Varmt varmt varmt

2009-06-30 @ 21:23:14
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Ja, verkligen. Är värmeböljan aldrig slut? När det är grått och kallt vill man ha värme och när det är varmt vill man har svalka. Svensk mentalitet eller vad?? Jag skulle i alla fall tacka och bocka för lite svala vindar! I alla fall såhär på kvällen/natten så att man kan somna ordentligt!

Mamman var på vårdcentralen idag, mormor var här och barnvaktade så att jag fick lite ensamtid i väntan på läkare. Det är MYCKET lättare att sitta i ett väntrum när man inte har ett barn springandes och skrikandes runt benen...
Men jag blev inte mycket klokare. Allt såg bra ut förutom att pulsen låg på 85 i viloläge och den ska ligga på 60-65 men det var inte så allvarligt. Sedan tog jag en miljon prover för att kolla så att det inte är körtelfeber.

Idag har vi köpt ett nytt parasoll på Jysk rea! 190 kronor för ett som är 300 cm i diameter. Helt okej tycker jag! Jag bjuder på en bild också!

Och sedan sprang det omkring en naken fjärt  i mina solglasögon här hemma... Han såg helt tokig ut. Och lätta liknelser med en fluga. Ps det ser ut som att han håller i kameran själv och har intagit en pose... men nej, det är mamma som fotar.

En liten film...

2009-06-29 @ 21:53:45
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Åh SÖTNOS! Hur mycket kan man älska en liten söt varelse egentligen?!


Frukosttime

2009-06-29 @ 11:53:58
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Det blev en sen frukost trots tidigt vaknande. Eller kanske man skulle kunna kalla det brunch? Sonen drack ju välling imorse då mamman inte orkade ställa sig och fixa med frukost.. Så det blev en redig en lite senare istället: Fullkornsmacka med filadelfiaost och skinka, äggomelett med skinka, ost, creme fraish, vitlök och svartpeppar. Så jag tänkte bjuda på en härlig frukostbild!

Morgonmys

2009-06-29 @ 10:08:18
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Jaha, kvart i fyra imorse var det GODMORGON MAMMA, FINT VÄDER VI HAR IDAG! Och sen var det bara att ge upp. Teodor ville inte somna om. Och vem kan klandra honom; 20 grader varmt och dagsljust ute. Han blev väl lurad helt enkelt!
Vi har då alltså redan hunnit med en lekplatslek och nu sitter vi i soffan och myser lite.. Det är knappast morgon längre i våran värld..

Invigning av babypool

2009-06-28 @ 16:07:51
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (2)
Idag invigde vi barnpoolen vi köpt. En sån där liten uppblåsbar sak. Det blev omeddelbart en lite folkansamling så Teodor fick sällskap i plaskandet. Fy farao vad varmt det är... 30 grader. Inte skoj, inte skoj alls! Då är det bra att man kan doppa fossingarna i iskallt vatten.. Nu ligger sonen med sin far i soffan helt utslagna efter lunch/middag (någon sorts kombination, men kycklingsallad blev det i alla fall) och jag ska väl också däcka snart... Puh!

Hemma igen

2009-06-27 @ 16:52:07
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (3)
Nu är vi hemma igen, efter en lång dag med mycket sol! Men det har varit trevligt. Några bilder lyckade man få till


Marie tog också en del bilder med en riktig kamera, så när dom kommit igen kanske hon skickar över lite bilder till mig, då delar jag med mig av dom också ! :)
Nu ska vi lägga oss i ett bad med is för tusan vad varmt det är.

Söderhamn!

2009-06-27 @ 12:45:35
Direktlänk | | Kommentarer (0)

Nu är jag, mamma och pappa i Söderhamn hos Farmor och bonusfarfar och Fredrik och Marie är också här... Supermys!
Tyvärr glömde mamma kameran men en mobilbild kanske hon kan ta, glömselmamman!
Hörs sen.


En bra dag!

2009-06-25 @ 18:19:43
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (2)
Idag har det varit en bra dag. Det har varit strålande solsken och varmt varmt varmt hela dagen, Teodor har ätit mat som han ska och han sommarsov i 4 timmar mitt på dagen så jag fick massvis med egentid (då jag bara slappade... ibland måste man!) Sedan kom det ett gäng killar från husen häromkring och ville leka med Teodor, de skulle lära honom sparka boll och Teddis var i himmelriket :P De var väldigt omtänksamma, killarna, som var i typ 7-års åldern.
Och sedan var det tjejernas tur att komma, de kidnappade med sig Teodor först ett tag och sedan följde jag med till andra lekplatsen och så satt vi i sandlådan allihopa och pratade om barn och om livet och en massa saker som 8-11-åringar tänker på.

Sedan gick vi hem och lagade smulpaj med blåbär. Jag tog bort sockret från pajen så att innehållet blev smör, mjöl, havregryn och blåbär. Då kunde Teddis också äta :) och så lite grädde till det såklart.
Imorgon ska jag på firmafest! Och pappan ska vara här. Och på lördag åker vi kanske till Söderhamn och träffar Fredrik och Marie som väntar Teodors första kusinbarn i magen!

Äppel päppel piron paron

2009-06-24 @ 19:23:24
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Underbara unge! Vi handlade lite nykläder idag, och gosen säger "Hej hej" till kassörskan och "Tack tack" när han får sin påse. Väluppfostrad javisst. Eller kanske bara pratglad ;) Fina va kläderna i alla fall, här kommer ett smakprov.


Gröna fingrar?

2009-06-24 @ 10:19:48
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Så här såg blommorna ut när  jag planterade dom:

Och såhär ser dom ut nu:

Dom växer ju i alla fall!

Det är fint väder idag igen. Så fort trollet har vaknat så ska vi ut på långprommenad och leka i lekpark!

Ny keps i värmen

2009-06-23 @ 18:54:13
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Öööh gamla kepan rymde visst. Kanske lika bra, för pappan tyckte inte ett dugg om den kepan. Han kanske inte tycker om denna heller, men det får han tåla! Det är svårt att hitta keps! Jag vill ha tag på en militärgrön med bred skärm (sida till sida) som ej är gubbformad och inte heller sån där klassisk småbarnskepa. Hittar inte på någon sådan så jag fick nörja mig med denna! Tedde troll verkar trivas i alla fall...

Fin-fint!

2009-06-23 @ 12:06:18
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Fint väder ute och en natt med sömn kan göra vem som helst på topp!
Teodor har ätit frukost och lunch idag samt druckit både välling, vatten och saft. Min lycka är gjord.
Bjudes görs på finfina bilder med Tedde bus och mamma

Sjukare och sjukast

2009-06-22 @ 21:34:48
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Teodors feber har försvunnit, och vi har varit på VC och tagit hals och öronprov samt lyssnat på lunga och hjärta. De kunde inte hitta någonting... Han har nu fått utslag över bröstkorgen... De fanns där på VC också, och uppmärksammades och avfärdades men nu har de blivit fler.. Denna oro! Han har idag iallafall ätit både lunch och middag så jag är nöjd. Dricka är det fortfarande si och så med tyvärr. Och välling verkar vara ett avslutat kapitel. Och nu har jag lyckats bli sjuk också. Halsont och kan inte andas. Lyckat. Pappan verkar också ha fått på sig någonting.
Vi får vänta och se, huvudsaken är att T blir helt frisk, sen kan jag bli hur sjuk som helst..
Solen är i alla fall tillbaka.. Synd att man inte direkt kan njuta av den nu bara för det.

Önska oss friskhet!

Glad midsommar?

2009-06-19 @ 09:51:40
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Inatt har Teodor vaknat varje halvtimme med febertårar och velat ha uppmärksamhet. Någonstans tidigt imorse gav jag upp hela idén med att ens försöka sova, så han fick komma över till min säng och krypa in under duntäcket. En varm varm varm barnkropp som alvedon tydligen inte biter på. Ingen av oss har kunnat komma till ro. Vi förflyttade oss till soffan istället, satte på barnkanalen och slumrade in en liten stund. Sedan har Teodor skållhet gått omkring och kinkat och gråtit hela förmiddagen och vägrat äta.. Men jag lyckades pressa i honom en banan och två flaskor välling. Nu sover han igen.
Och utomhus är det GRÅTT och REGNIGT. Vi stannar hemma idag och sover.

Så.... Glad midsommar?

Sjuklingskråka

2009-06-18 @ 19:20:09
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Halv tre inatt vaknade Teddis med 39 grader i feber :( Han var ledsen i två timmar och kunde inte somna om... Vid halv fem kom han äntligen till ro, men klockan 06 vaknade han igen. Då var han däremot pigg och glad! Han har ätit och druckit och sprungit omkring hela förmiddagen men så vid 14 så slog det till igen, febern. Han fick alvedon och det blev väl lite bättre, men så somnade han i soffan halv fem på eftermiddagen och när han vaknade vid halv sex så var han skållhet! :( Nu har han somnat i sängen och fått lite mer alvedon. Han har inte velat äta någonting sedan lunchen, och det är väldigt ovanligt för att vara Tedde plutt.

Vi hann gå till K-Rauta och köpa balkongmatta innan febern slog till igen, så vi har gjort ännu lite finare på balkongen. Passar perfekt för små mjuka barnfossingar med fuskgräs på balkongen :)

Nu ska jag äta kladdkaka och titta på Unga Mödrar på tv och irriteras över att de bara visar unga människor som det går snett för & inte de som faktiskt är unga och KLOKA, BRA föräldrar som övervinner det mesta!

Får se hur midsommarafton blir, om det är en sjukling jag har eller om vi kan hitta på någonting.

Balkongstädning

2009-06-17 @ 18:33:29
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Jo, mamma städade balkongen. Och vad stor den blev! Har vi en så stor balkong verkligen? Det får ju plats en hel del här!

Innan dess var vi på långprommenad. Vi letade efter Flügger färg men hittade inte, det får bli nya försök imorgon! Då ska vi kolla på kartan innan, mamma är ju lite långsam när det gäller sånt. Men jag trivdes, det var fint väder och jag satt och sjöng för mig själv mest hela tiden, jättehögt fick jag sjunga, mamma sa inte ifrån!

Och sedan kom vi hem och satte oss på tomten och solade... Jag fick med mig en skål med cornflakes, det är toppen att knapra på när man inte har nåt annat att göra. Om man blåser i skålen med cornflakesen så flyger de överallt. Kul, kul.

Utelek med Elmer, Emilia & Mamma

2009-06-16 @ 18:39:10
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Elmer och hans mamma var på besök idag, och vi var ute och lekte en massa, även fast det inte var världens bästa väder.. men solen kom fram emellanåt i alla fall, och jag hade superskoj! Elmer låter roligt när han nyser och fräser.


Gosig helg

2009-06-14 @ 20:55:25
Direktlänk | | Kommentarer (1)
Pappa var hos oss i helgen! Då fick jag mysa en massa med honom! Det regnade ju nästan hela tiden också, så vi var mest hemma och gosade i soffan och mööööös.

Uteplats (med regn)

2009-06-12 @ 20:01:53
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Nu har jag även köpt dynor till stolarna, så nu bjussar jag på bild trots att det är regnigt och kallt ute.. Det blev fint ändå, eller vad tycker ni?


Och så hittade jag en son uppkrypen i myshörnan inne på rummet med flaskan, han retirerade ifrån regnvädret och sin trötta mamma

Lite uppdatering

2009-06-11 @ 19:01:57
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Igår var vi på Akademiska sjukhuset i Uppsala, vi fick skjuts dit av Farmor och BonusFarfar. Och det var en toppenbesök! För kirurgen som opererade Teddan i mars sa att allt såg supertoppenbra ut och ingen mer operation eller extrakoll behövs! Känns som en enorm tyngd som lyfts från mina axlar! När han är 3-4 år och blöjfri ska vi till Gävle sjukhus och kolla att han tömmer blåsan helt när han kissar, men det kommer vara en helt smärtfri procedur. Och när han är 15 år så får han välja själv om han vill till Akademiska för en koll och ett snack, känner han då att han inte behöver/vill så måste han inte, och känner han sig osäker och vill så är han välkommen. Men det kommer inte att synas att han är opererad och det kommer inte att påverka honom på något sätt i livet. Känns otroligt, otroligt skönt - inte minst för Teodor själv såklart!

Vi fick ett utebord och två utestolar från Farmor och BonusFarfar igår också, och det tackar vi jättemycket för, det blev jättefint! Det kommer bilder när det inte regnar dygnet runt längre.. Hallå vart tog sommaren vägen???

Idag var jag barnvakt till Elmer en snabbis när mamma Emilia var på stan, det går vilt till med två små icke stillasittande barn! Sedan röjde de gärnet resten av dagen också och Teodor har precis precis slocknat i sin säng som en riktig tröttnisse.

Och snart ska mamman också sova, för jisses jag är helt slut jag ;)

Uppflugen i ett fönster

2009-06-11 @ 12:20:38
Direktlänk | | Kommentarer (2)
Uppflugen i ett fönster kan man se mycket spännande därute i världen. Mys!

Lite dans

2009-06-09 @ 20:48:42
Direktlänk | | Kommentarer (1)
I can shake my ass - that's a fact!

Lilla gobit

2009-06-09 @ 18:18:22
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Jag har en liten gobit här hemma. Och idag har det varit finväder, så vi har gått på långpromenad till Bomhus och sen var vi ute på altanen och lekte en massa, supermysigt. Vi har varit på bra humör båda två idag så det har blivit mycket skratt och lek.

Sötnisse

2009-06-08 @ 10:55:57
Direktlänk | | Kommentarer (0)

Helgen is finished

2009-06-07 @ 20:27:43
Direktlänk | | Kommentarer (1)
Det har varit en ganska mysig helg :) Mormor och Morbror kom hit och jag dansade omkring lite i Mammas skor

och provade Morbrors kepa, för att se hur snygg jag var i den så speglade jag mig lite. jag var väldigt snygg ska jag säga!

Nationaldag & 1½-års dag!

2009-06-06 @ 09:50:42
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Idag är en RÖD dag!
För idag är det både Sveriges Nationaldag & dessutom Teddis 1 ½ årsdag! En stor dag idag alltså. Dessutom så har Morbror Kristoffer någon examens grej från lumpen idag. Vi firade med att vakna klockan 5. Men Teddis var schysst och lät mig sova en stund i soffan när han låg i andra änden och glodde på morgonbarnprogram på 4an.

När Teodor är 1 ½ år gäller detta:

Vikt: 12200 gram
Längd: 83 cm

Säger: PAPPA (favoritord), mamma, titta, borta, där, hej, nej, tack, ja
Härmar: Katt, hund, anka, får, tiger och alla läten som låter roligt som någon ger ifrån sig
Fysiskt: Går, springer, dansar med hela kroppen, går baklänges, snurrar runt i ring, äter mat själv med sked eller gaffel, klättrar upp på det mesta, orkar lyfta lättare saker som pall, lekstol mm.
Har: Hår som växer som ogräs, storlek 22-23 i skor, blå-gröna melerade ögon,, en förkärlek till kuddar av alla dess slag, precis lärt sig att åka själv på sin lekbil.

Idag ska Mormor och Morbror komma hit och sova över en natt. Det kommer bilder (kanske t.o.m i detta inlägg) så håll till godo! Trevlig nationaldag på er!

Mammas godiskråka

2009-06-05 @ 13:35:41
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Han är söt som socker min lilla kråka! Jag måste ju kompensera för tiden då mitt internet varit nere (vi har kommit ur fas med inläggen) så här kommer två barnvagnsbilder.



Läsa bör man, då blir man klok och vis.

Tröttis

2009-06-03 @ 19:43:55
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Min UNDERBARA älskling är supertrött och lite febrig och sprallig. Han har sovit ca 34 av 48 timmar... Det är MYCKET det. Det brukar vara ca 28 timmar sömn... Men han var såååå gullig och skrattade åt mina grimaser fastän han knappt orkade stå upp. :) Så nu bjuder jag på första filmerna på länge!



Tillbaka igen

2009-06-01 @ 19:53:51
Direktlänk | | Kommentarer (2)
Nu är internet i full rulle igen. Liten bilduppdatering kommer här.


Emilia bjussar på Elmers dricka. Men han vill ha tillbaks den.

Kan det möjligen vara ett päron jag ser där i min hand?

Hmm... Undrar om jag ska ge mig på ett rymningsförsök? Nääää, mamma och pappa blir nog ledsna då!