En helt vanlig dag

2009-05-12 @ 11:34:01
Direktlänk | | Kommentarer (3)
Igår möblerade vi om lite i vardagsrummet och flyttade lite gardiner och sådär.. Och så gjorde mamma en tavla av gamla pallöverdraget. Fyndigt va?!


Och såhär ser jag ut när jag säger "nej jag vill inte":


och såhär ser jag ut när säger "ja det vill jag!":

Öppna Förskolan idag

2009-05-11 @ 13:22:17
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Idag var vi på Öppna Förskolan, första gången sedan början på februari, eller om det var slutet på januari tillochmed!
Teodor är så hypersocial så det var inga problem alls, han kutade in till bollarna på direktet och satte igång att leka gärnet. Och när det var sångstund så blev grymt mycket dans från min lilla kråka, shit vad han shakade sin lilla rumpa, han ska stå i mitten av ringen och alla ska sitta runt honom och kolla när han dansar, och sen klappar han händerna åt sig själv och alla andra som sjunger så fint. Det är en riktig liten teaterapa jag har tror jag minsann! Och vem har han ärvt det från då.... Kanske från mamma som är en riktig spexare! :P
Och så var han så bedårande, det satt en mamma med en liten bebis i knät, och Teodor går fram och klappar bebisen fint på huvudet, sen lutar han sig fram och ger bebisen en puss på näsan! Jag tror Teodors fortplantningsklocka tickar! Han vill ha en egen bebis! Han får vänta några år till...

En otålig Teodor vill att mamma ska bli klar nån gång så att vi kan gå....

Oj oj! Starke Adolf på G här ser jag!

Och precis när Teodor hade kommit igång med ritandet på allvar så blev det sångstund. Typiskt!

Mormor på besök

2009-05-10 @ 21:23:46
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Oj oj, idag har det varit mycket!
Mormor kom hit, men jag somnade nästan omgående. När jag vaknade var det dags att åka till plantaget och köpa hortensiabuskar! Tre stycken köpte vi, som ska växa sig stora och fina, de blir ca 1 meter höga och kommer nog täcka nästa hela spaljéerna om de växer som de ska, och om mamma har gjort rätt! ;)

Sedan fortsatte vi till IKEA, vi skulle mest bara kolla, men så tyckte Mormor att vi kunde passa på att köpa det vi ville ha, nämligen nytt överdrag till fåtöljen! Så hon la ut pengar till oss så att vi kunde köpa det. Och fint blev det. Nu har mamma och mormor sagt att jag inte får äta sånt som kladdar i den där fåtöljen längre... Trist, men okej då.. Det blev överdrag till pallen också. (Fåtöljen var innan blå och pallen röd)

Och så slutligen gömde jag mig i köksskåpet när det var sovdags, var jag var inge sugen på att lägga mig.

Morgonbus!

2009-05-10 @ 09:37:33
Direktlänk | | Kommentarer (1)
Hej jag heter Teodor, och jag är proffs på roliga miner!

Lite städ, mycket bus, och mycket LAAAAAT...

2009-05-09 @ 19:48:12
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Mmm... Idag har det varit en hel del latande.. Men också en hel del städande, som ju behövdes bigtime. Det var dötrist väder ute så vi orkade inte med att gå ut. Eller jag orkade inte med det i alla fall. Vi var iaf iväg och handlade på morgonen så lite frisk luft blev det även idag.


Glad fjärt :D

Ryggskott och cupcakes

2009-05-08 @ 13:50:42
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Igårkväll när jag skulle somna så klickade det liksom till i min rygg och jag fick världens smärta som bara spred sig! Efter mycket om och med lyckades jag hitta en bra sovställning och kunde somna... Men imorse när jag vaknade var smärtan ett faktum. Det gör ont att gå, sitta, stå, ligga... Enda ställningen som är någorlunda okej är om jag står på knä och lutar fram överkroppen och sträcker ut armarna. Och så kan man ju inte sitta/ligga hur länge som helst... Det är nog tyvärr ryggskott och jag tror aldrig jag haft så ont i ryggen förut :(

Som plåster på såren gjorde jag några choklad cupcakes med cocos och lilypee strössel. De blev faktiskt sjukt goda, nästan så att jag inte vill äta dom för då kommer jag bli så besviken när de är slut! Jag är sjukt imponerad av mig själv. Dock så funkade det inte riktigt med spritsen för jag lyckades inte med toppingen... Men det var kul att göra ändå!


Hemma efter Järvsö-tur

2009-05-07 @ 19:04:03
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Nu har vi kommit hem, efter att ha varit i Järvsö med Pappa och Farmor.
Det har varit mysigt med mycket bus.


Fick smaka pepparkaka på farmors jobb, det var gott. Och en massa spännande saker fanns på hennes jobb, mycket att pilla på och några människor att busa med också!

Sen köpte Mamma en tröja till mig på Fasters jobb. Den kostade bara 49 kr så det tyckte hon att jag var värd, lilla Mamma.. :)

Nu ska vi sova, för vi är helt slut..

17 månader och STOR idag!

2009-05-06 @ 10:34:04
Direktlänk | | Kommentarer (2)
Idag fyller jag 17 månader. Alltså om en månad blir jag 1 ½ år! Då är man STOR! Då är man ingen ettagluttare längre, då är man en ett och halvagluttare! Och det är grejer det! Så om en och en halv månad är jag närmare 2 år än 1 år, och det är också riktigt ballt, tycker jag! Jag är trött på att vara liten och inte kunna nå viktiga saker som kexen, mammas smink, hemliga böcker mjölken i kylskåpet.

Idag ska vi åka till Järvsö för pappa ville umgås med mig fast han är trött och har ont så vi ska vara hemma hos farmor så att han får lite hjälp och inte behöver göra allt själv. Mamma ska ju med såklart, för jag kan ju inte åka tåg själv!

Några 17 månaders-bilder kan jag bjussa på för all del!

Jag beakar mina konstnärsgener och ritar fina teckningar som mamma kan rama in och sätta på väggen. Mamma är ju lite estet sådär och nåt arv ska jag väl ha fått från henne å!

Lite morgonbus hann vi med också! Toppen ju!

Och så vill vi säga GRATTIS MORBROR KRISTOFFER SOM FYLLER 21 ÅR IDAG!!!

Städ- och kramdag

2009-05-05 @ 18:46:08
Direktlänk | | Kommentarer (1)
Jojamensan! Idag har vi städat och kramats en massa, mamma ville aldrig sluta pussa mig, jag skrek åt henne att lägga av, kom igen morsan du är ju pinsam! Men hon fortsatte pussas i alla fall och fjanta sig så till slut gav jag efter och lät henne hållas. Och det var ju faktiskt lite mysigt efter ett tag... Men det var roligare att dammsuga, speciellt nu när jag kan dammsuga själv! Nån gång ska vi ta kort på mig när jag dammsuger, men det får bli nån annan gång för idag var mamma så seg och hann inte fram med kameran i tid... Typiska mamma-fasoner!

Hihihi, det där kittlas ju!

Bloglovin', nu på barnbus.blogg.se

2009-05-05 @ 11:46:03
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Följ min blogg med bloglovin - klicka här! Inom kort kommer ni kunna följa min blogg så att ni inte missar några inlägg ;)

Om ni tittar till vänster precis under SÖK-fältet och precis ovan "Senaste 20 inläggen" så hittar ni en liten blå ikon. Klicka på den ikonen, så kan ni prenumerera på våran blogg!

Middag och bus

2009-05-04 @ 18:51:01
Direktlänk | | Kommentarer (2)
För att väga upp till mammas pannkakslunch så lagade hon en lite hälsosammare middag istället ;) Och faktum är att jag tycker det är godare än pannkakor! Det blev ungsbakad lax med sparris, majs, lök, vitlök, ris och sås.

Allt slank ner också minsann!
Och sen hjälpte jag mamma att diska upp efter maten, det blev fiiiint.

Lurar ingen...

2009-05-04 @ 14:53:34
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Vem tror jag att jag lurar egentligen? Självklart kan jag inte låta bli att fortsätta pillra på bloggen och nya ändringar kommer hela tiden, snart får jag ge mig, detta börjar bli ett för stort beroende!

Stackars lillpojke ramlade först huvudstupa ner från min säng i morse och började blöda lite näsblod, sen rev han sig på nåt (ingen aning om vad, kanske sin egen nagel...) på benet så han har en ganska lång reva där. Och så har han allmänt haft en snubbeldag och inte gick det bra att somna heller fastän han var så trött, så idag har min lilla goding fått pannkakor med sockerfri vaniljglass som tröst!

Vi har planterat klart i rabatten, fast det har ju såklart inte blommat nåt än. Men det är betydligt mycket snyggare nu än innan eftersom jag har plockat bort ogräset (med Teodors hjälp såklart) och det blev 4 fulla ICA-kassar med ogräs!! Jisses.

Lite småpiff

2009-05-03 @ 12:12:16
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (4)
Var iväg och köpte 2 filtar och 2 spaljéer, eftersom det var hål under staketet för att marken sluttar så fasligt..
Det som är kvar att göra är: Måla staketet vitt (kommer nog inte hända denna sommar...), sätta staket på kortsidan, ev lägga trädäck där det sluttar som värst (kommer nog inte hända denna sommar), plantera blommor i rabatten (misslyckades första gången...), ev plantera klängväxt eller buskar där spaljéerna står nu...

Men visst blir det mysigt?! Det tycker jag i alla fall, är helt överlycklig över att ha en egen uteplats med staket!!

Puh, ännu en lååång dag är över...

2009-05-02 @ 19:43:32
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Ja, denna dag var lång den med... Fast Morfar gjorde mesta jobbet...
Det är inte heeelt klart, men vi är på god väg! Teodor var tvungen att hjälpa till också såklart :)

Vattnar lite, så gräset ska växa fortare

Behöver du hjälp att hålla i staketet nu morfar?

Det färdiga resultatet! Bilderna är klickbara

Och så stolen också såklart, som vi fick från grannen. Det är den som står närmast

Wooooohooooo

2009-05-02 @ 11:35:27
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Yes, nu börjar staketet komma upp!! Bästaste Morfar håller på för fullt med att fixa och dona därute och ingen hjälp vill han ha ;) så jag kan slappa gärnet här hemma medan Tedde troll sover middag.

Och vi har ju toppengrannar så igårkväll fick Teodor en fin gammal barnstol från en av grannarna så nu har han 4 stolar vid sitt bord! Jag bara älskar såna där gamla möbler, som inte är massproducerat och finns i varje hem... Mysigt!

Jag återkommer med bilder lite senare på staket och stol... Vad härligt det ska bli nu när vi kan vara ute och sola och leka och gräva i sommar!

[Pappa Nicklaz är utskriven från sjukhuset och mår okej.]

Pappa på sjukhus

2009-05-01 @ 18:40:48
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Nu är denna jobbiga, hemska dag snart slut och tur är väl det! Pappa Nicklaz sladdade med farfars bil imorse kl 6 på E4:an och har skadat sig ganska rejält men tack och lov så lever han fortfarande och det är allt som betyder nåt. Han är blåslagen och sönderskuren, har lite trasiga revben, jack i pannan och läckande lunga. Men det går att fixa! Så idag blir det inga bilder alls, bara varva ner från en jobbig dag med mycket oro över Pappa Nicklaz som betyder så otroligt mycket för oss.
Nu ska vi sova! Det är fortfarande 40 grader varmt på altanen fastän klockan är halv sju, helt galet. En varm, galen dag.