Teddans älskade gåvagn

2008-11-30 @ 20:59:30
Direktlänk | | Kommentarer (4)
Att säga att gåvagnen var en hit är en klar underdrift! Teodor ÄLSKAR sin gåvagn, nästan FÖR mycket, han vill inte lämna den! Han använder den som fiffig uppsamlingslåda där han lägger ALLT han hittar; brödsmulor, klossar, skedar, pennor, telefoner, gosedjur och diverse strumpor. Sen traskar han omkring med sin vagn och skulle någonting råka ramla ut i farten och stannar han genast, böjer sig ner och lägger tillbaka saken, och traskar sedan vidare.
Han kan även använda vagnen som trumma och den låter väldigt spännande och rolig så han trummar mer än gärna på den. En till sak man kan göra är att använda den som gömställe - perfekt för titt-ut! Jag har kommit på min kära son flera gånger med att sitta och titta på tv och bredvid sig har han gåvagnen - och en liten hand vilar beskyddande över den! Så underbart sött. Det var alltså ett bra beslut att ta fram gåvagnen för tidigt. En älskad leksak/nyttosak! Och nu blir det lättare för mig att hålla koll på att han tar gåendet i sin egen takt. Han kan med lätthet släppa taget och sätta sig ner när han går och han kan springa, gå, och HOPPA! Visst, små glädjeskutt har det kommit. Som ni vet så är min son galen i att dansa, och han har börjat studsa lite på stället nu också när det kommer bra musik. Men nu kan han alltså helt ta sig upp i luften och bugga loss ordentligt tack vare hans totala tillit till sin gåvagn.
Massa kramar /
Mamma

Dålig bildkvalité, men här kommer i alla fall en liten snutt på pysen med sin gåvagn.

Massa käk, massa krubb!

2008-11-29 @ 12:00:26
Direktlänk | | Kommentarer (0)
I dag var det dags för storkok igen.
Det blev en korvgryta med korv (höhö), tomatsås, broccoli, grön paprika, purjolök, grädde, creme fraish, vitlök och ris.
I förrgår lagade vi blandfärs med tomatsås, morötter, röd paprika, purjolök, grädde, creme fraish och makaroner.

Massa mat i frysen blir det.
Och idag ska vi baka lussekatter också! Och pepparkakor! Det kommer bli toppen. Det är inte så jättemycket socker i lussekatter så jag kommer få smaka. Och kanske får jag smaka ett russin också om jag är snäll.

Men nu har vi brottom, mycket att göra idag!

Puss
(ps. vi har öppnat gåvagnen för det blev lite kris hemma. Så nu har vi en gåvagn utan förpackning. Hoppas att ingen annan köpt en, men i såna fall så vet ni nu att vi redan har en. ds.)

Vill inte mer...

2008-11-28 @ 20:57:02
Direktlänk | | Kommentarer (2)
Nä! Jag tänker INTE gå på beställning!
Mamma har försökt filma mig när jag går, men icke! Och tillslut tröttnade jag helt så då ville jag varken stå eller gå ens när kameran inte var i närheten.
Menmen. Mamma filmade mig när jag absolut inte gick i alla fall, och det får väl duga... Hon gjorde en massa knepiga grimaser också, så att jag blev alldeles full i skratt. Hallå, tror hon att jag ska våga gå till henne när hon ser sådäralldeles tossig ut?


Yes jag kan gå

2008-11-28 @ 11:00:32
Direktlänk | | Kommentarer (1)
Mamma tänkte att jag skulle gå så småningom om jag bara fick ta det i min egen takt. Och det hade hon ju rätt i såklart.
För idag gick jag. Genom hela rummet fram och tillbaka, sålänge jag fick lite hjälp i svängarna och sålänge mamma fanns i närheten. Nu är kruxet hur mamma ska kunna filma mig när jag går... Det är svårare än det låter, för jag vill ju liksom ha kameran, så när mamma tar upp den så sträcker jag mig efter den på en gång och då trillar jag ju omkull. Så det är knepigt att filma mig när jag går alltså.
Men vi ska icke ge upp! Har ni tur så kommer det upp en film här lite senare idag så höll ögon och öron öppna. Puss på er

Handlat!

2008-11-27 @ 19:47:21
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Yes box! Idag har jag, mamma, Emilia och Elmer varit i Valbo på IKEA och i centrum.
Vi har shoppat!
Mamma köpte födelsedagspresent till mig. Bord med två stolar. Ganska litet men det duger för mig. Och en gåvagn i julklapp. Hon hoppas att ingen annan har köpt en gåvagn, men isådanafall så har hon förpackningen kvar så det är lugnt.
Och så fick jag ett par nya jeans med snobben på, och till det ska jag få en skjorta också, men den har vi inte köpt än... I alla fall så tror jag att det blir jättebra.
Jag har ätit toppenbra idag! Rejäl lunch på öppna förskolan, men mat, rån och banan. Och sen välling efter middagsluren, och en stor portion spagetti och köttfärssås till middag och så två flaskor välling på kvällen. Och jo, en macka till frukost också såklart!

Ny bokklubb!

2008-11-27 @ 12:42:43
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Japp, vi har gått med i en ny bokklubb för barn! Den heter Svalan, och är mycket bättre än vår förra bokklubb som heter Go'Boken.
I Svalan så skulle man svara inom 9 dagar så blev det värsta kapet.. Och det gjorde vi! Så vi fick "Den vita Barnkammarboken", med en tillhörande cd (värd ca 295 kr) och "Vart är min syster?" (värd ca 169 kr), och en ny skötväska (värd ca 500 kr), allt för det överkomliga priset 53 kr inklusive frakt!
Och vet ni vad som är ännu bättre?? Jo, skötväskan vi fick har EXAKT samma färger som min barnvagn! Jag skojar inte! det är helt sant. Samma mörkgrå och ljusgrå nyanser! Så det ser ut som att skötväskan kom med vagnen. Mamma är så lycklig att hon nästan ramlar av stolen.

Men vill ni veta vad som inte är så kul... Strömavbrott. Japp. Ingen ström alls. Helt dött. Läskigt. Det blåser ju inte ens ute? Och det är typ 5 plusgrader och all snö håller på att smälta bort, men ändå är det strömavbrott. Hoppas det kommer tillbaka lite ljus snart igen, för jag är lite lite mörkrädd, men säg inte det till småglinen för jag måste ju verka cool.

Mamma scrappar!

2008-11-26 @ 20:59:21
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Jajamensan! När de små barnen har somnat så smyger mammorna fram ur sina gömmor! Och tar över hela datorn! Mamma fastnade vid scrapen och kunde inte sluta. Fast hon orkade inte ladda upp så många bilder så det blev lite favorit i repris... Men här ska ni få se vad mamma suttit och pysslat med i typ en timme... Hon är besatt så fort jag knoppat in!



Pappa fick va med på en hörna också! Fast det finns inte så många bilder med honom. Inte så många bilder med mamma heller, hon fotar ju bara mig ju för guds skull!!

Jag myser lite

2008-11-26 @ 16:25:48
Direktlänk | | Kommentarer (2)
Idag har jag suttit stilla en hel del.. Jag orkar inte göra så mycket. Fast jag busade lite i mammas säng och det var kul. Och hjälpte till att städa lite i vardagsrummet. Jag var jätteduktig faktiskt och la alla saker i lådan. Precis alla saker. Sen kunde inte mamma hitta fjärrkontrollen. Men hallå den låg ju i lådan.... Hon måste ju tänka lite!


Det är supermysigt att sitta i fåtöljen hemma. Man sitter så bra där. Och jag är jätteduktig och snäll för idag satt jag utan blöja hur länge som helst, typ en halvtimme, och jag kissade ingenting alls! Men sen blev jag kissnödig och då höll jag mig så jag blev alldeles röd i ansiktet, så mamma fattade att det var nåt och då lyfte hon ner mig och så kissade jag på golvet istället. Jag ville INTE kissa i favoritfåtöljen. Blä!

Usch vad jag är sjuk...

2008-11-25 @ 13:25:26
Direktlänk | | Kommentarer (2)
Jomen det är jag faktiskt! Superduper snorig, hostig som aldrig förr och ledsen! Jag skrev ett långt inlägg där jag tyckte synd om mig själv på bloggen, men det råkade jag radera sen. Men mamma hann i alla fall ta ett kort på mig när jag skrev för att föreviga ögonblicket:



som ni ser också så har mamma INTE lärt sig sin läxa, eftersom kaffekoppen står farligt nära datorn... MEN till ursäkt säger hon att den faktiskt var tom...

Sen gick vi ut på promenad... Men det gick inte det allra minsta bra... Snö snö snö överallt så att det knappt gick att ta sig fram. Och sen blev jag så ledsen för att jag var så snorig så att jag började gråta hysteriskt när vi var halvvägs hemma, så mamma fick ta upp mig och bära på mig! Jag var verkligen jätte jätteledsen för mamma brukar nästan aldrig bära på mig! Och gissa om jag var tung, 10 kg plus overall och sprattel och gråt på bökig snöväg med en barnvagn i ena handen och mig på andra... Inte världens lättaste faktiskt, det berättade mamma för mig när vi kom hem. Men vi klarade oss i alla fall.
Och innan jag blev ledsen så var jag glad, och då såg jag ut såhär:





Ps. vantar är nåt av det värsta jag vet. Och jag blir SÅ glad om jag lyckas dra av dom! Puss!

Hej mitt vita vinterland!

2008-11-25 @ 09:16:06
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Nu ÄR det vinter!!!! Det har snöat här hemma i 2 dygn nu... Faktiskt mer snö nu än det var hela förra vintern... Jag har ju ingen koll men jag tycker det verkar låta som att det skulle vara nåt speciellt med det. Jag tycker bara att det är kul med snöflingor i ansiktet och att kasta snö på mamma, resten skiter väl jag i!
Men mamma, hon tog kort hon. Utomhus fungerar ju kameran också!


Babbel babbel

2008-11-24 @ 15:39:59
Direktlänk | | Kommentarer (0)

Mamma filmade mig när jag satt på golvet och babblade och så ville hon att jag skulle säga en massa saker. Men jag hade ingen lust och dessutom så gjorde hon mig förvirrad när hon frågade så många ord samtidigt, jag fattade ju typ ingenting. Mamma är helt lost hon. Men om man lyssnar noga så kan man höra att jag har lärt mig ett nytt ord idag: "tack". Det går jag omkring och säger hela tiden nu. "tack tack tack" till allt.
Fast såklart vissa ord måste ju ge vika för de nya mycket coolare orden så då glömmer jag bort sånt som "mamma" och sådär... Men det finns långt därbak i bakhuvudet så att jag kan ta fram det så fort jag vill ha nya leksaker!! Wiho!

:( BUHU!

2008-11-24 @ 13:14:55
Direktlänk | | Kommentarer (5)
Kameran är pajkobajko!
Den har varit på bristningsgränsen men min mamma har varit optimistisk. Men nu går det inte att vara så optimistisk längre, för blixen har gått sönder! Såhär ser det ut när man tar bilder i dagsljus nu:


Inte så jätteskarpt alltså, och då är det ändå LJUST... Det finns ju inte så mycket dagsljus på dagarna nuförtiden heller så ungefär vid tre är det helt kört att ta fler kort. Och innan tio är det också kört.
MEN! Vi kan fortfarande filma.... Alltid nåt. Det är hyfsat bra bild då. Men det är ganska uppenbart att mamma måste köpa en ny kamera snart! Eller nu, rättare sagt.
Men mamma har inga pengar... Så hädanefter kommer det inte komma så många bilder på mig :(
Vi är ledsna!

Mattips!

2008-11-24 @ 10:36:56
Direktlänk | | Kommentarer (0)
hej hopp alla loppor!
Idag lagade mamma smarrismarrigmat!
Det blev stekt lax, couscous och så blandade vi i en massa grönsaker... Röd paprika, gurka, purjolök och broccoli! Det blev mums! Sen tog vi lite creme fraish vid sidan av. Mums!
Dagens mattips var det alltså! 4 st laxfileér räcker till 2 portioner till mamma samt 5 st matlådor till mig! Mycket mat alltså!

© Kristin Andersson

2008-11-24 @ 08:24:27
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Vi vill bara berätta att det är min moster Kristin som tagit bilderna som finns som bakgrund på bloggen. Superfina va?
Och så vill vi bara berätta att vi har © copywright på alla våra bilder som vi lägger upp här . Puss på er!

Snöstorm.

2008-11-24 @ 07:59:19
Direktlänk | | Kommentarer (2)
Asså, hallå! Hur ska vi kunna gå ut ur huset idag egentligen? Det är snö överallt och blåser jättemycket. Okej, min mamma är stark, men jag tror inte hon är SÅ stark att hon orkar vad som helst.
Men jag har glada nyheter! Jag har fått en alldeles egen mobiltelefon! En blå. Så att jag kan ringa alla mina kompisar. Jag ringer ofta. Den är lite knepig att öppna, så såfort jag lyckats måste jag stanna till en stund och klappa händerna åt mig själv för att jag är så duktig.
Här är jag och min nya mobiltelefon. Fast ja, ni fattar att den är från 1800talet va? Den är ganska trasig faktiskt. Men den funkar att ringa till mina kompisar med och det är ju huvudsaken!


Nä nu ska jag se om jag kan förstöra nåt här hemma eller stöka ner lite. Det är på tok för rent här!

Hemma igen, hos mamma!

2008-11-23 @ 20:21:31
Direktlänk | | Kommentarer (1)
Oj oj! Jag har haft en bra helg med pappa. Först körde jag slut på honom första natten, men sen var jag snäll och sov gott andra natten.
Och när jag kom hem så frågade mamma om jag haft det kul hos pappa i helgen, och då svarade jag "PAPPA!" Ni skulle ha sett mammas min! :)
Så nu kan jag säga "mamma", "pappa", "titta" och "där". Fast det kommer och går i vågor, det kommer inte alltid ut renstavat... Men visst är jag duktig!
Jag ville inte riktigt att pappa skulle åka ifrån mig, det var sorgligt, jag ville bara kramas och kramas och att han ALDRIG skulle gå... Men han var ju tvungen. Jag får trösta mig med att det bara är två veckor kvar tills jag får träffa min pappa igen, och då fyller jag 1 år också! Känn på den ni! Inte långt kvar nu!


Fix, trix & Pappabus

2008-11-21 @ 14:07:16
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Nu har vi fixat och trixat med bloggen... Den blev ganska fin nu va?! Fast den kanske ska göras om igen, vi vet inte riktigt än. Vi väntar och ser om någon har någon smart synpunkt!
Pappa är på väg för att hämta mig! Han är nog typ i Uppsala nu.. Sen ska jag få spendera heeeela helgen med honom och snorbusas (jag är ännu snorigare idag och dessutom hostig), och det ska bli SÅ skoj!
Jag älskar min pappa, hoppas att han kommer snart jag orkar inte vänta längre!!! Snart snart snart! Jag berättar på söndag kväll om hur kul jag har haft det ! Puss  på er alla tills dess!
/Teodor Andersson Plutt

SNORunge!!

2008-11-20 @ 07:39:22
Direktlänk | | Kommentarer (2)
Japp!
Inatt har det inte varit det minsta lilla skojigt inne på mitt rum. Jag vaknade första gången klockan 23, och sen vaknade jag en gång i timmen fram till klockan sju då vi gick upp.
Hela mitt fejs var fullt med torkat snor! Trots att mamma snytit och gett koksaltlösning. Jag kunde knappt andas! Det var väldigt jobbigt! Därför vaknade jag och skrek på mamma hela natten.
Fast jag tror inte att jag är så värst sjuk direkt. Nej, det är de här sablans tusans tandsingarna som aldrig ger mig någon ro nu för tiden. Jag måste gå med ett finger i truten hela dagen och dreggel dreggel är min standard fas på allting jag svarar...
Hoppas den sablans tanden vill komma upp nån gång!
Vi ska nog i alla fall ta oss till öppna idag, för jisses vad tråkigt det är hemma med mamma! Hon gör ju typ aldrig nåt kul! Bara ibland när hon superbusar är det roligt.

Och imorgon ska min pappa nog komma och kidnappa mig, för jag ska spendera helgen med honom - det är HANS helg! Eller VÅRAN helg kanske man ska säga... Sen blir det kanske (jag hoppas) varannan helg som jag får vara med pappa från och med nu! Superbra ju! Resten av tiden ska jag verkligen öva mig inför pappahelgerna genom att reta gallfeber på mamma! Hihihi

Klart slut snorsnut!

Hej!

2008-11-19 @ 20:42:55
Direktlänk | | Kommentarer (2)
Jo nu är det såhär att mamma är helt slutkörd efter att ha suttit och fipplat med bloggen, och hon har ingen aning om hur hon vill att den ska se ut, hon vet bara att den ska bli annorlunda, för vi hade tröttnat på den som den såg ut tidigare, vi ser den ju varje dag! Då måste man ju få lite förändring...

Jag har kommit in i en fas... En ledsen-fas. Jag gråter jämt och klagar och vill inte riktigt slappna av heller. Och ingenting duger för mamma suger! Näää det gör hon ju inte, men jag är i alla fall ledsen. Det är bara lite kul emellanåt fast bara korta stunder. Men jag sover ändå jättebra, för det är ju så mysigt att sova. Och jag ligger gärna med huvudet i mammas knä så att hon kan pilla mig i håret, och så vill jag gärna ha lite massage på magen och benen för det är skönt, speciellt om jag får dricka välling samtidigt och är nybadad!
 
Jag vill heller inte äta längre om jag inte får äta helt själv. Det blir väldigt kladdigt så jag och mamma har börjat äta på köksgolvet, vi sitter där och äter middag vi, då är det lätt att dammsuga upp alla matrester sen när jag är färdigäten.
Men vi tror att min sura fas går över snart.
Jag kan förresten springa om jag håller mamma i en hand och har den andra handen fri! Och som mitt längsta har jag gått 10 steg. Och jag kan stå själv i en halvtimme utan att ramla!
Och så har jag lärt mig att klättra upp i soffan, och hur man gör när man lägger tillbaka saker på sin plats. Jag hittade till exempel en strumpa. Den tog jag med mig och begav mig till sovrummet och så la jag upp den i facket på byrån för där ska strumpor ligga. Och så plockar jag ut ljusen ur sina behållare men jag lägger minsann tillbaks dom sen också, så mamma kan inte klaga! Fast jag lägger dom åt fel håll men det gör väl inget....? :)


Jag är ledsen..... Ingenting är kul just nu.

Bus och städdag

2008-11-18 @ 16:21:59
Direktlänk | | Kommentarer (1)
Oj oj oj vad vi har busat idag, massa massa bus. Mamma slängde omkring med mig i hennes säng och det var SÅ kul! Jag passade på att posa lite emellanåt, med mat på tröjan och kaffefläckar på brallorna!!
Sen så städade vi en massa idag också. Jag hjälpte till massvis som vanligt, kastade saker dit där de har sin plats, och så sorterade mamma kläder som ska ner i förrådet och jag visade vilka kläder jag ville behålla genom att slänga ut dom överallt på golvet och rulla runt i dom!





och sen blev jag ren också! woho!

Busfis!

2008-11-17 @ 14:17:50
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Jajamensan!
Jag har börjat äta macka med räkost! Det är massa mums mums! Men kladdigt som tusan! Ibland får jag äta själv, men då ser hela hemmet ut som "hej kom och hjälp mig" efteråt! :


Moster Karin åkte hem idag :( , vi har haft det myspysigt, och jag hjälpte henne att sminka sig lite idag som avskedspresent. Fast jag vet inte om hon uppskattade det så mycket som var meningen!



Jag gav upp efter ett tag och sparade lite energi till öppna förskolan istället.. Fast mamma busade så det blev inte en lugn stund ändå


Besök...

2008-11-16 @ 18:52:02
Direktlänk | | Kommentarer (1)
Vi har haft besök av morbror (fre - lör) och moster Karin (fre - mån), hon är fortfarande kvar. Kul att slippa vara ensam med mamma hela dagarna, jag blir helt vild!
Och igår kom Mina förbi också, med sin mamma och pappa, och då lekte vi massa och sympatigrinade tillsammans! Jag fick en lekmatta som gör djurljud när man går på de olika figuerna! Superkul ju, speciellt apan, ormen och fågeln! Mamma fick en stor fin blomuppsättning med kruka, presenkort på Make Up Store och Sex and the City filmen. Värsta grejerna liksom!
Imorgon ska vi tillbaka till Öppna förskolan igen (fast jag tror jag ska låta bli att gå i trappor imorn), och sen ska vi följa moster till tåget för hon åker hem kl ett...






För er som glömt!

2008-11-15 @ 08:47:47
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Paxade leksaker:
Lekbil
Saccosäck
Lekbord med stolar

Klätterunge, det är jag det!

2008-11-13 @ 18:49:39
Direktlänk | | Kommentarer (4)
Nämen hörrni. Jag måste berätta en sak för er.
Jag ska berätta ända från början!
Idag var på öppna förskolan och allt var som vanligt. Jag tar lite trevande steg ibland men det där tycker jag inte är så kul. Jag var vild och galen som jag brukar vara och så blev jag lite trött innan sångstunden så vi bestämde att vi skulle ut och gå. Men det var egentligen bara lurendrejeri, för allt jag ville var att nå nya höjder!
Mamma skulle ta på sig skorna, så hon satte ner mig på golvet bland alla barnvagnarna. När hon tittade upp igen var jag på väg uppför trappan! Jajamensan, ni läste rätt!
Mamma kom ju såklart till undsättning på momangen, men jag fick ta mig uppför hela trappan när hon stod bakom och passade. Jag kröp inte - jag gick. Jamenvisst, ett ben upp, foten ner, dra sig upp med armarna och så ställa sig upp och sen om igen! Trappstegen var ca 20 cm höga.

Sen när vi kom hem så hade mamma köpt julpynt och så städade vi lite, då flyttade mamma ut sin pall till köket som tidigare stått gömd inne i hennes rum. Då blev den genast mer intressant.
Och vet ni vad jag gjorde på en gång? Jo jag klättrade upp på den!
Jag tror den är omkring 35-40 cm hög och jag är 74 cm lång så det är ganska duktigt pinkat att ta sig upp där! Fast jag fuskade lite och använde kuddarna som mamma lagt ut som rammel-skydd, men helt ärligt så är de inte till så stor hjälp.
Och vet ni vad mer? Mamma lyckades få bildbevis så kolla in det här!!

 


Teodor Plutt

2008-11-13 @ 08:07:53
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Jodå, inatt så sov jag mellan 18:30-07:00. Det blir bara längre och längre. Jag vaknade inte en endaste gång. Jag är helt enkelt bäst. Det har tagit mig ett tag att bli bäst. Men övning ger färdighet. Jag ville bara säga det. Nu ska jag gå och bita mamma i stortån, på återseende!

Julkort beställda!

2008-11-12 @ 20:57:29
Direktlänk | | Kommentarer (1)
Hej hopp, idag har mamma beställt julkorten som vi ska skicka ut till ALLA vi känner!
Det blev två bilder som klarade uttagningen, och de får ni inte se föräns ni får korten vid jul!! Haha!
Men ni kan få smakprov på bilder som inte ens är i närheten av de bilder det blev!
Och sen efter jul så kommer ni ju såklart få se de andra bilderna som var fina men som inte riktigt kvalificerade sig!


Jag övningsposar inför stora julfotardagen. Inte rätt outfit eller plats men rätt tomteluva i alla fall!

Det är MIN barnvagn! så kom inte här och kom!


Hihi jag har snygga beggade dojjer!

Nä nu ska jag soooova. Men hörrni, inatt sov jag 12 timmar i streck, har jag berättat det?! Det kanske jag sa. I alla fall, det är jag stolt över. Två nätter i rad som jag långsovit nu. Coolt. Jag är cool. Och i helgen kommer jag få se min morbror och min yngsta moster. Det är ännu coolare! Puss på er

Nu är ni nyfikna va...

2008-11-12 @ 12:38:03
Direktlänk | | Kommentarer (2)
Jodå, visst serni, idag har vi fotat bilderna som ska väljas bland till ett julkort! Superfina blev dom, pappa ska hjälpa till att  välja ut ett.
Det kanske kommer ett smakprov senare på en av bilderna som vi INTE kommer använda... Vi vill ju inte förstöra nöjet och överraskningen för er ;)

ps. Idag fyller min mamma 23 år. Det är typ 100 år om man jämför med mig. ds.

Åh vad jag är bra!

2008-11-11 @ 08:08:55
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Jag har ju som sagt gjort för vana att gå upp 07:30 nuförtiden istället för 04:30-05:30..... Vilket mamma älskar mig ännu mer för ;) och det var det som var meningen också!
Och nu har jag ju börjat sova superlånga pass om nätterna också. Eller, det går i perioder. Men för inte så länge sen så sov jag ju nästan tio timmar i streck, och det var superskönt och jag var superpigg dagen efter!
Men inatt så tänkte jag övertrumfa det, och det gjorde jag också!
Jag somnade nämligen ca 19:00 och jag vaknade klockan 6!!! Alltså 11 timmar helt i streck utan att vakna. Längsta nånsin. Sen somnade jag om till lite välling och sov till 7:45. Superskönt.

Fast jag sover i och för sig nästan ingenting på dagarna, bara nån timme ungefär och bara en gång. Det finns ju så mycket att göra så jag hinner inte sova mer än så.
Men igår sov jag faktiskt 2 ½ timme sammanhängande på dagen för jag var ju tvungen att ta igen för min galna helg i Stockholm. Jag fick träffa farfar också på fars dag faktiskt. Och så fick jag äta lite chokladmuffins.
Och igår fick jag smaka lite smet till mammas kladdkaka. Mums!

Ps. Min kompis Elmer är ganska sjuk. Det tycker jag är synd. Jag vill ju att han ska va frisk.

Slappardagen!

2008-11-10 @ 18:44:05
Direktlänk | | Kommentarer (2)


Åh vad bra det är med barnprogram. Jag tror jag måste klappa händerna lite!



Jag funderar stenhårt på om det är bättre hemma eller borta. Men jag tror... Hemma! Hemma är alltid bäst.



Tjena!! Här sitter jag. Jag har precis ätit en portion FlygarJacob!



du där! Just du ja. Passa dig!
här kommer en liten film på mig också när jag badar. det är supermysigt när mamma häller vatten på min mage,det kittlar så härligt och är varmt och skönt. annars så har jag börjat med en ny grej när det gäller bad, och det är att jag inte vill sitta ner i badkaret. jag vill bara stå. så är det bara. tur att det finns duschslang så mamma kan spola vatten på mig :)


Hej igen!

2008-11-09 @ 20:21:15
Direktlänk | | Kommentarer (2)
Nu är vi hemma igen!
Vi har varit i Stockholm! Det kom lite hipp som happ. Idag har vi varit med pappa hela dagen för det är faktiskt FARS DAG idag!!
Det har varit härligt att vara med pappa, jag älskar honom och jag älskar mamma och jag älskar att det är min namnsdag idag så att jag fick smaka lite choklad!
Men jag älskar INTE att åka tåg. Det är långtråkigt!


det här var hemma hos Johan som är pappas kusin.

och det här är min nya fina overall som pappa köpte till mig! Visst är den fin va? Sitter som en smäck! Toppenbra!

och det här var bara en idolbild hemifrån!
Hihi. Nu orkar jag inte skriva mer. Vi hörs nog imorgon. Godnatt puss!

Nostalgitripp

2008-11-06 @ 08:17:36
Direktlänk | | Kommentarer (2)
Åh, vi kollade på "Agaton", bebisen som berättar hur det var i magen och sen hur annorlunda allting var när man kom ut ur magen. Spännande! Jag kommer ihåg allt! Så vi tittade på lite bilder och mindes hur det var när jag var en liten plutt! Och vet ni vad bebisen i Agaton heter? Jo, Teodor! Hihi samma som mig ju! Kul!

 
 


Liten va?!
Snart ska vi till öppna förskolan! wiho!

Åh vad jag är duktig!

2008-11-05 @ 15:47:11
Direktlänk | | Kommentarer (1)
Idag åt jag mandarin. Det var intressant, surt och spännande. Jag var så tagen av min mandarin att jag stod upp i ungefär en kvart utan att ens svaja. Mamma reste sig och grabbade tag i kameran och när hon filmade så tyckte jag att hon gott kunde få se vilken fara jag är så jag tog några stapplande steg över tröskeln för att bita henne. Men sen kom jag på att det går fortare att krypa så jag gjorde det istället och sen bet jag henne i näsan hihi.

 


Innan dess så tog vi en snabb gung, det är alltid lika skoj!



Ps. Pappa kanske kommer hem ikväll... Eller så imorgon, jag vet inte riktigt. Det är 3 veckor sen jag träffade min pappa senast. Länge sen!

Städdag

2008-11-05 @ 12:35:30
Direktlänk | | Kommentarer (3)
Nu när vi är friska så städades det friskt här hemma. Så att vi inte ska bli sjuka igen ;) Vi började med mammas rum:

och jag ville såklart hjälpa till lite. Jag var till stor hjälp. Och idag smet jag in under mammas säng för första gången, det var spännande och kul!

sen när mammas rum var städad så gick vi vidare till köket och diskade och torkade bänkarna

och då åkte köksbordet med i svängen

vardagsrummet blev också fint, fast mamma plockade bort alla mina roliga leksaker som jag släpat in dit och la tillbaka dom i mitt rum. Det tycker jag var synd, men jag får helt enkelt bära tillbaka dom så fort hon inte ser, det ska inte vara så svårt!
 
men efter att vi städat vardagsrummet så blev jag väldigt trött, så då städade vi mitt rum väldigt fort, och sen blev det god lunch och sen fick jag en flaska välling och titta vem som sover här

fint det blev här också va

sen fick mamma fixa hallen och badrummet själv, för då sov ju jag! Men jag ska se till att stöka till det igen när jag vaknat så att vi får städa om allt, för jag äääälskar att städa!
 

ps. puss. ds. (hihi)

Öppna förskolan igen

2008-11-04 @ 15:51:08
Direktlänk | | Kommentarer (1)
Idag lämnade vi tillbaka overallen och var och fikade och sen gick vi på öppna förskolan, Emilia och Elmer var också med.
Jag hade ganska brottom hemifrån imorse så jag skrek på mamma att hon skulle skynda sig och så försökte jag öppna dörren själv för det var så mycket hon skulle greja med innan vi kunde gå, mamman.



kom igen då morsan! Om jag klättrar in i barnvagnen själv, kommer du då?!



Mamma är alltid så långsam, men jag har brottom. Men så småningom kom vi iväg, och det var skoj att få gå på öppna förskolan igen. Fast det var mest bara en massa småbarn där, och det var ansträngande att behöva akta sig hela tiden så man inte skulle sätta sig på dom, eller nåt sånt. Så på vägen hem sen passade jag på att vila huvudet lite.



och då råkade jag somna. Fast bara en snabbis.



Ps. Inatt sov jag tio timmar i streck, mellan 18.30 och 4.30. Och sen somnade jag om ganska omedelbart och sov till 7.30. Visst är jag snäll och duktig? :) Jag lär mig!

Vackra barn

2008-11-03 @ 20:27:00
Direktlänk | | Kommentarer (4)


Till min underbara son:
När jag ser dig ligga i din säng i ditt alldeles egna rum, med huvudet på armen och andningen så tung och lite väsande, så älskar jag dig så mycket att hjärtat värker. När jag böjer mig ner och tar upp nappflaskan och samtidigt passar på att stryka dig över kinden som är lite torr och skrovlig och håret som är lent som silke så förvånas jag över att du faktiskt är min. Dina små lite kalla händer, dina varma fötter, de runda låren med valkarna, den lilla rumpan, den runda goa utåtstående magen och de små armarna. De vackra blå ögonen, den lilla uppnäsan, den perfekt formade amorbågen. Hur kunde någonting så vackert och fulländat komma ut ur mig? Skapas av mig och din pappa? Hur kunde livet ta en sådan stor vändning, bara på grund av en liten, liten själ i universum. Ställa allting på sin spets och vända samvaron uppochner. Du är det bästa, det överdrivet mest kraftfulla och känslorikaste jag har i mitt liv. Att hålla dig i händerna när du traskar omkring, att mata dig, se dig snutta på vällingflaskan på kvällen, trösta dig när du är ledsen, få äran att få dig att skratta så att du kiknar - det är mer än jag skulle kunna begära. Så mycket som du betyder för mig går inte att beskriva i ord eller handlingar. Jag förstår småbarnens behov av att bitas för att visa sin kärlek, för kärleken är så övermäktig och går inte att förklara på annat sätt. Om jag vetat innan hur mycket jag skulle komma att älska dig, ägna hela min själ åt dig och göra allt som står i min makt för dig, så hade jag nog aldrig vågat föda dig. För i och med att du finns med all denna kärlek så har också en stor sorg infunnit sig - jag kan inte bestämma över framtiden och jag kan inte påverka vad som händer i våra liv. Ingen lever för evigt och jag vill inte nöja mig med mindre än en evighet med dig.
Jag längtar så efter att få se vem du växer upp för att bli. Vem du kommer bli mest lik, vilka val du kommer göra i livet. Men just nu är du bara en liten parvel som tultar omkring, pussar gosedjur och ger mig kramar när jag som mest behöver dom. En liten parvel som jag skulle vilja lägga nära, nära mig och aldrig någonsin låta dig lämna min sida.
I allt du gör, alla dina hyss och jävelskap, alla dina framsteg, även när jag skriker mig hes på dig för att du aldrig vill lyssna och gör tvärtemot, så finns där en så enorm kärlek till dig och respekt mot universum som givit dig till mig, till oss. Vad har vi gjort för att förtjäna någonting så enormt? Någonting så vackert och självklart och helt enkelt underbart.
Du är det bästa som finns i hela världen. Låt aldrig någon intala dig att det skulle vara på något annat sätt. Min kärlek till dig är gränslös.
För alltid/
Mamma




Mamma köpte en overall till mig idag. Den var superfin men vi måste lämna tillbaka den för det var en overall gjord för smala barn och jag har en liten tjockismage (som man ska ha!), så jag kunde knappt stänga den! Man måste ju faktiskt kunna andas även när man åker pulka.
Så på fredag ska jag, mamma och pappa åka till Valbo och kolla efter en ny overall för det fanns inga fler fina i Gävle.
Hej då overallen! *vink vink*

 

Lite torftigt

2008-11-03 @ 09:26:23
Direktlänk | | Kommentarer (3)
Lite dåligt med kommentarer i den här bloggen tycker jag och mamma.

Leka är kul!

2008-11-02 @ 11:16:23
Direktlänk | | Kommentarer (1)
Mamma busade med mig en massa, och skrämdes och sa "Nu kommer jag och tar dig!" och då fick jag krypa det snabbaste jag kunde (så att jag nästan snubblade på mig själv) till köksfönstret för på köksgardinen var det "Pass!" Hihi det var väldigt roligt!!






Hej hopp alla grodyngel!

2008-11-02 @ 08:57:49
Direktlänk | | Kommentarer (0)
 
 
Jag är ganska söt idag. Och vi mår lite bättre, både jag och mamma. Vi gick och la oss klockan sju igår och sen gick vi upp sju imorse, så nu är vi i alla fall ganska utvilade!
Det kom aldrig några spöken igår, det tyckte jag var synd. Fast vi såg ett spöke när vi gick till tvättstugan igårkväll, jag och mamma. Det var ett pojkspöke som  var kanske 7 år. Ganska läskigt. Jag kramade mamma hårt när vi gick förbi spöket för jag tyckte det var lite läskigt. Det var första gången jag såg ett riktigt spöke! BUUU!!

Filmkalas

2008-11-01 @ 09:39:43
Direktlänk | | Kommentarer (1)
Min mamma älskar att filma (det kanske ni har märkt) så ni får stå ut med filmerna jag lägger ut hela tiden för att visa upp mig själv.
Det här var när jag tittade på mitt favoritbarnprogram: Zoe Kezakó. Jag buggade ännu mer innan men mamma var så långsam så hon hann inte fram med kameran...


Fåtöljen

2008-11-01 @ 09:03:49
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Morfars gamla snurrstol (som inte snurrar längre), är jättekul! Och mysig. Man kan titta på barnprogram när man sitter i den, och gosa med kuddarna.