Nu har jag bestämt mig om åtminstone EN sak...

2010-01-31 @ 16:27:17
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (2)
Ja, skötväskebeslutet är taget! Jag rannsakade mig själv och kom fram till följande: som småstressad tvåbarnsmamma som ofta är ute i sista stund så kommer jag sällan ha tid eller ork att lägga var sak på sin plats. Allt kommer att hamna i stora facket och eftersom jag är dålig på att rensa ut väskor kommer det oftast vara överfullt. Så varför lägga ut en massa pengar på en väska med många fack? Jag har haft sönder alla blixtlås till alla väskor jag någonsin ägt. Jag är helt enkelt inte bra på blixtlås. Så knäppning är bättre för mig.
Därför har jag nu bestämt mig för en strollershopper; en kasse helt enkelt! Den är enkelt, helgrå (typiskt min smak), har ett fack invärtes som man kan stoppa nycklarna i och sedan kan man pressa ner det andra i själva kassen, så att säga. Jag som också handlar ofta och inte mycket åt gången (har ju ingen bil, det blir sällan storhandling) brukar stoppa ner saker jag handlat på ICA i väskan jag har med mig. Vad är då inte bättre än en shoppingväska? Visst kommer det se ut som ett kaos därinne, men det gör det ju ändå i mitt fall! Jag är helt enkelt en relativt oorganiserad person. Den kostar bara 399 kr, vilket är galet mycket billigare än en bra skötväska. Så nu har jag bestämt mig, den kommer att beställas och jag tror jag kommer bli nöjd.

Jag är väldigt nöjd med Teodor denna helg! Vi har varit och träffat kusinbebisen och Teodor var så duktig! Visst var man orolig och på helspänn, men han klappade fint och varsamt på bebisens huvud, pussade försiktigt på bebisens kind och blev inte svartsjuk av att bebisen satt länge i mitt knä. Han tog det hela med ro, vilket gör mig trygg inför framtiden så lillsyskonet ska komma. Allt blir ju så mycket lättare om jag slipper en surputte som vill röja lillen ur vägen och ha sin mamma för sig själv. Jag är glad att det gick så bra. Även om en timme knappast kan jämföras med en livstid... Men det är en början!

Sovrummet blir jättefint! Det har gått hyfsat snabbt och jag ser ljust på framtiden!
Men nu har N åkt tillbaka till Sthlm så nu är jag själv igen.. Eller, Teddis är ju här såklart! Men jag saknar min karl... Det är så skönt att ha en annan vuxen här, dessutom en vuxen som jag älskar och vill vara nära. Vi har haft en bra helg i alla fall och inatt fick vi sova helt själva i 12 timmar för Teodor sov i farmors säng och vi gick och la oss tidigt.

Äventyr

2010-01-30 @ 08:16:43
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Japp, idag ska vi åka till Järvsö och möta bebisen Benjamin. Men jag känner mig allmänt risig men det får ignoreras för tillfället. Vi har i alla fall hunnit:
Spackla och slipa väggarna i sovrummet
Grundmåla två lager med vitfärg

Nu ska luftbubblor spacklas om och slipas
och sedan ska huvudfärgen på
och tapeterna ska upp

Jag räknar kallt med att det är klart i slutet av nästa vecka så att vi kan flytta in nästa helg.


Hmm

2010-01-28 @ 14:35:29
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Jaha, det blev vab idag med då. Men imorgon blir det jobb i alla fall. Alltid något.
Dagen har bestått av att jag och Teodor har diskat (det blir jättefint när Teodor diskar), jag har tröstat liten kille som är ledsen ganska mycket när han är väldigt snorig och hostig, men ändå pigg. Man vet ju själv hur man kan bli när man är förkyld och det är jobbigt att andas, allt blir liksom dubbelt så jobbigt då. Det kliar väl i hans lilla barnakropp av tristess men samtidigt orkar han inte göra så mycket...
Ut kan vi inte gå för det är snö överallt och man tar sig i princip inte fram. Men det blir städat hemma i alla fall.

Det känns som att jag börjar gå upp lite i vikt nu, ska bli spännande att se vad vågen visar hos barnmorskan den 11:e februari när jag ska dit igen. Men kroppen känns lite tyngre i alla fall.

Imorgon efter jobbet ska det äntligen målas och tapetseras i vårat sovrum. Ja, det ska göras! Ingen återvändo! Ska bli så skönt att få det gjort. Jag vill ha mitt eget sovrum! Jag vill att var sak ska ha sin plats, inte att allt ligger slängt i Teodors rum... Så nu håller vi tummarna att det kommer bli skitsnyggt i sovrummet!!

Snöstorm

2010-01-27 @ 18:47:33
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Klockan 16:00 gick vi hemifrån. 18:00 kom vi tillbaka hem. Vi gick fram och tillbaka till ICA. Den vägen brukar ta 5 minuter. Nu tog det 30 minuter. Jag tryckte, jag pressade, jag la hela min 65-kilos vikt bakom och lutade handtaget mot revbenen. Fy fan vilket träningspass det var. Genom 20-30 cm nysnö i motvind. Gissa om jag hade mjölksyra i både ben och armar när jag kom hem...
Men Teodor kläckte ur sig den gulligaste kommentaren på länge innan vi gick hemifrån; tv:n var fortfarande på, och det hörde han när han stod fullt påklädd i hallen. Då säger ungen "Åh nej! Hej då Boli-boli-bompa! Pusselipuss!" och så springer han in och pussar tv:n. HAHAHA
Och sedan hemma är han gullig igen när vi sitter och äter middag och han råkar prutta, då tog han handen för munnen och sa "Oj! Teddan prutt!" och så kom världens fniss. Han är ju för härlig alltså!

Ingen pappa kommer idag. Kanske imorgon. Blir mycket vab den här veckan som det verkar :(

The tröj

2010-01-27 @ 08:41:00
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Ja, jag råkade somna igår när jag nattade Teodor. Skönt, jag behövde sova 12 timmar. Han också. När vi vaknade var vi pigga och glada fast en aning snoriga och hostiga. Kruppen har i alla fall hållt sig borta inatt, det tackar vi för.
Vi har redan hunnit äta banan och nu tittar vi på Alfons och Teodor övar sig på att stå på händer (eller göra kullerbyttor, det är ovisst vilket) och jag kan lägga ut en bild på tröjan mormor stickat. Han är big fan av tröjan faktiskt, jag fick inte av den förrän vid kvällstandborstningen trots att det är varmt inne och det är en varm tröja. Så den måste ju vara mysig att ha på sig.

Och ja, på bilden så beundrar han faktiskt sig själv! Jag bad honom kolla in den snygga killen i spegeln så han sprang genast dit och sa WOW TITTA åt sig själv och posade lite. Det är en härligt narcissistisk pojk jag har ;)

Vi ska bara vara hemma och kurera oss idag med. Ta det lugnt och försöka bli friska. Hoppas på att pappa kommer hem ikväll. Betala räkningar och snacka lite skit med varandra. Försöka lista ut vad vi ska äta för mat lite senare. Sova lite mer och lägga bilpussel.

Puss och kram på er


Börjar bli dags...

2010-01-26 @ 13:16:07
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Tiden flyger ju fram, och det är omkring 80 dagar kvar till beräknad förlossning. Dags att börja se till så att allt man behöver finns hemma! Imorgon (förhoppningsvis) kommer tvättmaskinen hit, vi har bestämt oss för att ta badkarsskötbordet och dela av överdelen som vi sen stället på tvättmaskinen, så skötbordsproblemet är i alla fall löst. Spjälsängen ska upp från förrådet igen så fort vi har slipat, målat och tapetserat sovrummet. Till det ska det köpas nytt täcke (tunnare modell än vad Teodor hade, detta blir ju en vårbebis och ingen vinterbebis) och sängkläder plus ett nytt spjälskydd. Jag har spanat in ett fint vitt med gråa gubbar på från laredoute.se, tänkte klicka hem lite därifrån snart. Lite bebiskläder blir det nog också om jag känner mig själv rätt...
Sedan är det det där med den förbannade skötväskan. Vad ska jag ha? Vad behöver jag? Jag kommer ha två blöjbarn och jag kommer behöva ta med mig massvis med saker vart jag än ska, för ungarna kommer ju följa min väg. Jag fick tips om oioi och hittade en svinsnygg, men gissa vad, den kostar mer än liggdelen till barnvagnen!!
Oioi skötväska 1995 kr
Det lutar ju åt att det får bli en begagnad skötväska men att köpa vikbar skötbädd osv begagnat känns ju inte direkt hygieniskt, hur mycket man än tvättar. Jag måste fundera mer på det där...
Teodor sover nu i alla fall, kruppen har blivit bättre (men inte borta helt ännu tyvärr) och han är pigg och glad men snorig som satan. Jag stoppade ner honom i badkaret (ännu en sak som måste införskaffas; badbalja! Vi kommer ju inte ha badkar nå mer snart!) så att han blev lite ren och fin i alla fall. Och kaka fick han äta innan, för när man är sjuk är det lag på att äta kakor och tycka synd om sig själv!
Sen så tänkte jag att jag ska lägga ut bild på Pyrets första uppsättning kläder som jag köpte i julklapp ju! Det var hundra år sedan och fortfarande har jag inte visat upp dom...
This is it! Väldigt könsneutralt och enkelt.
Jag har hittat lite kläder som jag ska klicka hem också som sagt men det vågar jag inte visa upp. Folk kan ju få för sig att de vet könet genom att se kläderna. Fast det är ganska dumt faktiskt, jag är lite störd på att pojkar ska vara blå och flickor rosa. Varför kan det inte vara lite hur som helst? Samma med våran barnvagn, jag tycker rött passar till bägge könen men det är det väldigt delade meningar om. Jag ska försöka hinna lägga upp en bild på den fina tröjan som mormor stickat till Teodor också.
Jag har btw tagit mig i kragen och plockat upp lite flyttkartonger till lägenheten, för det måste rensas här hemma! Det är så fullt med saker överallt som inte har någon som helst funktion eller mening. Bara onödigt att det står här och skräpar när man kan fylla på förrådet ytterligare istället ;)
Och julgranen har jag äntligen tagit ner också. Det tog bara x antal dagar för mig att få arselet ur vagnen. Och eftersom det blir vab imorgon med så har jag bokat tvättstugan till klockan 11, så att jag inte har tusen kilo tvätt liggandes överallt och måste börja med att inviga tvättmaskinen när den kommer, jag vill gärna inspektera den först och inte börja med att stresstvätta...

Men nu ska jag nog trycka i mig en morot till och bara ta det lugnt ett tag... Ser ut ungefär som jag blivit överkörd av en buss och känner mig ungefär så också. Tror minsann att även lilla mamman börjar bli sjukling... :(

Februari månad är i alla fall fullbokad som det känns! Jobb såklart som vanligt, och sedan ska mina naglar fixas hos Amanda den 9:e, jag ska till barnmorskan den 11:e, det är studiofotografering av familjen den 19:e , barnmorskan igen den 24:e och den 26:e är det ultraljud på förlossningen. Sedan fyller Teodors farmor år också, den 27:e (tror jag?) så det känns verkligen som att februari är fullspäckat! Det ska bara bli skönt, då slipper man tänka så mycket på tiden... Så att det går snabbt!

Vi slapp i alla fall ögoninflammationen...

2010-01-26 @ 08:36:07
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Trots idoga besvärjelser över Mr Krupp att han skulle hålla sig borta så kom han oanmäld på besök klockan 05 i morse och han håller sig krampaktigt kvar. Teodor är dock en kille gjord av stål, så trots trög andning och skällhosta håller han modet vid liv och ler mellan dimman. Förskolepersonalen är så gullig och ber mig ringa imorgon igen bara för att uppdatera hur han mår så att de inte ska oroa sig. Det känns skönt!
Jag är helt slut och min hals börjar dessutom skrovla den med i allmänt uppror men jag hoppas stenhårt att jag ska slippa bli sjuk. Det räcker gott och väl med en sjukling i taget. Hoppas, hoppas att N kommer hem imorgon kväll någon gång så att jag får både lite sällskap och lite avlastning. Ögonen känns helt igengrusade idag. Frågan är dock; varför insisterar barn på att gå upp så förbenat tidigt på morgonen när de är sjuka? Själv skulle jag gärna ha stannat kvar i sängen till 10 idag, men nä, upp skulle vi klockan 8 vare sig vi är sjuka eller ej. Teodor is the boss. Hoppas på en tidig kväll ikväll istället.

Plopp

2010-01-25 @ 23:13:09
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Det bara ploppar ut bebisar till höger och vänster just nu! Flera vänner har precis fått barn, och jag är så avis! Gjorde folk inget annat än nuppade i våras?! :D Jag längtar grymt mycket efter att min egen skapelse ska kika ut. Men än är det långt kvar!
En sjuk unge har jag fått nu också! Feber, hosta och supersnorig. Han vill inte sova för han hostar för mycket och pekar på halsen och säger aj aj men han lyckades få i sig vällingen i alla fall, men vatten vill han inte ha. Han ligger här i soffan bredvid mig med kudden som han släpat hit och kikar på mig mellan hostningarna och jag kliar honom på ryggen om vartannat och säger vänliga ord. Stackars liten skitunge! Hoppas vi lyckas sova någonting inatt i alla fall! Blir till att vabba imorgon, tänkte dra iväg ett sms till chefen redan nu så jag slipper tänka på det imorgon bitti. Han kommer ju garanterat inte må bättre imorn, snarare sämre. Stackars, han låter verkligen risig. Hoppas som vanligt att vi slipper krupphostan som är så läskig.
I alla fall så tänkte jag bjuda på en magbild nu när jag idag gått in i vecka 29 (28+0). Tror även att det är idag jag går in i 8:e graviditetsmånaden och det alltså 12 veckor kvar till bf. Hoppas tiden kommer fortsätta flyga fram i samma takt som den gjort hittills!!


Det bästa...

2010-01-24 @ 22:09:25
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Något utav det bästa här i livet måste ju ändå vara att sitta och titta på tv, surfa runt lite på datorn och fundera på att kanske gå och lägga sig när man plötsligt hör sin sons stämma ifrån sovrummet ropa "Mamma! Mamma!" . Man går dit och finner en sömndrucken liten tvååring bland täcken och kuddar som sträcker ut sina armar. Man går fram och låter hans små armar omsluta en. Får en smackpuss mitt på munnen och känner hur den lilla barnakroppen blir tung i ens armar - han har somnat sittandes i min famn. Kan det verkligen finnas så mycket som slår den känslan? Känslan av att veta att ens barn tycker att man är tryggheten själv, att han känner sig lugn och tillfreds och lätt kan somna ifrån mardrömmar och annat troll så fort mamma är i närheten igen. Jag är faktiskt mamma! Det är svårt att tro alla gånger - hur har det gått till? Det var nog inte någonting jag blev i samband med att han föddes - det är någonting som har vuxit fram. Som har bildats under huden. Ett samband, en länk som aldrig kommer att brytas. Jag kommer att vara Teodors mamma för resten av mitt liv, vad som än händer så kommer jag alltid vara hans mamma. Hur livet än kommer se ut om flera flera år så kommer mina känslor vara desamma. Mitt största mål i livet är att göra honom trygg, att han ska känna sig älskad och behövd. Att han aldrig ska behöva lida. Jag kommer inte alltid lyckas med mitt mål. Han kommer må dåligt, många gånger för att han misstar min kärlek för elakhet när jag uppfostrar, lär och beskyddar honom.
Hur kan man älska en människa så mycket? Att man med lätthet kan ge upp allt annat här i livet för den där lilla människans skull. Hur ska man kunna klara av att hantera den kärlek som kommer komma när man har en till sådan människa i livet? Ett litet lillasyskon. En till liten person att älska villkorslöst och ge sitt allt för. En till person man ska se växa och gro, man ska fostra och förundras. Imponeras och stoltsera med sina skapelser! Att vara förälder... Det måste vara det märkligaste och underbaraste som finns!

Lite morgongos

2010-01-24 @ 21:11:33
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Sådär innan jag bar mig av till jobbet.

 

 


Tråk

2010-01-23 @ 21:58:29
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Sitter här med gravidklåda och känner mig som Baloo i jakt på ett träd att skrapa ryggen emot... Suck!
Lång jobbdag har det varit idag, många sammandragningar och det känns som att jag ska trycka ut en unge genom urinröret, så ont gör detta som jag antar är en till uvi. Allting är med andra ord skit.
Ska tvätta ansiktet, borsta tänderna och krypa ner i en sval säng bredvid världens finaste son. Känna ett litet barn sparka glatt i min mage och försöka njuta av att jag lever ett underbart liv (även om det inte alltid känns så underbart mellan alla gravidbesvär, all trötthet och all längtan efter N och att pyret ska titta ut).
Längtar efter ett eget rum så att jag kan läsa lite innan jag somnar. Men det duger bra att bara lyssna på Teodors andhämtning tills jag slocknar också. Och lukta lite på hans hår som luktar busigt barn och utomhus.

Godnatt

Bebis

2010-01-23 @ 07:08:00
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Inatt fick jag ett sms om att bebisen är ute. Nu har Teodor en kusin!

Och jag har legat med onda sammandragningar hela natten igen. Knappt sovit nåt. Halleluja till att jobba hela dagen idag! Om en kvart ska jag väcka Teodor som också har sovit som en kratta och sedan ska vi bege oss.
Känner mig inte alls på topp idag... Var så trött när larmet ringde att jag inte ens hörde det förrän det var jättehögt och Teodor sparkade mig i ryggen. Sen somnade jag om direkt igen. Tur att jag är förutseende nog att sätta mitt larm en kvart innan jag måste upp och sen ha på snooze... Annars hade det ju kunnat gå hur som helst.
Teodor la sig mitt i natten med huvudet på magen och pyret därinne svarade med ett par rejäla sparkar mot hans huvud. Syskongnabb redan nu? ;) Teodor ruckade sig inte i alla fall, han skulle prompt ligga på magen. Efter en halvtimme blev det dock så påfrestande för hans stackars mamma att jag fick gå upp och fixa välling som muta för att han skulle lägga sig normalt på kudden igen... Han kanske tror att jag ÄR en kudde nu när jag är så tjock?
Nä nu kallar plikten, bye bye

Städat och klart!

2010-01-22 @ 22:38:28
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Jojomensan, jag tog mig i kragen och som vanligt var det supertrögt att komma igång, lätt när man kommit in i det och störtskönt när det var klart! Om man tog sig för att städa lite oftare kanske man skulle vara en mer tillfredsställd människa överlag?
Jag placerade Teodor vid köksbordet med papper och penna för dammsuga och skura golven är han inte sådär värst superduktig på - än.

 

Jag har kanske inte gjort hemmet skinande men jag har dammsugit, skurat, diskat, plockat leksaker i evinnerligheten amen och torkat av alla större ytor som samtliga bord och bänkar. Lyckades till och med få till en kycklinggryta med ris och broccoli så Teodor var väldigt lycklig och åt med god aptit. Och som han äter sedan ungen, han äter ju nästan lika mycket som jag! Matglad är en underdrift... Tror han är inne i en växtspurt både fysiskt och psykiskt. Orden har kommit i ännu större mängder och det härmas så att det står härliga till - alla ord ska med!
Mycket leksaker har mitt lilla barn... Jag plockar och plockar men det verkar aldrig ta slut...

Dessa två säckar var vad jag plockade upp ifrån vardagsrumsgolvet. Och det är inte ens hälften! (Ignorera den fina tjockismagen man ser i spegeln, jag städade hemmet, inte mig själv...)

Lediga idag

2010-01-22 @ 14:13:39
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Idag är vi lediga, gud så skönt! Teodor är inne på sin andra timme sovandes, han är helt slutkörd (och jag med). Har i alla fall fått glada nyheter idag, att hyran inte kommer höjas detta år! Det är som en enorm lättnad, jag hade riktat in mig på rejäl höjning eftersom vi fått tvättstugan renoverad och nytt larmlås på entredörren. Och de senaste 3 åren har hyran höjts med 300 kr/mån. Otroligt skönt att få betala samma summa/månad i ytterligare ett år. Vi kommer ju trots allt få lite lägre inkomst när jag blir föräldraledig igen.
Ett annat bra besked jag fått var årsredovisningen av mitt blancolån som kom i dagarna. Jag har valt att inte titta på låneändringarna och räntesatserna osv. Får bara ont i magen. Jag har istället satt in lite extra pengar varje månad för att vara säker på att inte hamna hos inkasso eller dylikt. Nu kollade jag i alla fall, och "bara" 18 000 kr kvar att betala på lånet plus att jag nu har tillgång på kontot att ta ut/betala ifrån tack vare mina lite tilltagna insättningar. Räntan har dessutom minskat så jag amorterar nu nästan 400 kr mer/månad än jag gjorde när jag tog lånet för 3 år sedan. Långsamt går det att se ljuset i slutet på tunneln! Inga mera lån förrän det är dags att köpa bostad!!!

Idag ska det städas hemma, vi måste orka men just nu är det segt... Det blir alltid så himla mycket, och så lite ork finns det... Men eftersom jag jobbar hela helgen plus måndag-fredag så är idag min enda chans. Förhoppningsvis bär det av till Järvsö nästa helg så då kommer tiden inte heller att finnas.

Sonen min är söt som gröt i alla fall, och det är guld värt!

 

 

I övrigt har jag ganska kraftiga sammandragningar som kommer och går under hela dagarna. Jag tror att jag har fått tillbaka urinvägsinfektionen så någon förmiddag nästa vecka blir det av att ta sig till hälsovårdscentralen igen. Tur att jag har frikort till 5 februari, annars hade det blivit dyrt med alla dessa turer... Sammandragningarna kommer även när jag sitter helt stilla och latar mig så det är inte överansträngning det beror på i alla fall. Om två dagar är jag ju helt plötsligt i graviditetsvecka 29 också, förlossningen närmar sig med stormsteg måste jag säga...


Teodor på tv!

2010-01-21 @ 22:43:39
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)

Ja, idag när jag jobbade klockan 18:30 visades den långa versionen på TV4 Nyheter Gävle/Dalarna. Men gosbollen fick vara med på den korta versionen på tv4play också, bara en snabb sekund men nog är han där allt ;) Mitt hjärtegryn.

 

Inventerat idag då, kom nyss hem. T däckade direkt, nästintill i vagnen redan. Stackarn, helt slutkörd. 52 inplanerade dagistimmar denna vecka. Suck och stön, ibland är det inte kul alls att vara arbetande mamma.

Och inatt kommer antagligen Teodor att få en lillkusin, för nu är de inne "på allvar" med 4 minuter mellan värkarna för 4-5 timmar sedan, så antingen har en liten redan tittat ut eller så är han på väg ut. Punktlig om han hinner ut innan 00, för idag är lillkusinens beräknade födelse-dag. Håller i alla fall mina tummar och tår att det ska gå jättebra för Marie och Fredrik som snart får snusa bebis! Jag är avundsjuk!


Sömntuta!

2010-01-21 @ 10:05:20
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Mäh, vad har hänt med min son, har någon bytt ut honom mot en tvättäkta sömntuta? Vi vaknade för fem minuter sedan!! Eller, snarare, JAG vaknade för fem minuter sedan och väckte honom kvickt som attan. Vi ska ju vara på förskolan klockan kvart över elva idag igen... Är en tio-timmars dag på förskolan för lång för honom, är det därför han sover så länge på morgnarna nu? Men han har ju varit där massor av dagar som är så långa... Har han kommit in i tonåren kanske ;) Idag blir det till och med elva timmar, för ikväll är det härlig inventering *suck*
Imorgon är vi äntligen lediga igen (vilket mina stackars leder och onda sammandragningar verkligen är i behov av nu...) men då kommer väl ungen vakna 7 istället, för att jäklas ;)
Men det är väldigt skönt att även jag fått sova ut. Känner mig lite piggare sen jag började med järntabletterna också, skönt. Jag har klarat mig utan att somna tillsammans med Teodor på kvällen tre kvällar i rad nu! Kors i taket.
Men nu måste vi klä på oss och göra oss redo för att möta dagen!
Teodor har förresten kommit in i en "nej"-ålder. Han säger Nej åt ALLT. Verkligen allt. En aniiiing störande måste jag erkänna...

Sovmorgon

2010-01-20 @ 09:51:51
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Ingen ögoninflammation än, lång sovmorgon imorse (jag väckte Teodor 9:30 för vi ska ju va på förskolan klockan 11 - hur länge hade han inte sovit annars?!) och snart massa härligt (hmm) jobb 12-20:15... Barnbidraget kom idag så nu slipper man svälta också. Positivt! Lägenheten behöver VERKLIGEN städas men inte hinner jag det nu... Imorgon har jag två lediga timmar utan barn innan jobbet, så då får jag ta arselet ur vagnen. Men om jag känner mig själv rätt kommer jag spendera de två timmarna med att ligga däckad på soffan och vara helt oförmögen att röra mig... Jag känner mig väldigt tung nu för tiden. Det märks att magen är enorm men att resten av kroppen inte vuxit... Det är tungt att röra sig! Och tungt att springa efter Teodor som är en liten illbatting. Han är på mycket bättre humör idag btw, vi började morgonen med en bamsekram och sen var det hopp upp och skratt, lek och bolibompa!
Nä nu MÅSTE jag klä på oss... Stress...

TV4

2010-01-19 @ 21:54:18
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Ikväll har TV4 varit på Teodors förskola och filmat! De var där i 3 timmar och det ska resultera i ett kort reportage nån gång i vår... Hoppas vi får veta när det ska visas! De hade precis gått när jag kom och hämtade honom.
Det har gått bra att jobba idag, men kroppen strejkar lite, mest är det sammandragningarna som kommer lite väl ofta igen... Urinvägsinfektion igen kanske??
Ögoninflammationen har inte brutit ut, och jag håller mina tummar... Vill inte ha en sjuk son igen! Däremot var han trött och ledsen när jag hämtade honom, och hade ont mest överallt och var superlättretlig. Men lite mys hjälpte och nu sover han. Hoppas han känner sig gladare och piggare imorgon! Imorse började de borra i trappuppgången klockan 07. Lite väl tidigt måste jag säga att jag tycker... Klockan 08 känns lite mer humant, hoppas de blev klara idag så att vi får lite sovmorgon imorgon...

Inflammation?

2010-01-19 @ 08:29:24
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Det ser misstänksamt ut som en till begynnande ögoninflammation... :( Lagom till 3 dagars 8 timmars-pass. Fy fan om det är så säger jag bara. Stackars Teodor och stackars mig. Håller mina tummar för att det bara är  lite morgongegg, han är inte sjuk på annat sätt... Det rinner inte i alla fall, alltid nåt...

Mormor har stickat en fin tröja till Teodor, jag ska påminna mig själv om att ladda upp bild på den! Den kom på posten igår, jag hade helt glömt bort så det var en spännande överraskning!

Det verkar lite grann som att det blir tvättmaskin redan till helgen! Det hoppas vi på, för det var lite bökigt igårkväll när jag skulle baxa två tvättkorgar, en 2-åring och en tjock mage nerför trappen...

Om ni tycker bloggen ser helskum ut så kan jag bara hålla med... Vet inte vad som har hänt riktigt... Verkar som att alla kodmallar har hoppat fel trots att ingen har rört dom. Blogg.se kanske har fått fnatt?

Jodå

2010-01-18 @ 21:55:59
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Äsch, jag kan ju inte hålla mig härifrån, så enkelt är det bara. Hittade min son i badrummet i full färd med att städa och skrubba handfatet, det blev faktiskt väldigt fint och jag var ju tvungen att fota lite då! Dessutom lyckades jag med det nästintill omöjliga uppdraget att klippa hans hår när vi badade idag. Nu har han en kort kort lugg så nu ser han vad han gör i alla fall! Jag tog i lite i överkant i alla fall när jag ändå hade chansen eftersom man sällan lyckas klippa de där tovorna...

 

 

 


Uträkning utgår från dagens datum: Mån 18 jan 2010.
Din graviditet startade Mån 13 jul 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 27 jul 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 190 av 280. (67,9%).
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 0 fulla dagar (v27+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 18 apr 2010
Du har 90 dagar kvar till beräknad förlossning.



Hemma

2010-01-18 @ 11:32:38
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Hemma igen, och gud vad skönt det är... Stockholm är helt enkelt inte min grej. Jag trivs mycket bättre här i småstadslugnet där allt är som det ska vara. Nu tar det nog ett tag innan vi åker tillbaka till huvudstaden.
Kameran var med men inte en enda bild har blivit tagen... Och ingen blogglust finns heller så detta kanske blir sista inlägget på ett tag... Får se när skrivlusten kommer tillbaka helt enkelt, och fotograferingslusten. Var skönt med en datorfri helg i alla fall!



Gravidkurva [2]

2010-01-14 @ 11:10:40
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Gravid med Teodor

Inskriven i vecka 8 ~ vikt 63 kg, hb 134
Barnmorska [BM] i vecka 20 ~ vikt 64 kg
[BM] i vecka 24 ~ vikt 64 kg, hb 124, sf-mått 23, fosterljud [FJ] 148
[BM] i vecka 27 ~ vikt 66 kg, sf-mått 25, [FJ] 148
[BM] i vecka 30 ~ vikt 68 kg, sf-mått 28, [FJ] 152
[BM] i vecka 33 ~ vikt 69 kg, sf-mått 31, hb 112, [FJ] 140
[BM] i vecka 35 ~ vikt 71 kg, sf-mått 32, hb 120, [FJ] 144
[BM] i vecka 37 ~ vikt 71 kg, sf-mått 33, [FJ] 148
[BM] i vecka 39 ~ vikt 71 kg, sf-mått 34, [FJ] 144

Total viktuppgång: 8 kg
Barn föddes: vecka 39+2


Gravid med bebis nr 2

Inskriven i vecka 9 ~ vikt 61 kg
[BM] i vecka 22 ~ vikt 62 kg, [FJ] 148
[BM] i vecka 26 ~ vikt 64 kg, sf-mått 26, hb 116, [FJ] 148,

Fotnot: Magen är helt gigantisk, hela 26 cm! Låg ovanför normalkurvan, precis nedanför den prickade linjen som visar att man är för stor. Men det var helt normalt sa min barnmorska, att magen blir större andra graviditeten, då huden och musklerna är uttöjda. Det var ingenting att oroa sig för. Om man kikar på gravidkurvan med Teodor så hade jag ett mått på 25 cm i vecka 27, och nu har jag alltså ett mått på 26 cm i vecka 26. Vilket betyder att jag ligger 2 cm plus från förra graviditeten. Hjärtljud och vikt är identiska med förra graviditeten. Blodvärde (hb) har jag inget antecknat förrän v 33 med Teodor, men det är för lågt nu i alla fall, så det blir till att knapra järntabletter nu...
Angående det med vikten, så vill jag förklara en sak. Jag skriver med halva kilotal, för att det är så min barnmorska räknar, för att göra det lätt gör jag på samma sätt. Vilket betyder att om vikten är under 0.5 så räknas det till det lägre, och över 0.5 räknas till det högre. Alltså; 62.4 kg vägde jag för en månad sedan vilket blir 62 kg. 63.7 kg vägde jag nu vilket blir 64 kg. Då står det att jag gått upp 2 kg fast egentligen, om man ska vara noga, så har jag gått upp 1.3 kg på en månad. För den som vill veta så var det 61.3 som var min startvikt så från graviditetens början har jag ökat 2.4 kg.

Och nu har jag bokat tid för UL också! Den 26 februari klockan 13:00 ska jag på mitt tredje ultraljud för placentakontroll. Den barska barnmorskan jag fick prata med sa att eftersom jag inte haft några besvär så har med största sannolikhet moderkakan flyttat med upp. Vilket betyder inget kejsarsnitt! Men man ska inte ropa hej förrän man är över vägen...



Min gos

2010-01-13 @ 19:21:09
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Teodor har nyss vaknat från en väldigt sen middagsvila... När jag hämtade honom 16:00 på dagis så hade han inte sovit än... När vi kom hem vid 16:30 var han så trött att han nästan sov stående... Så det var bums i säng. Nu vaknade han alldeles nyss och jag undrar hur jag ska få honom att sova ikväll.... Humm.... Kommer vi vara vakna till tolv kanske?! Imorgon kl 8:15 är det i alla fall äntligen dax för barnmorskebesök igen med lyssning på hjärtljud och mätning av magen! Återkommer då med uppdatering.

 

 

 

 




Byxor och tjock mage

2010-01-12 @ 23:02:41
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Åh, när jag kom hem efter en lång stressig dag som gått otroligt snabbt så hittade jag en LaRedoute-påse utanför dörren! Det var mina efterlängtade mammabyxor som kommit, jag beställde dem för 2 veckor sedan för nu har jag tröttnat på att ha gummisnodd i jeansen! Jag höll andan när jag plockade ur dem ur påsen och satte dem på mig, det är alltid lite nojigt när man beställt på postorder tycker jag... Men de passade. Och jisses så sköna de är! Det är som att jag har hamnat i mammajeanshimmelriket. Jag hade nog kunnat beställa en storlek mindre. Det stod att man skulle beställa en storlek större än vad man har i vanliga fall så jag beställde 38: or. Jag hade kunnat trycka på mig ett par 36: or. Men det är skönt med lite plats för låren, rumpan och magen att växa i för större lär man ju bli. Dessutom kanske de krymper i tvätten. Och tillägg till det så orkar jag verkligen inte vänta två veckor till på att få byta... De är i alla fall galet sköna så imorgon kommer bilder på brallorna, upp till bevis om de är lika snygga som de är härliga att tassa runt i!
Magbild blev det idag också, i morse. Magen känns som en riktig kanonkula. Men den känns riktigt fin och mysig nu, det är i den perioden då det känns klädsamt att vara gravid. Sedan kommer man väl bara att se ut som någonting katten släpat in ;)



Älsklingen min har haft långdag på förskolan, 10 timmar. Jag är alltid så imponerad över honom, att han orkar. Inga sura miner, utan en massa gos och mys bara. När vi kom hem ikväll och lagt oss i sängen sa han mamma lite sådär eftertänksamt, och så viskade han kom och sträckte ut sin lilla barnarm. Sen fick jag en varm arm omkring min nacke och ett litet huvud borrade sig in och strax efteråt sov den lilla människovarelsen. Så himla mysigt! Om den ändå ALLTID kunnat vara så mysigt ;) Men man måste vara lite osams för att kunna uppskatta varandra riktigt ordentligt, det tror jag i alla fall. Om allt bara var guld och gröna skogar så skulle man nog ledsna ganska snabbt...



Aootj!

2010-01-11 @ 23:15:28
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Råkade (igen) somna när jag nattade Teddis. Sov ca två timmar och vaknade av en sån där jobbig sammandragning. Kändes som att hela livmodern var på väg ut. Fick lov att gå upp och spola ansiktet med kallt vatten och sen äta lite... Nu sitter jag här och sammandragningarna kommer lite titt som tätt. Gör inte sådär fasligt ont nu, utan känns mest bara obehagliga. Att denna fina lilla bebis ska vara så stressad då. Med Teodor hade jag inte en enda sammandragning förrän jag fick förvärkar dagen innan han föddes. Att det kan vara så annorlunda!
Imorgon ska jag jobba 12-20:15. Hoppas verkligen att sammandragningarna ger med sig under natten så att morgondagen blir lättsam. Men nu ska jag borsta tänderna och hoppa ner bredvid sonen min i sängen och försöka sova mig igenom natten.



Tvättmaskin!!!

2010-01-11 @ 18:05:14
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
JAA!!!
Sitter här och känner mig allmänt och komplett lycklig! Att man kan bli så himla glad för en sådan sak! Men jag har nyss fått besked ifrån min lägenhetsförvaltare och jag får/kan ta bort badkaret och sätta in en tvättmaskin!! YES! Enda kravet är att jag ska förvara badkaret i mitt förråd så att det stannar inom lägenheten. Lycka!
Så nu är det bara att leta rätt på en tvättmaskin. Tänk vad mycket det kommer underlätta att kunna tvätta hemma när man har två små barn att ta hand om! Bara boka tvättstuga när man har tid, inte för att man katastrofmåste tvätta för att man inte har några rena kläder kvar... Och skötbordet kommer kunna stå på tvättmaskinen... Ja, nu känns allt bra! Nu kommer jag sova gott inatt!



Förvaring

2010-01-11 @ 12:37:53
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Förvaring är någonting som verkligen behövs. När man har barn som är tillräckligt stora för att flytta omkring på saker själv så inser man hur svårt det är att hålla hemmet under kontroll utan bra och smart förvaring. Man måste helt enkelt kunna slänga ner diverse leksaker och småprylar så att man dels lätt får tomma ytor för att kunna städa golv och väggar och möbler, dels för att man inte ska riskera att trampa på en leksak och få bestående men (leksaker är faktiskt livsfarliga vilken ålder de än är godkända från, speciellt när man är en trött förälder mitt i natten som ska upp på toabesök/vällinglagning/blöjbyte. Man kan ramla och slå halvt ihjäl sig. Detta är vanligare än man tror. Ta detta som en varning!) och dels så ska de vara lätta att hitta reda på (inget är så tidskrävande som att springa omkring i en proppfull lägenhet i jakt på just DEN speciella bilen/dockan/boken osv...).
Vi har urkassa förvaringsmöjligheter här hemma. Verkligen urkassa. Överallt ligger det leksaker blandat med vuxensaker och det tar en hel evighet att hitta det man söker/städa inför kommande besök.

Jag har varit negativ inför IKEAs billighetssortiment men nu med en till plutt på väg och vetskapen om att det kommer innebära fler saker, mer plock, större bekymmer... så har jag nu börjat bli vän med tanken på att shoppa upp mig på "Trofast" förvaringshyllor.

Jag tror jag ska slå till på dessa! Fast i en lite mörkare färg, tyckte att jag såg det sist vi var på IKEA. Sen blir det blandade färger på lådorna och lappar som sätts fast med självhäftande plast så att man vet vad som ska ligga var. Effektivare än bokhyllor - lets face it, man orkar inte ställa upp böckerna fint i hyllan när det är sjuttioelfte gången man ska göra det...

N ska komma ihåg slipmaskinen när han kommer hem, vi ska göra klart vårat sovrum och nästa projekt ska bli förvaringsprojektet. Jag är urbota och utleda trött på prylar överallt!

Men nu ska det diskas, för om en dryg timme kommer Elmer och Emilia på besök för en liten lekstund. En väldigt trött Teodor slocknade så fort han ätit upp halva pizzan vi beställt idag (man måste inte alltid orka laga mat). Det var en smärre pärs att få upp ungstackarn ur sängen klockan sex imorse. Han låg som en död ål och hummade åt allt jag sa. Tänk att den morgontrötta varelsen förut gick upp fem varje morgon och terroriserade mig och halva kvarteret... Tror nog att jag kan tacka dagis för våra sovmorgnar ;)




Ordflöde

2010-01-10 @ 20:48:50
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Jag blir fortfarande förvånad över ordflöden som kommer spirandes ur min sons lilla mun med hans lilla barnastämma.
Senast ikväll i sängen vid nattning så låg han och fejksnarkade (som vanligt, tror han att jag går på den lätta?!) och ålade omkring, och så plötsligt utropar han: "Brrr! Kallt!" och drar upp täcket över huvudet.
Och tidigare ikväll tittade vi på nyheterna på tv och så kom det upp ett litet reportage om vargar. Teodor tittar begrundande på tv:n och så säger det älskade barnet: "Hund... Nä! Vajgar!" Hur sjutton visste han det? Läser han djurböcker i smyg på förskolan mån tro?
Och apropå förskolan så satt han i soffan tillsammans med Souma och den andra killen som jag aldrig minns namnet på ("stora" killar, 4-5 år gamla) och tittar på Kalle i Ånäsdalen (eller vad det nu heter, vi brukar titta på det hemma på morgnarna också) och så Souma frågar mig om Teodor inte har Bolibompa hemma. Jo, svarar jag, det har han. Souma begrundar detta ett tag och så tittar han frågande på Teodor, som utbrister i ett litet småirriterat: "Jo, Bompa!"
Det är så härligt att han verkligen är medveten om konversationerna omkring honom, att han tar del och tar ton! Och på kvällen pekar han uppfodrande på telefonen och säger "Pappa!", då är det bara att ringa pappa så att han får säga godnatt, puss puss och svara på lite ja och nej-frågor om hur dagen varit från pappa i luren.
Ja, härliga unge säger jag bara!

Och angående mig själv så fick jag nyss besök av farbror foglossning, går som en gammal tant med kryckbehov. En rullator skulle sitta fint! Och andning är det skit med, jag kan inte ligga ner på rygg längre, det blir för stort tryck mot bröstkorgen och luften tar liksom slut. Så är det med den saken. Men lilla mini därinne verkar må bra och övar sig som vanligt på att bli karateproffs. Svart bälte nästa!

Nu ska det sovas, för imorgon ska vi vara på förskolan klockan 6:30. En veckas jobb framför mig...




Kallt!

2010-01-09 @ 21:12:17
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Har idag jobbat 8:30 - 18:15. Det känns i kroppen vill jag lova! Man märker att man är gravid... Vecka 27 imorgon! Och mindre än 100 dagar kvar till beräknad födelse... Men det känns skönt också, det är härligt att få röra på sig lite, göra någonting av vardagen. Det som inte känns ett dugg skönt däremot är kylan som inte vill ge upp... 23 grader kallt mest hela dagen och mina ben gör ondare än någonsin... Jag undrar om de kommer trilla av snart? Ska i alla fall besöka läkaren på måndag. Det gör ont, ont, ont... Jag undrar hur ungdomarna överlever? Jag har sett en massa småtjejer som springer omkring i nylonstrumpbyxor och kjol, och unga herrar med uppknäppt jacka och en cigg i en ohandskad hand. Fryser dom inte?! Har i alla fall sluppit sammandragningar, inte en endaste en på hela dagen! Kors i taket! Bebben har däremot shakat loss ordentligt därinne så tro inte att jag inte har blivit påmind om min graviditet...
Min fina unge har som vanligt betett sig exemplariskt på förskolan idag och inte en sur min trots att han var enda ungen kvar när jag hämtade honom idag.
Nu ska jag försöka laga någonting lite snabbt som jag kan slänga i mig, innan jag svälter ihjäl. Dagen har bestått av pasta med köttfärssås och naturgodis som jag knaprat på i kassan ;)

 

 

Mysig unge i soffan, ätandes på en kvarglömd pepparkaka i smyg

Och så slänger jag in en bild på mig själv också tänkte jag! Fejset och inte magen för en gångs skull...




Bokat!

2010-01-08 @ 15:25:22
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Nu har jag i alla fall bokat tid för gravidfotografering/familjefotografering/barnporträtt.
Den 19 februari klockan 12:00 är det dags! Ska bli så kul att få riktiga bilder på oss som familj, med plutten i magen.
Jag kommer att vara i graviditetsvecka 31 + 4 (32), tycker det är ganska lagom! Magen kommer inte att vara sådär läskigt stor och jag kommer fortfarande vara relativt rörlig. Ganska precis 2 månader innan beräknad födelse som ju är den 18 april. Tycker det är synd att jag aldrig fotograferade mig när jag var gravid med Teodor, men men, man kan ju inte hinna göra allt här i livet!
Jag har haft menssmärtor hela dagen plus att jag känt mig allmänt dålig i magen, så jag har faktiskt inte gjort ett smack idag! Bara suttit i soffan och slappat och tog en tripp till Coop och handlade lite mat. Känns dumt att utmana ödet genom att börja sortera i hallen när man redan har förvärkar. Vill ju inte riskera att starta nånting.



Älskade espressomaskin

2010-01-08 @ 12:11:55
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Min espressomaskin har lagt av. Kan ni förstå ödet?! Det är helt kaos! Men N har lovat att vi ska kika på en ny nu efter lön denna månad. Det får väl bli 50/50. Jag dricker mest espresso (latte) men han har högst lön... ;) Jag har i alla fall börjat kika lite på vad som finns ute på marknaden och vill man ha en helautomatisk (som man ju helst vill ha = de håller bäst) så hamnar man på en summa om lägst 4000 kr. En manuell ligger på mellan 500-3000 kr. Men vi har sagt att det är lika bra att köpa någonting ordentligt om vi ändå ska köpa en ny, så att nästa inte heller kvaddar. Men jag kommer inte tillåta oss att ta oss över 5000-strecket. Det måste finnas gränser för vad man lägger på kaffe...

I alla fall, här kommer lite alternativ:


Från vänster: Manuell 15 bars tryck från KRUPS ca-pris 2495 kr.
Helautomatisk 15 bars tryck med rengöringsprogram från Siemens ca-pris 3995 kr.
Manuell 15 bars tryck från DeLonghi ca-pris 2195 kr.




Slutstädat

2010-01-07 @ 23:37:28
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Somnade självklart även ikväll vid nattningen... Men vaknade halv elva denna gång, lite bättre.
Lyckades grovstäda köket också, det luktar riktigt rent! Teodor hjälpte självklart till som den lilla assistant han är.

Torka luckor, torka luckor det ska bli fiiiint

Watch out! I have the spray!

Skrubba, skrubba...

Tryckte i alla fall ner mig själv i ett varmt bad med badsalt i svag cherry blossom doft tillsammans med nya katalogen från LaRedoute. Tyvärr har bada aldrig varit min grej riktigt, efter tio-femton minuter började jag svettas, få yrsel och känna mig allmänt kass och illamående. Då var det bara att ta sig upp och spola av ansiktet med kallt vatten och sedan stoppa i sig lite smörgåsar. Till det blev det lite kamomillte och snart ska jag lägga mig igen. Ren blev jag i alla fall, och det doftade ljuvligt - även jag som har så svårt för lukter tyckte det...
Det känns riktigt härligt att så mycket blev gjort idag! Imorgon tänkte jag försöka ta tag i hallen med tillhörande garderober - rensa ur skit, göra rent och fint. Det behövs! Jag vill ha ett riktigt härligt, rent hem! Sen att det kommer bli skitigt lika fort igen ignoreras ;) Nu ska det i alla fall djuprengöras, så att man klarar av några månader av ytlig städning sedan utan att behöva dåligt samvete...
Sängen är nybäddad också och ungen min ligger och sover sött i den. Han luktar så gott! Han luktar liten vild pojke... Jag skulle kunna ligga en hel natt och bara lukta på hans kinder :D Och tänk att snart kommer en till liten, en som luktar nykläckt kattunge, det är också helt ljuvligt. Mitt hem kommer vara fyllt av härliga dofter!



Boningar

2010-01-07 @ 16:04:58
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Jag har drabbats av bonings-hysteri, tror jag. Hade samma när jag väntade Teodor någon månad innan han skulle födas. Nu är det ju lite mer än 3 månader kvar tills plutten kommer, men det kanske kommer tidigare med andra barnet, who knows... I alla fall så vill jag bygga bo, göra fint omkring mig och bona till det riktigt. Jag tycker det är väldigt avkopplande och rogivande att diska till exempel, som jag alltid hatat annars...
Idag var det alltså badrummets tur... Tog mig ut i snöstormen och reashoppade på Jysk; badrumsmatta, duschdraperi (det gamla är 3 år och börjar definitivt se ut därefter...) och 3 st handdukar.
Jag har dammsugit, skurat och skrubbat alla hörn (ja, till och med UNDER badkaret), gjort rent skötbordet, skurat ur badkaret, torkat igenom hela badrumsskåpet och rensat ur det, jag har till och med gjort rent ovanpå badrumsskåpet, allra högst upp. Och torkat av väggarna, skurat rent toaletten och torkat av listerna runt dörren. Ja, jag har verkligen storstädat. Tror aldrig jag har städat ett badrum så noga förut i hela mitt liv. Fint blev det! Och skönt, fräscht, härligt! Jag ska inviga badkaret ikväll tror jag, har köpt badsalt (lika bra att göra det bästa av situationen när det ändå står där...) och ska tända lite ljus! Mys!

Nya handdukar och rent handfat

Nytt duschdraperi och ny badrumsmatta och rent skötbord

Städat badrumsskåp (min halva). Mamma, märk väl att det inte finns nåt limstift längre ;)

Japp, till och med inuti badkaret

N's sida i badrumsskåpet. Inte lika smockat som min sida... Men det duger!

 

Nu saknas bara det jag verkligen vill göra... Nämligen riva ut badkaret och köpa en tvättmaskin... Varken jag eller Teodor eller N badar... Vi duschar bara. Och vill bebben bada så funkar det minst lika bra med en badbalja att ställa in... Vill verkligen, verkligen ha en tvättmaskin... Men som det är nu kommer det inte få plats en. Det är på tok för trångt med badkaret. Man får ju knappt plats mer än en människa därinne samtidigt... Hoppas och håller mina tummar stenhårt att Gavlegårdarna går med på att plocka ut badkaret (om det ens är möjligt). Min förvaltare har tydligen semester fram till måndag.. Typiskt! Men får göra nytt försök att ringa honom då. Skulle ta tag i köket också.. Men är helt slut just nu. Det får vänta tills i kväll. Det blir nog inte fullt lika ordentligt städat som badrummet tyvärr, orken tryter. Men rent ska det bli i alla fall!!



Brr

2010-01-07 @ 08:43:25
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Jag tror att jag har köldskadat benen! Jag har jätteont i dom, det går inte över trots att jag varit inomhus i flera, flera timmar nu. Undrar om det kanske är farligt?
Igårkväll skulle jag natta Teodor klockan åtta. Jag råkade somna själv och sov en "liten" stund. Vaknade och trodde klockan var någonstans mellan nio och tio på kvällen. Gick upp, drack lite vatten, borstade tänderna, satte mig framför datorn och såg klockan uppe i hörnet. Fem. FEM?! Jag hade sovit till fem på morgonen., med kläderna på, oborstade tänder, utan mat i magen, sminket kvar i ansiktet.. Snacka om att vara trött och utpumpad. Det var bara att vända om från datorn och gå och lägga sig igen. Somnade om klockan sex och vaknade av Teodor klockan åtta. Nu känner jag mig relativt utvilad men en aning dåsig. Ska göra mig en espresso snart och sedan blir det storstädning hemma. Jag menar verkligen storstädning, jag vill städa sånt där snuskigt som man alltid "glömmer"/"ignorerar" när man städar vanligt... Som under badkaret, i utrymmet där sopkorgen är i köket osv. Jag ska ta och ringa Gavlegårdarna idag också tror jag. Hoppas att deras jullov är slut nu och att de svarar snabbt i telefon, jag har tröttnat på att sitta i telefonkö dagarna i ända...

Måste ju berätta om den hysteriska gårdagen också! Var ju röd dag så det var bara jag och Camilla som jobbade, som en söndag. Morgonen startade med att vi (läs Camilla) upptäckte att HELA kylen hade lagt av under natten... Hela kylen (alla varor också såklart) var 16 grader varma... Kylan hade antagligen skapat ett strömavbrott. Tur att det var så få kunder ute i kylan för att shoppa mat på treddondagen... Tycker synd om personalen som fått spendera sin morgon idag från klockan 6 med att slänga hela kylen och byta ut alla varor... Tur att man är ledig ;)



Blä på mig

2010-01-05 @ 22:33:14
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
22 minusgrader, 45 minuters promenad från jobbet till dagis, inga strumpbyxor under jeansen - behöver jag skriva mer? Imorgon kommer jag inte göra om samma misstag... Mina ben ömmar fortfarande av köldchocken.

På dagis vid hämtning.
Jag: Har allt gått bra idag?
Förskolelärare (förvånad): Jadå det har gått bra. Det går alltid bra med Teodor. Du behöver nog inte ens fråga det...

Jaha. Så då är det mig det är fel på alltså. För hemma går det inte så bra. Hemma är det Supertrots med stort S. Och jag kommer slita av mig allt mitt hår snart. Bokstavligt talat. Nu har N åkt tillbaka till Stockholm för jobb också. Så nu är det tomt och tyst och inatt ska det tydligen bli 40 minusgrader. Åt fanders med den här sablans rekordvintern! Jag vill ha lite tö och slask så att man kan sluta känna sig så förbaskat levande hela tiden!

Godnatt/ Negativa tjatmamman.



Gravidkurva

2010-01-05 @ 09:22:55
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Gravid med Teodor

Inskriven i vecka 8 ~ vikt 63 kg, hb 134
Barnmorska [BM] i vecka 20 ~ vikt 64 kg
[BM] i vecka 24 ~ vikt 64 kg, hb 124, sf-mått 23, fosterljud [FJ] 148
[BM] i vecka 27 ~ vikt 66 kg, sf-mått 25, [FJ] 148
[BM] i vecka 30 ~ vikt 68 kg, sf-mått 28, [FJ] 152
[BM] i vecka 33 ~ vikt 69 kg, sf-mått 31, hb 112, [FJ] 140
[BM] i vecka 35 ~ vikt 71 kg, sf-mått 32, hb 120, [FJ] 144
[BM] i vecka 37 ~ vikt 71 kg, sf-mått 33, [FJ] 148
[BM] i vecka 39 ~ vikt 71 kg, sf-mått 34, [FJ] 144

Total viktuppgång: 8 kg
Barn föddes: vecka 39+2


Gravid med bebis nr 2

Inskriven i vecka 9 ~ vikt 61 kg
[BM] i vecka 22 ~ vikt 62 kg, [FJ] 148


Nu när man ser det lite så här svart på vitt så slås jag av hur lika mina graviditeter är hittills. Jag har gått upp samma mängd i vikt och hjärtljuden har legat på samma slag. Jag startade med en 2 kg mindre startvikt än förra gången, men det är knappast märkbart. Får se om magen är lika liten denna gång som förra, men det känns som att den är större nu. Tänk att jag bara hade 34 i symfus-fondus mått när jag födde... Det är ju jättelitet. Jag tänkte uppdatera denna lilla lista för varje barnmorskebesök jag gör. Nästa besök är 14 januari. Då ska magen mätas för första gången, ska bli spännande!



Shoppingdag

2010-01-04 @ 18:57:00
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Nu är vi hemkomna från Valbo, som innehållit fika, småshopping och IKEA-vimmel...
Hittade två stycken gravidtröjor i basmodell, såna där bra-att-ha tröjor som man kan använda även efter att tjockismagen försvunnit. Bra, bra sånt gillar vi.
På ikea hittade vi sammanlagt 12 dricksglas, två förvaringspåsar åt Teodor, två lampor till hallen och ett lakan till sängen. Nu har vi ljus i vår hall, som vi aldrig haft tidigare... Man ser ytterkläderna, woho!

Blått gravidlinne (den fina klockan är en julklapp från N!!)

Vit tröja, i väldigt skönt och följsamt material

 

Mysmupparna i bussen på väg till Valbo. Solen sken och Teodor var lugn och fin som en filbunke. Vilket han inte direkt var när vi kommit fram, då var det spring och kaos hela tiden, han var överallt och ingenstans på en och samma gång... Sedan på hemvägen blev det värsta snöstormen och Teddan somnade i bussen så pappa N fick bära honom hem. Sedan blev det tacos till middag och snart är det nattadags och sedan måndagssvulla glass och kolla på film! Imorgon är det jobbdag igen. Men det känns helt okej! Två dagars ledighet gör gott kan jag säga!




Lite bilder...

2010-01-04 @ 10:55:46
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Såhär innan vi sticker ut genom ytterdörren tänkte jag passa på att slänga in lite bilder... Lite halvrisig kvalité men man tager vad man haver.... :)

 

 

 




Va?

2010-01-04 @ 08:58:23
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Hmm... Alldeles nyss (igår?) så skrev jag att jag var i vecka 24+0. Alltså vecka 25. Men helt plötsligt, och jag menar verkligen helt plötsligt så är jag nu i vecka 25+0, alltså vecka 26. Hur, jag fråger er, hur?! är detta möjligt? Är det normalt att tiden går såhär förbannat fort? Vart hamnar tiden någonstans? Hur har jag lyckats missa den?

Idag ska vi till Valbo (om jag får liv i min kära sambo och barnafar vill säga) och shoppa lite! IKEA here we come! Och om fem minuter ska jag återigen sätta mig i telefonen och försöka få tag på ultraljudsavdelningen för att boka tiden till placentakontrollen. Japp, wish me good luck! I övrigt känner jag mig på exeptionellt bra humör idag. Ska snart bråka med espressomaskinen så att jag kan belöna mitt goda humör med en latte. Och vet ni vad? Även sonen verkar vara på bra humör! HURRA! Hoppas att det håller i sig, det är lite tjatigt med ett abstinat och trotsigt skrikmonster hemma som tycker att allt man gör är fel. Skulle behöva en dag med lite barnkärlek! Kanske var det pulkaturen igår som gjorde susen?

Igår fick vi dessutom besök av morfar och morbror (Teodors, alltså). Hade en pizzastund och en fikastund. Teodor var som vanligt i himmelriket av att han fick besök. Nä, nu kan jag inte sitta här längre, telefonen kallar!

-----------------------------------------------------------------------------------

Uppdaterat:

Som jag trodde; har nu suttit i telefon i 25 minuter och det är upptaget hela tiden. Jag kommer aldrig boka den här tiden.



Funderingar

2010-01-02 @ 09:02:20
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Igårkväll satt jag och N och funderade. Vi kom fram till följande:
När N fyller 30 kommer han ha två barn, ett på 4 år och ett på 2 år.
När jag fyller 30 kommer jag ha ett barn på 8 år och ett på 6 år.
När N fyller 40 kommer han ha ett barn på 14 år och ett på 12 år.
När jag fyller 40 kommer jag ha ett barn på 18 år och ett barn på 16 år.

Shit vad gamla våra barn är :P

Så fort jag hittat mobilöverföringssladden så ska jag visa vad N gjorde på nyårsnatten...



Barnvagnsmontering

2010-01-01 @ 13:22:58
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (3)
Glömde ju skriva att igår så fick jag hem barnvagnen och så monterade jag ihop den igårkväll. Rödare får man leta efter! Den är verkligen superfin och var helt klart värd 1595 kr! Däri kommer nog pyret ligga skönt! Teodor var en aningens fascinerad också, och ville köra "sin" barnvagn som helt plötsligt såg så annorlunda ut. Sedan drabbades han av ägandebegär så jag fick byta tillbaka till sittvagnen så att han fick sätta sig där och känna sig lite mallig...

 

 

 

Nu är det bara det där med skötväska då... Vet inte riktigt, men har fastnat lite på en Skip*Hop Dash deluxe, en svart. De är så hiskeligt dyra bara! Vet inte riktigt om mitt behov till skötväska är så stor att jag är villig att lägga ut nästan 1000 kr på en... Men å andra sidan kommer jag att ha två barn under 3 år. Sannolikheten är ganska stor att Teddan fortfarande använder blöjor när bebben kommer och då ska jag ha två uppsättningar blöjor med mig ut. Plus servetter, kex, frukt, plånbok, två nappflaskor, ev napp till bebisen (hoppas inte) och en miljon smågrejer som man måste släpa omkring med. Vore ju skönt med en ordentlig väska. Och eftersom jag bevisat för mig själv att billiga skötväskor (har haft 3 st olika) är crap, så borde jag kanske satsa på en dyrare för att den ska hålla i längden? Jag har ju X antal veckor på mig att bestämma mig... Hoppas på en utförsäljning kanske? Eller köpa begagnat...

 




2010

2010-01-01 @ 09:39:14
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Ja, då var det nytt decennium, men jag kan inte säga att känns sådär värst spännande ändå. Somnade självklart innan tolvslaget men vaknade av att två varma barnarmar slogs kring mig när raketerna smällde som högst, dock så vaknade inte plutten, han bara intog krigsskyddsställning och sov vidare. Men mysigt var det.
I år är året då det ska födas barn igen... Det känns spännande, härligt, lite läskigt men mest så himla roligt! Teodor ska få ett syskon om (förhoppningsvis) mindre än 4 månader! Bara 3 månader på jobbet kvar (även om det faktiskt känns lite småsorgligt att jag ska sluta jobba).

Min mamma har sovit här och nu donar hon och Teodor i köket. Jag har precis druckit upp min latte och ska överväga att göra några knäckemackor. Väntar på att klockan ska bli tillräckligt mycket för att jag ska kunna ringa till N med gott samvete, han var varit på äventyr inatt.

Jag hoppas och tror att år 2010 kommer bli ett väldigt bra år!