den där saken mamma annars skriiiiker jag!"

40-talistens hemmafru

2009-07-31 @ 07:28:01
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Jag skulle vilja vara en hemmafru. Bara gå omkring och plocka, damma, diska, laga mat, byta blöjor, lyssna på radion (hade man fått radio på 40-talet?), gå på långa höstpromenader... En tvättäka hemmafru på 40-talet skulle jag vilja vara. Då hade en del bra uppfinningar kommit till av gamla gubbar. Och så behövde man inte bry sig så mycket om vilka byxor som gör att man ser ut som att man har ett bountaarsle för alla hade klänning... Det vore nåt det!
Nej. Jag skulle nog inte vilja vara en hemmafru. Och inte skulle jag vilja leva på 40-talet heller. Men däremot så känner jag att det inte riktigt är min grej att börja jobba på måndag heller... Hur ska detta gå? Jag har då varit "fri" sedan 21 månader & 1 dag. Inte ett enda dagsverke sedan dess. Om man bortser från det heltidjobb med plustid det är att vara ensamstående förälder. Och förälder överhuvudtaget, såklart.
Men, jag biter ihop. För året är 2009, och någon måste betala mina räkningar. Och inte har jag någon dyrbar konst att sälja iväg och inte heller en rik finansman som kan försörja oss. Jag är ganska glad för det ändå.

Psst. säg det inte till någon men Teddan fick lite oboy i nappflaskan imorse. Hur går det egentligen med min stenhårda regel att inget socker ska ges innan 3 års ålder?? Ja, man kan ju undra... Jag tänker skylla på att det är sommar och semester.



Dumma mamma!

2009-07-30 @ 18:28:01
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (2)
Idag funderade jag lite över en sak. Föräldrar som får till synes helt omotiverade utbrott på sina barn. Nu vet jag ju förstås inte om det kanske ligger mer bakom än det jag hör och ser. Men två exempel som jag fick bevittna idag är:
1. En pojke står och tittar på fiskarna i vattnet som simmar omkring. Han står nästan helt själv. Och så sparkar han lite på stängslet. Absolut ingen hård spark, utan mer som en liten putt. Varpå pappan på snäppet till hysteri tar tag i sonens arm och drar bort honom därifrån samtidigt som han ryter att sparka, det gör man inte! Pojken var kanske 2-3 år gammal.
2. En mamma står och byter kläder på sin dotter i 4-års åldern. Dottern säger någonting ohörbart för mina öron och då väser mamman : "Om du inte hade kissat på dig så hade vi inte behövt stå här, eller hur?! Vi har väl viktigare saker att göra! Vill du åka hem? Va! Vill du det?!"

Som sagt, jag vet ju inte, det kanske ligger mycket mer bakom. Saker jag inte hört eller sett som spelar in. Men personligen så tycker jag att de här föräldrarna överreagerar. Och tar ut sina aggressioner på sina barn i onödan.
Men jag har själv fått omotiverade vredesutbrott på min son. Det är ju så, är man trött, ledsen och känner sig ensam, nedstämd och allmänt irriterad så brukar det ju gå ut över den person som är närmast. Och det är relativt sällan den personen som är orsaken till ens humör. Men det gör det inte mer rätt för den sakens skull.

Jag försökte vara lite extra snäll och tålmodig mot Teodor idag. Det förtjänar han! Man måste vara snäll mot sina barn, annars går de sönder! Och nu ligger han här bredvid mig i soffan med nappflaskan i truten och pillar på en av sina fötter och gluttar mot AFV som visas på tv. Min älskling! Det bästa jag har!

Djurbus

2009-07-30 @ 14:44:33
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Yes! Äntligen en aktivitet som innebar ett avvikande från vardagen! Idag åkte vi till Furuviksparken!
Dagen började mindre bra och slutade mindre bra, men mittemellan var det toppen!
Det började med att Nicklaz "råkade" raka av sig håret på sidorna.... (En annan historia) Sen när vi skulle köpa smörgåsar på Subway så blev Teodor helt galen och skrek som en besatt... Och sen så missade vi bussen. Väl på andra bussen (en halvtimme senare) så glömmer N sin fina klocka...
MEN sen så kom vi fram, Teodor var lugn och fin på bussen, lite trött men det ändrades snabbt när vi kom in i parken. Och sedan var det en fullkomlig höjdare. Teddan har varit glad, snäll och lagom stillsam. Ätit pannkakor och inte klagat på minsta lilla vad man än sagt eller gjort. Det har helt enkelt gått som en dans.


Teodor spanar mot kängurun som precis hoppar iväg

Mitt i språnget

Han höll nästan på att bli utsatt för en bakut spark av en bussugen miniget (nej, jag har ingen aning om vad get-ungar heter, killingar? Eller är det koungar?) och kiknade av skratt

Han var inte ett dugg rädd utan ville gärna klappa mycket och länge

Teddis fick span på små ponnysar i en hage, och vägrade nästan gå därifrån, han gick runt medparten av hagen och stannade flera gånger för att kika in samtidigt som han gjorde hästläten och försökte påkalla uppmärksamhet av hästarna som inte var ett dugg intresserade av någonting annat än att beta...

Pappa N lyfte upp så att han skulle se aporna bättre. Det var spännande och han ville inte riktigt gå ner igen...

På bussen hem.... Spexaren. Här har han varit vaken sedan kl 6 på morgonen, och nu är klockan 13:10; även på hemvägen missade vi bussen och fick återigen vänta ca en halvtimme... Under tiden köpte vi glass och min glass rann överallt.... Trött mamma + rinnande glass = ingen bra kombination..

Och sen en totaldäckad Tedde plutt som somnade nästan i samma sekund som gick av bussen.. Han sover fortfarande.. Lång dag idag!

What's on the meny today?

2009-07-29 @ 20:50:34
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Dagen mat-tips! (Jag kommer att uppdatera här även om det absolut inte är avancerade maträtter som lagas. Jag har alltid hjärnstillestånd när det ska komma till att bestämma över vad middagen ska bestå av, så denna kategori är är mest för min egen skull...)

Fläskfilé med wok

2-4 personer

En hel fläskfilé (ca 500 gram)
En påse wokgrönsaker (vi kör med originalwok) 500 gram
Ris (om man vill, går lika bra att köra utan)
Svampsås (färdig om man är lika lat som jag)
2 st hela majskolvar

Jag tror ni kan fatta själv hur det ska lagas... Men stek först upp filén i små bitar och sedan woken. Blanda ihop och häll över svampsåsen (och riset om man nu vill ha det till). Ungsbaka majskolvarna och dela dem på mitten så att det blir 4 bitar. Krydda med svart/vitpeppar samt salta efter tycke. Gott, enkelt och nyttigt!



Läs & sov-time

2009-07-29 @ 20:27:10
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Nu ligger jag redan i sängen, känner mig helt slut. Har snott med mig min bok; "Deluxe" av Anna Goldbersen. Lite 1800-tals dramatik, de fina societetsdamernas värld ;)
Vi har gått lite för mycket idag, först våran morgonpromenad som ju varade i nästan 3 timmar och sedan gick vi in till stan igen med N för att kolla tyg till Teodors säng samt handla mat. Mina ben värker...

Teodor har lärt sig att säga Teddan! Jag är stolt som en tupp. En feminin tupp.
Han hade även lyckats med någonting som var nytt efter att han somnat ikväll.. Jag upptäckte nämligen när jag skulle kolla till honom nyss, att han lyckats pula in sina ben i kudden! Alltså, han har tagit kudden och sedan lyft på örngottet och tryckt in benen där så att det blev som en sovsäck, typ. Fötterna var alldeles skållheta när jag pulade ut dom igen. Hur kommer han på allt? Knepiga lilla söta unge! KÄRLEK

Vacker dag + Vacker unge = Klockren kombination!

2009-07-29 @ 11:19:22
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Vilken höjdardag det varit hittills! Halv nio gick jag och Teodor ut på långpromenad, vi gick via Gävle Strand och in till stan, på vägen dit "råkade" vi gå i en vattenpöl - eller en minisjö i vägen kanske man skulle kunna kalla det - och vattnet var högre än vad jag trott, så mina skor blev som två sjunkna båtar och jag var tvungen att köpa nya inne i stan för fötterna liksom limmades fast... Sedan gick vi in i Bolognerskogen och Teodor sprang och jagade änder och skrek "Kvack kvack kvack kvack" efter dom och hade armarna rakt ut åt sidorna som ett flygplan. Stackars änder flydde för sitt liv...
Sedan gick vi förbi en stor stentrappa och Teddis har lärt sig att gå upp och ner för trappor helt själv utan stöd och utan att ta hjälp av händerna så det var förstås väldigt spännande. Vi fortsätte via stora bron (den långa vägen) hem och nu har vi ganska precis kommit in genom ytterdörren och Teddan däckade nästan omedelbart... ;) Det har varit varmt och soligt och härligt! Och Teodor var på grymt bra humör!












Nattmonsterna

2009-07-29 @ 06:40:33
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (2)
När ska det gå över? När ska jag sluta vakna varje natt, med hjärtat i halsgropen, och halvspringa in till Teodor - för att kolla så att han andas, för att kolla så att han inte har blivit kidnappad, för att kolla så att han inte har ramlat ur sängen, för att kolla så att han har täcket på sig.... Jag försöker ligga stilla i sängen och stå emot dragkraften som vill släpa upp mig och in till honom. Men då börjar jag lyssna frenetiskt efter andetag genom väggen - som naturligtvis inte hörs. Och till slut har jag målat upp så många skräckscenarior att jag vore omänsklig om jag inte går upp och tittar till honom. Hittills har han legat snusande i sin säng, men benen kors och tvärs och kudden vid fötterna och täcket vid huvudet. Det har aldrig hänt någonting. Jag har aldrig fått min oro besannad. Ändå, nattmonstrena finns där, hela tiden, varje natt.
Ibland kan jag gå upp och titta till honom flera gånger på raken, jag hinner alltså knappt ens lägga mig ner igen förrän jag måste upp igen för att jag kom på en ny sak som kanske kunde ha hänt på den sekund som jag varit borta ifrån honom. Det var exakt samma sak när han sov i mitt sovrum. Även då, så vaknade jag flera gånger. Och det räcker inte med att jag tror att jag hör honom andas. Jag kan ju höra fel. Jag måste känna hans andning också. Jag måste känna magen som häver sig upp och ner, annars tror jag inte på det.

Ska det vara såhär hela livet nu? Ska jag traska in till en fjortonåring mitt i natten ;) "Pssst, Teodor, sover du? Hallååå Teodor sover du? Är du död?" "Nää Mamma jag är inte död. Jag sover!" "Okej! Glöm inte att du har matteprov imorgon" HAHA lyckat?!
Jag är väl kanske helt enkelt överdrivet harig.

Nu sitter han och tittar på Barnkanalen. Fullt levande, icke kidnappad. TUR!

Ny kategori - Recept by Elsa

2009-07-28 @ 21:58:26
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Nu tänkte jag börja med lite mat-tips!

Jag startar med dagens middag, en smarrig enkel kycklingsallad, jag har snott receptet från Fia, det kan varieras lite, men såhär gör jag det:

Beräknat på 6 personer:

En grillad kyckling
400 gr strimlad stekt bacon
2 st gröna äpplen
ca 4 st färska champinjoner
ca 3 tomater
1 avokado
sallad, gurka
Lätt cremefraish
Currykrydda

- Hacka och blanda samtliga ingredienser, krydda efter tycke och smak, klart!
God som den är eller med pasta till.


Nu är Ghost Whisperer slut och jag ska sussa sängen. Men tyvärr så måste jag säga att det inte direkt är ett himmelrike man ser fram emot; fjädringen är helt slut i madrassen och varje gång man andas så knirrar och knarrar det, plus gungar som om det vore en vattensäng. Men vem har råd att köpa en ny säng? Inte jag. Teodor ska få en ny i alla fall! Stor pojke nu!

Nya krafter

2009-07-28 @ 19:19:17
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (2)
Idag samlade jag ihop mig själv och bad till högre makter om lite krafter - och hör och häpna, de kom! Krafterna alltså.. Eller om det helt enkelt var så att jag blev för uttråkad ;) Jag tog mig i alla fall i kragen och städade Teodors rum. Det låter som att jag aldrig städar det. Men det gör jag, ganska ofta dessutom. Det är ju bara det att ett barnrum smockat med leksaker väldigt snabbt och väldigt lätt blir på gränsen till extremt stökigt. Han vänder upp och ner på sina leklådor; han kastar böcker över hela golvet; river ut kläderna ur byrån... Ja, som ni förstår, det ser ut som andra världskriget relativt snabbt. Jag förskonar alla med en före-bild (för ett stökigt barnrum är verkligen ingen vacker syn...) Men jag tänker minsann visa hur fint det blev! Ett litet mystroll har gosat in sig...





Sen var det glajernas tur att komma fram, han är så tjusig i mina solisar, lille Teddetott!



Vackraste unge

2009-07-28 @ 15:35:00
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Älsklingsungen ligger och myser på golvet såhär på eftermiddagen, i väntan på att pappa ska komma hem så att vi kan äta middag (han jobbar). Han är så söt så att mitt hjärta värker!


Morgonmys

2009-07-28 @ 10:32:25
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Mmm... Han är så härlig min Teddis, han var sådär mysigt morgontrött och kröp upp i min famn och borrade in sig. Jag reste mig upp och började vanka omkring lite grann. Han är som en liten apunge som klamrar sig fast. Jag var ju tvungen att rota fram kameran. Ingen bra bild, men ändå!


PS. Jag har fått rejäl kritik på mitt inlägg Unga föräldrar. Mamman som skriver är av en helt annan åsikt och väldigt upprörd. Alla förtjänar att ha sina egna åsikter och känslor och om ni vill läsa ett annat perspektiv angående unga föräldrar så kan ni läsa det här. Dock så var mitt inlägg mer ett reflekterande över VARFÖR man vill ha barn i tonåren och inte ett inlägg om hur dålig man är om man är ung förälder (för jag är ju själv ung förälder och inte tycker jag att jag är dålig ;) ), vilket denna mamma verkar tro var min mening. Men man kan tolka allt så olika när man läser det, och hon tolkade det som att jag tyckte att 40 åringar är bättre än 15 åringar. I överlag. Och ja, då får hon väl tolka det så då.

Nicklaz har däckat i sängen igen och Teodor har gått för att sova middag, så nu sitter jag själv med full makt över både dator och fjärrkontroll till tv:n. Det här kan sluta hur som helst.... ;)

Sovmorgon

2009-07-28 @ 08:34:16
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Yes, idag fick jag känna av lite semester ;) Sovmorgon till 8! Och med stängd sovrumsdörr dessutom, så inga marodörer kunde komma och nypa mig i tårna...
Men klockan åtta tröttnade miniprinsen på sin pappa och kom och knackade på dörren och ropade : "HAALLLÅÅ" Han lät så söt att jag bara var tvungen att öppna och släppa in honom, och han kutade in, borrade ner sig bredvid mig i sängen i 2 sekunder och sedan pussades vi och så var det fullt ös med massa klös! Men det märks verkligen när man har fått lite sovmorgon, hur man känner sig förändrad som människa, eller, som förälder kanske man ska säga... De senaste dagarna har det varit till att vakna med tuppen klockan fem... Så det är ju en rejäl skillnad.
Nu är kaffet snart klart och mysen sitter här bredvid och låtsaspratar i telefon. Han måste ju tycka att jag är jättekonstig när jag pratar i telefon, för han verkar ju tro att man bara ska prata - i en tom lur utan gensvar...


1:a

2009-07-27 @ 19:01:45
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Idag ligger jag 1:a på föräldrabloggars Top 20 lista! Väldigt smickrande och jag är såklart jätteglad över detta! Kolla in min "day of fame" här!

Vi har precis ätit biff stroganoff med basmatiris och nu ska vi kolla på film tillsammans med en påse naturgodis! En riktig myskväll alltså :)

Byggdag

2009-07-27 @ 15:54:26
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Idag fick vi besöka pappa som hjälper en kompis att bygga ett gym. Superspännande för Teodor att få vistas bland högljudda borrar, sågar och en massa damm och sågspån! Fullt med speglar som man kunde leka apa i också, fanns det såklart. Jag var inte fullt lika sugen på att stå och glo på två karlar som sätter upp väggar... Men vad gör man inte för sin son ;) och Nicklaz ville nog också ha lite sällskap... :)





Unga föräldrar

2009-07-27 @ 11:37:45
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (7)
Jag har börjat reflektera alltmer över fenomenet Unga Föräldrar. De ploppar upp i allt större utsträckning och det som förvånar mig mest är egentligen inte att de är just så unga - utan att deras barn är planerade och medvetna val. Varför har väldigt unga tjejer - 15,16, 17 & 18 år - en sådant stort driv i att skapa sig en egen familj? Var har det gått snett, för snett är det ju faktiskt. Och då menar jag alltså inte graviditeter som råkar bli till på grund av dålig vetskap om preventivmedel, spruckna kondomer, bristande omdöme osv, för ALLA kan göra fel och misstag. Utan jag menar unga 15-åriga tjejer som planerar, in i minsta detalj, att bli gravida - vem de ska bli gravida med, när och var och hur. Deras biologiska klocka har börjat ticka - alltför tidigt. När man är så ung som upp till 18 år så borde man vilja andra saker i livet, om än varierande; Vilja vidareutbilda sig, umgås med vänner obehindrat, jobba, resa, se världen - utan ett barn på armen med blöjbyten, nattvak, skrik, ömmande bröstvårtor, sargat underliv, trotsålder, bristningar på mage, graviditetskilon att gå ner, alla måsten... 
Dessa tjejer säger att de känner sig äldre än vad de är, de känner att de skulle klara uppgiften; bli den perfekta mamman. Att deras liv känns meningslöst utan det där barnet de längtar efter så desperat. Varför vill dessa tjejer växa upp i förtid? Varför vill de gå miste om sin ungdom, så frivilligt? Jag har svårt att tro att deras egna föräldrar är de som sätter press på sina barn. Är det media? VAD är det som gör att barn vill få barn? Vad är det som har gjort att leken "Mamma, Pappa, Barn" har tagit ett steg längre, har spräckt ramarna och börjat gå till det extrema. Är det just den här världen som har expanderat; bloggvärlden. Där alla och envar skriver om underbara knoddar som tultar omkring och förgyller tillvaron. Skriver vi för lite om vad man faktiskt ger upp, för att kunna njuta av denna gåva? Skriver vi för lite om verkligheten, om hur det faktiskt ser ut, med potträning, matvägran, trots, gråt, 3 dagars feber och slitet hår? 

För visst är det en uppoffring, att skaffa barn. Jag menar inte på något sätt att det inte skulle vara värt det, för det är det, och tusen gånger om dessutom. Men jag kan önska själv att jag kanske hade gjort lite mer av mitt liv, innan jag ankrade fast mig själv i föräldrarollen och familjelivet. Jag skulle inte vilja göra det ogjort, Teodor är min dröm och min önskan. Men varför planera och skaffa barn när man är så ung? Vad är man rädd för att missa om man väntar - tills man har en stabil inkomst, en egen lägenhet, en färdigvuxen kropp? Jag bara undrar...




Ingen rubrik

2009-07-27 @ 08:48:11
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
I brist på ett enda ord att skriva som verkar något så när vettigt, så lägger jag upp nån bild istället och så får vi se om jag har blivit smartare till kvällen kanske? Vem vet. Pappa N är hemma nu i alla fall. Och ja, just det, det verkar som att det funkar med dra-på-lakanet. Det har i alla fall inte plockats isär någon mer madrass hittills... Jag håller alla mina tummar.



  
Det är denna, blekgröna fula vägg som jag inom en förhoppningsvis snar framtid ska göra om... Jag har bestämt mig mer och mer för Linnétapeten. 

För er ej så tekniska

2009-07-27 @ 07:19:56
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Så vill jag bara påpeka att: Rutorna som det står "Om oss", "Barn info" och "Kontakt" på, kan man klicka på så kommer det upp ett pop-up fönster med information.
Och kommentarsfältet är flyttat till längst upp på sidan, istället för i botten som innan. Så när ni vill kommentera ett inlägg så titta direkt under rubriken!

Klart slut, datasnut.

Trotsande mamma

2009-07-26 @ 17:05:35
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Mhm, idag har jag trotsat mig själv lite grann. Vi åkte till IKEA, som skrivet. Men... UTAN BARNVAGN! För att förklara lite närmare hur resvägen till IKEA ser ut så är det såhär : Ca 500 meter (20 min i Teodortakt) till bussen. Bussresa ca 40 minuter. Gång ca 20 meter till IKEA från buss. Sedan tillbaka igen. På vägen hem gick vi dessutom av vid konsum; ca 100 meter till Konsum från bussen och sedan ca 500 meter hem därifrån. Det har gått som en dans! Han har inte klagat (förutom en stund på bussen på vägen hem, då var det trist), han har hållt mig i handen hela tiden när vi gått utan så värst många tillsägelser & han satt stilla på sitt egna säte på bussen och hej-ade på folk.
Vi hittade i alla fall det vi skulle ha;
Dra-på-lakan - 79 kr för 2-pack
Täcke - 35 kr
Kudde - 15 kr
och så blev det en köksklocka också... 99 kr

En toppendag helt enkelt!


Jag tog ju en bild på Teodor i IKEA-kundvagnen också. Tyvärr med mobilen så han ser skum ut, men ändå. Bildbevis!

Tripp till IKEA??

2009-07-26 @ 12:37:26
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Mjo... Det behövs nog, verkligen!
Det är nämligen så att den där marodören jag har till son, har skaffat sig en väldigt ful ovana! Nämligen att när han ligger i sin säng och ska somna, men inte riktigt kommit till ro än, så pillar han sönder skumgummimadrassen i sängen! Alltså; han drar först bort lakanet. Sedan lyfter han upp kanten på bäddmadrassen. Och sedan börjar han pilla, och tar bort stora "tussar" av skumgummimadrassen. Detta händer varje dag och varje kväll. Jag får gå och dammsuga upp skumgummibitar stup i kvarten som han kastat ut på golvet samt pilla skumgummi ur hans hår.... Och sängkläderna blir ju inte så fräsha direkt heller... Detta måste åtgärdas! Emilia tipsade om dra-på-lakan. Att man kunde köpa 2 st och att det då skulle vara svårare för Teodor att pilla bort dom, och på så vis inte komma ner till madrassen. Så vi ska nog ta oss en tur till IKEA. Det kostar 59 kr för ett dra-på-lakan. Och det är ju inte så farligt? Tänkte även passa på att köpa ett täcke i Teodors storlek (nu använder han filt och innan använde han bebistäcket) för snart är hösten här.... 


Framtida akrobater?

2009-07-26 @ 09:17:00
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Gossarna bus som lekte igår är riktiga akrobater (som vid ett tillfälle resulterade i en frontalkrock mellan de tu i sängen), jag undrar om man kanske skulle anmäla dom till cirkus? ;) Det är väl kanske inte fulländade konster de sysslar med, men det är väldigt underhållande i alla fall!


Idag kommer pappan hem också, förhoppningsvis. Och jag måste städa klart det sista - jag gick in i städkoma någon gång igår morse och orkade verkligen inte ta itu med det som var kvar, och sen så kom ju Elmer-pelmer och då blir det ju automatisk stökigt igen; 2 vilda barn = städmamma sliter sitt hår

"Ny" blogg

2009-07-25 @ 20:25:06
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (3)
Som ni kanske ser så har en tjej som heter Kristin gjort en ny outfit till min blogg! Fancy fancy ;) Gjord enligt mina önskemål men som ni kanske förstår så är designen alldeles för komplicerad för att jag skulle ha klarat det själv! Personligen tycker jag att den blev helt förtjusande. Visst då!

Jag vill passa på att nämna att bilden på händerna som finns i headern (toppen) på bloggen är MIN och TEODORS hand, fotograferade av syster Kristin Andersson (en annan Kristin). Den hänger med för att jag tycker att den är så oändligt fin!

Barnvakt och bus

2009-07-25 @ 18:16:16
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Elmer och hans mamma var på besök här idag, vi fick vara lite barnvakt åt Elmer för mamma Emilia skulle iväg och fixa med en byrå. Det har varit livat värre här hemma kan jag säga med gott samvete, killarna har slängt sig efter varandra; pussats, kramats och slagits om vartannat. Men det har varit trevligt och Teodor trivs så bra i sällskap av barn (eller någon annan som orkar busa på full nivå i flera timmar, vilket jag inte gör). 
Det regnar och regnar och regnar ute... Och åskar och mullrar. Det är ganska mysigt, men lite trist. Jag vill ju att min sista vecka som "fri" ska vara fin och fulld av möjligheter (även om jag kanske inte utnyttjar dom)...
Jag längtar verkligen efter att få fotografera med en kamera med lite bättre bildupplösning och kvalité. När ungen springer omkring som en skållad råtta så är det knepigt värre att fånga honom på bild. 
Och snart måste håret klippas igen... Och jag som tyckte att jag klippte det så himla kort sist! Suck

So you think you can dance?

2009-07-25 @ 09:38:49
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (5)
Then you haven't seen Teodor yet.... ;) 
Teodor har vid 20 månaders ålder kommit på ett antal originella dancemoves som han demonstrerar på denna video. Bland annat finns där "skidåkningen" och "shake the ass down" med. Titta och lär! 


Änglabarn överallt

2009-07-25 @ 07:50:49
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
De verkar träda fram överallt, dessa mammor som har förlorat sina barn. De har säkerligen inte varit gömda tidigare, utan det är nog mer jag som fått ett tvunget begär att leta reda på dem. Det är så sorgligt, barn som dör är obeskrivligt - om det så är inuti magen på mamman eller via en sjukdom, en olycka eller rent våld. Det är så oändligt tragiskt, så varför läser jag då om det?! Jag känner själv att jag inte kan hantera informationen. Det innebär mardrömmar och en ännu större oro än den jag redan har. Livet är så skört! Ingen säger att vi ska leva för evigt, men det är vad jag vill tro. Jag vill inte tro att sorgen och saknaden någon gång även ska komma till oss. Den får hålla sig borta! Teodor ska övervinna alla och envar, för annars... Annars så slutar ju jorden att snurra, universum spricker upp i en stor explosion och förintelsen kommer att knacka på dörren.
Kärleken till ett barn - ett barn som trotsar och som skriker, ett barn som klagar, bråkar och är allmänt jobbig - är större än någonting annat, någonting annat som existerar. Han har levt och andats genom mig, mina och hans pappas celler har bildats samman för att skapa ett mirakel, en framtidsutsikt, en verklighet, en förökning av världens befolkning. Det känns nästan osannolikt, att jag i 9 månder burit på ett foster, som blev ett gråtande spädbarn, som blev en glad bebis, som blev en trotsig liten pojke, som kommer bli en ännu större individ med egna åsikter och framtidsplaner. Hur kunde vi skapa någonting så perfekt, så fulländat? Vi är galet, grymt och nästan överdrivet lyckligt lottade! Vilken gåva vi har här hemma!!

Teodor, jag ÄLSKAR dig!

And it continues...

2009-07-24 @ 19:40:46
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Jag fortsätter städa, dock har jag slappat till mig lite. Det som är kvar är hallen samt Teodors & mitt rum. Men köket, allrummet, vardagsrummet och badrummet är städade. Nu har jag liksom tappat det mesta av min ork. Teodor har hjälpt till och varit jätteduktig! Det är ju galet kul att skura, såklart. Blött och halt och lite lagom läbbigt ;)

Sedan var det dags för middag, och idag blev det chili con carne. Jag ska slänga upp en snabb beskrivning på hur jag gör denna starka (oj så starka) och underbara rätt:
Först så steker jag upp ca 500 gram blandfärs, i en panna, som jag sedan flyttar över till en kastrull. Jag steker upp den separat. Sedan hackar jag gul lök, skivar färska champinjoner, och hackar vitlök som jag bryner tillsammans. Jag häller i 500 gram krossade tomater i blandfärsen och ca 4 matskedar sweet chili och 2 msk tomatpuré (fast jag bara häver i allt, orkar inte hålla på och måtta osv, så det är inte exakta mått). En burk med kidneybönor & en burk med stora vita bönor (ca 200 gr av vardera) blandas ned i blandfärsen, sedan tillsätter jag löken, champinjonerna och vitlöken som brynts. 
Till det kokar jag ris och fixar ihop lite sallad. Naaajs!

Fina syster

2009-07-24 @ 13:36:17
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Syster/Moster Kristin har lånat ut sin kamera till oss! På obestämd tid, så en del fotande kommer det att bli framöver, fina bilder också dessutom!! Det är en Canon Eos 450D. 




Och titta vad jag hittade i sängen nyss.... Ett lite annorlunda sovsätt, men minst lika skönt!


Storstädning

2009-07-24 @ 11:44:25
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Idag ska här städas! Teodor hjälper till såklart :) Vi började med köket och det blev fint och rent. Nu sover prinsen så vi tar itu med vardagsrummet när han vaknat igen. Jag kompenserar för några veckor i misär. Visst småstädar man varje dag, men det är ju knappast alltid jag tar tag i det och städar grundligt i varje hörn... Men nu är dagen kommen och oj oj vad fint det ska bli, överallt!


Han verkar fortsätta vara frisk också dessutom, magen verkar helt återställd. Så jag behöver inte ringa 1177, tack för den, alltid lika skönt att slippa sitta i telefonkö!

Ps. Checka in skillnaden mellan Teddans mage och händer! Snacka om färgskillnad. 

Men vad märkligt!

2009-07-24 @ 09:30:46
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Stackars minipysen! Pappa har varit här i en vecka så han har ju såklart vant sig. Han är ju helt bedårande min lilla nisse, och sprang in i sovrummet när jag lyft honom ur sängen och skrek "Pappa! Pappa! Hej hej pappa!" Men det låg ingen pappa i sängen med fötterna ute imorse. Han tvärstannar och så tittar han på mig och jag skakar på huvudet och bekräftar: "Nej, pappa är inte här idag vännen" varpå Teodor plutt lyfter på bäddmadrassen och kikar under den och smygviskar "Paaappaaaa..." Ingen pappa under bäddmadrassen. Så han sätter sig på huk och kikar in under sängen "Papppaaaa..." Ingen pappa där heller. Då tittar han väldigt surt på mig och stampar med ena foten i golvet och sedan går han och sätter sig i soffan och surar tills morgonvällingen och mackan är klar. Jag lovar, att om han kunnat prata lite mer sammanhängande så hade han nog sagt: "Mamma, varför har du ätit upp pappa? Det var väl inte särskilt snällt! Spotta ut honom!" 

I alla fall, så verkar han inte vara magsjuk längre. Han somnade kl 17 (!) igårkväll (eftermiddag) och vaknade som en klocka 05:00 efter 12 timmars rak sömn. Då fick han lite vatten och somnade omedelbart om till 6:40. Idag verkar magen vara på topp, 3 smörgåsar, välling och mycket bus och inget blöjbyte hittills. Yeah!!


Tapetsering/Snusk

2009-07-23 @ 18:53:58
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Jag är så tapetseringssugen!
Just nu ligger min kärlek hos Linnés kollektion hos Boråstapeter, och den yta jag vill tapetsera är den blekgröna fondväggen i vardagsrummet. Jag tror det skulle bli hett! 









Och till ett annat ämne, så är det så att jag tittade lite närmare i minipoolen idag (som numera kallas snuskpoolen, för det har regnat så pass mycket och Teodor har en extrem lusta för att kasta stenar och jord i den) och såg att den är full av små små yngelliknande masksaker! UUUÄCK! Gissa om jag var snabb med att tömma den? Utan att plocka ut stenar, leksaker eller annat så bara tog jag mina sista krafter och flippade över poolen så att allt vatten hamnade i gräset. Fy bövelen! Inte konstigt att Teodor är magsjuk om han lyckats få i sig såna där miniäckel! Jag och Nicklaz har kommit överrens om att om han inte är bättre imorgon eller om han till exempel får feber eller verkar ha ont i magen, så ska jag åka till vårdcentralen med honom. Om läget är lugnt ska jag ringa sjukvårdsrådgivningen och hoppas att de kan lugna mig för en aning skärrad blev jag minsann! 

Skrikfamiljen

2009-07-23 @ 14:49:55
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Vi sitter i varsitt hörn av hemmet; mamma, pappa & barn. Och gormar och skriker till varandra; "Vad vill du ha till middag?!" "Jag vet inte!" "Eh geh go hej bäh!" Det måste ju låta ganska lustigt, för den utomstående.

Teodor har fått någon slags magsjuka. Han är jättedålig i magen. Eller också så är det de förbannade (men söta) tänderna, som spökar. Han har en till kindtand på G och så en tand framtill i underkant som har spuckit upp. Aj, aj. 

Pappa Nicklaz har åkt till Göteborg och kommer hem igen på söndag kväll, så nu är vi hemma själva, jag och Telistott, fast det kommer säkerligen bli lika mycket skrik ändå...


Latmört

2009-07-22 @ 16:08:06
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Nu går det inte att slappa dagarna i ända längre. Nu lär man diska upp efter sig. För annars kommer the banana flies! Så jag måste vara en duktig mamma, typiskt!
Men just nu busar vi i minipoolen och slappar ikapp, det är så mysigt så. Fin väder är det ju också, så det känns som att det är lika bra att passa på! Om inte så är det en fin ursäkt!!

Det blev riktig sommarmiddag /sen lunch idag dessutom; ugnsbakad lax med färskpotatis, sparris, broccoli och gräddfil med gräslök! Mumisgt! 

Lite smått

2009-07-22 @ 13:11:07
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Jag har egentligen inte så mycket vettigt att skriva, mer än att jag önskar mig en ny kamera. Den superfina kameran jag har nu fick jag av Farfar Gunnar och bonusfarmor Sussi i julklapp men tyvärr så blir det så att har man ett mobilt barn som avskyr att sitta stilla så är det svårt att fånga detta lilla barn på bild, och digitalkameror ger inte Teodor så värst mycket rättvisa. Och eftersom jag slitter med kameran klistrad på handen och vill fota honom hela tiden, så är ju kamera ganska viktigt. Därför önskar jag mig en systemkamera. Jag tänker mig inte så avancerat dyrt eller komplicerat, utan någon billigare variant alá 4000 kr med kanske 9xzoom istället för 13, och 10 mp istället för 12 ;)




Nog om detta så har bloggen blivit rekommenderad av föräldrabloggar igen! Känns jättekul att återigen få berömmas på deras sida! Om du vill läsa om deras rekommendationer så hittar du inlägget här.





En fårskalle

2009-07-22 @ 07:37:07
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (2)
Teodor fick ett får av faster Angelica i söndags. Ett väldigt sött litet får, som tyvärr kommer få utstå mycket (och har redan utstått) för Teodor är allt annat än aktsam om sina ägodelar... 


Det var då det här med svininfluensan också. Det går som en susning mellan alla småbarnsföräldrar man känner, och debatterna börjar dras upp; ska man eller ska man inte sätta barnen på dagis (ja jag skriver dagis trots att det heter förskola) när svininfluensan härjar och muteras om vartannat? En del tycker att man ska få influensan för att bli immun ifall den muterar sig, några andra tycker att man ska isolera sig. Några tycker att vaccinet man kommer erbjudas i september är bra, andra är livrädda för vaccinets eventuella bieffekter. Jag har hört om mammor som inte längre ska ta med sina barn till affären, som ska hålla sina barn inomhus. Hej då sommaren! Är jag dum som inte kommer ändra på minsta lilla planering i Teodors liv? Han kommer börja dagis 24 augusti, som planerat. Jag börjar jobba 3 augusti, som planerat. Han fortsätter att följa med mig till affären - alltid. För vad ska han göra annars? Sitta hemma och titta på tv själv, 1 ½ år gammal? Tror knappast det...
Så jag har kommit till ett beslut. Beslutet att skita fullkomligt att svininfluensar blir allt strörre i Sverige, och skita i att TBC kommit tillbaka. Vaccinera oss om vi får möjlighet (fast barn under 2 år får inte vaccinera sig för det tror jag) men fortfarande leva precis som vanligt. Men läskigt, det är det ju.

Nu håller knäppgöken Teodor på att blåsa i vattenkannan i ett försök att lära sig spela trumpet eller liknande. Han ser helt koko ut ;)

Hemma igen

2009-07-21 @ 15:50:29
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (2)
Nu har vi kommit hem igen, efter två nätter i Söderhamn. Det var jättemysigt där, trevligt sällskap och god mat och mycket sömn! Men ändå så känner jag lite att hemma är nog nästan alltid bäst. Även om det är skönt med ombyte ibland. Hemma är ju alltid hemma, där man har sin fasta plats. 
Teodor har trivts som fisken i vattnet, som vanligt när han får mycket uppmärksamhet av olika människor. Nu springer han omkring här hemma och är allmänt kufisk, med en bil i truten och en i handen.
Det var babyboom på tåget hem. Otroligt många barnvagnar och ännu fler barn, alla skrek dessutom i kör, och våran unge var med på ett hörn också såklart. Det var lite lätt kaotiskt. 


Ett nytt slag

2009-07-20 @ 19:01:42
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Jag slår ett nytt slag för Rosenrot, för nu känner jag mig pigg igen.

Vi bestämde oss för att stanna en natt till i Söderhamn. Teodor verkar vara proffs på att vurpa, och på att hälla ut vattenglas överallt. Och jag överdriver inte när jag skriver överallt.

Pappa N snickrar och jag sitter mest och leker datanörd på amatörnivå, det har regnat en hel del men nu skiner solen. Lite, i alla fall.

Jag bara vräker i mig mat. Kanske för att kompensera för att Teodor knappt vill äta alls? Men kycklingsallad fick han i sig ikväll i alla fall... Alltid något. Nu ska mamman läsa bok!

Helgen i korthet

2009-07-19 @ 15:56:30
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Kan man förstå detta, att senaste gången jag hade barnvakt var i oktober förra året, då jag flyttade. Min sysselsättning under den helgen var att tapetsera och måla om större delarna av lägenheten. Jag lyckades bli sjuk den helgen. Precis som det känns nu. Som att någon slagit mig i huvudet med en stor hammare. Det är livsfarligt att vara barnledig. Man slappnar av, aldrig annars finns tid till att slappna av så totalt som man kan göra när man inte har sitt barn närvarande.

Men vi hade i alla fall trevligt. Vi åt middag på Berggrenska restaurangen, jag åt fläskfilé och Nicklaz åt oxfilé. Vi drack inte mycket. Jag klarade mig på ett glas vitt under hela middagen, och sedan tog jag en vodka lime 4:a vid elva innan vi gick hem. Och då var jag överfull av redig mat (plus efterrätt). Ändå känns det idag som att jag har hällt i mig en halvliter sand - kort och gott - jag är standad.

Nu sitter vi i Söderhamn och har återförenats med sonen, den underbara, glada, knäppa ungen. Som - självklart - sov mellan 19-9:30 inatt endast för att han är en liten miniförrädare ;) Men han charmar alla i alla fall. Vi ska trycka i oss pizza och sedan stannar vi här över natten. Jag har faktiskt kommit ihåg att ta med kameran denna gång, så imorgon blir det förhoppningsvis en bild eller två. Men nu ska jag åtminstone låtsas vara social och inte spendera medparten av tiden framför datorn....

Kaffeeeeeeeeeee!!!

Soffpotatisar

2009-07-18 @ 11:01:57
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Pappa och son startade dagen med att busa till det i soffan. Nu har min älskade unge åkt hem till farmor och bonusfarfar så att mamma och pappa kan ha en kväll för sig själva. Imorgon får jag se min prins igen. Men nu är det barnledigt som gäller!




Bolognerskogen = lek & bus

2009-07-17 @ 12:50:41
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Nu har pappa Nicklaz kommit hit, han har semster och ska umgås med oss i två hela veckor! Vi startade dagen med en tripp till Bolognerskogen, så att Teodor fick leka/springa av sig. Han somnade gott sedan kan jag lova, när det var dags för middagsluren hemma. Det är fint väder ute och snart ska vi äta lunch och bara slappa. Jag kan minst sagt säga - HÄRLIGT!


Telefonkö

2009-07-15 @ 09:37:56
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)

Just nu sitter jag i telefonkö till Vårdcentralen, för jag vill gärna ha svar på mina prover som jag tog för 15 dagar sedan. Läkaren skulle ringa upp i slutet på förra veckan för att berätta men uppenbarligen så har jag hamnat i glömska. När jag hade suttit i telefonkö i 20 minuter så kopplade de bort mitt samtal och det var bara att börja om igen. Nu har jag legat på plats 6 i 7 minuter. Jättekul. Verkligen. Superkul. Hela morgonen = telefonkö. En till telefonist kanske?? Känns som att sitta i kö till försäkringskassan just nu. Lika enerverande. Och inga nyheter är goda nyheter i det här fallet. Om det är köldkörteln så blir det en lång tid av medicinering. Om det inte är köldkörteln så är jag tillbaka på noll och vet inte varför jag mår som jag gör. Yeah, happy days.

Teodor har redan gått och lagt sig, han vaknade kl 5 imorse. Men han har varit på goshumör hela morgonen och bara legat och myst med mig i soffan och pussats och kramats. Supermysigt. Och sen hittade han en miniräknare som han slog mig jättehårt i huvudet med, så nu har jag en liten bula. Mindre mysigt.

Nu har jag plats 5 i kön! Wiho!



Äntligen filmtime

2009-07-14 @ 20:01:36
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Äntligen ville Youtube samarbeta med, så nu har jag kunnat ladda upp åtminstone två filmer. Får se om jag kanske lyckas ladda upp någon till, om jag orkar sitta bänkad framför datorn vill säga.




Pillrig vid köksbordet

2009-07-14 @ 17:58:34
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Teodor hittade en användningsmanual till den nya kaffebryggaren, som var ytterst intressant att "läsa" i. Han såg väldigt förvirrad men väldigt glad ut när han fattade att jag satt mig mittemot honom. Det tog ett tag innan han kunde slita sig från de kinesiska skrifterna...

Föräldrabloggar.se

2009-07-14 @ 11:08:43
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (2)

"Barnbus:

En väldigt charmig mammablogg, kanske den mest stilrena som vi någonsin sprungit på. Mycket välskriven och fina bilder. Om det är någon blogg som man ska se upp till i dagens kollektion så är detta denna, men smaken är som baken."  // föräldrabloggar.se


Jag fick vara med på dagens rekommenderade bloggar idag på föräldrabloggar.se (som tyvärr ska läggas ned). Det är ju liiite cred till mig ;)

Idag ska vi cykla till jobbet och droppa av Vince's keps till mamma Camilla. Annars så står tiden lika still som vanligt. Men hör och häpna; Rosenrot funkar faktiskt. Jag känner mig pigg som en mört!


Ignorera gärna det faktum att mitt hår är så skitigt att det börjat bildas dreadlocks...

Kaffebryggarkärlek

2009-07-13 @ 19:25:18
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Imorse "dog" den älskade kaffebryggaren. Så jag var tvungen att köpa en ny.... Jag hittade en pytteliten bedårande sak på Philips. Jag var tvungen att ha den bredvid knivstället för att man ska förstå hur liten den är :)

Älsklingsungen har haft en klämseldag idag dessutom. Jag förstår inte riktigt hur han lyckas på en och samma dag: Klämma fingret i en låda i köket; klämma magen i en bok (?!); klämma fingret på skurhinken; och fastna med benet uppböjt under soffan. Det måste vara nåt rekord av något slag?

Idag har vi även inhandlat Rosenrot. För tillfällig mental trötthet. Nu jäklar ska Teodor få en pigg mamma!

Besök

2009-07-12 @ 18:54:35
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Elmer och mamma Emilia var på besök idag. Det blev god äppelpaj (utan socker) som killarna slukade. Sedan blev det en massa plask och stoj i minipoolen ute. Får se om Youtube vill samarbeta med mig, i sådana fall kommer jag ladda upp film ikväll. Bilder kommer i alla fall


Regn igen

2009-07-12 @ 12:49:25
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Ja, tro på fan så regnar det igen.
Jag är trött på detta nu! Det finns ju verkligen INGENTING att göra... Vi håller på att gå varandra på nerverna. Igår kom Camilla och Vince hit och lekte lite trots att både jag och Teodor var på skitdåligt humör. Men de var också på dåligt humör så det gjorde inget och de ville komma hemifrån. Så vi drack kaffe och snackade skit och Teodor kramade halft ihjäl Vincent som var helt förskräckt över Teodors villkorslösa kärlek till alla som går att leka med...

Vad tusingen ska man göra idag då? Jag funderar på att baka paj... Äppelpaj med vaniljsås... Mmmmmm

Jobbsök!

2009-07-10 @ 21:29:18
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Jag har hittat jobbet med stort J! Jag bara MÅSTE ha detta jobb. Så alla som läser denna blogg, HÅLL ERA TUMMAR OCH TÅR NU! Sista anmälningsdag är 15/7 och jag har precis skickat iväg en anmälningsansökan. Jag har kvalifikationerna, så nu är det bara att hoppas, hoppas, hoppas. Tjänsten är på 20-25 tim/veckan plus diverse helger, och jag skulle komma hem lagom till middagen varje dag! Ååååh vad jag vill ha detta jobb!!!

Lite bus och lite mys

2009-07-10 @ 19:05:53
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Jag har ju verkligen ingenting vettigt att skriva. Vad ska man skriva om när man knappt lämnat hemmet på 2 dygn? Men jag har fotat en massa, och nu verkar solen titta fram (aningens för sent) så hoppas att det blir bättre väder imorgon - UTAN REGN, tack! Men, jaja jag får väl lägga ut lite fler bilder då!

Pys i fönstret

2009-07-10 @ 11:29:49
Direktlänk | | Kommentarer (2)

Gosunge på golvet

2009-07-10 @ 09:22:06
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Älsklingen min! Han tar helt sonika kudden och lägger sig på golvet när mamma tar upp för mycket plats i soffan! Usch och blä vad jag älskar honom ;)

Oj, hoppsan!

2009-07-09 @ 18:10:37
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (2)
Ja, jag klippte ju håret på Teodor.. Det skulle ju bli bara topparna och det blev det också. Men sen så såg jag att håret fortfarande hängde fram i ansiktet på honom. Så jag klippte lite till. Och lite till. Och lite till. Och helt plötsligt så hade jag klippt ganska mycket! Och det var inte alls meningen. Hoppsan! Men jag tycker att han blev fin i alla fall, är nog ganska skönt att slippa allt hår han hade och SÅ hemskt kort blev det inte ändå.. Men nu går det att göra tuppkam om man vill i allafall, håret är så pass kort att det kan stå upp med lite gele i!


Tråk

2009-07-09 @ 13:19:05
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)


Höhö det fanns ingenting annat att göra. Tyvärr går det inte att få en bra bild med kameran. Men jag ska förklara med ord också. Vardag by Elsa:
Telefonen ringer Riiiing! Lilla grisen Elsa springer bort till den, tittar på klockan som visar "Lugn du hinner". Tvättmaskinen väntar med tvätt som ska hängas. Men lilla grisen Elsa väljer att göra en kopp te och ta en macka! Sätter sig i fåtöljen och lyssnar på musik. Teodors skor hamnar på hyllan! Portmonnän säger "hmm... what can I buy today?" och den rosa dinosaurien skriker högt "Varning!" (du har ju inga pengar...)
Roligare om man ser det i verkligheten. Såhär kul har jag på en regning/stormig torsdag när min son sover middag...

Klippat och klart

2009-07-09 @ 11:02:53
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Nu har jag (i brist på dugligt väder, det är storm ute...) klippt Teodors hår :) Fast precis som jag skrev så blev det bara topparna, så han har kvar samma frilla.. Men håret är i alla fall inte i ögonen på honom nu plus att de störtsköna polisongerna har blivit lite finslipade ;)
Bjuder på en bild innan klippningen.. Han var helt slut efteråt och ville inte ställa upp på fotografi..

Surferdude?

2009-07-08 @ 20:42:54
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Sitter här i min ensamhet på kvällskvisten och tänker på om jag kanske ska klippa min kära sons hår imorgon... Han ser verkligen ut som att han har en mössa på huvudet.. Nicklaz säger att han ser ut som en "surferdude" men jag håller inte riktigt med längre. Han ser bara ut som en söt mupp. Så... Jag måste hitta saxen. Fast det blir bara topparna. Som vanligt.

Jag har ju lovat film.... Men youtube har PMS och vill inte ladda upp mina filmer. Så ni får vänta ett tag till. Godnatt!

Fotbollsfreak... Eller minihuligan

2009-07-07 @ 15:25:37
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Det är min son det. Seriöst. Har han kommit in i en nippetippe-ålder eller vad är detta? Först var hjälmen ett måste. Nu är det fotbollen som gäller. Det ska med överallt och hela tiden. Benämningen är "Bom". Han säger "bom bom" och så springer han och hämtar bollen. Som ska vara med vid matbordet, i soffan med vällingen, ut till tvättstugan... Listan är lång!


Vi har även storstädat idag! Skönt som f-n! Dammsugit, skurat, torkat, tvättat, diskat, sorterat kläder.... Till och med badrummet fick ett ansiktslyft! Nu kan man slappa med gott samvete. Film på underverket kommer lite senare ikväll, just nu sitter han och sabbar datorn så det känns inte som läge att ladda upp filmer...

Finaste Teodor

2009-07-06 @ 19:18:54
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (2)
Satt uppflugen på farstutrappen och lekte med stenar. Han hade också en fot och en tunga som kunde göra ljud.

Flitig gosse

2009-07-06 @ 12:35:42
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Teodor tror att man kan cykla utan kläder på sig. Men det tycker inte mamma är en så bra idé ;)



Så han fick gott sätta kläder på rumpan



Och sedan hjälpte min duktiga son mig att städa. Han tyckte att det var så länge sedan jag dammsög så han bestämde sig för att ta saken i egna händer. Han är duktig han.

Cykelhjälm!

2009-07-05 @ 15:26:16
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Teodor har fått nippe på sin cykelhjälm! Han vill ha den på hela tiden. Äta mat i cykelhjälmen, leka i cykelhjälmen, cykla i cykelhjälmen (och tack och lov för den), bada i cykelhjälmen... Helt enkelt, han har fått nippe på sin hjälm :)

We did it

2009-07-04 @ 19:51:43
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Nu har vi varit på en lång cykeltur! Det gick bra! Fast när vi var hemma så var cykeln så tung att den slank ur mitt grepp. Teodor gjorde tack och lov inte illa sig..  Det var på gräsmattan här utanför. Men det är bara att ta nya tag.

Annars så hatade han hjälmen men har nu börjat vänja sig.. Söt är han i alla fall!

Cykeltime!

2009-07-04 @ 15:41:36
Direktlänk | | Kommentarer (1)
Pappa har "lagat" mammas cykel! det var inte så mycket att laga som mamma trodde, så billigt blev det! Mamma har satt på en ny sadel och en barnstol till mig så nu ska vi ut på cykeläventyr! Mamma har även köpt extra cykellås så att ingen ska sno den och en fin hjälm med hajar på till mig så att jag inte ska ramla och slå i huvudet! Hon har torkat cykeln också, så den är ren och fin! Såhär ser den ut:

Och jag har fått nya kläder av pappa!


och dessutom så har jag blivit PROFFS på att åka sparkbil! Och bäst på att krocka

Söderhamnslördagen - uppdaterat

2009-07-01 @ 10:17:00
Direktlänk | | Kommentarer (3)
Hej hopp! Nu har mamma snott bilderna som Marie tog i Söderhamn i lördags! Hjälp min mamma är en tjuv! Marie är hon den där som har min kusin i magen, min bästaste farbror Fredriks brud!