Duktiga killen

2010-05-15 @ 12:07:27
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (1)
Teodor pratar riktigt bra nu. Han säger ord så att man faktiskt förstår vad det är han säger, och han säger både 3 & 5 ords meningar, ibland ännu längre. Han härmar allt som sägs, och övar. Han blir även stabilare i kroppen hela tiden och klarar nu att springa och hoppa samtidigt och att gå i trappor snabbt utan att hålla i sig i någonting. En favorit utomhus är att leka häst, galoppera omkring och frusta... Han åker rutchkana som en vilding och gillar när gungar åker riktigt högt upp i luften, hela tiden säger han "Mera, snabbare!" när jag puttar på.
Han kan sjunga med i texten till Krokodilen; Nyss så träffa jag en krokodil, som körde runt i en bil. Han var så tjock och fet och blåste i trumpet, men bilen var för trång, och svansen var för lång - så den fick ligga på ett litet flak därbak. Och även till Imse Vimse Spindel. De låtarna plus En kulen natt är favoriterna.
Han älskar att leka med bilar, att sparka boll och bygga saker - en riktig grabb i lekarna. Men han kan också leka fint med docka eller gosedjur och gillar att klä ut sig och spexa gör han gärna.
Han har en "flickvän" på dagis, hon heter Myra och han pussar henne gärna. Huruvida hon uppskattar hans uppvaktning är en annan fråga ;) . De andra kompisarna är Åke, Alice och Kicki. Även Moltas och Jordan men de leker inte lika mycket tillsammans. Elmer är en favorit, fast han går ju inte på samma dagis. I augusti börjar han på storbarnsavdelningen.
Han dricker fortfarande välling, på kvällen och på dagen, endast i samband med nattning. Han sover hela nätterna, ca 12 timmar varje natt. Han brukar sällan vakna nu för tiden, det är om han drömt en mardröm tex. Men då somnar han om fort igen. Han lägger sig själv och somnar utan assistans. På dagen sover han mellan 1-2 timmar.
Pappa N är hans största idol. Han ska härma ansiktsuttryck, gester och vill gärna göra samma vuxensaker. När pappa kommer hem spritter det i hela den lilla barnakroppen, för det är så mysigt att ha pappa hemma igen!
Han håller på att lära sig pottan, men det tar sitt lilla tag. Han sitter även på toaletten och övar men det har inte kommit någonting än, det är mer en "känna-på" övning, för att veta vad som väntar på andra sidan blöjan. Han ogillar blöjor mer och mer och vill gärna ha kalsonger att strosa runt i. I sommar planerar vi på att få honom torr, då är det verkligen på tiden.

Snart ska vi iväg till Ns arbetsplats för dagen och lämna borrladdare eller vad det nu är, för den glömde han hemma. Men just nu sover båda pojkarna så sött så jag passar på att ta lite tid för mig själv. Nu blir det en kopp te och tvn!


Kommentarer
Postat av: mormor

Det har han efter mormor... Fastän jag följer honom varje dag så är det härligt att läsa det du skriver!

Kramar!!!!!!!!!!!

2010-05-15 @ 12:47:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback