Uteplats/tomt/altan/trall - you name it

2010-05-31 @ 20:04:54
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (0)

Ja, besatt som jag tydligen blivit av min uteplats, så måste jag visa före och efter-bilder. Sen lovar jag att jag inte ska terrorisera bloggen med altanbilder nåt mer! I alla fall inte den här veckan...

Från början


Lite senare


Och så nu


Besök

2010-05-31 @ 19:29:01
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (0)
Idag har vi alltså haft besök av farbror Fredrik, hans Marie och deras Benjamin - våra barns kusin. Härligt väder blev vi bjudna på hela dagen lång, med skinande sol (lite för skinande emellanåt) och det har grillats karré och lagats potatisgratäng (nåja, den färdiggjorda varianten) med halloumiost och sallad och till efterrätt kalasades det till med vaniljglass, jordgubbar och färsk ananas. Det har varit en lyckad dag som förutom Teodors "små" utbrott har förflutit smärtfritt via diverse mutor...
Vilgot har med häpnadsväckande precision lyckats undvika min kameralins hela dagen (jag har ingen aning varför jag missat att fota ungen idag), men jag vet att Marie lyckades få nåt kort på honom, så kanske kan jag sno ett senare.
Teodor fick en basketkorg med tillhörande boll och Vilgot fick en uppsättning sommarkläder - tack och bock!

Nu ska jag i Ns frånvaro (han tränar) hälla i mig det sista kaffet och kanske roffa åt mig lite mer glass, ungarna ligger i sina respektive sängar, solen skiner fortfarande starkt och jag är matt och knallröd i ansiktet.

Här kommer lite bilder från dagen:



Jag lyckades plocka en liten knippe blommor i vägrenen på väg hem från ICA.



Nyss komna gäster, från vä: jag själv (jovars jag kan också fastna på bild ibland, åtminstone halva jag), Marie, Benjamin, Fredrik.



Min fina, stora son



Marie och fina Benjamin, som har blivit en så stor kille!



Basketkorg!



En tröttfis precis innan läggning.

Min knasige son

2010-05-31 @ 08:10:10
Direktlänk | Sagt & gjort av Teodor | Kommentarer (0)
Teodor kommer in från tomten:
"Mamma, ja måtte ha litte mölk!"
"Vill du ha lite mjölk?"
"Ja-a"
"Okej, det kan du få" (häller upp mjölk i muggen)
"Mamma..."
"Ja?"
"Nu måtte ja gå!"
"Måste du gå? Okej, hej då"
"Hej då! Puss puss! Bye bye! Ses imollon!" (Teodor springer ut till tomten igen med sin mugg med mjölk)

Hahaha

2 månader idag

2010-05-31 @ 07:40:20
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (0)
Jopp, idag fyller the mini prince hela 2 månader. Han firade natten på bästa tänkbara sätt; nämligen genom att SOVA! Min lycka är gjord. Han somnade 20:00 igår och vaknade inte igen förrän 01:30. 5 ½ timme alltså!!! Rekord, rekord, rekord! Han fick lite tutte och somnade sedan genast om utan att ge ifrån sig ett knyst och sov 3 timmar till, till 04:30. Sedan fick han komma över till vår säng där han halvsov i ca 2 timmar och sedan vaknade storebror så då blev det liv i luckan. Nu sover lillen igen och den nyklippta saken sitter här bredvid mig på en stol och läser "Knacka på"-boken och varvar med att rita på ett papper.

Idag får vi en celeber snabbvisit av Fredrik, Marie och kusin Benjamin. Marie och Benji har inte träffat Vilgot än så det blir nog en kul date. Att träffa en halvskrikande bebbe är ju alltid skoj ;) Nä då han är faktiskt trevligare att umgås med ju äldre han blir. Nu är han ju vaken ca 50 % av dagen, så det blir underhållning på hög nivå här hemma.

Vi gråter lite över att det inte är morgonsol på vår baksida. Det hade varit så skönt att kunna gå ut och sätta sig med kaffet därute och bara njuta av morgonens första värmande strålar. Visst kan man sätta sig därute nu med, men det är ganska kallt. På eftermiddagen däremot, är det riktigt värmande. Positivt under långa sommarkvällar med grillning och en (alkoholfri för min del då) öl och kanske en vän eller två.

Jag tror vi kommer att snagga av Teodors hår. Det känns som så. Nu har han förflyttat sig ut, med hjälmen på huvudet och skor på fötterna, för att övningscykla lite på altanen. Det är ruskigt kallt ute, men solen börjar komma närmare, så förhoppningsvis blir det lite varmare snart.

Klippt!

2010-05-30 @ 19:51:29
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (3)
Mja, tog tag i saxen tillsammans med N idag och gjorde en rabiat kavalkad på Teodors huvud. Jag kan inte säga att det blev särskilt jämt, men kortare blev det i alla fall! Tror ingen sur mamma i lekparken vågar kalla honom flicka med stensäker min längre! Får se om vi kortar ner ytterligare med hjälp av rakapparat - en snaggning med andra ord! Det växer ju så sablans fort ändå, så det känns som att ingen större skada är gjord. Dock känns det lite som en annan pojk härhemma.


(Hans rosiga - och ack så torra - kinder och långa ögonfransar bidrar kanske lite till "flick-känslan" ändå. Men grabb, det är han! )


Mors dag

2010-05-30 @ 11:16:58
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (0)
Det må vara mors dag, men det känns inte direkt som min dag idag. Jag kanske får vänta till fars dag och ta igen mig då istället.
Morgonen startades med utelek. Känner mig väldigt rastlös idag, vill inte sitta stilla. Så jag klädde på barnen redan kl 8 och så gick vi ut till lekparken. Efter en timme flyttade vi oss till uteplatsen och mös lite där istället. Vilgot somnade direkt i vagnen och sover fortfarande, 3 timmar senare.

 

Teodor bygger fina sandslott medan mamman står med kaffekopp och njuter av morgonsolen, och Vilgot söver sött och harmoniskt.

 

 

Uteplatsen ur ett vidare perspektiv. Behöver jag säga att jag är nöjd över vår trall? ;)


Altanen färdigbyggd

2010-05-29 @ 19:10:53
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (0)
N har stått i idag, och byggt klart altanen. Det blev faboulus! Morfar har varit på besök och Teodor har varit lyrisk. Trots kasst väder har dagen varit bra, och nu sover bägge barnen sött i sina sängar.

Nästan helt klart

Bygger och sliter, pappa N

Fääääärdiiiig!

 

Morfar och Teodor kastar boll

Teodor blåser såpbubblor

Vilgot softar

Ja, det var väl allt för idag! Nu ska jag slänga mig i soffan bredvid min älskling och mysa lite. Han är lite nere för han hade velat ta sig till Falun och rockfestival idag.

 

---

 

Update: N åkte till Falun ändå, han lyckades fixa skjuts. Så nu är det bara jag och kidsen hemma, och jag har spenderat kvällen med att rensa ogräs. Jag gav upp när min spade gick sönder. Lite fick jag bort i alla fall ( 1 meter höga giftväxter på tomten känns inte så poppis när man har småbarn ) så jag är hyfsat nöjd. Imorgon är dert mors dag och jag har blivit lovad the royal treatment på kvällen ;) Det ska jag utnyttja!

 

Tack för fina ord i förra inlägget!!


Inte helt normal?

2010-05-29 @ 08:00:55
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (5)
Nu när det är sommar runt hörnet och juni månad snart börjar så pratas det hej vilt om bröllop. När dessutom kronprinsessan ska gifta sig denna sommar så ökar marknadsföringen av denna rit ännu mer markant. Överallt finns bilder på vackra klänningar, blombuketter, skor... Det lanseras cd-skivor som kallas "Absolute Bröllop" och dylikt och IKEA har satt upp ett flertal bröllopskollektioner. Självklart ska de vara smarta och ta del av denna hysteri där de kan tjäna tusen och åter tusentals pengar.
Och jag ska ju faktiskt gifta mig i sommar. Varför hyllar jag inte denna massmediahyllning till föreningen av två människor? Varför tycker jag bara att det är jobbigt, pinsamt, obekvämt? Jag kan inte minnas en enda gång i mitt liv då jag drömt om ett stort vackert bröllop i en gnistrande kyrka med ljuv musik och taktfullt gående mot altaret och min man to be. Jag kan inte se mig själva dansa en bröllopsvals, jag kan inte förstå meningen med brudnäbb, brudtärna, bestman, marskalt och allt vad det heter.
När jag tänker bröllop, så tänker jag liv. En början på mitt nya liv. Förvisso som fru, men det är inte det som är grejen. Jag gifter mig för att jag älskar. Och min kärlek är inte alltid skimrande fin och vacker. Min kärlek har brister, den kan förstöra, förtära, förgöra. Och den kan lyfta, högt mot skyn och blänka ner och göra världen underbar. Men den har inte bara en sida. Vårat liv tillsammans, vår kärlek tillsammans, är inte i behov av en fin övergångsrit. Vi är bara i behov av varandra.
Jag kommer inte att ha en fin, dyr klänning. Våra ringar kommer inte att kosta multum. Vi kommer inte att vara i en kyrka. Vi kommer värdera en härlig stämning framför en fin matsedel.
Men borde jag inte vilja ha det där stora, omvälvande, kittlande bröllopet? Med hundratals gäster, med all fokus på mig, med glittrande vacker utstyrsel och känslan av att jag är världens vackraste. Varför vill jag inte det, varför drömmer jag inte om det?
Allt jag vill är att ha min man, och mina barn. Resten känns så meningslöst för mig, så blassé, så onödigt. Med N vid min sida så behövs ingenting annat. Jag hade kunnat välja att lägga all fokus på vår dag, med månader av planering, sparande och lånande av pengar, tanke in i minsta detalj. Men jag väljer att lägga min energi på vår vardag idag, och på vår vardag imorgon - på vårat liv, istället.

Jag önskar på ett sätt att jag också velat ha det där stora bröllopet. Jag har redan börjat få kommentarer som; "du kommer ångra dig sedan, du kommer önska att du gjorde mer, gjorde det större". Men jag vet att det är det här som känns rätt för mig. En vigsel i all enkelhet. Det är mellan oss, privat. Jag har aldrig varit mycket för storstilade saker; jag gick aldrig på avslutningsbalen i nian, åkte hem utan att fira min studentdag. Förlovade mig ensam med N på en båt mot Utö, utan stort ståhej, för nästan exakt 4 år sedan, den 27 maj 2006.
Men måste det vara så "fel" att inte vilja ha allt det där? Varför anses man som konstig och annorlunda om man bara vill ha det enkelt och intimt utan krimskrams? Självklart vill jag inte ha lunchbjudningen i en soptipp, och jag vill inte att vigselsalen ska ha lila väggar med rosa prickar på. Men om du kommer i frack eller inte skiter jag blanka fan i.

Så, nu har jag skrivit av mig för dagen. Om två timmar kommer morfar hit (barnens morfar) så nu ska jag försöka röja lite här hemma.

Det byggs

2010-05-28 @ 13:19:42
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (0)
Pappa N är världens duktigaste. Han hinner bygga på altanen trots att han jobbar hela dagarna på gymmet.
Byggdag 1:


Byggdag 2:


Idag slutar han tidigare så om det bra väder kanske det blir en och annan spik till, kanske till och med hinner klart :) Igårkväll lekte han stålmannen och flyttade allt trallvirke helt själv. Det är så mysigt att stå och smygkika på honom genom fönstret med barnen på morgonkvisten när han bygger och står i. Tänk att vi snart kommer kunna sitta därute och dricka kaffe och snacka skit och ha Vilgot på en lekmatta under parasollet medan Teodor springer omkring och leker sig knäpp.

Så fort ungarna som nu sover har vaknat så ska vi bege oss in till stan för att hitta en velourjacka eller liknande till Vilgot. Det är för varmt för overallerna ute nu och den enda lite tjockare tröjan jag har till honom är i storlek 56 och det börjar bli lite för litet nu. De flesta kläderna i storlek 62 är fortfarande för stora men hellre för stort än för litet. Man skulle ju ha önskat att det inte var ett sådant glapp mellan storlekarna. 4 cm emellan istället för 6 cm emellan hade jag tyckt var bättre. Även om bebisar växer fort så växer de ju inte SÅ fort... Inte min bebis i alla fall.

Bara till dig, lillebror

2010-05-27 @ 13:31:17
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (1)
Inte vet jag om du har sett den eller ej, men här kommer den i alla fall, the monstersnake tattoo, i sitt halvfärdiga skick (ska den någonsin bli klar?!) Och ja, visst har Teodor fått en ny "tatuering", en skorpion! Han är väldigt stolt över den ska jag be att få tala om!

 


Nya tag

2010-05-27 @ 09:42:57
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (3)
Morgonen började med 45 min intensiv powerwalk - ensam utan barn, mellan 6:15-7:00. Sedan hem och göra frukost till storkillen och mata lillkillen. Iväg till dagis och så hem igen. Nu ska jag bara ta det lugnt. Vilgot sovvägrar som vanligt... Men jag känner mig ruskigt mycket piggare idag än igår. Den där powerwalken gjorde nog susen!
Förutom att jag måste ringa barn och ungdom (kommunen) om tjugo minuter så har jag ingenting alls inplanerat idag. Skönt!
Här kommer lite bilder:

Världens godaste lillfis Vilgot

En fin storebror

Max och Pia i tisdags


Sliten Mamma

2010-05-26 @ 20:02:31
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (0)
Trallvirke är införskaffat. Trall ska byggas. Tur att det är pappa N som ska bygga och inte mamma E. Det hade nog inte blivit så lyckat om jag skulle bygga trall.

Idag är jag sliten. Verkligen jätte sliten. Men imorgon blir det start av operation träning för hälsa och välmående. Jag måste ta tag i mig själv. Och vad bättre än att börja på en torsdag. Torsdagar är bra dagar. Men nu ska jag totaldäcka i soffan, så adjö.

Sover de?

2010-05-24 @ 20:49:59
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (0)
Mina ungar är riktiga rävbarn, de luras att de sover och så rätt vad det är tar det hus i helevete... Teodor hade låtsas-sovit i en halvtimme när plötsligt hans spelande hund drar igång och ett riktigt flatgarv hörs inifrån hans rum. Jäkla skitunge... Vilgot har varit vaken mellan 12:30 och 19:30 idag... Han vägrade helt enkelt att sova. Han var inte direkt ledsen, utan mest... nyfiken kanske. Men till slut blev han ju så klart ledsen, övertrött som han var. Men nu verkar han ha slocknat helt i alla fall.
Apropå sömn så har han faktiskt sovit 4 ½ timme i streck i flera nätter nu, första passet. Så han har gått från att vakna 4-5 gånger per natt till att vakna 3 gånger per natt. Det tar sig, sakta men säkert... Han är även nästan helt frisk. Vi har ingen nässug och ingen koksalt hemma nu, vi klarar oss. Han är mycket gladare också, skrattat har han gjort med, fast bara en gång hittills.
Teodor då, han springer han. Det är inte kul. Inte kul alls. Senast idag så sprang han iväg genom kläder och upp för rulltrappan på Klädpiraten. Jag hann ifatt och bokstavligt talat drog ner ungen i jackan ner för rulltrappan, han var ju på väg bort och ut. Panik, panik. Han springer rakt ut i gator, han springer emot stället och han springer ifrån ställen. När man minst anar det så kutar han iväg. Man måste hela tiden hålla ett stenhårt vakande öga på honom så att han inte ska bli överkörd rätt vad det lider. Vi skriker och tjatar och skäller och kramar och tröstar och skäller lite till och han VET att han inte får, men det är som att en högre makt i honom gör att han inte kan låta bli, att han MÅSTE springa.

Så för att lindra lite gick vi till en ny lekpark vid gamla lägenheten idag och då fick han springa nästan hur mycket han ville, han fick gunga hur högt han ville och han fick "laga mat" i sandlådeleksakerna vi hade med oss. Hela tiden under Vilgots vakande öga, då ungen vägrade att blunda, ens för en sekund... Teodor lyckades även lura upp mig i rutchkanan, så jag fick mig några åk. Det var en mysig lekstund, jag tror vi stannade i 2 timmar ungefär. Under protest gick vi sedan hem för att laga mat; kycklinggryta av nåt slag med avokado och pasta blev det.

Nu ska jag skära till mig några gurkbitar och leka lagom nyttig... N har jobbat hela dagen och jobbar fortfarande. Men han kommer nog hem om någon timme eller nåt. Imorgon ska vi (tror jag i alla fall, om jag hörde rätt), få besök av Pia, Roger och Max; det ska handlas trall och lagas mat. Mys!

Tänk att Vilgot är 2 månader om en vecka... Nästa måndag. Galet!

 

 

... och mamman då? Jo, livet känns faktiskt jävligt bra! Jag har världens finaste karl och världens finaste barn. Kan det bli så mycket bättre än så???


Lokalvisning och ringprovning

2010-05-24 @ 12:54:18
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (1)
Nu har vi varit och tittat på lokal - och bestämt oss! Det blir Folkets Hus i Bomhus. Förutom att själva lokalen var stor och bra och hade all utrustning som vi behöver, så fanns också ett tv-rum för barnen. Det var nog det som avgjorde det hela, tv-rummet ;)
Vi kommer skicka ut ytterligare brev med vägbeskrivning och eventuellt meny till alla som tackar ja, de skickas ut efter OSA datum, som är 1 juli. Det kommer även lite förtydligande däri, då de flesta tror att de ska komma till själva vigseln också (vi var lite otydliga där), men det är alltså bara Bröllopslunchen kl 12:30, själva vigseln tar rum i Stadshuset och där kommer bara barnen och två vittnen närvara. Men mer info om detta kommer ut i brev till samtliga berörda lite senare alltså.

Sedan så var jag förbi guldsmeden idag också, för att lägga beställningen på Ns ring (en likadan som min fast utan diamant och så kommer den bli 8 mm bred istället för 4 mm som min är) . Då fick jag prova min grundring (alltså själva ringen fast utan guldinsättningen och diamanten). Och den kommer bli så himla fin! Jag började nästan gråta...

I övrigt har Teodor fått en ny keps idag och vi har kikat runt på kavaj till N och på skor till oss båda. Det har varit mycket bröllopsrelaterat idag känner jag!

skrikmontret junior

grabbarna grus i helgen


Farfar på besök

2010-05-22 @ 15:43:30
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (0)
Vi har haft en härlig dag; farfar och Sussi kom hit, rövade med sig Teodor ut till lekplatsen tillsammans med sandlåde-leksaker som han fick i present när de kom hit. Sedan gick vi en promenad och tog oss lite mat i "centrum". Vilgot fick lite söta små kläder som han kan stila runt med i sommar.
Teodor däckade så fort vi kom hem igen och Vilgot ligger och klagar av sig i babysittern. Solen skiner men det är inte så värst överdrivet varmt, utan mer behagligt. N har åkt iväg för att måla och bygga och kommer hem ikväll någon gång, så nu är det bara jag och boysen hemma.
Igår hade jag ett städraid och idag hade N ett städraid så det är hyfsat städat hemma, även om Teodors framfart brukar göra det mesta till bombnedslag på några sekunder...
Måste ju visa upp mitt fina sovrum (igen), jag är verkligen nöjd med allting därinne. Tycker att det är så himla fint och behagligt. Jag gillar att gå och lägga mig där och jag gillar att vakna upp där.

Teodor fortsätter med sin inte så välkomna åkomma att springa ut i vägen titt som tätt. Hur mycket jag än skäller och förmanar så verkar han inte riktigt fatta - eller så fattar han men vill utmana ödet till sin yttersta gräns... Idag blev det två löpningar då han först kastade ut sin sko mitt i vägen och sedan sprang ut efter det, och sen sprang han rätt ut i vägen igen efter första skällningen. Jäkla unge! Men förutom det så har han varit god och glad för det mesta idag. Han fick åka kundvagn med farfar och han fick rida på farfars axlar.
Självklart lämnade jag kameran hemma som alltid annars (minne som en guldfisk), men Sussi tog en massa bilder så jag kanske kan röva till mig någon av henne sedan om hon fick någon bra ;)


Gårdagen i bilder

2010-05-22 @ 06:43:38
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (1)
Det blev en hemmadag med lite städ, lite gos och lite lek. Jag har även löst problemet med vigselringarna ; jag skickade tillbaka de fellevererade och sedan tog jag mig till en hantverksguldsmed och designade egna ringar - helt efter egna önskemål. Den 15 juni ska de vara klara att hämta ut. Halleluja! Men här kommer några bilder på två fina ungar från igår.

 

 

 

 

Natten har BTW gått över förväntan, utan nappflaska alltså. Teodor är lite sur över att nappflaskan inte finns längre, men han tar det mycket bättre än vad jag trott. Det gick enkelt för honom att somna igårkväll och sedan sov han hela natten, fram till kl 06, som vanligt med andra ord. Skönt!

Även Vilgot har sovit bra. Det börjar vända där nu, han sover längre och längre streckor på natten. Det ska nog bli man av den gossen med ;)


Vattkoppor?

2010-05-21 @ 09:43:39
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (0)
Det går vattkoppor på Teodors dagis. Jag håller mina tummar för att Teodor inte har blivit smittad, så att han i sin tur inte kan smitta sin snart 2 månader gamla lillebror som har nedsänkt immunförvar i samband med RS-virus.
Annars så bjöd dagis på fika med kaffe, saft och bulle när jag hämtade Teodor igår. Teodor (med vänner) hade bakat bullarna själv. Mysigt!
Imorse kom en sovmorgon till kl 9. Teodor var vaken men satt snällt och åt banan och skorpa mellan 7 och 9 och störde inte sin lilla mamma så jag känner mig rätt så utvilad just nu.
Och idag slutar vi med nappflaskan! Nu är han snart 2 ½ (näst nästa helg) och han kissar i sängen varje natt (igenom blöjan alltså), och jag tror att det beror på vällingen han får i sig. Han har inget näringsbehov av den, han äter mat och dricker mjölk och vatten så jag ser ingen mening med att ha kvar den. Så idag sa jag till honom att nappflaskan har flyttat härifrån, han vill bo med sina andra kompisar nu och om Teodor vill ha mjölk så serveras den i glas. Lite ledsna miner först men sedan verkade han acceptera sitt öde och sa okej, nappflaskan har flyttat - då är det väl så då. På dagis sover han middag utan att välling är inblandat. Får väl se hur dagen fortlöper.

Ute har det regnat halva natten men nu verkar det vara uppehåll. Hoppas att det kommer lite sol så att vi kan ta oss ut. Jag har dock en svag känsla av att Teodors regnbyxor är kvar på dagis... Inte så bra. Jag vill inte gå förbi och hämta dom med honom med heller, för då kommer stora tårverket för att han inte får stanna kvar där och leka...

Det blir väl kanske en städdag istället, imorgon ska farfar Gunnar och bonusfarmor Sussi komma hit, plus farbror Fredrik med faster Marie och kusin Benjamin. Därför håller vi även tummarna lite extra att vattkopporna inte visar sin fula sida på Teodors kropp. Jag ska ändå ringa och förvarna herrskapet att risken finns så får de bestämma själva om de vill ta risken eller ej. Känns trist, förra gången kusin Benjamin skulle hit så kunde han inte heller, för då var det Vilgot som var sjuk och förstörde. Inte kan man göra mycket åt det heller... Barn är ju barn.

I alla fall, nu ska jag gå och klä på lillpyre som ligger och luftar rumpan och börjar bli lite putt. Sen får vi se vad vi hittar på!

Vigselringarna

2010-05-19 @ 18:24:41
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (0)
Jag är besviken just nu. Äntligen, äntligen kom våra vigselringar på posten idag - och så är det FEL ringar! Kan det bli mer knas? Jag hade sett fram emot att få prova dem SÅ mycket, och så kommer det en helt annan ring...
I alla fall så ska vi titta på lokal på måndag kl 9. Spännande!


Från fotograferingen i vintras

2010-05-19 @ 12:14:36
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (6)

 

 

*KÄRLEK*


Han vet minsann han

2010-05-18 @ 16:17:37
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (1)



"Mamma! Mamma! Jag cyklar! Mamma! Hjälmeeeeen!"



"Sådär, NU får jag cykla. Tack så mycket"

Han vet han, Teodor, vad som är rätt och vad som är fel. Men han utmanar gärna. Till exempel så säger han "Akta mamma, bilar farligt. Inte springa, aja baja" men sen springer han ändå. För att se om det verkligen händer något, kanske? Testa sanningshalten i mina påståenden? Och väl uppe på cykeln säger han att han måste ha hjälmen, trots att han mycket väl visste det innan han satte sig på cykeln.

Tack så mycket har blivit standard här hemma. En förlängning av det idoga "tack" som han så artigt säger åt alla i alla avseenden. Nu säger han "tack så mycket" istället. Gissa om det låter sött med den lilla barnstämman?! Alla bokstäver vill inte riktigt med att uttalas rätt ännu så han låter lite halvt täppt i näsan när han kämpar med "S" och "CK", jätte sött är det.

Men nu ska här lagas middag. Vilgot sover ÄNTLIGEN efter mycket om och men och Teodor står och diskar. N har väl precis slutat ena jobbet men ska nog iväg till det andra nu så han kommer väl inte hem än på ett tag. Hoppas att slutet av veckan - det är ju faktiskt mors dag på söndag - blir lite lugn och harmonisk.



Vilgot - BVC

2010-05-18 @ 11:31:02
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (4)
Ja, nu har vi varit på dagens BVC-besök. Ville Vomp hade inte gått upp så mycket som jag trodde, men lika glad för det är jag, för nu har han klättat från -2 kurvan hela vägen upp till normalkurvan! Hans kurva ser med andra ord inte ut som en kurva, utan den ser mer ut som ett rakt streck rakt upp i luften! 4650 gram stannade vågen på, och 54 cm visade mätbrädan. Teodor, född 2 veckor senare än Vilgot (vecka 39+2) vägde i samma vecka 4695 gram och var 55 cm lång. Så nog knappar han in, lillebror, trots tidig födsel och första månaden spenderad i sjukdom.
Teodor är på dagis nu, och Vilgot sover i vagnen. Jag ska snart ut och njuta av solen (som faktiskt skiner idag med) och drömma mig bort.

 

 

En rund och go liten fis


Fint väder

2010-05-17 @ 13:51:55
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (0)
Men NU hörrni är våren här på riktigt! Solen skiner, det är varmt och skönt även i skuggan och lekarna tar aldrig slut utomhus med en vild tvååring! Idag har vi varit i Bolognerskogen med Elmer, Emilia och Linn och lekt och busat! Teodor var helt slutkörd när vi kom hem och stupade i säng. När han vaknat till liv igen så blir det nog ännu mer utelek, det är ju störtskönt ute. Jag har bränt mig lite på näsan dock, det är inte lika skönt...

 

 

Vilgot har sovit mest hela dagen, men nu är han vaken och alert och ligger och käkar på sina egna händer och gör flåsande ljud ifrån sig. Han skulle lufta rumpan lite när vi kom hem, och just precis då passar han på att skita. Ja, det är typiskt bebisar det...

Imorgon ska vi till BVC med minit, och jag tror minsann att han denna gång har vuxit om Teodor. När Teodor var 6 veckor och 6 dagar (som Vilgot är imorgon när han ska vägas) så vägde han 4695 gram. Och för två veckor sedan vägde Vilgot 4078 gram så han borde, rimligtvis med tanke på hur mycket han äter, ha gått om Teodor. Jag tror att han antingen har eller är väldigt nära, att spräcka 5 kilosstrecket. Han är hullig nu! Benen veckar sig och kinderna är runda och goa. Jag uppdaterar imorgon med den verkliga vikten.

Men nu så blir det en skorpa och kaffe, för jag hann inte dricka upp min andra kopp imorse, vi ilade iväg in till stan för att leka istället.


:)

2010-05-16 @ 21:02:05
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (1)
IDAG HAR VILGOT BEMÖDAT OSS MED SITT LEENDE ETT FLERTAL GÅNGER. OCH GISSA VAD - DET VÄRMER SOM FASIKEN I HJÄRTAT NÄR MAN SER ETT PYTTELITET BARN LE ÅT EN, SÅ HÄRLIGT!

Han spejar på oss med stora, blåaktiga ögon (ska de bli grönmelerade som hans brors, eller ska de fortsätta vara blå?) och ler med hela ansiktet, flera gånger. Det är lycka det! Som jag väntat på detta berömda leende. Jag och N satt som två sågspån och bara glodde på detta lilla underverk, rädda att det skulle sluta. Men det fortsatte, ett bra tag.

Annars, Teodor var en odåga fram tills att han fick placera sig i sandlådan, då gjorde han och jag sandslott och katter (med en kattformad spadgrej) och skrev TEO med pinne och sen gungade han högst av alla barnen innan vi blev avbrutna för att vi fått besök, av tre stora grabbar (män?) som hade med sig fika, så då blev det kaffepaus innan det var läggdax.

Solen har skinit på eftermiddagen, och uteplatsen har badat i 30 plusgrader. Igår var det lika varmt och vi har fått en hel del sol på oss.
Nu väntar kvällen med lite gotta och filmtime så fort hockeyn är slut.
Småkillarna sover sedan någon timme så kvällen är stilla.
Ps. Båda killarna lyckades kissa igenom sina blöjor i morse. Och det händer nästintill aldrig annars för någon av dem. Synkade eller vad?

Jag svarar...

2010-05-16 @ 07:38:39
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (0)

Även om det inte direkt blev många frågor, så måste jag ju svara på de få jag faktiskt fick. Så här kommer svaren.


Hur tänkte du egentligen när ni skaffade ett till barn?

Man tänker mycket när man planerar ett barn. Men hur mycket man än tänker så blir det nästan aldrig som man tror – för man kan inte planera livet i detalj.

Jag ville ha ett till barn för att jag älskade det jag redan hade. För att jag ville ha en större familj, för att jag och N hittat tillbaka till varandra, för att jag älskar Vilgot (som inte hade blivit Vilgot än, men jag visste att jag skulle älska honom ändå).

Miljoners triljoners frågor och tankar susade genom mitt huvud, alla kan jag inte skriva upp här.

Ofta kan man inte förklara varför man vill just det man vill. I alla fall inte så att omvärlden förstår. Men en sak kan jag säga klart och tydligt; jag älskar båda mina barn över ALLT annat och jag ångrar inte vårat beslut att skaffa ett till barn för en enda sekund. Livet skulle inte vara komplett utan mina barn.

 

Ang. giftermålet och att ni tänker ta efternamnet Eklund. Vad säger släktingarna när ni resonerar som så att ni inte vill förknippas för mycket till dem med deras efternamn (och era nuvarande förstås)?

Det är väl väldigt långsökt, men Eklund får mig bara att tänka på han Engla-mördaren...

Efternamnet vi tar ÄR ett släktnamn. Min mammas namn som ogift; alltså mina morföräldrars namn (de är dock avlidna).

Jag vet inte hur Ns släktingar resonerar, mina verkar inte ha någonting emot det. Jag tror att de flesta vuxna människor kan förstå viljan att skapa något eget. Precis som man vid ett giftermål ofta tar partnerns efternamn för att symbolisera samhörigheten. Att vi valde just Eklund är för att det passade oss bäst i smaken.

Jag vill poängtera att möjligheten att byta tillbaka till våra ursprungliga efternamn fortfarande finns om vi skulle vilja det i framtiden.

Angående kommentaren om Engla-mördaren, så finns det 15187 svenskar med efternamnet Eklund. Det finns med stor sannolikhet även ett flertal mördare med efternamnet Andersson, som jag hade tidigare.


Du har ju skrivit en hel del om Teodors krupp här i bloggen o nu efter nattens mardröm, då Elicia fick sina första anfall, så undrar ja om ni fått någon medicin för att lindra symptom eller liknande för Teodor?

Vi har inte fått någon medicin. Första gången han fick krupp åkte vi ambulans in till sjukhuset, men då vi kom dit hade hans anfall lindrats så pass att han klarade sig utan att andas i mask. Hans senare anfall har vi klarat av genom att sova upprätt nära ett öppet fönster.

När Vilgot fick krupp fick vi medicin som jag inte minns namnet på, tablettform i alla fall, 4 st som skulle lösas i vatten och som hade en längre verkningstid än om han skulle andas in luftrörsvidgande.

 

Hur mår du? Känns tråkigt att ta frågan du gav som exempel men som du påpekat flera gånger i bloggen så är det lätt att du glömmer bort att ta hand om dig själv. Hur mår du? Äter, sover och tar du hand om dig själv bättre nu? (sömn kan jag förstå att det blir svårt men resterande saker som är viktigt för att kroppen och själen ska orka)

Det är en väldigt svår fråga faktiskt! Äta försöker jag göra, men det är inte alltid jag hinner/tar mig tid. Ofta blir det bara kaffe till frukost och första målet blir lunch. Jag försöker i alla fall dricka mycket vatten. Vikten som i början rasade har stabiliserat sig och det känns väldigt skönt. Jag har blivit bättre på att hålla mig fräsch men att sminka mig tex gör jag inte, det orkar jag inte.

Det är många hormoner i kroppen fortfarande, jag blir mycket lättare irriterad och känner mig ofta orättvist behandlad när jag inte alls är det. Men i takt med att jag vänjer mig mer och mer vid det nya livet så blir det lättare. Jag trivs i alla fall väldigt bra med livet, även om jag ser fram emot att kunna röra mig lite mer fritt (tex när Vilgot inte helammar längre)

 

Hur många besökare har du per dag?

Absolut ingen som helst aning.

Hur mår du?

Den frågan har jag redan fått, så för att variera mig lite; just nu mår jag ganska bra, lite trött och sliten som vanligt men överlag helt ok.


När jag blir stor...

2010-05-15 @ 19:09:15
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (0)
... (och därmed rik) så ska jag bo i Hagaström. För det är väldigt fint att ha porlande bäckar runt hörnet, skog att vandra i och ruskigt tjusiga hus att titta på. Dessutom finns det många lekplatser, ett ridstall runt hörnet och är nära till sjukhuset. Så, i Hagaström ska jag bo när jag blir stor. Helst i en enplans villa eller ett enplans radhus, tack.

Vilgot ligger på mage på golvet och sover *kärlek*

Duktiga killen

2010-05-15 @ 12:07:27
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (1)
Teodor pratar riktigt bra nu. Han säger ord så att man faktiskt förstår vad det är han säger, och han säger både 3 & 5 ords meningar, ibland ännu längre. Han härmar allt som sägs, och övar. Han blir även stabilare i kroppen hela tiden och klarar nu att springa och hoppa samtidigt och att gå i trappor snabbt utan att hålla i sig i någonting. En favorit utomhus är att leka häst, galoppera omkring och frusta... Han åker rutchkana som en vilding och gillar när gungar åker riktigt högt upp i luften, hela tiden säger han "Mera, snabbare!" när jag puttar på.
Han kan sjunga med i texten till Krokodilen; Nyss så träffa jag en krokodil, som körde runt i en bil. Han var så tjock och fet och blåste i trumpet, men bilen var för trång, och svansen var för lång - så den fick ligga på ett litet flak därbak. Och även till Imse Vimse Spindel. De låtarna plus En kulen natt är favoriterna.
Han älskar att leka med bilar, att sparka boll och bygga saker - en riktig grabb i lekarna. Men han kan också leka fint med docka eller gosedjur och gillar att klä ut sig och spexa gör han gärna.
Han har en "flickvän" på dagis, hon heter Myra och han pussar henne gärna. Huruvida hon uppskattar hans uppvaktning är en annan fråga ;) . De andra kompisarna är Åke, Alice och Kicki. Även Moltas och Jordan men de leker inte lika mycket tillsammans. Elmer är en favorit, fast han går ju inte på samma dagis. I augusti börjar han på storbarnsavdelningen.
Han dricker fortfarande välling, på kvällen och på dagen, endast i samband med nattning. Han sover hela nätterna, ca 12 timmar varje natt. Han brukar sällan vakna nu för tiden, det är om han drömt en mardröm tex. Men då somnar han om fort igen. Han lägger sig själv och somnar utan assistans. På dagen sover han mellan 1-2 timmar.
Pappa N är hans största idol. Han ska härma ansiktsuttryck, gester och vill gärna göra samma vuxensaker. När pappa kommer hem spritter det i hela den lilla barnakroppen, för det är så mysigt att ha pappa hemma igen!
Han håller på att lära sig pottan, men det tar sitt lilla tag. Han sitter även på toaletten och övar men det har inte kommit någonting än, det är mer en "känna-på" övning, för att veta vad som väntar på andra sidan blöjan. Han ogillar blöjor mer och mer och vill gärna ha kalsonger att strosa runt i. I sommar planerar vi på att få honom torr, då är det verkligen på tiden.

Snart ska vi iväg till Ns arbetsplats för dagen och lämna borrladdare eller vad det nu är, för den glömde han hemma. Men just nu sover båda pojkarna så sött så jag passar på att ta lite tid för mig själv. Nu blir det en kopp te och tvn!


Once upon a time...

2010-05-14 @ 19:27:25
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (0)
Så kom jag i denna klänningen, och kunde stänga blixtlåset också... Det var 9 år och 10 kg sedan... Men vad är väl en bal på slottet...

Dagen i övrigt har bestått av magont och en bebis som vägrat sova. Vilgot har sovit omkring 15 min i taget, vaknat och skrikit. Spenderat det mesta av sin tid idag vaken och i min famn.  Aj aj min rygg ovanpå mitt magont. Teodor har gått omkring och klagat högljutt över vilken dum mamma han har som inte lägger ner lillebror i babysittern och leker med Teodor istället. Men nu är kvällen gjord, båda barnen sover i sina sängar, jag och N har kvällen för oss själva och jag ska försöka hålla mig vaken sisådär en kvart till och undvika att slockna på soffan... Digestivekex med mörk choklad har inhandlats, det enda negativa nu är att det är hockey som ska ses på tvn, och jag kan ju knappast påstå att det är sådär överdrivet underhållande med män i tung mundering som åker omkring och puttar in varandra i en sarg. Men smaken är som baken, delad.


Utelek och myspys

2010-05-13 @ 21:14:57
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (2)

Dagen har varit lättsam, hör och häpna! Teodor sov hela 3 timmar mitt på dagen och sedan spenderade vi ett par timmar ute på lekplatsen. I sandlådan har jag ett väldigt snällt barn, och utomhus är jag en väldigt tålmodig mamma. Vilgot har slagit mig med häpnad hela dagen, han har varit så vaken och "med" i allt. Inte grinat alltför mycket och han har börjat klappa på mig när han ammar. Självklart omedvetet, han har inte så stor koll på sina armar och ben än, men ändå, handen stryker fram och tillbaka över min bröstkorg - det är så mysigt! Teodor åt upp all sin mat under högljudda kritikerrosningar och har bara varit lite trotsig idag. Pappa N jobbade som vanligt och kom hem bara för att vända igen - i helgen (om det blir som planerat) ska han ta sig för att bygga ett tak, och material skulle inhandlas för sådant bygge.

Jag är på jakt efter en bärsjal. Valet står mellan en trikåsjal eller en vävd sjal. Jag tror det blir trikåsjal. Vilgot älskar att bli buren och somnar omedelbart i bärselen. Nackdelarna med bärselen är att hans rygg hamnar i ett för upprätt läge, benen pekar rakt ner i stället för grodformen som är den anatomiskt korrekta för bebisar och min rygg känns som att den ska gå av. Vardagen skulle nog underlättas om jag kunde bära runt på honom i större utsträckning, vilket jag skulle bli hjälpt av med en bärsjal.



(bilderna är klickbara)



En utslagen liten miniatyrunge


Är det någon som läser?

2010-05-13 @ 11:37:07
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (11)
Ja, så många kommentarer får jag ju knappast, så hur ska man veta om någon (annan än mormor ;) ) läser bloggen?
Jag tänkte då att jag gör en blogg-klassiker och härmapar efter alla andra

Så här kommer en....

FRÅGESTUND
fråga mig vad som helst


hahaha tämligen tveksamt att en enda fråga kommer in, men den som lever får se! För att göra det hela lite mer sportsligt så kan vi säga att alla som läser detta inlägg MÅSTE ställa en fråga ;) Även om det bara är "Hur mår du?"

Introverta barn

2010-05-12 @ 19:17:10
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (2)
Vilgot vill fortfarande inte ge ifrån sig något leende. Och nu när jag tänker närmare på saken, så ville inte Teodor det heller. Och vill fortfarande inte. Visst, Teodor ler och skrattar när någonting är roligt. Men han är inte en sådan som skänker bort leenden till höger och vänster. Det tog lång tid innan han skrattade för första gången, och jag minns att jag bekymrades över det. Han är en drömmare, han försvinner ofta in i sig själv och sin egen värld, blicken fastnar i någonting fjärran och ofta kan han sitta tyst och inte märka när någon kommer in i rummet.
Det kanske är så att jag har barn som är sparsamma med sina leenden, som istället är tänkare och ger ifrån sig leenden först när det känns rätt. Och är det så, så är det fel av mig att försöka skynda på processen. För då kommer Vilgot att le när han är redo. Likaså skratta.
Han ser på mig, studerar mig, eftertänksamt, men han är inte redo att le emot mig än.
Jag tror det är vanligare än vad man tror med introverta barn, barn som försvinner in i sig själva och inte är i behov av omgivningen. Missförstå mig inte - Teodor kräver uppmärksamhet om omsorg precis som alla andra barn, han är krävande och närhetstörstande. Men han försvinner, klarar sig själv. Funderar och tänker igenom i ensamhet innan han provar på något nytt.
Fortsättning följer, Vilgot vaknade och vill amma...



Trött, tröttare, tröttast

2010-05-12 @ 12:22:14
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (0)
Efter en natt full av skrik och magsjuka så sitter jag nu här, x antal kaffekoppar (som vanligt) senare och funderar på allt och ingenting. Teodor är på dagis och Vilgot ligger - äntligen - och sover på soffan. Hans näsa är helt igenmurad och natten har varit lång och kaotisk. Mitt i natten började jag svära i värsta rövarfason över att jag var så trött att jag inte kunde gå rakt längre. Överallt i hemmet ligger snorpapper och jag bara orkar inte ens röra mig.
Snart bär det av till dagishämtning och apotekshandling. Slut på näsdroppar och engångssugar. När ska detta ta slut egentligen? Jag vill bara att Vilgot ska bli frisk, helt frisk för bövelen! Kan man inte få gå en vecka utan att behöva ringa varken 1177, vårdcentralen eller barnakuten???
Det är hyfsat fint väder idag i alla fall, verkar det som. Man får vara glad åt det lilla ibland...
N jobbar hela dagen idag igen, stackarn trots att han inte mår hundra... Idag skulle de lyfta tunga maskiner också och ha sig.
Nä nu orkar jag inte skriva mer. Håll tummarna för att Vilgot ska bli frisk snart, helst igår redan!!

PS. Sitter och slökollar på bröllopsdukningar, det börjar sticka lite i fingrarna av skapandelusta, tur att kreativiteten fortfarande finns kvar trots sömnbrist...

Morgonstund har guld i mun, eller?

2010-05-11 @ 12:39:41
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (3)
Världens bästa 2-åring ska snart hämtas ifrån dagis. Pappa N jobbar, vi tillbringade förmiddagen med att titta på Avatar och sen var han tvungen att åka. Vilgot ligger och pinkar i det fria och jag sitter här och är allmänt trött. Varför vill inte Vilgot le? Han ler när det kittlar i magen när han precis ska somna och han har lett en gång mot pappa N men varför ler han inte mer än så? Överallt står det ju om bebisar som ler redan vid 2 veckors ålder och Vilgot blir 6 veckor imorgon, men nada. Även läkaren såg ju på honom att han skulle le när som helst. Han skaffar ju ögonkontakt, fixerar blicken helt perfekt, jollrar tillbaka när man pratar med honom och fysiskt sett så KAN han ju le, han verkar bara inte vilja... Är han bitter eller? ;) Ja ja det kommer väl...

 

Man ser inte så bra men håret är i alla fall klippt här. Ca 5 cm kortare. Nu ska jag koka lite mer kaffe och sen ska jag klä på mig. Hoppas det är hyfsat varmt ute så att jag kan placera Teodor i en lekpark... Är så trött på att vara inomhus. Jag tänkte försöka hinna med öppna förskolan nästa vecka. De har öppet måndagar och då går ju inte Teodor på dagis. Hoppas jag hinner ett besök eller två innan sommaruppehållet.


Mina fina, underbara

2010-05-10 @ 22:21:09
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (0)
Stora pojken Teodor är alldeles nyduschad och nyklippt, nermyst i sängen och sover så sött. Då drabbas mamman av stora skälvan och bara måste krypa ner bredvid honom. Väl där låg jag och luktade på nytvättat hår och höll den varma lilla barnahanden i min, lyssnade på den jämna andningen och fällde en liten tår. Det är så mycket bråk och skrik och trots och panik och jobbigt jobbigt jobbigt här hemma just nu med den där unge mannen, som måste gå emot alla regler och som retar gallfeber på mig. Jag tappar tålamodet så lätt nu när jag knappt får sova på nätterna och allt känns bara så upp och ner fortfarande. Jag kände panikartat att jag måste få hålla om honom, bara krama honom, inte bli sur, inte börja bråka - bara kramas. Det borde vara olagligt att kunna älska någon så mycket att hjärtat närapå brister - och jag har tre, TRE personer här hemma i min lägenhet som jag älskar så mycket. Hur fan jag överlever är en gåta...

Tidigare idag låg i alla fall hjärtegrynen och gosade i soffan, pappa N jobbade hela dagen och vi har uträttat en miljon ärenden och sprungit som höns för att hinna med allt. Det var en utmattad mamma som slängde sig på soffan idag när vi kom hem...




Får se imorgon hur Teodors nykapade hår blev, har ännu bara sett det i vått format då vi klippte det i duschen strax innan läggdax. Men nu kanske han inte blir kallad för tjej överallt han går... Nä, nu ska nog jag hoppa ner i sängen och huttra lite. Hoppas att min fina blivande man vill gå och lägga sig han med!

Bröllopspresent?

2010-05-10 @ 07:24:19
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (0)
Jo, det är ju så, att alla frågar och undrar, vad vi egentligen vill ha i bröllopspresent. Och jag står som vanligt som en fågelholk och tänker att det är mycket lättare att komma på present till barnen än till oss vuxna.  Det är ju inte pga presenterna som vi gör det, så vi har inte tänkt så mycket på det. Men för att i största mån undvika dubletter så tänkte jag i alla fall skriva upp det som folk redan bestämt sig för att köpa. Jag vet att det finns några som smygläser bloggen... ;)

Så, lista på vad som redan är tingat som bröllopsgåva:

Espressobryggare

(listan kommer att fyllas på allteftersom med det jag får reda på)

Ja, annars då? Nyss vaknat efter en hyfsat sömnlös natt. Somnade så sött i Ns famn i soffan igårkväll, det var så varmt och gosigt. Fick tvinga mig själv att lägga mig i sängen istället. Vilgot vaknade en miljon (ja så känns det) gånger som vanligt och även Teodor hostmonstret AB (stackars lillpojke) vaknade till och grinade illa ett tag för att det var så jobbigt allting. Kvart i sex i morse var han däremot pigg och glad som en liten lärka - vilket hans föräldrar inte delade... Han hostar som en tok stackarn så ett nytt virus på G är det absolut. Att det aldrig kan få ta slut?! Två helt friska barn i en dag, tack!

Bärsele & mormorsbesök

2010-05-09 @ 10:16:44
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (0)
Jag premiärprovade Teodors gamla bärsele på Vilgot, och det var en riktig hit (om man bortser från att min rygg gör så satans ont). Han somnade ganska snabbt in och sen satt han där, utan att protestera, tills jag själv tog bort honom för att jag inte orkade mer. Gosungen


 

 

Snart kommer mormor hit, tack och lov för det, Teodor klättrar på väggarna som vanligt. Man vet inte hur det är att leva förrän man haft en trotsig unge hemma hos sig... Eller hur var det nu? ;) Ibland vill jag bara ställa ut honom på auktion eller nåt... Suck och stön. Natten har dessutom spenderat med att ständigt amma - och då menar jag ständigt, och att lyssna på Teodors hosta som har kommit tillbaka i värre tappning. Men jag gick och la mig klockan 18:00 igårkväll - Ns order - och känner mig faktiskt rätt så utvilad idag. Även om det blev mycket vaknande så spenderade jag 14 timmar i sängen allt som allt, och det behövdes verkligen...

Det är btw katastrof här hemma; ingen mjölk och inga kaffefilter! OMG, hur ska jag överleva nu då??


Jahapp

2010-05-08 @ 08:51:45
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (0)
Igår sov Vilgot 3 ½ timme i streck. Synd att det var mellan 20-23.30. Jag gick nämligen och la mig 23. Sedan vaknade han varannan timme resten av natten. Jippi.

Bolognerskogen, kaffe och bus

2010-05-07 @ 16:09:04
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (0)
Förmiddagen har spenderats tillsammans med Emilia och Elmer i Bolougnerskogen, med att leka i sandlåda, gunga som en tok och njuta av solen (som tappade sin charm varje gång det började blåsa - isvindar). Med varsinn caffé mocca satt jag och Emilia och tittade på pojkarna som sprang omkring och lekte. Mysigt värre.
Sedan hälsade vi på pappa på jobbet en snabbis innan vi begav oss hem och nattade Teodor. Just nu sover Teodor i sin säng och N och Vilgot sitter i soffan (Vilgot ovanpå N) och sover. Således är jag den enda som är vaken...
Jag har bytt namn nu. Vilket innebär att även Teodor och Vilgot inom kort kommer ha fått sina nya namn också. Vårat nya efternamn är Eklund. Det är mormors - min mammas alltså - flicknamn (efternamn som ogift), det blev det för att det klingade bäst med våra förnamn enligt oss själv, och det var lättast så. Hade vi skapat ett helt eget efternamn hade det blivit mycket jobb plus rätt dyrt också. Anledningen till att vi byter efternamn är att vi ville ha ett "eget" namn, ett nytt för vår lilla familj som inte förknippades för mycket med släkten på någons sida. Det känns bra men det kommer att ta ett tag innan jag vänjer mig vid att jag och mina barn (och snart N) har andra efternamn än vad man är van vid.


Lillfisen tränar nacken

Elmer och Teodor

Leka i sandlåda är grejer det

Hemma, Teodor i snickarbyxor

Händerna i fickorna och omaka strumpor - jajemen, som en tvättäkta snickare ;)

Emilia i solen med en kaffe

Och mamma fick minsann en kaffe hon med. Kaffe = Min gud.


Läkare & dagis

2010-05-06 @ 08:08:06
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (0)
Snart ska Teodor och Vilgot få på sig nya kläder, sedan ska vi traska iväg till dagis och rutinläkarbesök. Dagarna liksom sjunker in i varandra, det är svårt att hålla koll på vilken veckodag det är och det är svårt att hinna det man vill hinna, göra det man vill göra, orka det man vill orka...

Aa just det!
Morbror Kristoffer fyller 22 år idag! Grattis!!

På söndag kommer mormorn hit, då kanske Teodor lugnar ner sig ett par knop. Just nu är han överallt och ingenstans. Helt livsfarlig med andra ord, och rätt jobbig. Jaja, det går väl över det med. Han blir väl lugn och stabil i 30 års åldern eller nåt.

Igår låg pojkarna och mös i soffan en massa, de pratade mycket med varandra som vanligt. Mina älsklingsgrabbs.

 


Trött

2010-05-05 @ 13:14:47
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (0)
Idag är jag allmänt trött och less. Att bara få sova max 2 timmar i streck på natten innan det kommer ett avbrott tar sin lilla kraft. Jag vill bara gå i ide... Om en halvtimme ska jag gå med Vilgot och hämta Teddis som är på dagis. Vi har spenderat förmiddagen med att titta på en till lokal (som jag tror är för dyr men N delar inte min åsikt). Jag är helt slut i huvudet. Hur jag ska orka med eftermiddagen är en gåta. Det ska tvättas, diskas och lagas mat. Det blir nog till att släpa ut barnvagnen på tomten, slänga ut en fotboll som Teodor kan gå loss på och sen sätta mig och försöka låta bli att somna på en av bänkarna...
Teodor sover superbra på nätterna nu, han somnar mellan 19-20 och vaknar mellan 6-7. Men Vilgots nätter ser ut såhär: somnar 20, vaknar 22, somnar om, vaknar 01, somnar om, vaknar 03, somnar om, vaknar 05, somnar om, vaknar 07. Pust, suck och stön. JAG VILL SOVA EN HEL NATT! Synd att man inte ens kan skylla ifrån sig... Det är ju liksom självförvållat ;) Man ska tydligen minsann veta att man lever när man har småbarn...

Med Vilgot i fokus

2010-05-04 @ 16:05:41
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (4)
Japp, här kommer lite bilder på Ville Vompen:



"Bråka inte med mig! För då får du en rak höger!"



"Tummen upp till alla som inte bråkar med mig"



"Och vem glor du på då?"



"Wiii jag kickboxas med fötterna och blir helt snurrig i skallen, menmen, sånt är livet"

Ja det var en liten resumé av Vilgots olika ansiktsuttryck och later. Tack och bock

Världens vackraste barn

2010-05-04 @ 12:31:53
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (1)
Idag har vi varit på BVC. Vilgot har ju gått upp helt OK i vikt tidigare, men eftersom han varit lite tidigt född + sjuk så har han inte gått upp så mycket; han skulle behövt gått upp mer. Så en gång i veckan har han vägts + 2 ytterligare gånger på sjukhus så sammanlagt 8 vägningar hittills i hans lilla 5 veckors liv. Om han skulle gått tiden ut och haft en normal viktuppgång under graviditeten så skulle han vägt ca 3800 gram när han fötts. Nu vägde han 800 gram mindre än det så han har ju alltid legat lite back. Hans vikt har legat på -2 kurvan (där 0 är medel) men stadigt försökt traska uppåt.
Nu, idag, när han vägdes, så hade han gått upp *tada* över 400 gram!!! På bara en vecka alltså! Förra måndagen när han vägdes så stannade vågen på 3628 gram. Idag stannade den på 4078 gram! Gissa om det är en lättnad?! Detta innebär att dels; jag har mycket mat och han äter bra. Och han börjar bli frisk! Hurra hurra hurra! Och det är hela 2 veckor till nästa vägning nu, så himla skönt!

Teodor är på dagis och har spelat teater - Bockarna bruse . Om en timme ska vi iväg och hämta honom. Morgonen efter BVC-besöket har spenderats med en latte på pappa Ns jobb, vi tog en gemensam "frukost", han började jobba redan 8:00 imorse och ska jobba till efter 19...

Snart börjar förhoppningsvis trallbygget här hemma. Jag är på jakt efter markistyg till den inbyggda soffan vi ska fixa därute. Det är lättare sagt än gjort att leta reda på snyggt markistyg.
Men nu börjar det spänna i tuttarna så snart får unge herrn som sovit i 2 ½ timme vakna! Och jag ska trycka i min uno banana innan det är traskdax igen!

 

 

Värdens vackraste två barn! I alla fall vackrast i mina mammaögon!


Bokat

2010-05-03 @ 17:34:07
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (0)
Nu har jag äntligen preliminärbokat en lokal till augusti och bröllopslunchen. Så hittar vi ingenting annat som är ledigt så har vi det i alla fall säkrat. En tung börda som lättat då jag haft smärre panik över att vi inte ska hitta någon lokal alls. Det jag preliminärbokat är Folkets Hus i Bomhus, med plats för 100 gäster (vi blir omkring 50). Fullutrustat kök ingår i priset. Vi ska ringa igen i veckan så vi får komma och kika på det. Puuh. Nu andas jag ut ett tag.
Trots att det blir en superenkel borgerlig vigsel så det är det mycket som ska fixas och ordnas. T.ex så väntar jag just nu på att få besked ifrån skatteverket om att mitt efternamnsbyte ska godkännas. Vi kommer varken ha mitt eller Ns efternamn utan ett annat. Sedan ska massa andra papper skickas in (hindersprövning, gemensamt efternamn och när hindersprövningen är godkänd så ska vigselintyg och hindersintyg skickas till vigselförrättaren, plus kvitto på kommunsavgiften). Salen som vi ska gifta oss i heter Enneska salen och ligger i stadshuset. Det är bara 3 ½ månad kvar! Sedan kommer jag kunna kalla mig själv för "fru", och N för "min man"!

Ingen vårvärme

2010-05-03 @ 10:42:37
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (0)
Har precis kommit hem från stan, där jag fixat i ordning naglarna hos Amanda. De blev fina som vanligt.
Hittade tre pojkar i sängen imorse, som vanligt. De är så söta.
Just nu ligger Vilgot och gapar i sin babysitter, och Teodor leker på sitt rum. N ska snart iväg till gymmet. Imorgon är det BVC och dagis.
Det är maj, men jag kan knappast påstå att det märks. Visst lyser solen, men det är inte direkt någon värme ute. Känns mer som en vintersol, trots att det har blivit rätt grönt här och där.

Teodor på trehjulingen igår (han har en hjälm, men vi hittade den inte förrän vi kom hem igen, han ville så gärna prova cykeln nu nu nu så det fick bli en snabb tur utan hjälm. Med mammas övervakande såklart).

Fina, trötta killar. Man kan ana Ns hår som sticker upp åt vänster. Och Teodors snuttekudde som alltid alltid ska vara med.


Bildjämförelse

2010-05-02 @ 11:12:13
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (0)
Jag har fått lite önskemål om en bildjämförelse mellan Teodor och Vilgot. Om de är lika varandra eller inte.



och det är de ju. Teodor hade längre hår, större öron och mindre näsa än Vilgot. Samt att Vilgot har en högre panna. Men i övrigt tycker jag att de är väldigt lika varandra. De är inte exakt lika gamla här, det skiljer några veckor emellan.

Rubrik?

2010-05-02 @ 09:02:26
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (0)
Tog en snabb bild på nya skötbordet för att visa upp. Det är samma motiv som på spjälsängsskyddet, fast blå/grönt istället för svart/vitt; det obestämbara djuret... ;)

 

Vilgot ligger och smågnyr i sängen så jag måste väl pallra mig dit... Tvättmaskinen är igång, disken är diskad, kaffet är upphällt, båda ungarna ligger i stora sängen tillsammans med pappa N. Så här ska en söndag vara! Jag ska snart klä på barnen och släpa ut dom så att Teodor får prova sin nya trehjuling utomhus, sedan ska vi in till stan och köpa droppar till Vilgots näsa.

 

Nu vet väl de flesta... Så nu kan jag skriva om det i bloggen - äntligen!! får jag skriva om det.

 

Den 21 augusti så gifter vi oss!!!!

Våran dag idag

2010-05-01 @ 19:25:38
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (0)
Idag har farmor, bonusfarfar och farbror varit här. Det blev en tripp till Barnens hus och Biltema samt fika/mat på stan och en liten rutt genom centrum. Teodor fick en trehjuling som utlovat (dock inte testad utomhus ännu då det ösregnat idag). Han blev väldigt glad!

 

, vi fick ett skötbord att ställa på tvättmaskinen så nu är badkarsskötbordet bortplockat, skönt. Dessvärre satt det inte så stabilt som jag hoppats så det blir till att införskaffa nån sorts fästanordning typ som dubbelhäftande tejp eller halkskydd.

N fick en ny jacka och Teodor fick även lite småsaker, en bil och en äcklig gummisak som han älskar ;) Allt som allt en bra dag, och jag känner mig lika slutkörd som vanligt.

 

Han börjar bli stor, killen som "fyllde" 1 månad igår.

 

Syskonkärlek, även om de inte vet om det riktigt än.

Och ja... Kan man bli tokigare än Teodor?