Oj...

2009-11-30 @ 22:57:01
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
... vad sugen jag blev på smörgåstårta nu. Jag tror jag måste lösa det problemet i veckan.

Första advent

2009-11-30 @ 13:28:48
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Första advent bjöd på tacopaj, sallad och barnbus hemma hos Emilia & Elmer och sedan blev det julmarknad i Gävle centrum.
Julmarknade bjöd inte på så mycket action men lite sång blev det allt och Teodor shakade loss ordentligt.

Annars har helgen bjudit på pappa-mys, i form av glass med grädde, långfilm, lite hockey och en hel del promenad. Imorse åkte pappa N tillbaka till Stockholm för mer jobb och ikväll blir det förskola och jobb för vår egen del. Imorgon blir det en slappardag, i form av julpyntsletande och eventuellt julgransshoppande. N öppnade mina ögon inför en gran utomhus med vacker belysning så det måste ju bara införskaffas. Är dock lite tveksamt om jag kan frakta hem en julgran helt själv...
På torsdag ska jag försöka ta min lilla ända ur vagnen och måla och tapetsera i sovrummet! Allt kommer jag inte kunna göra för en del spacklande är fortfarande kvar, men en vägg borde jag kunna avverka. Det ska bli fint fint fint.

Igår var 50 % av graviditeten avverkad också dessutom. 140 dagar har gått. "Bara" 140 dagar kvar.

Jag bjuder på lite bilder - ursäkta den urusla kvalitén, jag satt så bra där jag satt och orkade inte flytta mig, vilket resulterade i att bordskanten samt stolskanten kom med på de flesta bilderna.... (Hemma hos Emilia)

 

 


Ett slag för förskolan

2009-11-27 @ 20:29:45
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Jag vill skriva ett litet hyllningsinlägg för Teodors förskola.
För fröknarna som kramas, frågar hur det är, håller koll på tiderna, gör att han trivs, alltid bemöter väl.
Bryr sig och förstår sig på, frågar om det funkar som vi har det nu eller om vi vill göra på annat sätt.
Tar i beaktande när Teodor kanske är trött för att han varit där sent kvällen innan,
alltid berättar vad som hänt under dagen
hjälper Teodor att utvecklas som en liten människa.
Tycker att det är en grymt bra förskola! Jag kan lämna honom där med gott samvete, vilket är guld värt.

Imorgon ska det jobbas må jag säga! 9-18:15
Men pappa N kommer hem ikväll så det blir pappa-son-mys hela dagen imorgon.

Nu ska jag fortsätta glutta på Idol, prinsen sover och jag har en alldeles nytvättad soffa för mig själv fram till 22 ungefär.


Älskade barn

2009-11-26 @ 22:38:48
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (4)
J a g  ä l s k a r  T e o d o r
helt sjukt mycket...

Mitt älskade barn som sprang emot mig i hallen på förskolan och slängde sig om min hals.
Mitt barn som kramades ordentligt med båda dagisfröknarna och sa hej då ordentligt innan vi gick.
Mitt barn som lutar sig fram emot min rygg när han sitter bakom mig på cykeln,
sträcker fram armarna och håller om min midja och säger:
- Mamma. Min mamma!
Mitt barn som somnar sött med näsan tryckt emot min i sängen.
Mitt fina underbara barn som viskar
- Puss puss pappa i telefonen innan läggdags.

J a g  ä r  v ä r l d e n s  l y c k l i g a s t e  m ä n n i s k a
för jag ska få ett till sådant här underbart barn...

En hel dags stress känns som bortblåst, för jag ska få krypa ner i sängen nu,
bredvid en varm liten barnkropp som sparkar av sig täcket och småsnarkar.
Och ett annat barn gör sig påmint genom envisa buffar och kullerbyttor.
Livet kan nog inte bli bättre!

Godnatt!

Förlåt, städguden...

2009-11-25 @ 22:54:59
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
... men jag orkar verkligen inte städa ikväll!
Denna dag har varit stressig rakt igenom.
Vi började med att försova oss i morse, vaknade på tok för sent. Stressringde dagis eftersom jag lovat chefen att komma 45 minuter tidigare till jobbet. Men det gick bara bra att Teodor kom lite tidigare.
Sedan skulle plutten hinna sova middag innan förskolan också, så vi stressade ner i sängen. Så fort han somnat var det bara att stressa ut till köket, fixa lunch till mig och slänga i mig innan det var dags att väcka Teodor igen. På med kläder och slänga oss på cykeln. Sedan hasta iväg till jobbet, där det skulle byggas non-food i MÄNGDER. Självklart så välte en kund omkull en flaska med glögg samtidigt som jag räknade prisförändringar och det var glas och glögg överallt, samtidigt som ett helt bort med kött låg framme som jag skulle räkna i kilo... Och just då passar distriktschefen på att ringa för att prata i speedfart så att jag knappt fattar vad han säger... Helt plötsligt var klockan halv åtta och hälften var kvar att göra...
Känner mig som en gammal kärring som sitter och surar, men jag har foglossning, ligamentssmärtor och sammandragningar stup i kvarten och vill bara lägga mig ner och självdö. Dessutom har jag fått tillbaka gravidillamåendet, så jag får kväljningar hela tiden... Och pyret sparkar ju hela dygnet runt nu för tiden och gärna ner mot blåsan så att man tror att man ska kissa på sig plus att det gör ont som f-n. Men det är mysigt också såklart.

Men jag skiter i att städa ikväll. Nåt måste bli lidande.
Man kanske ska göra sängen då! Imorgon blir det långpanna för Teodor, 9 timmar på förskolan... Lunch, sovning, mellis, middag och kvällsmys för unge herrn därborta...

Morgonbarn

2009-11-25 @ 10:45:00
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (2)
Denna morgon har bara varit mysig! Vi vaknade klockan sju, gick upp och gjorde välling. Det var så mörkt ute att vi bestämde oss för att det var lika bra att lägga sig i sängen igen. Där snuttade Teddis välling och så somnade vi om bägge två. Vaknade kvart i nio av ett par varma barnarmar runt min hals och ett "Hej" och en puss. Mysigt! Så vi gick upp och åt frukost, banan och sen risgrynsgröt med kanel.
Det har slagit mig (surprise!) att det bara är lite mer än en vecka till han fyller år... 2 år! Söndag den 6 december. Herre min gud... Hur har tiden kunnat gå så förbannat fort? Hur kommer det sig att jag "helt plötsligt" har en obstinat tvååring hemma?! Det är så skumt, så helt bananas crazy! Självklart ska jag jobba på hans födelsedag... Men på kvällen ska vi ha MYS hemma, jag och Teodor. Dagen efter är jag ledig, så då blir det lite extra minitårta och småfirande. Tänk att för två år sedan satt jag i andra lägenheten och suckade och undrade när ungen egentligen skulle komma ut. Jag viskade till magen varje dag att om han kom ut nu så lovade jag att jag skulle leka jätte mycket med honom och det skulle bli jättekul på utsidan. Jag var så less på att vara gravid vid det laget. Tack och lov att han kom i vecka 39+2, annars hade jag nog fått nåt anfall... ;) Kollade igenom bloggen och hittade det här: Nostalgitripps-inlägget, i november förra året och såhär stor är han nu:

 

 


En liten tripp till Valbo

2009-11-24 @ 15:26:49
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Vi begav oss till Valbo för att försöka lokalisera ett par skor, det gick inte så bra, att hitta skor alltså, men själva resan var superkul! Vi kom precis samtidigt som bussen till hållplatsen och fick springa lite. Teodor sprang glatt på och gick överlycklig ombord på bussen. Där han satt lugnt och stilla hela vägen och kikade ut genom fönstret och visade hur många bilar, lastbilar, traktorer, bussar och annat det fanns utanför.
Så kom vi fram, gick runt i centrumet och kikade i flera olika butiker, provade skor, köpte strumpor och pepparkaksdress till Teddan, åt hamburgare

och myste. Men vi hittade som sagt inga skor som både passade plånboken och fötterna, så vi fick ge upp efter ett par timmar och åka hem igen.

På bussen hem blev Teodor såhär trött:

Det är ansträngande att vara på topp...

Lilla mamman fick gott bära ut sonen när bussen stannande och sedan bära hela vägen hem (vi körde solo utan barnvagn som vanligt), gissa om jag var slut både i rygg och i ben när vi kom innanför dörren?! Han väger ju ändå 13,5 kg...

Men det blev ett litet tisdags-äventyr, mysigt!


Rabattjäklarna!

2009-11-23 @ 13:44:47
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Nästintill varje förbenad dag så får jag reklam från Ellos, H&M eller LaRedoute. Ibland smyger det in sig ett Haléns och ett Åhléns också. Mio och IKEA är andra klassiker. Det är reklam på reklam på reklam. Rabatt hit och dit; handla för det här så får du det här, fri frakt här, fri retur där, 35 % på hela din beställning!
Det mesta brukar läggas på hög, en del hamnar direkt i soptunnan, och allt glömms bort. Jag beställer ju nästan aldrig kläder på postorder ändå. Det är väl nåt till Teodor då och då och nån mjukisbralla till mig själv.
Men så idag insåg jag krisens faktum att jag KAN INTE använda mina totalt utslitna Reebooks längre. De har använts nästan varje dag (kanske ett 30-tal undantag) under 2 år. De är trasiga, sulorna är sönder, de läcker och ger inget stöd och är iskalla. Jag måste ha nya skor! Men att gå på Din Sko och stressa med en unge som springer till höger och vänster alterntivt sitter och gormar surt i sin barnvagn känns inte som ett trevligt tidsfördriv.
Jag hade tänkt ta mig in till stan idag men jag ORKAR verkligen inte.
Så jag sätter mig framför Tradera istället. Men ta mej fan så finns inte ett enda par hyfsade skor ute för under 500-lappen. Jag är inte den som orkar sitta och buda och hålla koll på tiden heller. Så det sket sig. Kollade på Din Sko på internet i förebyggande syfte. Tur att jag inte gick in till stan alltså, det fanns ett par snygga skor, och de fanns inte i kvar i min storlek.
Så då var det bara att bege sig in på ellos.se, hm.se, laredoute.se ... Men vart är alla rabatterbjudanden när jag behöver dom?! Jag har letat igenom alla skåp som en tok men hittar inte de där "födelsedagserbjudandena" som jag fick för nån månad sedan, inte en enda rabatt hittar jag. Blir man galen eller blir man galen?

Jag har i alla fall köpt upp mig på citroner och clementiner... Jag kände mig nästan lite rubbad när jag sög i mig nästan en hel citron och bara NJÖT...

Samtalet hos förskolan imorse gick bra, efter 5 minuter var vi klara och satt och snackade lite skit istället resten av halvtimmen. De tycker att det går så bra med Teodor, och det tycker jag med, så det var ingenting att bråka om där. Enda de anmärkte på var att han är på förskolan så många kvällar att dagpersonalen inte får tid att umgås med honom så mycket som de ville. Så i slutet på våren blir det ett till samtal, då hoppas de ha fått umgås lite mer med honom och fått lära känna honom lite mer. Nu är det ju mest kväll/nattpersonalen som har koll på honom och de sköter inga samtal. Men i mars börjar han att gå 15 timmar/vecka dagtid tisdag-torsdag eftersom jag blir föräldraledig. Och efter att han fyllt 3 år kommer det vara platsgaranti på 15 timmar dagtid för varje barn som går kvällar. Alltså, om han bara är där kvällstider enligt schema så får han komma dit 15 timmar på dagen också även om jag inte jobbar då. Så att de ska få umgås med barnen i deras grupp och inte bara nattisbarnen. Känns skönt för framtiden.

Nu ska jag jaga vidare på skofronten


Draft: Nov. 22, 2009

2009-11-22 @ 22:10:32
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Puh!
Nu sitter jag äntligen i lugn och ro bänkad framför Bridget Jones, typ 2:an eller nåt. Efter en helg full av jobb och dagar smockade av sammandragningar... N åkte hem ikväll och Teodor sover sött i sin säng. Jag sitter med en påse salta jordnötter och önskar att jag hade nåt riktigt surt hemma. Ett surt äpple eller en citron eller en riktigt sur satsuma... Ska nog köpa hem en hink med citroner så att jag har hemma i fortsättning. STORT gravidsug efter sura saker, och inte bara idag såklart. Jag har i alla fall en massa tomater hemma, ska trycka i mig dom.
Imorgon bitti är det utvecklingssamtal, eller vad de nu vill kalla det, på Teodors förskola. Sedan är det jobb igen. Jag smyger mig in i graviditetsvecka 20 också. Jag har bestämt mig för att dokumentera denna graviditet flitigt, till skillnad mot graviditeten med Teodor, som jag bara har 4 bilder ifrån. Jag vet inte ännu om det blir fler barn efter detta, så jag passar på att göra det hela lite over the top. Men jag lovar att försöka lägga ut lite bilder på trollet imorgon istället för en massa magbilder på mig själv ;)

 

 


Men vad fan?

2009-11-20 @ 13:18:26
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Höggravid kvinna våldtagen av främmande man i sin egen hall.
Ja, detta är väl anledningen att jag inte läser tidningarna. Att det är just Haninge också, känns ju inte ett dugg lugnande, då Haninge är och har varit ett av "hängen" för mina småsyskon.
Jag måste helt enkelt sluta kolla på internet också. Jag får helt enkelt gå in i stenålders-celibat. Sådan här information blir man ju bara deprimerad och får ont i magen av.

Min lilla bebisbuse

2009-11-20 @ 13:07:09
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Precis HÄR ligger bebisen i magen:

(Ursäkta den skitiga spegeln...) Tycker att det är rätt coolt att man kan se vart bebisen ligger! När man står upp är det ju "bara" en tjock mage ;) men när jag ligger ner så blir det en liten kula. Mysigt. Det är också när jag ligger ner som jag lättast känner kickboxingen i magen. Mysigt!

Teodor fick vara med på en flygbild.

IKVÄLL kommer pappa hem. Äntligen! Två veckor borta... Det har märkts! Tyvärr så jobbar ju en annan fredag, lördag och söndag... Så på lördag blir det en pappa-son dag. Ikväll får N antagligen hämta Teodor lite tidigare från förskolan också, så att han slipper vara där ända till nio.

Nu ska jag föra över lite pengar till min kära mor, för imorgon hämtas barnvagnen! Fast jag får den inte förrän vid jul :P Det blir nästan som en egeninköpt julklapp ;) God jul till mig och bebisen i magen!


Bråkstake AB & skräckupplevelse

2009-11-20 @ 10:00:43
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Ja, jisses. Vilken vild unge jag har. Som verkligen inte lyssnar på vad jag säger. Men söt är han i alla fall, alltid någonting! ;)

 

Jag har filmat ordövning också, får se om jag hinner lägga upp filmen idag, den måste redigeras lite.

 

Inatt hade jag en skräckupplevelse. Jag vaknade mitt i natten av att det gjorde så förbannat ont. Genast drogs jag tillbaka till DEN kvällen. Kvällen då värkarna kom svämmande över mig i v 39+1.

 

Jag fick så förbannat ont. Klockan kan kanske ha varit runt ett-två på natten, det gick som ilningar genom hela kroppen, ni vet när det börjar sticka i armar och ben och man får en sådan där overklighetskänsla. Sedan gick det smärta genom magen som blev stenhård, ut mot ryggen och jag blev så otroligt illamående. Först tänkte jag att jag hade fått vinterkräksjukan. Det var samma hysteriska illamående som jag hade i januari i år då jag hade den sist. Men så fort sammandragningen/förvärken/värken var över så släppte illamåendet. Sedan tog det kanske omkring fem minuter så kom det tillbaka, smärtan, illamåendet, känslan av att jag ska föda. Jag låg i ca en timme med dessa smärtor och hade inre övervägningar med mig själv om jag skulle ringa förlossningen eller mamma eller vem som helst bara det skulle försvinna.

 

Och sedan försvann det. Jag låg länge och kände på magen och sparkarna kom ganska regelbundet och inte bara neråt utan åt sidorna också (i onsdags 18/11 v 18+2 kändes första riktigt hårda sparkarna utanpå magen), och försökte andas ordentligt och till slut somnade jag.

 

Jag vet inte vad det var men jag hoppas för allt i världen att det inte var värkar i v 19... Jag har i alla fall inte blödit någonting och än idag har jag inte fått en enda sammandragning. Jag ska ta det riktigt lugnt på jobbet ikväll och kommer det tillbaka igen under dagen eller natten så blir det till att ringa förlossningen omedelbums! Fy fan vad hemskt det var, allt jag kunde tänka var att min bebis måste stanna kvar. Jag hoppas verkligen att det "bara" var riktigt onda sammandragningar och inte mer än så. Att denna graviditet ska vara så komplicerad! Jag vill ju bara kunna njuta...


Heja Abbe

2009-11-19 @ 22:35:51
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Sitter och läser Heja Abbes blogg. Bättre än någon bok jag har läst på länge. Pappan skriver helt underbart om sin son som föddes med svårt hjärtfel för snart 5 år sedan. Behöver jag skriva att tårarna sprutar? Jag fastnade där och nu är klockan på tok för sen så det får bli bilder och uppdatering imorgon istället.
På måndag klockan 10:00 ska vi på utvecklingssamtal på förskolan, jag och Teodor.

Lösenordsskyddat

2009-11-18 @ 13:22:39
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (4)
Jag ville ha funktionen med lösenordsskyddade inlägg men INTE en lösenordsskyddad blogg. Lösningen blev denna. Inlägg som är för privata för att läggas ut öppet på blogget kommer i framtiden hamna här, i en lösenordsskyddad underblogg. För den som är intresserad av att läsa vad som står i den lösenordsskyddade underbloggen - som ser ut precis som denna blogg, enda skillnaden är alltså att texten är mer privat - så går det bra att skicka ett mail, på [email protected] alternativt skriva en kommentar i detta inlägg. För att komma till underbloggen och inlägget klickar du någonstans på denna text. Hela texten är en länk.

Jobbdag

2009-11-17 @ 21:59:02
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Idag var en sådan där härlig jobbdag. Det gick faktiskt jätttebra även fast det inte riktigt kändes så imorse 05:30 när väckarklockan ringde... Teodor var fast besluten om att det var MYCKET varmare och skönare i sängen, och för all del... Dessvärre hade han inte så mycket val. Till slut fick jag upp honom i alla fall och med ganska god marginal kunde vi småbråka på oss kläder (jäkla vinter som innebär så förbannat mycket kläder på små bråkiga barn!) och bege oss till dagis till 06:30. Där var det full rulle och det sattes genast fart med att rita och lägga pussel...
Till jobbet, invänta Camilla till 7:00 och självklart var ALLA praktikanterna just denna dag förhindrade från att komma... Så det var jag och Camilla som fick köra solo till 12. Det var bara att hugga i och lassa upp frukt i diskarna. Jag har börjat få problem med ligamenten och lite lätt foglossning. Det märks att detta är andra graviditeten och att jag är större denna gång! Magen fullkomligt exploderar från dag till dag! Benen vill liksom inte riktigt göra som jag vill och det ömmar hela tiden i ljumskarna. Men det var bara att bita ihop! Fick ställa mig och bråka med en köttdisk också, som skulle "kläs om" innan öppning...
Camilla är i alla fall toppen att jobba med, hon kollar av att jag klarar att göra det jag gör och hjälper till en massa. Det är en lyx att vara gravid när hon är med ;)
Sedan var det kassan som gällde, men det blev brödplock och en pall med lite halvtunga grejer som skulle upp. Ändå ganska soft. Dagen gick fort! Rätt var det var så var det lunch, och sedan var det inte långt kvar tills jag fick slänga mig upp på cykeln och stresscykla för dagishämtning. Det är i alla fall sällan tråkigt att vara en workingmom!
Vi gjorde lite kycklingwrap/enchilladas till middag och Teodor slukade det mesta. Och så fick han prata med Pappa N i telefon igen (de pratar varje dag, sötnissarna) och innan de skulle avsluta så säger sötungen "Puss puss Pappa". SÖT! På torsdag kommer han hem! Yeej!
Nu ska jag hoppa i säng! Jobb imorn igen, dock kväll, men det blir nog stressigt ändå, onsdagar brukar vara lite galna...

Teodor är en gök

2009-11-16 @ 14:30:28
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (3)
Just nu vill han hjälpa mig att komponera ihop detta blogginlägg. Vilket inte är så lyckat. Det blir mest rappakalja då.
Han sitter och hänger över mig och kommenterar allt han ser; "Titta bäsen" (bilder på små bebisar), "Titta pappa!" (så säger han när han ser sig själv på bild, han anser alltså att han är precis som pappa), "Titta brum-brum" (reklam för vinterdäck), "Åh, macka!" (han såg sig själv äta smörgås på en bild)....
Här kommer i alla fall lite bilder på busfröet.

 

 

 

 

 

Jag har också hittat ett fynd! En Emmaljunga City korg till utförsäljningspris, en klarröd, precis som vi ville ha! Nu hoppas jag bara att den finns kvar på lager så att jag kan beställa den :D

Lite tidigt att beställa barnvagn kanske, men men det är förlossningsgaranti på den så skulle nåt gå fel så får man pengarna tillbaka...

Går btw in i v 19 idag! Gud vad tiden går undan! Känns ju som igår jag tog det positiva graviditetstestet. N låg fortfarande och sov och jag och Teodor gick upp och jag kände på mig så himla starkt att jag var gravid - precis som jag gjorde när jag var gravid med Teodor. Jag bara VISSTE. Och så kom strecket fram och det kändes ändå så overkligt! Och jag sprang in och hoppade upp i sängen hos N och skrek att jag var gravid och han fattade ingenting, nyvaken och dan ... Och om fem månader ska jag föda barn igen. KONSTIGT


JIPPIE!

2009-11-15 @ 21:36:38
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (2)
Yes! Fick riktigt bra nyheter nyss! Nu kanske det vänder för oss!!! Håller verkligen alla tummar och tår för att detta ska gå HELA vägen. Nu måste ju ändå turen ha kommit till vår lilla familj! Kommer nog sova gott inatt :)

Söta små barn

2009-11-15 @ 14:16:43
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (2)
Idag kom Elmer och mamma Emilia på besök! Det var bus och vattenlek och utelek. De var ju för söta ute när de härmade varandra i allt vad som gjordes. Teodor a.k.a Mr Härmapa härmar verkligen ALLT man säger eller gör nu för tiden. Mer och mer ord kommer dagligen så nu är det inte långt ifrån att det börjar komma meningar också! Han härmar ord jag aldrig hört honom säga förut och han säger dem med sådan häpnadsväckande klarhet att jag minsann tror att han har smygtränat på uttal ;)
Idag vågade vi oss minsann på att åka rutschkana själv också! Det har han varit för feg för tidigare men idag gick det jättebra, även där var han duktig och höll sig i ledstången och satte sig ner ordentligt, åkte och landade på fötterna vid nedkomst.
Kul dag, och utmattad somnades det klockan två. Fast det var nästan så att han inte ville somna, det var ju "hocka"  (hockey) utanför! "Titta hocka wraaa boom!" skriks det när mamma säger att vi ska in och sova middag... Men efter lite övertalning gick det bra och sedan blev det riktigt pussande på Elmer innan han skulle gå. Man måste ju säga hej då ordentligt, hallå liksom!

 

 


Det stora T:et

2009-11-14 @ 10:08:04
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (2)
Trotsåldern! Jag försöker behärska mig så att jag inte ska slita av mitt hår ;) Men de sista två dagarna har verkligen varit överjävliga. Med en unge som slänger sig på golvet/marken och skriker, gråter, sparkas och slåss varannan sekund... Jag har verkligen känt av galenskapen riva i mig när detta hänt flera gånger på förskolan, på ICA, hemma, ute.... Varje nattning har dessutom tagit omkring 2 timmar, och det blir man SLUT av.
Igår så hade vi en bra period då vi bakade lussebullar! Det varade i ca 30 minuter, sedan var trotsen igång igen. Men man får vara glad för det lilla...

Titta vad kul med deg!

Och gott... ;)

 

Igårkväll somnade vi klockan 21-21.30 nångång. Jag somnade av utmattning av att få Teodor att somna och Teodor somnade antagligen av utmattning från att bråka så mycket. I alla fall så fortsatte vi sova sedan, och vaknade inte förrän kvart i nio i morse. Så omkring 12 timmars sömn har det blivit inatt - och det var välbehövligt! Jag kände mig så full av energi när jag vaknade att jag direkt ställde mig och diskade upp all äcklig disk. Sedan gjorde vi varma mackor och Teodor verkar faktiskt vara på ganska bra humör idag! Hoppas verkligen att det håller i sig dagen igenom, så att vi kan få det lite trevligt tillsammans. Nu är jag ledig lördag, söndag och måndag sedan börjar jobbomanandet igen, nästa vecka blir lång och även veckan efter det... Mycket jobb!

En liten magbild smög sig in också...


Crappy Birthday to me

2009-11-12 @ 21:03:03
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Ja, det kan man minst sagt säga.
Denna dag började jävligt och slutar jävligt. Det bästa med denna dag är att den är slut alldeles strax. Hoppas att jag slipper fylla år nästa år, att jag bara kan hoppa över det. Att fylla år är uppenbarligen inte min grej. Jag orkar inte ens skriva om det mer. Hoppas att morgondagen - fredagen den 13:e - blir lite bättre än denna skitdag.
CRAPPY BIRTHDAY TO ME!!

Streeeeeess

2009-11-11 @ 13:08:55
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Ja sådana dagar ska man ju ha också, eller?
Började med en seg morgon, men det vände snabbt.
Blev ringd 10:30 med en frågan om jag kunde komma in och börja jobba kl 12 istället för 15. Nja, det skulle ju bli en aning svårt. Efter mycket om och men så bestämdes det att jag kunde börja kl 14 i alla fall. Ringa förskolan, ursäkta ursäkta det är Teodors mamma - IGEN... Går det att han kommer en timme tidigare? Jo det gick bra. Då var klockan halv 12. Ingen lunch i magen, han skulle hinna äta och sova innan vi ska dit. Vi var på ICA när det ringde första gången, hade inte ens börjat tänka på lunch ännu.
Snabbt hem, lussebullarna som vi tänkt baka idag får gott vänta till imorgon.
Fixa i ordning lunch, plocka i ordning allt som ska med till förskolan, sedan snabbt hoppa ner i sängen med gullungen som sällan samarbetar men idag somnade han faktiskt på en kvart! Han kanske kände av hur stressad hans mor var...

Man kan kanske tycka att en timme inte är nåt att bråka om, men har man barn så är en kvart tillräckligt jobbigt när man ska pyssla ihop det med allt som ska pressas in i en dag.
Hade jag börjat kl 12 så hade han fått komma till förskolan utan mat i magen - och precis när förskolelunchen var avklarad! Alltså ingen mat förrän mellis kl 15 och middag kl 18. Inte så lyckat. Och skulle jag börjat 13 så skulle han hunnit äta men inte hunnit sova, och flera barn är vakna igen då, så då skulle han nog inte kunnat somna där heller.
När man dessutom gjort upp planer för en hel dag i förskott och så händer nåt så att planerna går om stöpet så blir det helknasigt...

Jag har i alla fall tänkt skvallra på förskolan idag när jag lämnar att Teodor ska bli storebror! De vet ingenting än :) Känns kul att få spränga ut nyheten en gång till! Jag ville vänta till efter ultraljudet för att se så att allt var ok. Och nu är det ju det, så nu kan de gott få veta. Det måste ju berättas förr eller senare eftersom hela situationen kommer förändras.

Angående den bakåtlutande moderkakan så vet jag lite mer nu. De ska titta i v 32 om den följt med livmodern upp eller om den stannar lågt ner. Det vanligaste är att den följer med, men i vissa fall stannar den kvar och då kan det bli aktuellt med ett kejsarsnitt, det kan orsaka blödningar sent i graviditeten och det kan vara en fara för både mig och barnet att föda vaginalt. Men detta är relativt ovanligt, så jag hoppas på det bästa. Skulle det ändå bli aktuellt med ett kejsarsnitt så görs det i ca v 38. Men som sagt, det hoppas vi INTE på. Jag vill föda vaginalt, det är ju så underbart!

Jag ser det snöar, jag ser det snöar, det var väl roligt, hurra!

2009-11-11 @ 09:21:10
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Japp, imorse när jag vaknade så låg ett tunt vitt täcke på marken. Har vintern kommit nu? Ska jag få ha fint glittrande vinterväder på min födelsedag för ens gångs skull? Inte för att det egentligen spelar roll, jag ska jobba hela dagen imorgon.
Ikväll ska det också jobbas. N är i Stockholm och jobbar han med. Vi började dagen med varma mackor, jag och Teodor. Ungen är klok och lär sig att säga de viktigaste orden här i livet först; "Bajs, macka, borta, oboy, kaka"

 


Hemma igen, ultraljudet "avklarat"

2009-11-10 @ 09:41:54
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (4)
Nu är det gjort!

Jag fick det mesta av min oro stillad. Det fanns två hjärnhalvor, fyra hjärtklammare med ett hjärta som slog med full kaliber, en proportionerlig kropp och jag är i v 17+1 idag och ny beräknad födelse är 18/4. Vi fick med oss 5 bilder hem och vi fick en härlig titt i lugn och ro på bebisen som sög på fingrarna och tårna, höll för öronen och mös på.
Moderkakan låg i bakvägg och det gick inte att se hur det såg ut, så vi kommer få komma tillbaka på ett till ultraljud i v 32 för att fastställa placentan eller nåt, fattade inte riktigt. Får fråga min barnmorska i lugn och ro den 14 december när jag ska till henne.
För att slippa frågor och skriver jag såhär:
Vi frågade om vi fick veta könet, om det syntes. Och det gjorde det. Men vi kommer att hålla det hemligt. Så fråga inte vad det är för nåt, för jag kommer ändå inte att skvallra! :P

I profil, det som sticker upp är två små händer

Ryggen upp, snuttar på tummen

I profil

Rakt framifrån, håller sig om öronen

Det är jättesvårt att ta kort på ultraljudsbilder och den femte bilen blev inte alls bra. Man ser inte så toppen direkt, man får ha lite fantasi som den härliga barnmorskan sa. Vi tror att det är samma som gjorde ultraljudet med Teodor. Det är bra det, hon är trevlig och snäll och tog tid på sig, förklarade och visade och lät oss titta.

Jag kan säga att mitt hjärta slog ganska hårt sekunderna innan jag såg hjärtat slå. I mitt huvud tänkte jag "Jag ser ingenting, jag ser ingenting, vart är hjärtat, hjälp, var?!" Vilken lättnad när jag såg det. Starkt och friskt.


v 18

2009-11-10 @ 06:12:34
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Ja, idag är alltså dagen D, v 18 traskar jag in i (17 fulla veckor och 0 dagar), får se om detta stämmer även efter morgonens minst sagt efterlängtade möte.
Idag är nämligen dagen då ultraljudet ska göras!

Jag har ju redan sett pyre på bild, men mycket kan hända på 8 veckor och jag är nervös som ett såll... Har knappt sovit, tittat på klockan minst hundra gånger och gick upp en timme tidigare än jag skulle. Drömde att min klocka gick fel och att vi skulle bli försenade. Har haft enorma problem med vilken sida jag skulle ligga på. Snusa N eller snusa T, jag låg mitt emellan så jag fick önska mig vad som helst.

Om ca 5 timmar kommer vi vara hemma igen.
Med besked.

Gissa vems mage som är i uppror just nu...

Långhelg i Örebro

2009-11-09 @ 09:39:15
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
I fredags eftermiddag anlände vi till Örebro och Mormor! Vi gjorde sightseeing och på lördagen hade vi en heldag i Örebro centrum, kollade i affärer, gick på långpromenad och hade det allmänt mysigt. På söndagen gick vi på en långpromenad till ICA maxi och stannade till på en outlet affär där vi smygköpte en tröja till pappa till fars dag present. Ingentig märkvärdigt men nåt i alla fall.
Sedan åkte vi hem igen på söndag kväll efter att vi proppat i oss mat och glass och nu sitter vi hemma i soffan och återhämtar oss.
Pappa N har blivit lite sjuk och jag sitter och nyser som en tok, vet inte riktigt varför... Teodor snuttar oboy som han tjatat till sig..

Jag hade en obeskrivlig tur när vi åkte tåg (hade ju varit en aningens orolig inför 3x3 timmar på tåg med en illbatting), och Teodor sov båda turerna! Var vaken ungefär sammanlagt 30 min båda resorna, 60 min totalt alltså. Annars sov han tungt och lät sin arma mamma få lite läsro.
Det har varit glada miner ifrån herrn hela helgen och det jätte kul att jaga katt... Fast katten tyckte nog inte att det var lika kul att bli jagad...

Farmor kommer hit i kväll så det blir ingen förskola för unge mannen. Jag trodde att jag var ledig idag och var helt inställd på detta men jag jobbar minsann ikväll. Tur att N hade koll på läget för jag hade ingen tanke på att kontrollchecka schemat.

Imorgon kl 8:00 är det ultraljud!!!!! Välbehövligt för förvärkarna kommer som brev på posten varje jäkla dag och gör ont som fan plus gör mig väldigt orolig. Så nu ska jag försöka att inte tänka negativa tankar fram till imorgon utan ta det som det kommer, och hoppas på det bästa - nämligen att bebisen där inne har det bra och att jag inte håller på att gå in i en för tidig förlossning eller att min kropp aborterar fostret.

Två bilder får det bli på Teodor från i helgen. Jag var inte så värst flitig med kameran tyvärr..

Ett litet asgarv sådär på morgonkvisten


Morgonen i bilder

2009-11-04 @ 13:34:59
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (2)

 

 

 

 

 

Nu ska det strax iväg till förskola och jobb! Om en dryg halvtimma får jag väcka sonen och klä på, stressa lite lagom och sedan iväg lagom till mellistid på förskolan. Jag har bokat biljetter till Örebro på fredag nu, med hemgång på söndag. Ska bli skönt att få spendera helgen på annan ort, förhoppningsvis bli lite ompysslad av mamma ;) och göra Örebro osäkert... Hmmm ja man kan ju drömma. Kommer hem på söndag kväll och sedan är det bara måndagen emellan, sen på tisdag morgon kl 8:00 så är det ultraljudsdax! Spännande, läskigt och efterlängtat. Jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske inte förtjänar ett till underbart barn. Är jag en tillräckligt bra mamma för att få ha två friska barn hos mig? Konstiga tankar man har! Men det finns ingenting annat att göra än att vänta, och hoppas att jag verkligen har sådan tur.

Jag har ju glömt att skriva förresten, att i förrgår kväll kom första ordentliga sparken! På vänster sida bredvid naveln fick ungen in en fullkick. Sedan igår på frisörsalongen så busades det loss i magen. Det är fortfarande relativt stillsamt, om man jämför med hur det var med Teodor i omkring v 20.... Men snart sätter det nog igång på allvar med vakennätter för att det busas så vilt! Härliga grejer!


Min hockeyson!

2009-11-03 @ 20:48:26
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (2)

 

Behöver man skriva någonting?? :)


Nyklippt hår!

2009-11-03 @ 20:37:19
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (2)

Innan nyfrippan så såg man ut såhär. Lockigt, urtvättad färg och slitna toppar.

Efter frippan så ser man ut så här! Alltid lika svårt att vänja sig... Men fint! Hon tog ganska mycket på längden, ca 5 cm. Sen blev det uppklippt och urklippt igenom hela med massa olika längder. Snedlugg och etappklippning blev det också! Färgen är mörkbrun med ljust guldbruna slingor i. Syns bättre i dagsljus så ska försöka ta en bild imorgon också....

Min vackra son fick också vara med på bild. Jag lyckades fånga ett "puss-moment", precis innan han ger mig en smackpuss. Gullungen!


Draft: Nov. 3, 2009

2009-11-03 @ 10:29:39
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (3)
Uträkning utgår från dagens datum: Tis 3 nov 2009.
Din graviditet startade Ons 15 jul 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 29 jul 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 112 av 280. (40%).
Du är i vecka 17.
Du har gått 16 fulla veckor och 0 fulla dagar (v16+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 20 apr 2010
Du har 168 dagar kvar till beräknad förlossning.

Eftersom alla uträkningar visar olika så skräddarsyr jag min egen uträkning litegranna. Man måste våga vara alternativ...
Idag är det klippa-håret-dag! Hoppas att jag inte går ut förkrossad från frisörsalongen ;) Teodor ska få vara med pappa på gymmet under tiden som jag klipper, färgar och donar. Mysigt.
Hör på detta dessutom gott folk, den svinäckliga hostmedicinen funkar faktiskt! Jag har börjat hosta upp slem istället för att bara ha torrhosta. Och jag sov hela natten utan en enda hostattack! Så det stämmer, de som sägs; vill man vara fin får man lida pin.

Stor dag idag!

2009-11-02 @ 14:30:34
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Ja, idag är en stor dag. I alla fall vokabulärmässigt. Idag kom nämligen ett nytt ord! Jag låg och morgonsov i sängen (min hosta håller mig uppe större delarna av natten...) och N och Teodor satt i vardagsrummet och slöglodde på tv. Så kommer Teddis in till mig, ställer sig bredvid mitt fejs och säger; "BAJS"!
God mor som jag är så frågar jag snällt om han har bajsat (om än lite chockad). Han nickar glatt och svarar "Japp". Men får jag kolla i brallan då, frågar jag, vilket jag gladeligen får. Och jojomensan, däri var det fullt med det nya ordet ;)
Vi fixade problemet och sen var ju jag pigg så det vara bara till att traska upp. Sedan fick jag morgonen igenom höra "Bajs, bajs, bajs" ifrån sonen. Ett jättekul ord att lära sig! Det märktes verkligen att han var stolt över sin nya kunskap.

I övrigt så har jag varit hos farbror doktorn idag, som konstaterade virus men ingenting farligt. Jag fick ordinerat hostmedicin skräddarsytt för gravida som smakar apa (minst sagt, jag var nära på att spy upp allt jag fått ner) och denna helvetesdrog ska jag trycka i mig 10 ml av 2-4 gånger/dag. Men men, blir jag av med hostan så blir jag nöjd! Jag fick bjuda Teodor på 1 ml också, om jag lovade att inte skvallra, enligt doktorn. Jag tjatade väl en hel del där, att Teodor skulle få nåt bättre än skiten han har hemma som inte funkar. Men inte fasiken kommer jag lyckas trycka i ungen denna medicin. Han är klokare än mig och väljer att avstå!