Vattkoppor?

2010-05-21 @ 09:43:39
Direktlänk | Livet enligt oss | Kommentarer (0)
Det går vattkoppor på Teodors dagis. Jag håller mina tummar för att Teodor inte har blivit smittad, så att han i sin tur inte kan smitta sin snart 2 månader gamla lillebror som har nedsänkt immunförvar i samband med RS-virus.
Annars så bjöd dagis på fika med kaffe, saft och bulle när jag hämtade Teodor igår. Teodor (med vänner) hade bakat bullarna själv. Mysigt!
Imorse kom en sovmorgon till kl 9. Teodor var vaken men satt snällt och åt banan och skorpa mellan 7 och 9 och störde inte sin lilla mamma så jag känner mig rätt så utvilad just nu.
Och idag slutar vi med nappflaskan! Nu är han snart 2 ½ (näst nästa helg) och han kissar i sängen varje natt (igenom blöjan alltså), och jag tror att det beror på vällingen han får i sig. Han har inget näringsbehov av den, han äter mat och dricker mjölk och vatten så jag ser ingen mening med att ha kvar den. Så idag sa jag till honom att nappflaskan har flyttat härifrån, han vill bo med sina andra kompisar nu och om Teodor vill ha mjölk så serveras den i glas. Lite ledsna miner först men sedan verkade han acceptera sitt öde och sa okej, nappflaskan har flyttat - då är det väl så då. På dagis sover han middag utan att välling är inblandat. Får väl se hur dagen fortlöper.

Ute har det regnat halva natten men nu verkar det vara uppehåll. Hoppas att det kommer lite sol så att vi kan ta oss ut. Jag har dock en svag känsla av att Teodors regnbyxor är kvar på dagis... Inte så bra. Jag vill inte gå förbi och hämta dom med honom med heller, för då kommer stora tårverket för att han inte får stanna kvar där och leka...

Det blir väl kanske en städdag istället, imorgon ska farfar Gunnar och bonusfarmor Sussi komma hit, plus farbror Fredrik med faster Marie och kusin Benjamin. Därför håller vi även tummarna lite extra att vattkopporna inte visar sin fula sida på Teodors kropp. Jag ska ändå ringa och förvarna herrskapet att risken finns så får de bestämma själva om de vill ta risken eller ej. Känns trist, förra gången kusin Benjamin skulle hit så kunde han inte heller, för då var det Vilgot som var sjuk och förstörde. Inte kan man göra mycket åt det heller... Barn är ju barn.

I alla fall, nu ska jag gå och klä på lillpyre som ligger och luftar rumpan och börjar bli lite putt. Sen får vi se vad vi hittar på!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback