BVC

2010-11-29 @ 15:37:21
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (0)
Sådär, BVC för bägge grabbsen är avklarad. Nu kan man pusta ut. Fast det gick relativt smärtfritt ändå. Vi lekte av oss i snön innan och var hemifrån 10:30-15:00, så nu har mycket av dagen passerat och jag har tryckt i ungarna lite pölsa och den lille ligger och snackar goja i sin säng, trött som en liten bökgris. Den store sitter och är sur för att han inte får kakor... Vilka bekymmer!
I alla fall, Vilgot hade vuxit ca 1 cm sedan senast. Han växer fortfarande långsamt och börjar bli en liten pluttkille igen, precis som när han var nyfödd. Det är det jag måste ha i beaktande också, säger BVC. Att han är en liten kille som helt plötsligt rushade i vikt och längd efter en sjukdomsperiod. Han är antagligen liten i sig men under sin extra tillväxt var han "normalstor" (det är han ju nu också, lite mindre bara). I alla fall, här kommer hans siffror:
Vikt: 8615 gram
Längd: 69,1 cm
Huvud: 43,5 cm

Och här kommer Teodors siffror i exakt samma ålder:
Vikt: 9175 gram
Längd: 71,2 cm
Huvud: 45 cm

Och såhär såg Teodors mått ut idag, han vägdes och mättes ju han också:
Vikt: 15,2 kg
Längd: 95 cm
Huvud: 50,5 cm

Nu blev det mycket siffror samtidigt, hoppas ni som är intresserade hängde med... Det gick jättebra för Teodor med bild- och talförståelse, han pratade superbra och fick en massa plus i kanten. Han kunde ju även det fysiska som man vid 3 år ska kunna (sparka boll, hoppa jämfota osv). Vår BVC tant tyckte även att det var jättepositivt att han får lära sig lite teckenspråk också, hon har visst själv vuxit upp med två döva föräldrar så det var lite kul.
Ja, mer spännande än så blev det inte idag men det räcker väl. Jo, jag fick lite positiv feedback också på att jag fortfarande ammar så pass ofta. Känns skönt att få höra lite att det man gör är bra när man är helt slut och undrar vad meningen är...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback