Mycket prommis

2009-04-30 @ 18:30:04
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Idag har vi varit ute och gått långpromenad 3 gånger! Det var så fint väder så vi ville va ute, och så hade vi massa ärenden att uträtta också.
Innan utomhuslekarna så blev det en massa bus i sängen också....


Imorgon ska pappa komma hit, och på lördag ska morfar komma. Så vi vet inte riktigt hur det kommer bli med uppdaterandet i helgen, men på söndag blir det nog nya bilder i alla fall, om vi inte hinner innan dess..





Trevlig valborg på er allihopa!!!!

Färdig!

2009-04-29 @ 20:10:46
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Nu har jag fixat och trixat en hel massa med denna blogg som tar upp i princip all min lediga tid... Hmmm... Dags att skaffa ett liv? Nej, fullt så illa är det inte, nu är det klart för ett förhoppningsvis bra tag framöver.
Man kan tro att det inte är mycket som har gjorts men alla dessa små detaljer tar en hel del tid att formatera och sedan lyckas placera på rätt ställe i bloggen i kodmallarna.
Saker som har fixats till är:
*Headern; det är högst upp på bloggen, där det nu finns en UL-bild och en bild på Teddan in action samt text
*Text i menyn; "Sök i Teodors blogg", "Gamla inlägg" mm har fått ett litet hjärta bakom sig och så en liten växt också
*Flyttat mailen; jag har lagt mailen längst ner i menyn istället för högst upp som den var förut
*Lagt till bild i kommentatorfältet; jag hittade en bild på Teodors skor ;) , nu står det "ta en [bild] till Teodors kommentarer" , bilden är då skorna och de betyder "promenad" alt. "tur"... Man får tolka hur man vill men huvudsaken är att man ska gå till kommentarerna och lämna ett litet avtryck så vi vet att ni hälsat på :)
*Ändrat lite färger
Sen är det inte så mycket mer! Men det räcker väl....

Nu ska jag lägga ner den här datorn snart, Teddis sover sedan länge och jag ska nog slänga mig i duschen tänkte jag.

Puss och kram på er/ E

Gospelle

2009-04-29 @ 18:18:24
Direktlänk | | Kommentarer (1)
Min lilla gospelle fick prova sin "nya" jacka/väst som han ärvt från Alexander - pappas kusin. Det var så ruggigt ute imorse när vi var och handlade, ca 4 plusgrader bara så jag slängde på den eftersom han blivit "van" vid 20 plus nu ju. Den satt som en smäck!



Omorganisering

2009-04-29 @ 14:28:19
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Som ni kanske märkt så håller vi på att göra om bloggen lite grann.. Så om den ser konstig ut på din dator vänta ett tag, så att kodmallarna hinner uppdatera sig. Vi är snart klara med den här lilla omorganiseringen, hoppas det blir fint! :)
Puss och kram / Mamma

Farmor på besök

2009-04-28 @ 19:55:59
Direktlänk | | Kommentarer (2)
Det gick vilt till när farmor var här idag. Vi var inne i stan och åt lunch i Bolognerskogen och så kollade vi runt lite i affärer och sen busade vi gärnet hemma. Tyvärr blev bilderna helt värdelösa så ni får hålla till godo.

Igår var det VARMT!

2009-04-28 @ 10:31:57
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Och kvavt... Och jobbigt!
Men vi var ändå ute på långprommenad med Emilia och Elmer, vi gick till Rusta för mamma behövde jord och spadar så hon kunde plantera blommor i rabatten.
Och då fick jag käka i mig en hamburgare... Yes!

Och dricka lite juice... Smaskens!!!

Sen snodde jag mammas spadar som hon köpt och sabbade hela rabatten genom att skyffla bort all jord och lägga den där JAG tyckte att den skulle vara.

Idag kommer farmor hit på besök, hon ska ta med sig lite kläder till mig. Jag uppdaterar sen, nu måste jag busa lite.

Utelek med Amela

2009-04-26 @ 18:42:54
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Yes, vi hittade Amela på en splitterny superrosa cykel, hon har precis lärt sig att cykla! Jag tyckte den va jättefin och ville gärna ha skjuts på pakethållaren, men fick inte för mamma, för hon är en riktig torrboll.
Istället tog Amela med mig till nya lekparken och där fick jag åka lite rutschkana och den roliga snurrmojängen (ett jättedäck som snurrar om man går på det)

Fint väder idag igen?

2009-04-26 @ 09:50:48
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Vi hoppas på det iaf.
Morgonen började bra med bra humör i alla fall.

Nya korgar

2009-04-25 @ 13:57:44
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Pappa hjälpte Mamma att sponsra korgar att ha i tvbänken, så nu har vi 4 fina korgar att lägga småprylar i ! :) Superkul och snyggt också. Man kan hitta massa roligt däri som man kan gömma på ett annat ställe så att mamma inte hittar det sen när hon ska ha det. Toppen!


Det är superfint väder idag men det är nästan för soligt för att vara ute! Fast vi var på altanen nån halvtimme i alla fall så lite sol har vi fått idag!

The dammsugare is here! ;)

2009-04-24 @ 12:38:16
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Hehe, nu har jag INGA undanflykter längre ;)
Det var bara att sätta igång på en gång och städa placet... Men nu sover Teodor så nu är jag berättigad en paus :)
Det var verkligen SKITIGT ska jag säga...
 

Teodor startade även dagen med att hitta en bläckpenna som det gick jättebra att skriva med... På benen och på soffan. Jippi sa jag då, vilken bra idé... Eller inte! Men nu är gossen ren igen, efter ett långt härligt bad


Nystädat rum! Jag orkade inte ens ta kort på hur fruktansvärt stökigt det var innan, det var alldeles för hemskt! Men nu kan Teodor njuta av att sitta vid sitt bord och läsa boken där det finns en häst med, och vad säger hästen? Jo, Iiiiggghh :D

Bolognerskogen med Elmer och Emilia

2009-04-23 @ 18:04:04
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Idag har vi gått, gått och gått ännu mer.
Mamma är trött så mer än så orkar hon inte skriva. Jag är också trött. Men vi bjussar på lite bilder i alla fall.


Åååååh vad spännande! Änder!!

Leka följa John med änder! Skoj!

Posta paket

2009-04-23 @ 09:54:27
Direktlänk | | Kommentarer (3)
Ja, det är ju nästan en av våra rutiner nu. Vi postar Traderapaket stup i kvarten. Men idag var vi tidigt ute, halv nio, och posten öppnar inte försän kl 9, så vi fick ge oss ut på en långpromenad istället för att fördriva tiden. Det kändes ju dumt att gå hem igen utan att ha uträttat vårat ärende.
Mamma foto-narkomanen, gick lös som vanligt:

Ouuuh hujedamig, det var en lång backe det här!

Hihi lattjo! Jag övar mig inför att hoppa hage på förskolan, visst är jag duktig! Jag har nästan full koll på det här nu, det gäller att ha tungan rätt i mun....

Ute och provgår

2009-04-22 @ 18:26:17
Direktlänk | | Kommentarer (1)
Japp, idag kom dom, findojjorna!
Så vi tog en testlek i parken utanför dörren.
De funkar ju finfint!

Japp, jag står kvar fastän det blåser!

Vad tror du om att leka inne i den här kojan, mamma?

det var ju skoj!

TITTUT!

Jo, dom duger faktiskt.

Utelek på morgonkvist

2009-04-22 @ 10:29:17
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Det var så tråkigt att vara inomhus, det fanns ingenting kul att göra. Så jag gick och hämtade mina skor och tvingade mamma att klä på sig och mig så att vi kunde gå ut och leka lite! Vi gick på en långprommis, ingen barnvagn behövdes ju såklart, och så hittade vi en lekplats med roliga gungor som man nästan drunknade i, det var superskoj!
Mitt i steget!

Ikväll skulle ju Oskar och mamma Anna komma hit och sova över, för vi skulle vara barnvakt åt Oskar imorgon var det tänkt, men både Oskar och mamma Anna har blivit sjuka! :( Så vi får busa och leka någon annan gång! Det är synd för vi hade sett fram emot att busa med Oskar. Hoppas de blir friska snart!


Vilken tur vi har!

2009-04-22 @ 07:57:18
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Skorna som vi beställde igår visade sig vara det sista paret som fanns, och det skulle inte komma in fler innan hösten. Och på just det paret så fanns det en liten repa på ca 1 cm på ena skon, i gummit fram vid tån. Jag skulle säkert inte ens ha märkt någonting (de bifogade en bild) men vi fick 100 kr rabatt på skorna om vi fortfarande ville ha dom!!! Och det ville vi ju såklart. Så nu har vi köpt nya märkesskor för 199 kr! Det är billigt det. De är redan skickade och kommer idag eller imorgon. Så nu väntar vi med spänning.
Och eftersom de hade så bra service och var jättetrevliga där så lovade jag att rekommendera dom, så här kommer en länk: BARNSKOBUTIKEN.SE om man vill köpa snygga märkesskor till sin lillkis!

Och mormor har köpt en dammsugare till oss! Så när den kommer ska det städas som det aldrig städats förr i denna grusiga lägenhet! Woho!

Återkommer nog under dagen med bilder :)

/Mamma

hemligt meddelande: stackars suris som är sjuk, men du suris, ingen brådska med bilderna, beställ dom när du är gladis och friskis för då kommer det bli svettis.

Skrattapa

2009-04-21 @ 19:49:13
Direktlänk | | Kommentarer (2)
Det är så mysigt när Tedde plutt troll är sådär alldeles sprudlande av glädje och bara skrattar och skrattar och skrattar!

Vill vi ha!

2009-04-21 @ 09:51:02
Direktlänk | | Kommentarer (2)
Dessa skor vill vi ha!
De är ganska dyra... Men tror att vi kommer beställa dom ändå, mormor betalar ju ;)

Vi har även hittat PAX skor... Som vi nog ska gå till stan och kolla på idag! Håller tummarna att vi hittar några där annars så slipper vi beställa från internet!

Jakten på vårskorna!

2009-04-20 @ 15:50:57
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Ja, jakten på vårjackan är ju avklarad, men nu börjar jakten på vårskorna istället... Vi har fått skorpeng i gåva av mormor men det gäller ju att hitta de rätta skorna också! De vi ville ha är helt slutsålda i Gävle och då tappade vi lite sug att ha dom! Så idag har vi sprungit genom hela Gävle stad och letat, men utan lycka. Imorgon ska vi bege oss till Valbo och glo där om vi hittar nåt.
Mamma skulle behöva köpa en ny dammsugare också. För jo - mamma har haft sönder våran dammsugare. Det är ingen som är förvånad. Mamma är väldigt klantig och osmidig, så är det bara.

Idag kommer dom och hämtar barnvagnen!
Och jag är en snorgärs. Punkt slut puss och kram!

Fortfarande lite sjuklingar

2009-04-19 @ 12:17:16
Direktlänk | | Kommentarer (2)
Vi är lite sjukliga fortfarande, så det blir mest av att sitta och mysa och pussas och se på tv eller ligga i sängen och snacka skit med varandra :) Jättemysigt faktiskt.

Staket - längtan och abstinens!

2009-04-17 @ 17:55:08
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Ja, nu vill vi att vårat staket ska finnas här! Fast det är inte långt kvar nu! 2:a maj ska morfar komma hit och börja fixa, och pappa ska hjälpa till han också.
Vi var ute på altanen idag, men det funkar inte så bra, eftersom jag gärna vill springa ut till bilarna eller till lekplatsen och inte stanna där mamma är, så att mamma får smärre hjärtinfarkter varje gång vi går ut...
Men fota, det kan hon.

Utkiksplats

2009-04-17 @ 14:35:45
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Jag måste faktiskt hålla koll! Imorgon ska pappa komma hit, och jag vill se när han kommer. Så jag börjar redan nu, med spaningen. Jag har telefonen med mig så att jag ska kunna ringa pappa och fråga vart han är om han är försenad, och så har jag lampknappen nära till hands så att jag kan tända lampan för att pappa lättare ska kunna se vart jag är. I vilket fönster och sådär.

Kristin - vår personliga fotoelit!

2009-04-16 @ 11:26:13
Direktlänk | | Kommentarer (2)
Jag lyckades bara ladda ner två av bilderna som Kristin tog på pluppis när vi var i Sthlm, sen kollapsade min dator och gick i strejk.
Men de två bilderna kan jag ju iaf bjussa på (de är inte redigerade, hon har fullt upp med massa annat min lilla puppa)

Bilderna tagna av: Kristin Andersson

Utelek med Vinceprince och Camilla

2009-04-15 @ 18:28:57
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Idag var vi ute i Bolognerskogen med Vincent som är ett år äldre än mig, och hans mamma Camilla som jobbar med mamma. Det var mysigt men kallt, vi skulle ha haft picknick egentligen men det var för kallt för det så vi gick hem till oss efter ett tag och åt picknickmaten där. Men jag var väldigt modig när vi var ute, och hoppade ner för tåget vi lekte på stup i kvarten som en tok. Bungyjumping är mitt nästa steg!


Och vet ni vad en annan sak?! 
IDAG FYLLER MIN PAPPA 27 ÅR!!!!!! GRATTIS PAPPA!

BVC-besök och utelek

2009-04-14 @ 19:34:29
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Yes, då har vi varit på BVC då! Och gissa om jag har riktig krutgosse?! 11757 g & 81 cm! Känn på den alla ni tunnisar därute!! :) Och enligt BVC-Lena så var stygnet ingen fara att det satt kvar, de har tydligen gjort en "rosett" som ska självläka men som tar längre tid pågrundav att den är så väl knuten... Fick även D-droppar (AD finns visst inte längre?)

Sedan när vi kommit hem så kom Amela (8 år) och Benasha (9 år) (vet inte riktigt hur hennes namn stavas, ska kolla upp det) och knackade på dörren med blommor och frågade om Teodor ville leka - det är våra grannflickor. Och det ville han ju, så det var bara på med ytterkläderna igen och ut i lekplatsen. Men jag behövde knappt vara med för Amela höll stenkoll och lyfte, passade och lekte. Teodor tyckte det var riktigt skoj att åka rutchkana med någon som faktiskt också den fick plats i kanan och kunde ha honom i knät ;)

Lite friskare!

2009-04-14 @ 11:11:23
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Febern är i alla fall borta! Tack och lov för det, och ingen alvedon behövdes!
Fortfarande en massa snor men förhoppningsvis så blir det snorfritt inom kort!
28 av 36 timmar har sovits bort! Det måste vara rekord sedan spädbarnsåldern... Och idag ska vi försöka ta oss till BVC för vi behöver nya AD-droppar, lite vikt och längdkoll och en snabbtitt på det som syddes vid operationen, jag tycker mig se att det finns stygn kvar och jag tycker att de borde vara borta vid det här laget! Tänke höra med BVC först innan jag ringer och stör sköterskorna på Dagvårdsavd. i Uppsala...
Jag uppdaterar senare idag hur det har gått!
PS - verkar bli skitfint väder idag WOHO!

Sjukling - igen

2009-04-13 @ 11:40:53
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Känns som att Teddis har spenderat största halvan av år 2009 som konstant sjuk.. Tycker så synd om min lilla prins som inte får vara frisk så långa stunder, samtidigt som jag redan nu oroar mig för den konstanta vabbningen som antagligen kommer vara ett faktum när han börjar på förskolan... Stackars unge med så dåligt immunförsvar! :( Men pappan hans blir ju sjuk ganska ofta han med så det ligger kanske nåt arv i det där... Inte mycket att göra åt förutom att härda ut det....
Inatt sov lillprins 14 timmar (jag sov 12.. gissa min huvudvärk idag?!) och när han vaknade halv nio imorse så var febern ett stort faktum. Supervarm, snorig som en sate och helt hängig och gäspig. Han sover nu igen, halv tolv. Vill inte äta mat, han har säkerligen ont i halsen också. Vet inte hur hög febern är för termometern har gömt sig någonstans.. Men säkert nånstans mellan 38-39 grader. Han är fortfarande ganska glad så jag väntar med alvedonen för att inte missbruka den.. Han sover ju nu så forthoppningsvis försvinner allt jobbigt snart utan medicinsk hjälp *hoppas hoppas*

Det blir en lugn innedag idag, tvättstuga, laga storkok och städa... Vädret är passande uruselt, regn, grått och dystert.
Och imorgon är påsken officiellt över men min påskblomma lever fortfarande som jag fick ifrån jobbet - imponerande!

Teddeplutt orkade i alla fall rita lite dagen till ära, det blev lite ritat på bordet också men det gör ingenting. Han är djupt koncentrerad i sina teckningar när han ritar det är så sött att se! (Kritor och block fick han från morfar i påskpresent)


Lite gammalt... Hemma igen

2009-04-12 @ 18:45:03
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Nu är vi hemma igen... Har inte tagit några kort idag men mamma överförde korten från hennes mobil så ni får glutta på dom...

Mysigt när pappa var här innan vi åkte till Stockholm. Då fick jag sitta en massa i hans knä och gosa, det är det bästa jag vet ungefär typ!
Sedan skulle mamma posa såklart, såhär ser min mamma ut!

Solskensdag!

2009-04-11 @ 15:13:52
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (0)
Ja, idag är det verkligen varmt ute! Vi var och besökte Hanna och hennes dotter Wilma och sedan träffade vi Lollo. Supermysigt! Fast Teodor var trött som en sopprot så det vart en massa gnäll och världens alla orättvisor drabbade min kära son enligt honom själv....
Och självklart glömde jag totalt bort att ta några bilder alls... Som vanligt det, mitt uppe i allt och glömmer det mesta...

Nya braxers!

2009-04-10 @ 12:18:59
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Yes, jag har skaffat mig ett par nya gröna sköna brallor sydda av mormor, och en beige matchande mössa. Och idag så lös solen igen så vi kan va ute och busa i härligt varm sol!


Men igår var det regnigt och trist så då var vi inne mest hela tiden... Men det funkade ju bra det med.

Hemma hos Mormor och Morfar

2009-04-08 @ 15:37:20
Direktlänk | | Kommentarer (1)
I morse klockan 6:55 åkte pappa ifrån oss och hem igen. Och klockan 12:00 kom mormor och hämtade mig och mamma och så tog vi oss den låååånga vägen till Stockholm!
Innan så hann jag och mamma kramas lite:




Och sen när jag kommit hem till Mormor och Morfar så var jag ju såklart tvungen att ta en tur runt kvarteret för att spana in allt och alla. Jag lyckades norpa med mig ett plommon också, det var smaskens.

Jag fick smyga lite så att mamma inte skulle kunna komma åt mitt plommon....
Nu ska jag dra lite katter i svansen. Vi uppdaterar senare! Puss!

Pappa på besök

2009-04-06 @ 13:41:14
Direktlänk | | Kommentarer (1)
Pappa är här! Gissa om jag blev glad imorse när jag hittade min far i soffan?! Väldigt glad måste jag säga... Perfekt myssällskap!

Vårstädning och dunderväder!

2009-04-04 @ 19:00:47
Direktlänk | | Kommentarer (2)
Japp, idag skulle vi då ta oss i kragen..
Vi kom ungefär halvvägs..
Men det som var bra som vi hann med var att
skura balkongen,
vardagsrummet,
köket
och hallen.
Tvätta hela barnvagnen och halva soffan.
Diska. Torka bord och bänkar.
Sortera en garderob.
Sen tog tiden slut och inte ser man särskilt stor skillnad heller eftersom Teodor marodören bor här och han är mer för att stöka än att städa.


Men det blev lite fina profilbilder på balkongen i eftermiddagssolen iallafall. Som by the way var helt galen. 32 plusgrader 17:00 i april!



Gosepelle

2009-04-03 @ 13:39:31
Direktlänk | | Kommentarer (0)
Just det! Gosepelle. Det är mitt nya smeknamn det. Don't wear it out! :P Jag och mamma var på arbetsförmedlingen idag men vi insåg snabbt att det inte var våran grej. Varken fiskare eller vakt ville min mamma bli. Så det blev en långpromenad istället. Jag var less på slutet. Hallå vart är lunchen då!!

Byggmästare Bob! Eller... pastamästare Teodor? Ja ingen av oss vet, men en mästare är det i alla fall!

Och så självklart... En kock har sin plats i köket. Mer VAR i köket,det är ett lite suddigt begrepp. Tillagad Teodor, någon? Han sitter ju redan på plåten så där har vi halva inne!

Morgongröt

2009-04-01 @ 14:01:50
Direktlänk | | Kommentarer (1)
Jag har lärt mig att tycka om risgrynsgröt. Havregröt gick ju aldrig hem och inte risgryns heller men för typ en vecka sen så insåg jag att man måste ha ett öppet sinne och då kom jag faktiskt på att det är ganska gott med risgrynsgröt och mjölk! Och härligt slibbigt är det också!

Här drömmer jag mig bort i morgongrötsdimman...

...och här försöker mamma dra dåliga skämt.