Hej hopp

2009-09-23 @ 09:55:45
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (2)
Om ni vill kika på lite knasiga bilder från i helgen i Järvsö, så kan ni gå in här på "En helg i Järvsö" i Maries blogg.
Idag ska jag få lite egentid hemma tydligen innan jobbet! De ringde från förskolan och ville att Teddan skulle komma in 11 istället för 13 för att de tycker det vore lättare om han åt och sov där när alla andra barnen gör det. Och det tackar man väl inte nej till ;) Jag slipper både söva och mata mitt barn och jag får i lugn och ro äta lunch själv och göra mig i ordning inför jobbet - vilken lyx!

Mitt gosiga lilla barn

2009-09-22 @ 13:23:17
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (2)
I går kväll när vi precis hade somnat så tassade en liten pojke upp ur sin säng tyst som en mus och vidare in på vårat rum. Tyst, tyst tassade han fram till mitt huvud, klättrade upp i sängen, lyfte på täcket och kröp in i värmen. Jag vaknade av två varma så barnarmar som kramade om mig. Sedan fick jag en liten puss på näsan och sen hade den lilla pojken somnat om igen. Har jag en underbar son eller har jag en underbar son?? Man kan ju fråga sig....

I alla fall så kommer det lite bilder från mobilen nu. Inte direkt dagsfärska men men.

Teodor när vi tittade på lite friidrott i Järvsö i helgen

 

Visar upp sig i nya brallorna... Och nya skorna. Och nya fleesetröjan (som han fått från farfar som shoppat på Ullared)


Panncake-time!

2009-09-22 @ 10:13:41
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Yes, nu ska jag sätta på pluttfisen lite kläder på rumpan och sedan ska vi kuta över till Tempo och handla margarin, sedan blir det pannkakor med grädde och sylt här hemma big time! Mumma! Har inte ätit någonting än och magen är minst sagt i uppror. Tänk om man hade haft det så bra att man kunde ta en vällingflaska bara och snutta på. Men jag tror att Teodor blir rätt sur om jag snor hans vällingflaska. Dessutom är välling inte riktigt min melodi. Men det hade onekligen varit rätt enkelt...
N är och jobbar och ikväll ska även jag jobba. Det blir faktiskt jobb måndag-fredag denna vecka, vilket känns skönt, efter min sjukvecka förra. Jag tror jag har lite bilder på min mobil som jag ska ta mig för att ladda upp, så småningom. Får se om Teddis sover middag idag, i sådana fall får jag lite mer egentid framför datorn och hinner kanske göra en sak eller två. Men nu skriker pannkakorna (och Teodor) på mig, så nu får jag masa mig iväg!

... och efter helgen kommer måndag

2009-09-21 @ 09:40:41
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (2)
Jepps, måndag igen då och jobba ikväll. Har spenderat helgen i Järvsö hos Teodors farmor och bonusfarfar. Självklart laddade kameran ur precis när vi kom dit och jag hade glömt (eller inte ens tänkt på) att ta med batteriladdaren. Så det blev inga bilder för vår skull. Men Marie fotade som en tok så förhoppningsvis laddar hon upp lite snart som jag kan sno. Jag bjuder i alla fall på två bilder från innan vi for, jag och Teodor satt på bordet och tittade i pärmen med alla mina teckningar från när jag var 4-5 år. Väldigt spännande.

 


Såhär ser den närmaste framtiden ut!

2009-09-17 @ 15:11:18
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
I dag är du 9 veckor og 2 dagar gravid.
Befruktningen ägde rum omkring:
28. juli 2009
Hjärtat börjar att slå:
22. augusti 2009
Embryot rör sig:
15. september 2009
Embryoperioden är slut, nu bär du på ett foster:
22. september 2009
Alla inre organ är färdigbildade:
22. september 2009
Risken för missfall avtar:
6. oktober 2009
Illamåendet avtar för de flesta:
13. oktober 2009
Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud):
20. oktober 2009
Fostret sväljer och kissar:
3. november 2009
Ungefärlig tid för ultraljud:
10. november 2009
Du kan känna fostrets rörelser:
17. november 2009
Fostret börjar få regelbundet sovmönster:
1. december 2009
Fostret börjar att höra:
22. december 2009
Nio av tio barn överlever om de föds nu:
19. januari 2010
Många foster lägger sig med huvudet nedåt:
23. februari 2010
Beräknat förlossningsdatum:
20. april 2010

Glömde ju länka! Förlossningsuträknare :)

Bebis nr 2 på bild & sjuk unge nr 1

2009-09-16 @ 13:56:28
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (6)
Teodor har fått lunginflammation :( Synd syndare och syndast. Men vi har fått antibiotika och hostmedicin och hoppas att han är frisk som en nötkärna om 5 dagar.

Idag har jag fått se bebis nr 2 på bild! Det var en sprattlig liten sak med ett hjärta som pickade på för fullt. Fick med mig en bild också.

Huvudet är till vänster och nästan dubbelt så stort som kroppen :) Det var ju en jättefin bild man fick, för att vara så tidigt i graviditeten. 9+1 är jag i idag, istället för 9+6 som jag trodde, så nytt beräknat förlossningsdatum är 20 april. Sedan får vi väl se om det förändras igen på rutin ultraljudet.

Teodor lekte Tittut och Jehovas vittne i pappas tischa.. Charmig va? ;)

Liten sjuklingsstrut, man kan ha kul även fast man är en snorbomb med elak hosta.


Finally

2009-09-13 @ 20:10:06
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Nu äntligen har jag tagit mig i kragen! Kameran fick följa med imorse till förskolan så såhär ser Teodor ut innan, hemma och i höstkylan på väg hemifrån. Mysigt med filt och gos i vagnen. Idag hade de varit på utflykt också. Myssöndag för sonen alltså. Han hade träffat grannen, Amela, på utflykten också och de hade busat lite.

 

 

 


Spindelinvasion!

2009-09-12 @ 21:17:53
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Det är spindlar i hela mitt badrum, hjälp! Seriöst, jag vågar varken kissa eller duscha, hur ska detta sluta?? Jag har hittills dödat 4 spindlar men de verkar bara föröka sig! Jag har dammsugit, skurat och skrubbat men de kommer bara tillbaka. Jag är livrädd. Tips på spindeldödarmedel??

Till trevligare ämnen så har jag ätit mumsmackor ikväll! Riktiga lyxisar, blev så sugen på ICA idag. Det blev rostbröd med gräddfil, stenbitsrom, färska räkor och röd lök. Svingott. Satt här i min ensamhet och mumsade på. Innan åt vi kyckling, ris, grönsaker och thai curry sås.

Imorgon blir det lite sovmorgon i alla fall, börjar jobba 10:30. Imorse var jag tvungen att väcka godingen kl 7 för att vi skulle iväg... Han hade en till vakendag igår, har var vaken mellan 8:30-21 utan att sova något vid mellis. Slocknade som en lampknapp på en gång när vi la oss i sängen. Sedan sov han hos mig hela natten, plutten vaknade vid tolv och kom grinandes in med en kudde under armen. Så vi låg och sussade tillsammans utan pappa. Mysigt! Men har han börjat drömma mardrömmar eller vad är det frågan om egentligen? Han har aldrig tidigare varit intresserad av att sova tillsammans med någon annan, det har bara stört hans nattsömn. Men nu sover han hundra gånger bättre om mamma eller pappa ligger nära och andas i hans nacke. Men jag ska inte klaga, jag tycker bara att det är gosigt att ha en liten myra att lukta på när man ska sova....

Jag SKA bättra mig med kameraanvändandet, jag vet att jag är värdelös just nu. Yeah yeah, men nu ska här sovas!

Nu jävlar!

2009-09-10 @ 13:30:31
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (8)
Nu jävlar tänker jag inte hymla i min blogg nåt mer. För det är faktiskt min blogg och mina ord och tankar. Och jag vill dela med mig. Trots att det bara är vecka 10, så vill jag dela med mig. Det kan gå fel. Men det kan lika väl gå fel om några månder. Livet går inte att förutse. Och det går inte att förhindra det som är meningen att ske. Så nu outar jag mig själv. Helt enkelt.

 

Ps. Det märks att man gått igenom detta förr. Alla muskler är redan uttöjda och kroppen går snabbt in i välkänt läge. Jag vet att jag redan är stor som ett hus, men jag har faktiskt bara gått upp ett kilo sedan start. 9+0 idag, BF 15 april 2010.


Idag, 090909....

2009-09-09 @ 22:56:31
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
... så har jag jobbat. Jobbat. Och jobbat lite till.
Teodor var på förskolan 12-21:30. Och gissa vem som INTE sovit alls under hela dagen? Och som dessutom FORTFAERANDE var vaken när jag hämtade honom halv tio. 15 timmar sammanlagt i streck (!) har unge mannen varit vaken. Gissa vem som somnade på en halv minut när vi kom hem? Vi la oss i sängen tillsammans, och efter bara något andetag så kom första snarket ;) Underbart. Hoppas på lite sovmorgon imorgon, snälla snälla!

Pappan är och jobbar på annan ort men kommer hit igen imorgon. Sedan får vi se hur det blir i helgen. Imorgon ska Emilia och Elmer komma hit, det var hysteriskt länge sedan vi såg dom. Man har ju haft fullt upp med jobb, inskolning, och allt däremellan som hör vardagen till. Hinner ju knappt ens gå på toa för bövelen ;) Nääää nu överdrev jag nog.

I alla fall så förfaller bloggen... Jag säger hela tiden åt mig själv att jag måste ta tag i det här nu, ta mer bilder, orka skriva lite meningsfulla inlägg. Det kommer väl... Så småningom. Orken måste komma tillbaka först. Vardagen stabiliseras. Just nu känns det mesta upp och ner och kors och tvärs.

Men nu ska här sovas! Det ser ut som andra världskriget här hemma men säg den som orkar ta itu med det klockan elva på kvällen... Inte jag i alla fall!

Städa

2009-09-07 @ 22:02:35
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (3)
Om det blir skitigt igen omgående efter att man har städat, är man berättigad att skita i att städa då?

Jag har diskat - tre gånger - idag.
Jag har dammsugit - två gånger - idag.
Jag har plockat småsaker - fyra gånger - idag.
Jag har bäddat sängen - två gånger - idag.
Till slut så ger man automatiskt upp. Jag skulle storstäda idag. Det ser nästan inte ut som att jag gjort nåt. Trots att jag verkligen slavat. Detta är livet när man har småbarn!

Ledig

2009-09-06 @ 20:18:42
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Första lediga dagen "avklarad". Man känner sig ju lite ur fas när man helt plötsligt inte har någon tid att passa. Vi firade genom en cykeltur på morgonen (jag och Teodor), en massa utelek på olika lekplatser (Teodor fick styra stegen, så vi hamnade lite kors och tvärs men det blev bra) och en pizza till lunch/middag-kombination (Teddan fick en egen barnpizza som han var väldigt lycklig över). Så mycket mer har inte hänt idag, men det duger väl för en söndag!

Jag måste bara berätta om min härliga unge; han gick utan blöja idag innan maten. Och så är han inne i vardagsrummet och donar och har sig. Så kommer han ut, går raka spåret ut i hallen där det ligger en handduk. Han tar upp den och N säger att usch den där handduken ska du inte ha, lägg ifrån dig den. Men Teodor håller fast handduken och går tillbaka in till vardagsrummet. N går efter och då har plutten råkat kissa i soffan och försöker torka upp med handduken själv *kärlek* . Han verkade inte tycka att det var skämmigt eller nåt sånt, utan bara "hoppsan det blev blött, bäst att jag torkar". Min älskling! (Han behövde självklart inte torka upp, jag tvättade överdraget i badkaret).

Ja, det var väl allt från idag. Ska försöka komma ihåg kameran imorgon så det blir någon bild att lägga upp. Minnet är bra men kort, som N brukar säga...

Nu så!

2009-09-04 @ 20:39:25
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Nu kanske man kan lyckas lägga upp en inlägg som duger till någonting... Det som händer här är att jag jobbar, jobbar och jobbar, Teodor har precis börjat bli frisk från förskylning och börjat somna lite lättare på kvällarna igen. Men det blir fortfarande MYCKET gos... Men det är ju bara mysigt ;) Och så kan man passa på att sova en liten stund själv också, när man ligger i hans säng och gosar till det. Ikväll blev jag minst sagt överöst av pussar när vi skulle sova! Så himla mysigt, riktiga sugproppspussar, på munnen, på kinderna, på pannan, näsan... Och så snurrar han mitt hår med fingrarna och pekar på öga, näsa, mun, öra och mumlar orden fast fortfarande väldigt otydligt men man hör att han försöker, älsklingen.
Imorgon ska det jobbas igen, men sedan är jag ledig söndag, måndag och tisdag. Ska bli skönt med lite långledigt. Är ju bara anställd på 20 timmar/veckan men denna vecka har det blivit nästan heltid... Man är minst sagt ovan! Men förhoppningsvis blir det en liten slant när lönen kommer. Inte för att jag vet vad jag ska shoppa upp de pengarna på. Nya kläder till Teodor kanske??

Annars så går det fortfarande superbra på förskolan. Han är aldrig ledsen när man går men alltid överlycklig när man kommer så det känns verkligen som en stor lyx! Det går lika bra på morgon/dag som på kvällen! Inskolningen är ju nu slut men denna vecka har mest varit för "syns" skull, eftersom fröknarna ansåg honom färdiginskolad nästan omgående. Men han har ändå gått varje dag denna vecka förutom igår, för han tycker ju att det är så underbart att vara där!! Lycklig man blir av att se sitt barn så till freds och med sina behov mättade!

Nu kommer iaf två bilder på älsklingen (aningens snorig men det får man tåla)

 



Blä

2009-09-03 @ 21:08:53
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Det jag skriver bara raderas. Det kommer ett inlägg imorgon istället.