Vårt äventyr på Akademiska sjukhuset i Uppsala!

2009-03-11 @ 12:37:04
Direktlänk | Vardag by Elsa & Teodor | Kommentarer (1)
Igår morse 8:30-9:50 opererades Teodor! Vi kom till sjukhuset 7:30 och så fick han bada och en fin vit sjukhusskjorta, antibiotika och lugnande medel och jag fick ta på mig en gul råläcker (öh not) sjukhusrock och sen åkte vi tågrally i sjukhussäng till operationssalen. Där fick jag byta till en blå lika läcker outfit (scrubskläder) och mössa och skoskydd och följa med Teodor in till salen medan Nicklaz väntade utanför (endast en förälder får följa med). Det lugnande medlet hade börjat verka men det var ändå ett stå i när nålen skulle sättas i armen och sövmedlet  (narkosen) skulle injiceras. Han somnade omeddelbart, de hade varnat innan att det skulle se läskigt ut - det såg ut som han dog.
Sedan fick jag lämna operationssalen och Teodor fick syrgas, ryggmärgsbedövning (ungefär som epidural som man får vid förlossning) och tre slangar i armarna bla. dropp.
****Ej för känsliga läsare****
Under operationen skar de ett snitt under penis så att de kunde sy ihop de två urinrören med varandra (ovanligt ingrepp, kirurgen tog bilder i undervisningssyfte), och så öppnades förhuden upp lite. Endast 3 stygn behövdes. De satte in en kateter som kommer sitta i 3 dygn - borttagning blir på fredag i Gävle sjukhus kl 11.
Hittills har det gått jättebra med blöjbyten och han har inte visat minsta tecken på smärta och kisset rinner ut fint ur kateterröret, skulle det bli några problem har vi fått med oss hemmakit som man kan använda för att underlätta.
****Slut på känsligheterna****

Det är sanslöst vilken unge jag har! Han vaknade upp ur narkosen ca kl 12 och var som Bambi på hal is, kunde inte gå och knappt stå. Han fick en pannkaka som han smällde i sig på några minuter och sen en flaska välling och vatten. Sen hade han ny energi och runt halv två sprang han runt som en tok i hela sjukhuset, babblade och skrattade och stog i, så vi blev utskrivna ganska omgående. Ryggmärgsbedövningen gick väl ut helt ungefär runt 14:00 och han hade fått en alvedon som verkade i kanske 3 timmar till efter det. Sedan har han inte fått någonting! Han klagar inte, är aktiv och glad äter och dricker helt över förväntan och har inte kräkts en enda gång, magen fungerar helt som den ska och han sov gott inatt trots kateter och nyopererad! Vi är lika förvånade allihopa!
Här är en film med denna fantastiska unga ca 18:00 på hotellrummet i går, ca 8 timmar efter sin operation, helt utan bedövning i kroppen, inte ens alvedon:




(bilderna är tagna på tåget på väg till Uppsala. tyvärr kunde vi inte fotografera på sjukhuset eftersom Teodor låg i samrum på dagvårdsavdelningen efter operationen. Apan var troget med på resan.)

Kommentarer
Postat av: karin

sötisen. Bra att allt gick great<3 hugs&kisses

2009-03-11 @ 21:32:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback